!

Az Olimposz hősei sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Rick Riordan: Az elveszett hős
Rick Riordan: Neptunus fia
Rick Riordan: Athéné jele
Rick Riordan: Hádész Háza
Rick Riordan: Az Olimposz vére

Sorozatpolc

KiraTheUltimate P>!

Rick Riordan Félvér isteneinek univerzuma 27 univerzum Bővebben

Rick Riordan: A villámtolvaj
Rick Riordan: A szörnyek tengere
Rick Riordan: A titán átka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Félvér akták
Rick Riordan: A vörös piramis
Rick Riordan: Tűztrónus
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Rick Riordan: Percy Jackson és Apollón dalnoknője
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
1 hozzászólás

Eredeti sorozat


Kiemelt sorozatértékelések

sari88>!

Az Olimposz hősei sorozat

Mikor megtudtam, hogy a Percy Jacksonnak van folytatása, madarat lehetett volna fogatni velem. Alig vártam, hogy megvehessem és újra belevessem magam a történetbe. Tisztán emlékszem, hogy Jászon az elején mennyire nem volt szimpatikus, ahogy nem értettem, hogy Percy mit keres a római táborban. Arakhné a mai napig eszembe jut. Percy és Annabeth Tartaroszos utazása egyszerűen sokkoló, ugyanakkor szívbemarkoló, hogy ilyen fiatalon mennyire, de mennyire ragaszkodnak egymáshoz. A szerelmük irigylésre méltó és olyan erős, hogy semmi, de semmi nem tudja elszakítani. Nico jellemfejlődése nagyon tetszik. Féltem, hogy mi lesz vele.
Nagyon jó ötlet volt vegyítani a római és a görög szálat és kibékíteni az ellentéteket.

rvsz_hrmn>!

Az Olimposz hősei sorozat

Nagyon jó volt ezt a sorozatot elolvasni. Az előző sorozat is emlékezetes maradt és nagyon jó élmény. Erről a sorozatról is hasonlót mondhatok el. Ami meglepő volt számomra, hogy már nem monológot olvashatok, hanem az elbeszélő segítségével élhetem át az élményeket és a karakterek érzéseit. A könyvek terjedelme is kétszer annyi volt, az előző sorozathoz képest. A cselekmények is sokkal sűrűbbek voltak amiket előre nehéz volt követni, idővel már nagyon átélhetők és szórakoztatók lettek. A szereplőkkel még közelebbi kapcsolatunk lett, ha lehet így fogalmazni. A görög mitológia továbbra is nagy kedvenc és nagyon örülök, hogy a római mitológiát is megismerhettem! Csak ajánlani tudom! :)

Meggyespite_13 >!

Az Olimposz hősei sorozat

Az első rész a másodikhoz képest közel sem annyira nem nyerte el a tetszésemet, de az utolsó három kötet rendben volt. A Neptunusz fiát nem tudom hányszor olvastam el újra és újra, egyszerűen nem tudtam letenni. Tetszenek az új szereplők, hirtelen tágult egy nagyot a Percy Jackson világa, és hihetetlen, hogy Rick bácsi mindig tud valami újat mondani, mindig van egy új helyzet, egy új isten, egy új szörny, egy új kihívás, egy új küldetés. Méltó folytatása a PJO-nak.

Lorant_Soti>!

Az Olimposz hősei sorozat

Mielőtt elkezdtem volna, az egyetlen motivációm az volt, hogy ez a PJO folytatása. A végére viszont ez is óriási kedvencem lett.

Már az első könyv nagyon beszippantott, félre tudtam tenni, hogy nincs benne Percy. Nyilván az ő eltűnése volt a story mozgatórugója. A három új hős közül Leot szerettem meg legjobban, annyira, hogy kedvenc karakterem lett. Piper és Jászon is nagyon érdekes volt, de ott inkább a kettejük kapcsolatát szerettem.
A második könyv engem, és szerintem az összes fant megvett kilóra. Imádtam Percyt, egyszerűen jó volt azt a könyvet olvasni. Hazelt sokkal érdekesebbnek találtam mint Franket, viszont azt kell mondanom, a végére Franknek volt a legszebb karakterfejlődése.

Az Athéné jele és a Hádész háza egyszerűen fantasztikus. Nyilván e két könyv a Percy-Annabeth kapcsolat miatt olyan ütős. Illetve hát a történetet se lehet kihagyni, ugyanis mind a két könyvben rengeteg fordulat és izgalom van. Mellesleg megjegyezném, hogy nekem az eredeti sorozatban a Titán átka és a Csata a labirintusban a kedvencem. Mind a két könyvnek volt egy nagyon jó hangulata, rengeteg mitológiai elemmel, és hát imádtam azokat olvasni. Az Athéné jelénél és a Hádész házánál ugyanez volt. A két könyv nagyjából összesen 1000 oldal, és hát ez milyen ezer oldal. Olyan gyönyörűen lettek mélyítve a karakterek… nemcsak Percyék, hanem Leo, Nico, Hazel meg még Piper is. Á, ne is áradozzak itt tovább, ez a két könyv csodás, és kész.

Sokaktól hallom azt, hogy még a PJO-nak nagyon király zárókötete van, itt viszont a Hádész házánál megakadt a színvonal, és a végére nem kaptunk egy olyan ütős lezárást. Hát lehet benne valami. Én azt gondolom, hogy a történet nagyon szépen le lett zárva, sőt olyan dolgok is voltak a könyben, amire én nem igazán számítottam. Ami viszont itt hiány, az Percy és Annabeth. Fontos szerepük van, de egyszerűen nem kaptunk belőlük eleget. Nagyon örülök, hogy volt Nico fejezet, sőt még visszagondolva annak is, hogy jobban megismerhettem Reynát.

Ezt a sorozatot kevesebb mint egy hónap alatt olvastam el, tudom nem olyan hűde nagy teljesítmény, de én nagyon büszke vagyok magamra. Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó folytatást kaptunk, és hogy megütötte az eredeti sorozat színvonalát. Sőt.