Az Északi erdő legendája sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Katherine Arden: A lány a toronyban
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

Eredeti sorozat

Winternight Trilogy angol nyelvű 3

Katherine Arden: The Bear and the Nightingale
Katherine Arden: The Girl in the Tower
Katherine Arden: The Winter of the Witch

Kiemelt sorozatértékelések

Aoimomo P>!

Az Északi erdő legendája sorozat

Nagyon nehezen szántam rá magam erre az olvasásra, mert középiskolás korom óta irtózok az orosz irodalomtól, íróktól, de még a szereplőktől is off.
Itt van Arden, akitől időközben már olvastam mást, és szerettem is, és itt van mindjárt az első oldalon egy rakás orosz név… már nem számoltam, hányszor tettem vissza a polcra szerencsétlent egy – két bekezdés után.
De végül Arden nyert, ez nem vitás, beszippantott a történet és egyvégtében letoltam a teljes trilógiát, ami még akkor is nagy szó lenne, ha nincs tele oroszokkal.
Azt is javára kell írnom, hogy nagyon jól hozza a tipikus orosz életérzést, kicsit szürke, nagyon hideg, többnyire kilátástalan. Kedveltem Vasziliszát, a kiállását, a harcát, a kitartását. Szerettem Szolovejt – felette mintha mindig kicsit sütött volna a nap, egy üde színfolt a sok nyomorult között –, Pozsárt és az utolsó kötetben még a medvét is off.
Nagyon örülök, hogy sikerült legyűrnöm a kezdeti ellenérzéseimet, mert egy fantasztikus sorozattal lettem gazdagabb!

Any>!

Az Északi erdő legendája sorozat

Kicsit rosszul érintett a befejezés, mert még mindig bőven maradt bennem kérdés, de azt hiszem, a tovabbiakat már a saját fantáziámra kell bíznom.
De ez a trilógia egy igazi remekmű.
Érződik rajta az írónő sok-sokéves kutatása, munkája.
Azon kevés történetek egyike, mely végig képes fenntartani az érdeklődést, izgalomban, érzelemben, „látnivalóban” bővelkedik.
Kifejezetten élveztem a kötetek végén lévő szószedeteket és magyarázatokat. S az utolsó rész végét ékesítő családfát. :)
Csodálatos orosz mese, mely felöleli a babonák és hiedelmek világát a valósággal együtt.

Renkou P>!

Az Északi erdő legendája sorozat

A sorozat első kötetét olvastam először off, nagyon tetszett, de akkor talán még nem is jelent meg a többi kötet. Aztán egy kiadói akcióban lecsaptam az egész sorozatra féláron. Nem bántam meg, az első kötet újraolvasva megint beszippantott, pillanatoknak tűnő napok alatt ledaráltam a három kötetet. Nekem biztosan újraolvasós lesz még.
Csodaszépen megírt mese lett.

Erázs>!

Az Északi erdő legendája sorozat

Erre a könyvsorozatról csak maximális értékelést tudok adni. Mindent imádtam benne az orosz mesevilágot, a babonákat felváltó világ leírását, a főszereplőket. Fantasztikus téli olvasmány volt.