Az emlékek őre sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Lois Lowry: Az emlékek őre
Lois Lowry: Valahol, messze
Lois Lowry: Hírvivő
Lois Lowry: A fiú

Eredeti sorozat

The Giver angol nyelvű 5

Lois Lowry: The Giver
Lois Lowry: Gathering Blue
Lois Lowry: Messenger
Lois Lowry: Son
Lois Lowry: The Giver Quartet

Kiemelt sorozatértékelések

Victorious>!

Az emlékek őre sorozat

Anno a film által ismertem meg ezt a sorozatot és utána mindenképpen elakartam olvasni.
Ha meg is vannak a lassabb és unalmasabb részei és azért nem feltétlenül vannak felejthetetlen karakterei, de többségében letudott kötni a sorozat, érdekelt a kis felépített világa a különféle közösségek szabályaival. Tudott tragikus, aranyos, de elgondolkodtató is lenni.
Összességében nem bántam meg, hogy elolvastam.

Mónika_Kizlingerné_Dávid P>!

Az emlékek őre sorozat

Az emlékek őre nekem nagy kedvenc volt kamasz koromban, többször újra olvastam. Imádtam a történetet, és kifejezetten érdekesnek találtam, hogy az író nem zárja le a végét, ránk bízza hogy kitaláljuk mi fog történni Jonas-l és a babával.
Évekkel később vettem csak észre, hogy a sorozat 4 kötetből áll és már akkor volt egy megérzésem, hogy nem kellene tovább olvassam. Ismerős az az érzés amikor elolvasol egy zseniális könyvet, megnézel egy jó filmet és utána jön a 2.,3. sokadik rész és kifullad a történet, már nincs meg az a hűha érzés … és összességében rájössz hogy jobb lett volna a fantáziádra bízni a lezárást.
Na én így voltam végül ezzel a sorozattal is amikor végre rászántam magam és elolvastam.
Fontos megjegyezni, hogy külön – külön jó könyvek, érdekes történetek, nem akarom leminősíteni ennyire a többi kötetet. Egyszerűen csak számomra végeredményben az eredeti történet varázsát inkább elrontotta a folytatás.