Ambrózy báró esetei sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Böszörményi Gyula: A hullaházi skandalum

Kiemelt sorozatértékelések

Linszyy P>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Böszörményi Gyula szoktatott rá a krimi műfajára, amiért örökké hálás leszek.

Cukormalac>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Azon kívül, hogy pasiként, tizenkilenc évesen két hét alatt toltam végig az akkor még öt részes sorozatot, egyszerűen nincs mit mondanom, azt hiszem, ennél jobb ajánlólevél nem is kell ide. Hiteles, szórakoztató, nem túlcsordulóan romantikus, nehezen elengedős, sok szereplőt szeretős, minden szinten-ízében emlékezetes… szerintem. Kedvencem az Ármány és kézfogó és már nagyon lelkesen várom a legújabb kötetet, off

2 hozzászólás
Kettinger_Laura P>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Az Ambrózy báró esetei egy olyan ikonikus sorozat az életemben, mint másoknak a Harry Potter. És nem, ezzel nem mondtam túl nagyot.
Ezer meg egy éve olvasok, de mégis ezt tartom az első, igazi, nagy kedvencemnek. Ez az egyetlen sorozat, ami miatt képes voltam oda-vissza 50 kilométert vezetni (Rudnay). Ami miatt egyszer még a munkából is két napot hiányoztam (Nász és téboly). Ami miatt képes voltam a megjelenés napján pontban nyitásra a könyvesboltba rohanni (Barnum). Ami miatt szinte tényleg sírógörcsöt kaptam, mikor kiderült, hogy elrontottam az előrendelést (A hullaházi skandalum).
Az első olyan könyv, aminek megsirattam az íróját, noha nem is ismertem személyesen.

ancsee P>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Kedvenc magyar könyvsorozatom. :) Nagyon tetszik a stílus, a kidolgozottság, a több szálon futó izgalmas cselekmény, a karakterek. Remélem, hogy még lesz folytatás (6 rész jelent meg eddig).

Schildkröte P>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Klasszikus krimi egy pezsgő és színes múltbéli forgatagban, ami ráadásul hamisíthatatlanul hazai, egy izgalmakat rejtő párossal elegyítve.

Nikike_k P>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Ha akarnák sem tudnék 5 csillagnál kevesebbet adni, nem tudnák mire. Nagyon ritka, hogy elolvasok egy sorozatot és évekkel később is képes vagyok ugyanúgy rajongani érte, mint elsőre. A sorozat egy szépen felépített egészet alkot még úgyis, hogy a negyedik résznél elméletileg le lett zárva, de ugye főszereplőink visszatértek még kalandokra. Ez akár erőltettetnek is tűnhet, de én igazándiból nem éreztem olyan nagy színvonalbeli különbséget. Csak ajánlani tudom akár a történelmi romantikus, romantikus, kaland regények kedvelőinek, de fiatalnak és felnőttnek egyaránt, ne tévesszen meg a vörös pöttyös kategorizálás!
Imádtam és imádom mai napig. ♡ :)

BezTina>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Az egész família úgy ahogy van felettébb szórakoztató és mód felett érdekes. Az író szintről – szintre hozza a formáját. Mikor az olvasó azt hinné, hogy Ő már pedig minden zeget- s zugot ismer akkor hupsz jön egy titkos ajtó mögötte rengeteg kérdőjellel- ugyan ez a szereplők terén is. Szaval itt is érvényes a senki és semmi nem az aminek látszik. Körömrágós, hajtépős, nagyokat nevetős, könnyeket előcsalós, veszetül szurkolós sorozat!

judit_asztalos>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Egy szórakoztató, krimi sorozat, korhű környezetben, rengeteg humorral, kevés romantikával, feszült cselekménnyel. Nekem második olvasásra nyújtotta az igazi élményt, amikor a régies nyelvezetre felkészülten vettem már a kezembe. Mili és Richárd kapcsolatának alakulása mellett izgalmas történetekkel, cserfes, egyedi szereplőkkel és egy régi Budapesttel találkozunk.

Feher_Rozsa>!

Ambrózy báró esetei sorozat

Nagyon köszönöm hogy elolvashattam a sorozat minden részét! Olyan tájekoztatást kaptam a milleniumi Pest-Budáról ami egyedi, és emlékezetes marad. Szórakoztató,olvasmányos minden része, korabeli nyelvezete olyan hangulatot varázsolt, hogy csak azt vettem észre nem tudom letenni a könyvet…