!

Abszolút Töri sorozat

Pagony kiadói sorozat.

  • Szűrés
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Wéber Anikó: Az ellenállók vezére
Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben
Zágoni Balázs: Szamos-parti Hollywood
Majoros Nóra: A néma táltos
Rojik Tamás: A generális talizmánja
Miklya Luzsányi Mónika: A kamasz király udvarában
Baráth Katalin: Gőzgépek és pomponlányok
Berg Judit: Szélvésztől kergetve

Kiemelt sorozatértékelések

PTJulia P>!

Abszolút Töri sorozat

A Szamos-parti Hollywood az Abszolút Töri-sorozat számomra eddig legkiemelkedőbb könyve. De erős a verseny, az összes eddigi kötet rendkívül nívósra sikeredett: az egyes szerzők remekül kezelik, veszik át az osztály tagjai közötti jelenbeli előzményeket; emellett az egyes történelmi korszakokba, eseményekbe való bevezetés is érdekes, a cselekmény leköti a figyelmet (az egyik lányom alig olvas, és falja ezt a sorozatot).
A Kórház az osztályteremben című kötetnél például az unoka-nagyapa történetszál tetszik, kiváltképp úgy, hogy megtudhatjuk a könyv végén a szerző személyes, családi ’56-ját.

Jesper_Olsen >!

Abszolút Töri sorozat

Nagyon megkedveltem ezt a sorozatot és várom, hogy újabb részei jelenjenek meg, hiszen a téma kimeríthetetlen és minden író más-más nézőpontból közelíti meg. Az utóbbi két rész (Szamos-parti Hollywood és A néma táltos) pedig kevésbé ismert helyekre és időkbe visz bennünket.

marsey>!

Abszolút Töri sorozat

Abszolút kedvencem lett az Abszolút Töri sorozat, mert olyan főszereplő fiatalokat állít az olvasók elé, akikkel könnyű azonosulni, és az írók odafigyelnek arra is, hogy mai nyelven szóljanak a fiatal olvasókhoz. Tetszik az is, hogy nemcsak a történelemről tanulhatnak az olvasók, hanem az összefogás, összetartás erejéről is; arról, hogy milyen hasznos, ha tudunk játszani egy hangszeren, ha értünk valamilyen sporthoz, ha beszélünk idegen nyelveket, ha van általános műveltségünk, és hogy ha nyitottak vagyunk arra, hogy előítéletek nélkül, jobban megismerjük a másikat, akkor életre szóló barátságok-szerelmek szövődhetnek.

Aldara>!

Abszolút Töri sorozat

Mindegyik kötet remekül mutatja be a régi korokat, és így meg érdekesebb, hogy mindegyik részt más szerző írja, ezért minden kötet kicsit más stílusban van megírva, és ez ennek a sorozatnak nagyon jól áll.