!

A Térség sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
James S. A. Corey: Abaddon kapuja
James S. A. Corey: Cibola meghódítása
James S. A. Corey: Nemezis játékai
James S. A. Corey: Babilon hamvai
James S. A. Corey: Perszepolisz felemelkedése
James S. A. Corey: Tiamat dühe
James S. A. Corey: Leviatán bukása
James S. A. Corey: Emlékek folyama
1,5; 2,5; 2,6; 3,5; 5,5; 6,5; 8,5; 9,5 James S. A. Corey: Emlékek folyama

Eredeti sorozat

The Expanse angol nyelvű 16

James S. A. Corey: Leviathan Wakes
James S. A. Corey: The Butcher of Anderson Station
James S. A. Corey: Caliban's War
James S. A. Corey: Gods of Risk
James S. A. Corey: Abaddon's Gate
James S. A. Corey: The Churn
James S. A. Corey: Cibola Burn
James S. A. Corey: Nemesis Games
James S. A. Corey: The Vital Abyss
James S. A. Corey: Babylon's Ashes

Kiemelt sorozatértékelések

A_S1M0N P>!

A Térség sorozat

Nagyon hosszú, de összességében rendkívül izgalmas és érdekes utazás volt ez kilenc köteten át!

Persze akadtak kevésbé érdekes fejezetek, leírások, karakterek, de a nagy egészet nézve nem tudtam lepontozni emiatt egyik kötetet sem, főleg, hogy azért eléggé elenyésző volt ezek száma.
Egyedül talán az nem tetszett, hogy Holden olykor eléggé a háttérbe szorult, ám a cselekmény szempontjából ez a lépés is teljes mértékben érthető volt, plusz azért bőven voltak még rajta kívül is érdekes karakterek, így negatívumként ezt sem rónám fel.
Főleg azért nem, mert rengeteg a szerethető szereplő, akiről egy kicsit többet megtudhatunk, arról egyértelműen kiderül, hogy összetett személyiség, amiből pedig kiderül számunkra, miért csinálja azt, amit, ezért teljes mértékben nem lehet senkit sem elítélni a cselekedeteiért, (persze kivételek akadnak).

Az elején én nehezen szoktam meg a lehető legrealistábban ábrázolt űrutazást és a hozzá kapcsolódó dolgokat, mert eléggé lassúnak hatottak a hetekig/hónapokig tartó helyváltoztatások, még úgy is, hogy a szerzők remekül kezelték ezt, nem nyújtották el ezeket a részeket, mégis érezhetőek maradtak az óriási távolságok, amit például a kommunikációval is nagyon jól szemléltettek.

Sci-fi mivolta mellett nagyon elgondolkodtató társadalomkritika is a sorozat, mert olyan problémákat boncolgat, amik a mi korunkban (valamint a múltban) is fontosak voltak, szóval a körítés hiába változik, az emberek emberek maradnak és ha sikerül is ezen túltenniük magukat valami nagyobb ügyért, csak rövid ideig bírják ki anélkül, hogy az ellentétes vélemények miatt egymásnak ne ugornának újra…
Ezt a sorozat többször is remekül szemlélteti, amivel egyértelműen fel is hívja a figyelmünket arra, hogy ez nem az alkotói ötlettelenség miatt van, hanem mert egyszerűen az emberiség ilyen, nem tanul a saját hibáiból.

Ráadásul a kötetek címei is nagyon beszédesek (bár inkább olvasás után), főleg, ha utána jár ezeknek az ember, az első és utolsó könyvekre pedig hatványozottan igaz ez, remekül foglalják keretbe a sorozatot.

Összességében ez egy kiválóan felépített sorozat, én csak ajánlani tudom, bár kétségtelen, hogy elég hosszú utazást jelent, így valamennyire bele lehet fásulni az izgalmak ellenére is, ugyanakkor mégis nehéz lesz a végére elengedni ezt a világot és a karaktereket is, viszont szerintem így, egyben lehet kellőképpen átlátni a nagy egészet és megérteni a miérteket.

Epribolyszki>!

A Térség sorozat

Én még csak most kezdtem a sorozatot
De elképsztően jo

Máté_Ócsai>!

A Térség sorozat

Korszakalkotó műnek gondolom sok tekintetben. A stílus amely könnyen emészthető, a karakterek amelyek hűek maradnak mindvégig magukhoz és a világ, amelyet olyan szépen megalkotott és annyira hihető mintha én is benne élnék. Míg élek nem feledem.

1 hozzászólás
lazly>!

A Térség sorozat

Nagyon élveztem, érdekes univerzumot épített fel a szerző páros. És néha ijesztően logikus, elképzelhetőt is.

Molnár_M_Imre>!

A Térség sorozat

Kortárs Sci-fi sorozatok legjobbjai között van. A gyengébb részek is fényévekkel jobbak egyes új kortárs sci-fiknél. Csak ajánlani tudom minden fantasztikus könyv rajongónak. A filmsorozatot is érdemes megnézni egyszer,habár gyengébbre sikerültek szerintem mint a könyvek.

Jackynee>!

A Térség sorozat

A Leviatán ébredése elolvasása után, engem szinte odaláncolt a sorozat magához. És még ha néha úgy éreztem érdemes szünetet tartani, mégis minden könyv szórakoztató és izgalmas volt a maga módján. Ha összehasonlítom a korábban olvasott sci-fi témájú könyvekkel, hasonlót sem láttam még, mint „A térség” sorozat. Én úgy gondolom ez a sorozat az, amit mindenképpen érdemes legalább egyszer elolvasni.