A Szent Johanna gimi sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Kiemelt sorozatértékelések

Naiva >!

A Szent Johanna gimi sorozat

Garantált nosztalgia hangulat, miközben azt kívánod, bárcsak ilyen osztályba jártál volna!

csak_egyolvasolany>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Szerintem nagyon jó a sorozat, tiniknek főleg, ha elolvasod az egész sorozatot, konkrét egy másik világ nyílik ki. ♥️:)

Szodalit>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Ez az a sorozat, amit nagyon nehéz elhelyeznem a ranglétrán. Mert valljuk be őszintén: elég sok sebből vérzik. Nincs olyan iskola, ahol ennyi program van. Kissé túl sok minden történik ahhoz, hogy egy átlagos iskolának tekintsük a Szent Johannát. De ahhoz, hogy könyvet írjunk belőle, meg egy kicsit kevés. A másik meg: a karakterek. Nem létezik, hogy Reni ennyire szerencsétlen! Ez egyszerűen nem lehet. Nem lehet mindent elrontani. Mindent. De neki sikerül. Cortez. Miért olyan menő?! Miért? Nem nagyon értem. Az első öt könyv egész jó volt, de aztán off a hatodik részre, és főleg a hatodik könyvre, egy kicsit kezdett unalmassá válni. Szerintem kicsit meg lehetett volna húzni a részeket. És bár a könyvek önmagukban megállják a helyüket, a nagy egészre mégsem tudok olyan kiemelkedő értékelést adni. De kapott négy csillagot, mert a megfelelő korosztálynak tökéletes. Azt mindenkinek ajánlom, hogy elolvassa, mert megéri, de az újraolvasások alkalmával el tudja veszíteni a varázsát. Bár még nem olvastam teljesen végig, jelenleg ez a véleményem, de lehet, hogy ez a későbbiekben változni fog.

udora>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Elmondani nem tudom, hogy milyen hálás vagyok Laurának és a Szent Johanna giminek, hogy megszerettették velem az olvasást 12 évvel ezelőtt!

Sosem voltam nagy olvasós, de ahogy a kezembe vettem az első részt, onnantól számítva 3 héten belül kiolvastam mindet, ami addig megjelent.

Tinilányként arra vágytam, hogy nekem is bárcsak ilyen osztályom lenne, ilyen barátaim, és persze bárcsak lenne saját Cortezem. ❤
Így, ennyi évvel később, újraolvasva a sorozatot, még mindig ezekre vágyom. Ugyanúgy bele tudtam élni magam, együtt sírtam, együtt nevettem Reniékkel. Ugyanakkor izgalommal olvastam egyes részeket, mint régen.

Hiszem, hogy ez a sorozat kortalan, biztos vagyok benne, hogy évek elteltével, én is újra elő fogom venni. Arról nem is beszélve, hogy természetesen minden kötetemet elrakom, hogy a gyermekem is elolvashassa majd.

Már csak az lenne hatalmas meglepetés, ha Laura így, ennyi év múltán kiadna egy bónusz kötetet, amiben megtudhatjuk, hogy mi történt a szereplőkkel. ❤

vermoly>!

A Szent Johanna gimi sorozat

40+ -osan olvastam a sorozatot (miután a lányom már kétszer is..) es mégis nagyon beszippantott. Tökéletesen bele tudtam élni magam a történetbe, én is szerelmes voltam Cortezbe, egyutt sírtam vagy örültem a szereplőkkel, vitt a történet. Kimondottan jó élmény volt!

Viktoria_0014>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Ha ma újra olvasnám, természetes, hogy kiütköznének a kötetek és a sorozat hibái, viszont akkoriban, amikor megismertem a sorozatot teljes szerelem volt.

Shugaar>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Negyedekies koromban ez volt az a sorozat, ami megszerettette velem a regényolvasást. Tagadhatatlanul imádtam!
Az első részt negyedikben kaptam húsvétra, a másodikat és a harmadikat ötödikben karácsonyra. Mindkét ünnep alkalmával erélyesen leteremtettek, hogy miért olvasok, miért nem a rokonokkal beszélgetek. Előtte az volt a baj, hogy nem olvasok. Ki érti ezt?
Röviden: ráfüggtem.
Hiába tudtam, hogy Reni életképtelen, mint egy szentimentalista főhősnő. Hiába tudtam, hogy Cortez olyan, mint az üres héjak a TGCF-ban. Hiába tudtam, hogy egy gimi nem ilyen, mert negyedik után nyolcosztályosba mentem, de vicces volt, és tanultam belőle rengeteg új dolgot, például, hogy létezik a moly.hu.
Az sem utolsó, hogy Kinga ordítozott helyettem mindenkivel, így fel sem idegesítettem magam. Cortezben a neve a kedvencem, mert valahányszor olvastam, Hernán Cortés jutott eszembe, aki az Azték Birodalomban irtotta népet a kereszt alatt. Most képzeljétek el, milyen ember lehet az, akinek a latinamerikai haverjai ilyen becenevet adnak! Na ugye? :D Többet elárul róla, mint Renáta nyolc kötetben.
Két nagy negatívuma, hogy 1) hetedikben lelkesen elkezdtem újraolvasni, de a „nem tudom letenni” átváltott „nem tudom folytatni”-ra, és 2) az első három könyv rendben van, de a többinek borzalmas a ragasztása – kézbe veszem őket és szétesnek (1. kiadás).
Könnyed, humoros lányregény, aki az ilyet szereti, olvassa bátran. Aki nem – értsd: én – az is jókat nevethet rajta.

Waru P>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Nagyon meghatározó volt számomra ez a sorozat. Egyszer sírtam, máskor nevettem. Visszarepít a kamaszkorba.

szepjulcsi>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Az Kezdetnél azt éreztem, hogy uramisten, de gagyi, mert már az írónőtől is olvastam jobban megírt és jobb történeteket. Az első részekben még nem tudtam annyira szeretni ezt a világot, de a későbbiekben az írásmód is fejlődött, és a szereplők is. Persze, sajnos ilyen tökéletes emberek nem nagyon léteznek, pláne nem egy helyen, egy baráti társaságban, mint Cortez, Kinga, Zsolti és a többiek. De talán ebben van a varázsa, hogy ilyen nincs, de mindenki bemenekülhet egy ilyen ideális osztályközösség világába. Vannak hátrányai és nagyon irreális dolgai a sorozatnak, de összességében még így is remek kikapcsolódást tud nyújtani.

FreshDreamFury>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Imádtam minden egyes percét, ami olvastam belőle. Annyira sajnálom, hogy vége lett. Nem baj már kezdem is el Leiner Laura egy másik sorozatát is. Nagyon szerettem minden szerepöt Reni, aki vissza fogott, Virág, aki sokszor azt se tudja hol van annyira el van varázsolva, Ricsi vicceit, Cortez a rögös pasi a társaságban, Kinga a főnök, Zsolti a Manager, a rockerek, akik semmi szabályt nem tartanak be, és hát a nagy kedvenc Máday néni.