A Szent Johanna gimi sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Kiemelt sorozatértékelések

Naiva P>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Garantált nosztalgia hangulat, miközben azt kívánod, bárcsak ilyen osztályba jártál volna!

Hanna_cica>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Szerintem nagyon jó a sorozat, tiniknek főleg, ha elolvasod az egész sorozatot, konkrét egy másik világ nyílik ki. ♥️:)

Viktoria_0014>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Ha ma újra olvasnám, természetes, hogy kiütköznének a kötetek és a sorozat hibái, viszont akkoriban, amikor megismertem a sorozatot teljes szerelem volt.

Dalospacsirta08>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Az Kezdetnél azt éreztem, hogy uramisten, de gagyi, mert már az írónőtől is olvastam jobban megírt és jobb történeteket. Az első részekben még nem tudtam annyira szeretni ezt a világot, de a későbbiekben az írásmód is fejlődött, és a szereplők is. Persze, sajnos ilyen tökéletes emberek nem nagyon léteznek, pláne nem egy helyen, egy baráti társaságban, mint Cortez, Kinga, Zsolti és a többiek. De talán ebben van a varázsa, hogy ilyen nincs, de mindenki bemenekülhet egy ilyen ideális osztályközösség világába. Vannak hátrányai és nagyon irreális dolgai a sorozatnak, de összességében még így is remek kikapcsolódást tud nyújtani.

FreshDreamFury>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Imádtam minden egyes percét, ami olvastam belőle. Annyira sajnálom, hogy vége lett. Nem baj már kezdem is el Leiner Laura egy másik sorozatát is. Nagyon szerettem minden szerepöt Reni, aki vissza fogott, Virág, aki sokszor azt se tudja hol van annyira el van varázsolva, Ricsi vicceit, Cortez a rögös pasi a társaságban, Kinga a főnök, Zsolti a Manager, a rockerek, akik semmi szabályt nem tartanak be, és hát a nagy kedvenc Máday néni.

hila>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Én ezt a sorozatot már egyetemistaként olvastam, mert a barátnőim olvasták és eluntam, hogy csak én nem értem, miről beszélnek folyton, hát beadtam a derekam és elolvastam a könyveket – kortársak nyomására. :)
Nem bántam meg, annak ellenére, hogy úgy éreztem annak idején, hogy ezt azért már egy kicsit meghaladtam talán, de szerettem a karaktereket benne, kedves történetek, egy idealizált, boldog középiskoláról és diákjairól. A zenei alapok és említett könyvek kifejezetten klasszak voltak, de úgy önmagában is élveztem a sorozatot. Kamaszoknak tökéletes :) bár közben talán idejét múlt ett ez is, 10 éve olvastam, azóta sokat fejlődött a világ, szóval ki tudja :)

vermoly>!

A Szent Johanna gimi sorozat

40+ -osan olvastam a sorozatot (miután a lányom már kétszer is..) es mégis nagyon beszippantott. Tökéletesen bele tudtam élni magam a történetbe, én is szerelmes voltam Cortezbe, egyutt sírtam vagy örültem a szereplőkkel, vitt a történet. Kimondottan jó élmény volt!

Shugaar>!

A Szent Johanna gimi sorozat

Negyedekies koromban ez volt az a sorozat, ami megszerettette velem a regényolvasást. Tagadhatatlanul imádtam!
Az első részt negyedikben kaptam húsvétra, a másodikat és a harmadikat ötödikben karácsonyra. Mindkét ünnep alkalmával erélyesen leteremtettek, hogy miért olvasok, miért nem a rokonokkal beszélgetek. Előtte az volt a baj, hogy nem olvasok. Ki érti ezt?
Röviden: ráfüggtem.
Hiába tudtam, hogy Reni életképtelen, mint egy szentimentalista főhősnő. Hiába tudtam, hogy Cortez olyan, mint az üres héjak a TGCF-ban. Hiába tudtam, hogy egy gimi nem ilyen, mert negyedik után nyolcosztályosba mentem, de vicces volt, és tanultam belőle rengeteg új dolgot, például, hogy létezik a moly.hu.
Az sem utolsó, hogy Kinga ordítozott helyettem mindenkivel, így fel sem idegesítettem magam. Cortezben a neve a kedvencem, mert valahányszor olvastam, Hernán Cortés jutott eszembe, aki az Azték Birodalomban irtotta népet a kereszt alatt. Most képzeljétek el, milyen ember lehet az, akinek a latinamerikai haverjai ilyen becenevet adnak! Na ugye? :D Többet elárul róla, mint Renáta nyolc kötetben.
Két nagy negatívuma, hogy 1) hetedikben lelkesen elkezdtem újraolvasni, de a „nem tudom letenni” átváltott „nem tudom folytatni”-ra, és 2) az első három könyv rendben van, de a többinek borzalmas a ragasztása – kézbe veszem őket és szétesnek (1. kiadás).
Könnyed, humoros lányregény, aki az ilyet szereti, olvassa bátran. Aki nem – értsd: én – az is jókat nevethet rajta.