!

A levegő népe sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Holly Black: The Lost Sisters – Az elveszett nővérek
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories – Hogyan gyűlölte meg Elfhon királya a történeteket

Eredeti sorozat

The Folk of the Air angol nyelvű 6

Holly Black: The Cruel Prince
Holly Black: The Lost Sisters
Holly Black: The Wicked King
Holly Black: The Queen of Nothing
Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories
Holly Black: The Folk of the Air Complete Gift Set

Kiemelt sorozatértékelések

RTMariann P>!

A levegő népe sorozat

Magunkba ittuk a látványt, amit az írónő elénk tárt. A harsanó zöldet, a lakomák illatát, a tündérek ragyogó ruházatait, a Mélytenger világát, a vidék erejét. Karakterei bonyolultak, ahogy mi magunk is vagyunk. Nem csak fekete és fehér létezik és ezt a szereplőin keresztül tökéletesen be is mutatta. Minden érzelmet. A jót, a rosszat, a csodásat, a fájdalmat. Mindenkiben valahogy több rejlett, mint azt első ránézésre hittük. A kegyetlen tudott oltalmazni, sőt szeretni. A jó tudott önző lenni. Hoztak fájdalmas döntéseket és csináltak ostobaságokat. De minden egyes ballépés szükséges volt, hogy a kijelölt úton végül a megérdemelt célhoz érjenek.
Tündérfölde az otthonommá vált! ♥

2 hozzászólás
shreklover>!

A levegő népe sorozat

a csaladomat felaldoznam azert, hogy ujra olvashassam.

1 hozzászólás
bemese05 P>!

A levegő népe sorozat

Az biztos, h ez nem annak a sorozata lesz aki kizárólag a nyálas, csöpögős romantikát szereti! Aki viszont imádja a rejtélyeket, intrikát, feladványokat és bírja azt a folyamatos feszültséget ami a főhősnőnk életét övezi, annak ez lesz az etalon! Jude egy talpraesett, körmönfont, bátor emberlány! Remekül helytállt akármilyen kalamajkába keveredett! Cardan pedig…. Ahh…. Az elején utáltam, fogalmam se volt hogy meg tudom e szeretni! De utána teljesen beleestem! Imádtam a párosukat! Ahogyan szeretik és utálják egymást, ahogyan várja az olvasó, h végre mikor engednek meg maguk között egy kis békét! :)
Végig nagyon izgalmas volt a sorozat! Amikor egy kis szünetet kellett tartani olvasás közben az is csak azért volt, mert Jude helyett is én fáradtam bele a sok árulásba! Biztos, h még sokszor fogom újraolvasni, mert már most hiányoznak ♥
A borítók és az illusztrációk a könyvekben pedig fantasztikusak és gyönyörűek! ♥

rekamoly20 P>!

A levegő népe sorozat

Új kedvenc fantasy sorozatot avattam. ❤ Belépett a legek közé.

Ruby P>!

A levegő népe sorozat

Az évem eddigi legjobb olvasmányélménye ez a trilógia.
Izgalmas, folyamatosan fenntartja az érdeklődést, mindig tartogat egy-két fordulatot.
A karakterei nagyon különlegesek – egyikük sem egyértelműen jó ember off, nem mindig kedvesek egymással off, én mégis nagyon megkedveltem őket.
A szerelmi szál is nagyon érdekes volt nekem, mindig vibrált ez a két karakter, és nekem valamiért ők nagyon működtek. Együtt és külön-külön is.
A hatalmi játszmák is befogadhatóak voltak számomra, nem untatott a mesterkedés, érdekelt, hogy mi lesz Elfhon sorsa.

1 hozzászólás
marae>!

A levegő népe sorozat

Ha erre a sorozatra valaki azt meri mondani, hogy felületes vagy nem jó vagy bármi ilyen hülyeséget…off
A fantasy sorozatok közül ennek a trilógiának a világa tuti biztosan szerepel a top 5 listámon.
A karaktereket imádom. A főszereplő jelleme – haa – kicsit sem közelíti meg az idegesítőt. Ami nagy szó, mert ahogy észrevettem a fantasy sorozatokban a főszereplő csajok valahogy az elején mind ostobák és döntésképtelenek.
A romantikus szál tökéletesen jelen van annyira, hogyha a politikai jellege a történetnek felcsap unalmasba, simán feloldja a hangulatot off.
Általában nem olvasnék olyan könyvet, ami ennyire belemerül a hadakozásba és politikába viszont ezt mindenképp ajánlom mindenkinek. off

Meszil>!

A levegő népe sorozat

Erről a sorozatról tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Egyesével nem is szeretném jellemezni a köteteket, mivel szuper az összes. Fordulatos, lendületes, nem kímélik az olvasót a váratlan fordulatoktól, csodálatos a világteremtés, kellően véres ugyanakkor romantikus is…éppen a megfelelő arányban. Néhány éve olvastam először, de az újraolvasást ha lehet még jobban élveztem, mivel itt már azokra az apró részletekre is tudtam figyelni, amin esetleg akkor átsiklottam. Ezt a sorozatot TÉNYLEG MINDENKINEK el kell olvasnia kortól és nemtől függetlenül!

_Vera_>!

A levegő népe sorozat

Először is szeretném leszögezni, hogy a magam 24 évével nem én voltam a sorozat célkorosztálya, így nem meglepő, hogy nem igazán nyerte el a tetszésemet. Úgy éreztem, hogy hiába van ott a viszonylag sok szereplő, senkit nem ismerhetünk meg mélyebben, és ezalól a szempontkarakterünk, Jude, és a Lost Sisters elmesélője, Taryn sem képezett kivételt. A cselekmény sem volt annyira fordulatos, bár mikor A semmi királynője borítóján lévő kígyó értelmet nyert, kissé meglepett voltam. Nem tudnám megfogalmazni, hogy ezeken kívül mi hiányzott nekem, de kicsit kidobott időnek érzem utólag a sorozat olvasásával töltött időszakot.