A halálsoron sorozat

  • Szűrés
Stephen King: A két halott lány
Stephen King: Egér a halálsoron
Stephen King: Coffey keze
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála
Stephen King: Éjszakai utazás
Stephen King: Coffey a halálsoron
Stephen King: A halálsoron

Eredeti sorozat

The Green Mile angol nyelvű 7

Stephen King: The Two Dead Girls
Stephen King: The Mouse on the Mile
Stephen King: Coffey's Hands
Stephen King: The Bad Death of Eduard Delacroix
Stephen King: Night Journey
Stephen King: Coffey on the Mile
Stephen King: The Green Mile

Kiemelt sorozatértékelések

Marianngabriella P>!

A halálsoron sorozat

off

A halálsoron az egyik első találkozásom Kinggel, talán a második vagy harmadik kötet volt a kezemben az írótól. Emlékszem akkor voltam középiskolás, 10-es (talán?), és hazafelé a buszon olvastam, meg az iskolába menet, meg szünetben, meg néha az órákon is.
Akkor még anyukám könyvét olvastam a hat kötetes kis apróságot. Azóta pedig már a kezembe akadt az omnibus is.

Emlékszem, amikor először olvastam az első gondolatom az volt, hogy ilyen nincs. De van. Eleve az alapötlet is megtörtént esemény off ami az egyik – számomra – legsokkolóbb gyilkossági tárgyalás volt az USA-ban. Egyébként ennek ismerete nagyban hozzájárult a jogi tanulmányaimhoz, főként, mert ez volt az az ügy, ami miatt először ki mertem jelenteni, teljesen elítélem a halálbüntetést off

A könyv elképesztően mutatja be a halálsor felfoghatatlan valóját. Ez az egyetlen olyan King könyv ahol tényleg azt érzem, az író itt annyit és csak is annyit írt, amennyit kellett. Éppen ezért számomra ez az egyik legtökéletesebb műve, bár bőven aka benne túlkapás off és bőven sok drámai jelenet, mégis a történet, és a mögötte lévő gondolat annyira erős, és annyira beívódott a tudatomba, hogy néhány egyéb tényező mellett ez a könyv az oka annak, hogy annak, hogy a jogot választottam, mint pályát.

7 hozzászólás