Tavasz rám bízva 12

!

Isabel_Rose IP

Elolvasandó könyvek száma 15
Elkezdődött 2020. február 22., 15:30
Jelentkezés vége 2020. április 30., 20:02
Véget ér 2020. május 31., 23:59

Tavasszal ismét rám lesz bízva az, hogy az általatok megadott könyvekből melyik 3*5 db lesz az, melyet el kell olvasni a kihívás végéig. Három hónap alatt háromszor választok és összesen 15 db könyv olvasásával teljesíthető a kihívás. Az olvasások 2020. március 1. (olvasás kezdete) és 2020. május 31. (olvasás vége) között érnek.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK:
– Hozz egy polcot / listát legalább 12 olyan könyvvel, amelyeket el akarsz olvasni.
– Az első körös polcokat / listákat lehetőleg február végéig kérném. Hozhatjátok később is, csak akkor kevesebb időtök lesz az 5 könyvre… A második körös polcokat / listákat március 31-ig, a harmadik kör polcait / listáit pedig április 30-ig kell hozni.
– 2019. március 1-én hozom mindenkinek az első 5 könyvet, az olvasások ettől a naptól érnek. A többi kör esetén pedig a választás napjától érvényes az olvasás.
– Csillagos és rövid szöveges értékelést kérek mindegyik könyvhöz. (2. és 3. körnél a könyvek kiválasztásnál nem feltétel az értékelés, azonban a teljesítés csak akkor teljes, ha minden könyvnél szerepel.)
– Lehet később csatlakozni a kihíváshoz, ebben az esetben annyi könyv kerül kiválasztásra egyszerre, ahányadik körnél a kihívás tart.

A kihívást kétféleképpen lehet teljesíteni:
– ha végeztél a kiválasztott 5 könyvvel, hozhatod a következő polcot / listát és választom a következő körre a könyveket. Így akár egy hónapon belül is teljesítheted a kihívást.
– ha nem végeztél a kiválasztott 5 könyvvel legkésőbb az adott hónap végéig, nincs gond, hozhatod a következő körre a polcodat / listádat, de a választott könyveket csak az adott hónap utolsó napján kapod meg.

CSERE:
– Összesen 4 cserelehetőség van
– A cseréket bármikor felhasználhatod.
– A cserekönyvek kiválasztása miatt lehetőleg ne töröljétek a polc / lista elemeit. Ha mégis töröltétek, akkor tegyetek fel könyveket, amelyekből választani tudok.

FONTOS TUDNIVALÓK:
– Minimum 150 oldalasnak kell lennie a könyveknek.
– Összefüggő, egymásra épülő sorozatból csak egy, az általad olvasni szándékozott következő kötet lehet fent. Ha várólistát, magánkönyvtárat (azaz nem erre a kihívásra létrehozott polcot) hozol és beleválasztok sokadik részbe, viszont te a következőt olvasod, az cserének számít!
– A polcon MAXIMUM 1 db képregény, manga, manhwa, graphic novel, shoujo, josei, shounen, seinen lehet, ezeknél a minimum oldalszám 200.
– A fenti szabályoknak nem megfelelő polcról nem választok könyvet.
– Jelöljétek a már kiválasztott könyveket, hogy ha csere kell, vagy jöhet a következő kör, ne válasszam ugyanazokat.
– A 2. és a 3. körben hozott polcoknál / listáknál mindig jelezzétek, hogy az előző körrel végeztetek-e. (Ez azért fontos, mert ha végeztetek az előző kör könyveivel, akkor azonnal kiválasztom a következő kör könyveit. Ha nem, akkor a hónap végén hozom az újabb 5 könyvet.)
– Hangoskönyvek kizárva.
– Újraolvasás és idegen nyelvű könyvek jöhetnek, csak feleljenek meg a fenti kritériumoknak.
– Ha egy könyvet idegen nyelven raktál fel a polcra, de magyarul olvastad (vagy pont fordítva), az olvasás érvényes.
– Lehet körönként mindig új polcot / listát hozni, vagy ugyanazt, de ügyeljetek rá, hogy a már meglévő polcon / listán mindig legyen legalább 12 db olvasatlan könyv, amit még nem választottam ki olvasásra.
– A teljesítéseket egyben kérem, nem kell körönként hozni, majd csak akkor, ha mind a 15 olvasással elkészültetek.

A kihíváskép és a kitüntetéskép is saját fotó, tavaszi túrákon készítettem a Bakonyban és a Sokoróban.

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Benina: Megsebzett szabadság
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet
Fejős Éva: Nápolyi vakáció
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
!

Első kör

!

Második kör

!

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők Magyar irodalmi szerelmeskönyv