Rosemunde Pilcher remekei 27

!

matraimelinda

Rosemunde Pilcher 1924-ben született Lelantban, egy dél-angliai városkában, Cornwallban. 13 bestseller regénye mellett, számtalan rövid története, novellája jelent meg, melyeket, egy Magyarországon is vetített sikeres, német televíziós sorozat filmesített meg. A ma Skóciában élő írónő gyermekkorát és fiatalságát Dél-Angliában töltötte, nem csoda hát, hogy könyvei nagy része a partvidéken játszódik, St. Ives, Newguay, Land's End, Penzance, Falmouth és Mousehole városaiban, halászfalvaiban.

Rosamunde Pilcher: Otthon I-II.
Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében
Rosamunde Pilcher: Téli napforduló
Rosamunde Pilcher: Kisded játékok
Rosamunde Pilcher: Ház a tengerparton
Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők
Rosamunde Pilcher: A kék hálószoba
Rosamunde Pilcher: Elmúlt a nyár
Rosamunde Pilcher: Nyáridő
Rosamunde Pilcher: Szeptember
Rosamunde Pilcher: Tengerparti románc
Rosamunde Pilcher: Áprilisi hóvihar / Az alvó oroszlán
Rosamunde Pilcher: Más szemmel / Tengeri szél
Rosamunde Pilcher: Virág az esőben
Rosamunde Pilcher: The Shell Seekers
Hirdetés
!

Any Prue intelligens, művészi hajlamokkal megáldott, független nő – valami mégis hiányzik az életéből. Erőszakos anyja egy rossz házasságba akarja kényszeríteni, ezért Prue elmenekül Londonból, hogy különc, bohém nagynénjénél keressen menedéket a gyönyörű Cornwallban. A lány véletlenül ismerkedik meg Daniellel, a vonzó, fiatal művésszel. Pár napot töltenek együtt, mégis legyőzi őket a szerelem, de valami nyugtalanító árnyék vetül kettőjük bimbódzó kapcsolatára, egy súlyos árnyék a múltból, aminek utána kell járniuk…

Rosamunde Pilcher regényeit olvasva érzelmes világba lépünk, melyet olyan karakterek népesítenek be, akiket rögtön a szívünkbe zárunk. Pilcher őszinte, érzelmes és mindenekelőtt olvasmányos regényeivel negyven országban boldogítja rajongóit.

!

Rosemunde Pilcher brit írónő

!

A szív és lélek írónője

A Cornwall-i grófságban lévő Lelantban született 1924. szeptember 22-én. Apja a Royal Navy parancsnoka volt, többek közt Burmában állomásozott. Az erélyes és mélyen vallásos anya mindkét gyermekét egyedül nevelte fel. Pilcher már tizenöt évesen írogatott. 1941-ig járt iskolába, majd szinte az iskolapadból jelentkezett önkéntes katonai szolgálatra a haditengerészethez, ahol elvégzett egy titkárnőképző tanfolyamot. Egy ideig a külügyminisztériumban dolgozott, majd 1943-ban visszatért a Royal Navyhez, és Indiába küldték. A második világháború vége Ceylonban érte. Visszatért Cornwallba, itt ismerkedett meg az akkortájt súlyosan sebesült tiszttel, Graham Pilcherrel, aki civilben jutakereskedő volt. 1946-ban házasodtak össze, és a skóciai Dundee-ba költöztek, ahol a férfi a családja textilcégénél dolgozott.
A háziasszonyi és anyai teendői mellett – négy gyermeket szült –, Rosemunde nem hanyagolta el az írást. Még Ceylonban publikálták egy novelláját a Woman and House folyóiratban Jane Fraser álnéven, és hébe-hóba ezen a néven jelentették meg a novelláit, és mérsékelt sikert aratott lektűrjeit, amelyek témáját főként a vidéki brit felső-középosztály életéből merítette. Írásai egyre növekvő népszerűségnek örvendtek a női magazinokban. Kiadói javaslatára megpróbálkozott egy nagyobb lélegzetű regénnyel. Az 1987-ben megjelent Kagylókeresők, majd az 1990-ben napvilágot látott Szeptember című családregények hozták meg számára a nemzetközi áttörést.
Rosamunde Pilcher regényeit olvasva érzelmes világba lépünk, melyet olyan karakterek népesítenek be, akiket rögtön a szívünkbe zárunk. Valódi szenvedélyek, igaz örömök és bánatok, nagy szerelmek és csalódások, vagy éppen tökéletesen boldog pillanatok rejlenek az immár negyven országban sikeres írónő könyveiben.
Regényei milliós példányszámban kelnek el világszerte, melyek sikeréhez nagymértékben járult hozzá a ZDF. A német televízió csatorna 1989 és 2007 között több mint 40 tévéfilmet forgatott Rosamunde Pilcher műveiből. A filmek folyamatosan a nézettségi toplistán vannak, és annyira fellendítették az Angliába irányuló turizmust, hogy 2002-ben Pilchert és a ZDF programigazgatóját, Claus Belinget a Brit Tourism Awarddal tüntették ki.