Kiokosító polc polc 25

!

egy_ember

Kihívó olvasások polca :)
Ehhez kapcsolódva:
http://moly.hu/kihivasok/na-gyere-bendeguz-most-kiokositalak

  • Szűrés
Kicune: Az ágyas
Eve Ensler: A Vagina Monológok
Stephen Vizinczey: Érett asszonyok dicsérete
Kate Taylor: Az igazi orgazmus
Leo Frobenius (szerk.): Fekete Dekameron
Szép asszonyok egy gazdag házban
Lissa Rankin: Mi újság alul?
Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék
Remy de Gourmont: A szerelem fizikája
Janus Pannonius: Pajzán epigrammák
Catherine Millet: Catherine M. szexuális élete
!

Kicune: Az ágyas Párnakönyv a középkori Japánból

!
egy_ember>!
Kicune: Az ágyas

Kicune: Az ágyas Párnakönyv a középkori Japánból

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Ez a könyv pont az, aminek látszik, viszont ez a könyv nem akar többnek látszani, mint ami. Erősen kétlem, hogy a szöveg valóban középkori (egyes részei persze lehetnek azok), de lehet, hogy csak túl sok szövegromláson ment keresztül. Inkább tűnik valami lazán összeválogatott erotikus gyűjteménynek, amihez kitaláltak egy kerettörténetet és fölé írták szerzőnek ezt a Kicunét. De erről majd később.
A kerettörténet arról mesél, hogy egy kegyvesztett szamuráj kénytelen a lányát a Császárvárosba küldeni, pedig tudja, hogy a lányt örömlánnyá teszik, és azt is sejti, hogy a bukását okozó ellensége kezére kerül majd. A történetet a lány beszéli el. Elmeséli az utat, és császárvárosi életét. Ebbe a történetbe ágyazódnak be a mindenféle (szanszkrit, hindu, kínai) erotikus történetek. A végkifejlet előre borítékolható, a lány bosszúja viszont zseniálisan, démonian és horrorisztikusan perverz. :)
Érdekesebb a szerzőként jegyzett Kicune „személye”. Kicune, azaz Róka.
A róka központi figurája a japán folklórnak. Vitatott, hogy mennyire „hazai” elem, és mennyi benne az átvétel a kínai, koreai mesékből, legendákból. Úgy tűnik, hogy a japán róka, a sinto vallásban kezdetben barátságos, segítő, bölcs figura volt, és rossz változatai, tulajdonságai később (talán a buddhista történetek hatására) ragadtak rá. A japán történetekben a róka alakváltó, aki elég könnyen emberi alakot ölthet, és bölcsességével, ravaszságával befolyásolhatja az embereket. Hosszú életűek, mágikus hatalommal rendelkeznek, és spirituális entitásnak tekintik őket, akiknek érdemes áldozni. Megkülönböztetnek jó, segítő rókákat (zenko) és rossz, sőt gonosz rókákat (yako, nogicune), és rengeteg helyi változat létezik a folklórban. Többnyire szép, fiatal nők, vagy öregemberek alakjában jelennek meg. Más történetek szerint a róka képes megszállni egy ember testét, és átvenni szelleme fölött az irányítást. Természetesen itt is leginkább csábító, ifjú lányokba hatol be a róka. Sokáig a különböző mentális betegségeket is ezzel magyarázták. A modern orvostudomány pedig különleges etnikai pszichózisnak tartja a klinikai gyakorlatban a mai napig megjelenő „róka általi megszállást”, a kicuneszukit.
Annak ellenére, hogy a rókák rengeteg bajt kevertek nagy tiszteletben álltak, mert az egyik tekintélyes sinto isten Inari megtestesülésének tekintették, aki megleckézteti a kérkedőket, a kapzsi kereskedőket, és a kevély szamurájokat. Tehát többnyire kívánatos ifjú hölgyek kedvező testi adottságaikat kihasználva rákoppintanak a felfuvalkodott férfiak farkára orrára. :)

10 hozzászólás
!
Chiara>!
Eve Ensler: A Vagina Monológok

Egészen egyszerűen: remek! Hangoskönyvhöz volt szerencsém, így nem tudom, mit nyújtana a papíralapú példány. De arra kíváncsi vagyok, hogy ott is ennyire mókás-e a „nyögdécselés fajták” bemutatása… :)

Update:
Hát kérem, túl vagyok a papíroson is. Sokkal több van benne, mint a hangosban. Némely cenzúrázott résznél nem is értem, miért nem került a hangos verzióra. Pl EGYETLEN szó marad ki egy felsorolásból… :O Mindamellett már tudom a választ a feljebb feltett kérdésemre. Olvasva nem olyan mókás a nyögdécselés, mint hallgatva! :D
S van olyan rész is, ami teljesen kimarad a hangoskönyvből. (a vers a végéről pl) Nem is baj.
A mérleg ebben az esetben a lemezes példány javára billent el!

!
Jeffi P>!
Eve Ensler: A Vagina Monológok

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Hát izé, khm, meg hasonlók. Érdekes volt, ez mindenképpen érdekes az biztos. @chiara majd hangoskönyvbe kérem! Érdekel milyen lehet mindez felolvasva, már csak azért is mert azt mondják, hogy jó. Olvasva sem rossz, néha nagyot néztem, hogy basszus, főleg a Vaginás tanfolyamon. (soha életembe nem jutna eszembe elmenni ilyenre, de a gondolat, hogy ilyen lehet, sem fordul meg a fejemben). A háborús részek azok borzalmasak :( És nem csak mert leírva borzalmasak, hanem mert igazak, és így százszor borzalmasabb valami :(
A leszbikus rész szintén érdekes volt, hát…érdekes. Nem igazán szoktam ilyen témában olvasni, úgyhogy mindenképpen érdekes volt (ne számoljuk, hogy az értékelésembe, hányszor szerepel az „érdekes volt” szófordulat, mert úgy egészében az volt).
A szüléses vers(?) az nagyon nem tetszett, taszított, nem attól amit leírt, hanem ….fogalmam sincs miért, az már nekem nem hiányzott.
Kedvenc kirohanós részem a „Az én dühös Vaginám” című fejezet volt, az nagyon tetszett :D

Tehát összességében: Érdekes volt ^.^

2 hozzászólás
!

Kate Taylor: Az igazi orgazmus Minden, amire a mai nőknek szüksége lehet az élvezethez

!
Lali P>!
Leo Frobenius (szerk.): Fekete Dekameron

Jó hangulatú, egyszerre egzotikus és erotikus és ősi. Bizonyos értelemben bájos is.
E könyv nélkül valószínűleg abban a hitben lennék még mindig, hogy a szex az négybetűs szavak gyűjteménye és soha sem tudtam volna meg, hogy az a szép szó, hogy „isenfíren”, mit is jelent…

!
Lali P>!
Szép asszonyok egy gazdag házban

Fiatalkoromban ez volt az erotikus irodalom egyik kultuszkönyve.
Úgy észlelem, hogy a mostani fiatalok már nem ismerik. Pedig a könyv most is jó. Fordulatos, izgalmas, érzéki. És persze kínai.
A mai szexszel nyersen túlspékelt világunkban bizonyos értelemben akár felüdülésként is hathat ez a fajta finom, de mégsem finomkodó erotika.

!

Lissa Rankin: Mi újság alul? Amit nem mersz megkérdezni a nőgyógyászodtól (sem)

!
HoneyBunny>!
Lissa Rankin: Mi újság alul?

Lissa Rankin: Mi újság alul? Amit nem mersz megkérdezni a nőgyógyászodtól (sem)

Na csajok, ez tényleg olyan, amit nem kérdeznétek meg…
Nők olvasgassátok, tanuljatok, röhögjetek. Minden korosztálynak ajánlott.
Hím egyedek elől gondosan elzárva tartandó!

3 hozzászólás
!

Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék Az eksztázis ajándéka a szexualitáson keresztül

!
Black_Venus>!
Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék

Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék Az eksztázis ajándéka a szexualitáson keresztül

Az elképzelés kitűnő, mármint, hogy elég időt szánjunk a szeretkezésre, legyen megfelelően kellemes környezet és a hangulat, és, hogy ezeket hogyan érdemes csinálni. Ezt írja le a könyv, elég részletesen, sok ismétléssel, kicsit szájbarágósan, és persze fotókkal illusztrálva. Szerintem erősen (70%-ban) merít a Káma Szútrából, azt ismétli. Összességében dicséretes az elgondolás – nekem azért mégis csak 3,5 csillagot ért csak ez a könyv. Az az érzésem, hogy ezen a téren már mindent kitaláltak és megírtak, és a többség olvasta is, amit tudni érdemes, amit meg érezni kell(ene), azt meg már minden párnak önállóan, könyv nélkül érdemes kitapasztalnia. És ez erre nem rossz módszer és segédanyag.

Általában úgy tűnik, hogy egy ezoterikus mázzal próbálja eladni a szexet – és közben tudja, hogy a közönsége alapvetően prűd és bűntudata van, ha élvezi. Nyilán szükségtelen pornót csinálni egy ismeretterjesztő jellegű könyvből, de azért feltűnt, hogy mennyire ügyel az olvasó érzékenységére.

Ja, a legviccesebb a végén a 64 tantrikus ( a MS Word aláhúzza, és a javaslatai: tantrikós, intrikus, antarktikus ) művészetben való járatosság, amelyek mindegyikét naponta kellene magas szinten gyakorolni – de amelyek nehezen értelmezhetők a 21. század körülményei között. (pl. „Nehezen kiejthető mondatok gyakorlása,a nők és a gyerekek kedvenc játéka”… mit sütsz kis szűcs?… "papagájok és seregélyek beszélni tanítása")
A fordítás helyenként eléggé döcög, a fordító (vagy a szerző?) nem biztos, hogy járatos volt a keleti filozófiában, amelyre az egész gondolat ráépül.

5 hozzászólás
!
Almost_Zed>!
Szilágyi Gyula: Tiszántúli Emanuelle

A téma eleve érdekes, a Tiszántúli „élménybeszámolók” és vallomások pedig még érdekesebbé teszik ezt a könyvet. Kicsit olyan, mintha beülnél egy falusi házba, és pálinkázás mellett hallgatnád az intim vonatkozású monológokat. Meglepő, lehangoló, vicces történetek kerekednek ki az alföldi mesélők által. Változatosak a körbejárt témák is: a kapcsolatteremtés nehézségeitől az idősebb korúak funkcionális zavaráig, de a nájlon bugyi és a klottgatya hagyományairól is esik szó. A végére marad egy majd' ötven évet átívelő történet, melyben egy traktor és egy aktus mély nyomot hagy egy kis falu emlékezetében.

1 hozzászólás