Csökkentem a várólistám 2017! 53

!

Mircsi

  • Szűrés
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Gazdag papa, szegény papa
Fannie Flagg: Sült zöld paradicsom
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek
Lloyd C. Douglas: „És köntösömre sorsot vetettek…”
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél
Francis Chan: Crazy Love
John Steinbeck: Édentől keletre
!

Alap 12

!
Mircsi>!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

Ez a rész talán jobban tetszett, mint az első rész, már csak azért is mert sokkal hosszabb volt! :) Gyula bátyó kitett magáért, az biztos, és tuti rengeteg kutatómunka van ezek mögött a regények mögött, részemről pedig abszolút egyetértek a lábjegyzetekkel. Akit megakaszt, az ne olvassa. Én se olvasom mindig, főleg az „idegen szsavakat”, mert értem, vagy mert ki tudom következtetni.
A szereplőkkel is egyre jobban megbarátkozok, és szerintem haláli, ahogy Mili tiltakozik, hogy nem az ő bárója, miközben végig így hivatkozik rá magában. spoiler Erdős Renée felbukkanása kellemes meglepetés volt, nem igazán ismerem őt, pedig a kerületünkben van a háza, de most utána nézek majd. Amúgy meg már vetem is rá magam a következő részre! :)

!
Mircsi>!
2017. január 16., 12:582017. január 18., 12:59
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek
>!
Helikon, Budapest, 2005
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 963208876X
!
Mircsi>!
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek

Még mindig nem teljesen tudom, hogy mit is gondolok pontosan erről a könyvről. Komoly pszichológiai értekezés, vádirat, monológ. Valahogy mindez egyben, mégsem érintett meg mélyen. Nem éreztem együtt a szereplőkkel, nem szerettem őket. Főleg nem a tábornokot. Mert ő mindig a tábornok, még kiskorában is. Nem érző ember, nem is ember talán, ő csak egy szerep.

Konrád pedig gyáva. Valóban gyáva. Az még nem tesz egy embert vonzóvá, vagy kellemessé a szememben, ha művészlélek. Egy művészléleknek legyen tartása. Krisztinának legalább volt.

A gyertyák végül csonkig égtek, és mire a tábornok befejezte a monológját (visszautasítom, hogy ezt beszélgetésnek lehet nevezni), ez a két ember is csonkig égett. Mindkettőjüket elpusztította az a 40 év, amíg amíg tartogatták a titkukat.

Hirdetés
!
Mircsi>!
2017. szeptember 9., 22:342017. szeptember 22., 18:11
!
Mircsi>!
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél

Már gimiben is nagyon érdekelt, hihetetlenül érdekes volt, amiket tanultunk róla, hogy Esti végül is Kosztolányi, de mégsem. Hihetetlen foglalkoztatott ez a gondolat, és most a könyv olvasása közben sem volt ez másként…
Annyira elvont egyébként az egész könyv, annyira bolond, annyira nem tudtam hova tenni. Hogy akkor most MI VAN?! Nem sokszor tapasztalok ilyet, és ez szerintem nagyon király. Kosztolányi mindig is kedvenc volt, már csak az irodalmi arcképcsarnokban elfoglalt bohócszerű (és most senki se gondoljon az Az-ra, Dezső bácsi egy igazi kedves mókamesternek tűnt) portréja miatt is. Úgyhogy lassan szerintem rátérek majd a verseire is…:)

!

Francis Chan: Crazy Love Overwhelmed by a Relentless God

!
Mircsi>!

Francis Chan: Crazy Love Overwhelmed by a Relentless God

2017. április 1., 13:012017. május 29., 10:22
!
Mircsi>!
Francis Chan: Crazy Love

Francis Chan: Crazy Love Overwhelmed by a Relentless God

Erőteljes volt, érdekes, tartalmas. Hangoskönyvben kezdtem el olvasni, de észrevettem, hogy így nem annyira tudom minden részét megérteni, mert elkalandozok, úgyhogy papíralapon fejeztem be.
Ami nagyon megmaradt, hogy Isten tényleg mennyire megtalàlható a természetben, ez azóta többször is eszembe jut. Legutóbb a földigilisztàk kapcsàn… Most komolyan, hogy màshogy jött volna létre a földigiliszta, ami tök jó a földnek, meg a növényeknek, ha nem úgy, hogy valaki sokkal hatalmasabb, mint mi ezt előre megtervezte?!
A màsik pedig a langyos keresztények… Ezt nem kommentálnám, nem érzem magam langyinak, de mindenkinek megvannak a maga pillanatai, amikor mégis inkább a làthatóra koncentrálunk a làthatatlan helyett… Pedig mennyire jobb làngolni Istenének, és az Ő Szentlelkének tüzében égni, mégis simàn elfelejtjük…

!
Mircsi>!
2017. március 6., 11:132017. március 7., 15:51