2019 június 8

!

meseanyu P

  • Szűrés
Kishonthy Edina: Piros hó / Amatőrök
Veronica Henry: Álmaink otthona
Marina Lewycka: Ragadunk
Brian Wansink: Evés ész nélkül
!

Brian Wansink: Evés ész nélkül Miért eszünk többet, mint hisszük?

!
meseanyu P>!
Kishonthy Edina: Piros hó / Amatőrök

A második kisregény rettenetesen unalmas és érdektelen volt számomra, úgyhogy azt szinte csak átlapoztam, de az első egész korrekt kis szöveg. Megvannak benne azok a gyermekbetegségek, amelyek egy ilyen fiatal (15 éves) szerző írásában szinte mindig megtalálhatók, de van benne rengeteg szerethető dolog is, és ezt nem csak a nosztalgia-faktor mondatja velem. Nem tudom, hogy jó volt-e, hogy sok kiadói visszautasítás után mégis megjelent a könyv a KISZ támogatásával, érdekes lenne tudni, hogy ha várt volna még a szerző a kiteljesedésre, lett-e volna belőle igazán író.

5 hozzászólás
!
meseanyu P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Nagyon korrekt regény a maga nemében. A történetben nincs semmi extra vagy olyan igazán nagy újdonság, csak a megszokott játszmák, konfliktusok, de a nagyon kedves környezet, a szeretnivaló szereplők teszik igazán megkapóvá. A stílus is pont megfelelő, se nem gagyi, se nem túldíszített, kellemesen olvasmányos. Kitűnő könyv a nyaralásra, amikor az ember könnyed, de azért minőségi szórakozásra vágyik.

!
meseanyu P>!
Marina Lewycka: Ragadunk

Nagyon aranyos történet, amely ugyanakkor izgalmas is, tele rejtélyekkel, szerethető szereplőkkel, öreg házzal, humorral, mindennel, ami kell. Az elején már belopta magát a szívembe azzal a nagyon is ismerős jelenettel, amikor a házaspár azon zörren össze, hogy a férj nem akarja felszerelni az új fogkefetartót. Az is tetszett, hogy ez a házassági válság csak az egyik szelete volt a történetnek, ott volt még az öreg hölgy és a ház, a brit szociális munkások és ingatlanügynökök maffiája, a palesztin-izraeli konfliktus, a világvégét váró szekták, holokauszt történetek, mindez ügyesen és szórakoztatóan egybefésülve.

2 hozzászólás
!
meseanyu P>!
Brian Wansink: Evés ész nélkül

Brian Wansink: Evés ész nélkül Miért eszünk többet, mint hisszük?

Roppant hasznos könyv azoknak, akiknek van dolguk a normál testsúly elérésének terén, illetve akiket érint a túlevés problémája. A szokások felől közeíti meg a problémát, ami tetszik, imádok új jó szokásokat beépíteni az életembe. Az egész könyv rendkívül szórakoztató is, gördülékeny, vicces, érdekes.