2019 február 6

!

meseanyu MP

Jasper Fforde: Monokróm
Maja Lunde: A méhek története
Itó Projekt: </Harmónia>
!
>!
meseanyu MP
Jasper Fforde: Monokróm

Szuperül felépített világ, de túl részletes, és ettől sajnos egy kissé túlírt és sokszor követhetetlen, annyi az információ. Vagy csak jobban el kéne magyarázni, hogy mit, miért és hogyan. Mert bevet mindenféle fogalmakat, tárgyakat, eseményeket, és nehéz eligazodni ebben a szövevényben. Sokszor meg ismételget olyanokat, amit már felfogtam, jön egy-két abszurd és teljesen felesleges párbeszéd, és ettől meg unalmassá válik az egész. Viszont érdekel a szereplők sorsa, úgyhogy nem zárom ki, hogy elolvasom a további részeket is, főleg, hogy a Thursday Next sorozatnál is úgy voltam, hogy a második könyv sokkal jobban tetszett, mint az első. Azt viszont nagyon remélem, hogy ezt a sorozatot nem fogják félbeszakítani.

9 hozzászólás
!
>!
meseanyu MP
Maja Lunde: A méhek története

Sajnos ez sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sokkal unalmasabb volt, mint vártam. Tao története kötött le a legjobban, de igazából ott is csak a végkifejlet érdekelt, hogy mi lett a gyerekkel, mert hogy mi a baja, azt tudja az ember már az első pillanatban. Érdekes nagyon az ötlet, de nem nagyon tudtam azonosulni a szereplőkkel, és volt valami a stílusában is, pedig nem volt rossz alapjában, ami megakadályozta, hogy igazán bele tudjak merülni a történetbe.

!
>!
meseanyu MP
Itó Projekt: </Harmónia>

Érdekes filozófiai kérdéseket boncolgat a könyv, és izgalmas is a sztori, de sajnos egy csomó helyen bosszantóan logikátlan. Hipochonderként nagyon tudnám élvezni ezt a társadalmi berendezkedést, de persze a hátrányai nélkül. Talán egyszer megvalósul ennek egy jobb változata. Mindenesetre abszolút érdemes volt kézbe venni, figyelemreméltó, elgondokodtató könyv.

2 hozzászólás