2018 november (gyerekkönyvek) 5

!

meseanyu MP

!
>!
meseanyu MP
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el se ment)

Imádom Kicsibácsiékat, olyanok ezek a történetek nekem, mint valami élemódtanácsadó könyv a jobbik fajtából. Amikor olvasom őket, erőt vesz rajtam valami hatalmas nyugalom, csendes derű, elképzelem, hogy jó lenne így élni.

!
>!
meseanyu MP
Horváth Ildi: Irány Észak!

Horváth Ildi: Irány Észak! Egy törpecsalád kalandjai

Nagyon helyes könyv, de @blueisthenewpink-el értek egyet, sajnos voltak hiányosságai, ezek engem is zavartak. Mindenesetre így is szép első bemutatkozása Horváth Ildinek meseíróként, úgyhogy kíváncsian várom a továbbiakat. Az illusztrációihoz hasonló bájt, kedvességet éreztem a szövegben, a hangulata, a kreativitása a hibák ellenére is szórakoztatóvá tette a kötetet.

!
>!
meseanyu MP
Szakács Eszter: Babilon

Az első rész teljesen beszippantott, imádtam, míg most ezt a másodikat eléggé untam, nem kötött le. Pedig ha belegondolok, minden a helyén volt, hogy igazán szórakoztató legyen, igényes is, minden részletében jól kidolgozott. Valószínű nekem nem volt meg a befogadókészségem most rá.

4 hozzászólás
!
>!
meseanyu MP
Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Ez megint az a helyzet, hogy igazán semmi rosszat nem tudok mondani róla: jó az alapötlet, roppant szimpatikus a főszereplő, néha kissé szokatlanok, de mindenképpen rendben vannak a rímek, szépek az illusztrációk. Csak nekem valahogy nem jönnek be ezek a jövünk-megyünk-kalandozunk történetek, elunom legtöbbször igen hamar őket. Már a Maszatheggyel sem tudtam mit kezdeni, ez meg arra emlékeztetett, úgyhogy aki azt szerette, ezt is kedvelni fogja.