2018 november 4

!

meseanyu P

  • Szűrés
!
meseanyu P>!
Andy Weir: Artemis

Engem megint egy kicsit a technikai, kémiai, fizikai részletek untattak, de el kell ismernem, hogy Weir nagyon jól kidolgozza a történeteit, persze nekem meg nincs elég tudásom ahhoz, hogy ellenőrizzem, helytállóak-e az adatai, elméletei. Mindenesetre az alapötlet ismét nagyon jó, a történet a már említett számomra kissé unalmas részletek ellenére is izgalmas, sodró lendületű, a főhős haláli vicces pofa, úgyhogy összességében nagyon szórakoztató volt az egész.

!
meseanyu P>!
Lugosi Viktória: Vándorhomár

Fenntartom továbbra is, hogy Lugosi nagyon tud írni, torokszorítón, földbedöngölősen, nagyon nagy emberi mélységekkel. Szabó Magdára emlékeztet még mindig, írhatna többet is, mert bár nem egy móka-kacagás ezeket a történeteket olvasni, azért olykor mégis kell.

!
meseanyu P>!
Lindsay Jayne Ashford: Rejtély az Orient Expresszen

Féltem tőle, mert tapasztalatom szerint néha nagyon el lehet rontani az ilyesmit, de szerencsére ez egy nagyon jó stílusban megírt, remek történet. Tetszett, hogy keverte a valóst a kitalálttal, élvezetesen mutatta be az Orient expresszt, Bagdadot és Urt, szép lélekábrázolással, izgalmasan mutatta be az emberi kapcsolatokat, és persze nagyon szimpatikusan Agatha Christie-t. Mivel őt is imádom, meg ezt a kort is, nekem nagyon kellemes olvasmány volt.

!
meseanyu P>!
Sébastien Japrisot: Hosszú jegyesség

Szívszorító ábrázolása a háborúnak, de úgy, hogy még azon a határon belül marad a borzalmak leírásában, amit el tudok viselni. Ami még jól oldja a feszültséget, az Mathilde minden gyásza, keserűsége mellett is idillikusnak mondható élete, a sok segítőkész emberrel, kutyákkal, macskákkal, természettel, lírai hangulatokkal. A kontraszt a háború előtti és utáni élet szépsége és a borzalmak között nagyon jót tesz a regénynek, mint ahogy a levelekben megjelenő különböző hangok, stílusok is, és persze nem utolsósorban a sodró lendületű nyomozás, a rejtély megfejtése. Elsőosztályú szépirodalom a nagyon jól olvasható, szerethető fajtából.