A tökéletes pizzatészta 5

!

Bence AP

4 hozzászólás
Kay Scarlett: Egy falat… Olaszország
Frances Mayes: Napsütötte Toszkána
!
>!
Bence AP

Pizzatészta

1 evőkanál finom kristálycukor
2 teáskanál szárított élesztő vagy 15 g friss élesztő
215 ml langyos víz
450 g finomliszt
fél teáskanál só
3 evőkanál olívaolaj
kukoricaliszt

Két darab 30 cm-es pizzalap lesz belőle

11. oldal

18 hozzászólás
!

Toszkán pizza a tepsiben

!

Az élesztőt és a cukrot langyos vízben kicsit állni kell hagyni, azalatt kimérni a lisztet, összekeverni a maradék vízzel, cukkorral, majd a kelesztőanyagokat hozzáönteni. Kézzel gyúrva a legjobb, kelés után kézzel nyújtva a legjobb, lehet nagyon vékonyra, ha kicsivel több élesztő van benne (fél kocka), akkor úgyis megvastagszik kicsit, a külső kézéllel érdemes haladni belülről kifele. A tepsi alját vékonyan ki kell kenni olivaolajjal, liszt nem kell alá (így kukoricaliszt nem kell hozzá egyáltalán). Alsó/felső sütőálláson, amíg el nem készül.