Sportrovat

Rovatgazda
!

Boldog új évet kívánok, kedves Molyok! Remélem, 2018 mindenkinek sok jót hoz majd! :)
Kép: spoiler

Kezdjük az év első Merítését focival, hiszen 2018 egyik kiemelt eseménye a VB lesz.
Az éve első könyvajánlója a holland futballcsillagé: Johan Cruyff: Totális foci

Dánia ünneplése, miután kijutottak a 2018-as oroszországi vébére – @Kis_Joe
karca: https://moly.hu/karcok/1018548

Egy kis múltidézés 1938-ból @csgabi segítségével: https://moly.hu/karcok/1026539

Mesut meséje:


!

Autósport:

Átalakul a WTCC, a versenyzők egy jópofa videóval búcsúztak:
https://moly.hu/karcok/1022728

A Forma–1 két korszakalkotó egyénisége:


!

Kép: spoiler

NFL összefoglalók @SteelCurtain jóvóltából, ahol a 14. forduló elég fagyosra sikeredett:
13. forduló: https://moly.hu/karcok/1017447
14. forduló: https://moly.hu/karcok/1021688 és https://moly.hu/karcok/1020897
Az év utolsó napja is meccsnap volt:


>!
SteelCurtain
Amerikai Foci

Tudom, hogy nem hagyományos szilveszteri mulatság a meccsnézés, de a kieső 20 csapat szurkolói őszig ma láthatják utoljára a kedvenceiket. Néhány csapatnak létkérdés a mai győzelem, de lényegében két mérkőzésre egyszerűsíthetjük a playoffba jutás lehetőségét. Az AFC-ben a Ravens-Bengals, az NFC-ben a Falcons-Panthers mérkőzésen a Ravens és a Falcons sorsa a saját kezében van. Teljesen mindegy mit játszanak a riválisok, ha ők nyernek.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

11 hozzászólás
!
>!
Lali P
Sakk és moly

"2017. december 6-án Alpha Zero leigázta a sakkvilágot.
A fenti drámai kijelentést Simon Williams angol sakknagymester tette, így kommentálva azt a nagy horderejű eseményt, ami pontot tesz a sakktörténet ember gép elleni küzdelmét taglaló fejezetére. Több száz év emberi sakktudását sajátította el és haladta meg nyomban a google Deep Mind projektjének mesterséges intelligenciája Alpha Zero, mindössze négy órával azután. hogy beüzemelték, írja a The Telegraph."
http://index.hu/tech/2017/12/08/uj_sakknagymestere_van_…

És itt van 10 meccs, amiben az Alpha Zero 10-ből 10-szer megveri a Stockfisht, a világ egyik legjobb számítógépes sakkprogramját. Elképesztő!
http://www.chessgames.com/perl/chessplayer…

1 hozzászólás
!

Futás:

Cikkajánló (@virezma): https://moly.hu/karcok/1017636

Félmaraton (@regulat): https://moly.hu/karcok/1014230

Éves összefoglaló (@Kukuucs): https://moly.hu/karcok/1033878

Évzárás futással (@sztinus): https://moly.hu/karcok/1034479

Kifogások, mindig azok a kifogások…:


!

Havi túraajánlók:
@regulat-tól a Mikuforma: https://moly.hu/karcok/1022586 és a Téli túra: https://moly.hu/karcok/1018109

@Bori_L beszámolója:


>!
Bori_L MP
Túrák és kirándulások, természetkedvelés

Múlt héten jól elterveztem, hogy a szombat végre tényleg pihenőnap lesz, egész nap az ágyban fetrengek és rendelek pizzát (!). De aztán közben leesett az első hó, és egy ismerős rögtön lecsapott rá, hogy menjünk el kirándulni, én meg nyilván hogyafenébene, mert ki tudja meddig marad meg a hó. Szóval ennyit a szombati pihenőről.

Reggel 9 körül indultunk Óbudáról, fel Pilisszentlászlóra. Már az autóból is egészen elképesztő volt a különbség, Budapesten csontszáraz volt minden és szikrázó napsütésben indultunk. A napsütés hálistennek egész sokáig velünk maradt, de Szentendre fölött már látható mennyiségű hó szegélyezte az utat. Pilisszentlászlón megült a köd, viszont cserébe kapásból volt vagy tíz centi hó mindenfelé.*

Első körben a Spartacus ösvényen indultunk el. Teljesen el voltam bűvölve az évek óta nem látott hómennyiségtől, meg egyébként a köd is elég hangulatos volt (bár a kilátáson nem sokat segített), meg a sziklákról lógó jégcsapok is, de magával az ösvénnyel kapcsolatban kicsit csalódott voltam, úgy érzem kicsit túlhypolták a dolgot, főleg ezzel a fizikai felkészültségről szóló táblával az elején. Gyerekekkel biztos nehezebb végigmenni rajta, meg jobban oda kell figyelni, de én egy kicsit többet vártam tőle. De azért így is szép volt, meg amúgy HÓ, szóval nem panaszkodom (nagyon). Végül leértünk a pisztrángos tavakhoz, ahol nem fogtuk meg az ebédünket, pedig milyen izgi lett volna.

Aztán következett a (többé-kevésbé) freestyle rész, ugyanis elhatároztuk, hogy felmegyünk a köd fölé, és az Urak Asztalán fogunk ebédelni. Ekkor volt körülbelül dél. Egy kicsit felsétáltunk a jeges úton, aztán toronyiránt, keresztül a disznótúrásokon elindultunk felfelé, hogy megtaláljuk az ösvényt. Kicsit kimelegedtem, de azért kb. tudtam tartani a fiúk tempóját.** Végül felértünk az ösvényre, a GPS által pontosan a „szép kilátás”-ként megjelölt pontra, de sajnos továbbra is csak a ködöt néztük, még a szemközti domboldal éppen csak látszott, meg a fölöttünk elrepülő ölyv. Utána elengedtünk egy nyugdíjas-csoportok, és folytattuk utunkat az Urak Asztala felé (sajnos tájékozódásból nagyon rossz vagyok, ha vezet valaki, akkor én keresztülmegyek árkon-bokron-patakon, de nem láttam turistajelzést, úgyhogy sajnos nem tudom megmondani merre mentünk :D).

Ezután következett a még izgalmasabb rész, amikor az történt, hogy rám adtak egy pár kamáslit (igen, nincs még sajátom, és egyébként addig teljesen jól bírta a cipőm, nem ázott be), mert hogy én vagyok a lány és ne fázzak fel, aztán előreküldtek hótörőnek a következő freestyle-felmászásnál. Itt szeretném még előrebocsátani, hogy három sráccal voltam, akik közül a legalacsonyabb is legalább 20 cm-vel magasabb nálam, szóval ez egy teljesen indokolatlan lépés volt. Szerencsére félúton a fiúk is rájöttek, hogy térdig érő hóban (és fájó csípővel) nem tudom hozni a Kinizsi100-as szintidőt, és visszamaradhattam a sor végére. Ez nem csak azért volt jó, mert néha megállhattam nézelődni egy kicsit (közben kiértünk a ködből a ragyogó napsütésbe), hanem mert ők zavarták fel a 10-15 egyedből álló mufloncsapatot, amitől én biztos szívrohamot kaptam volna.

Végül nem kevés hóban gázolás, csúszkálás és botladozás után 2 körül sikerült felérnünk a célponthoz, ahol végre megebédelhettünk (stílusosan egy egykori katonai siló tetején), és lenézhettünk a ködre, a Dunakanyarra meg Dobogókőre (már amennyi látszott a fáktól). Sajnos itt fújt a szél meg amúgy is kicsit átfagytunk, úgyhogy nem időztünk sokáig a siló tetején, hanem elindultunk visszafelé. Visszafelé megnéztük a kivert falakkal málladozó egykori laktanyát (vagy mit, épp a fenyőkről lógó jégcsapokkal voltam elfoglalva, szóval javítsatok ki, ha tévedek) meg a Naszályt távolról, és gázoltunk még jó sokat a hóban, aztán a kék-piros jelzésen visszavánszorogtunk Pilisszentlászlóra meg a ködbe. Volt itt is jeges út meg lábszár-középig érő hó, emelkedő, csodaszép naplemente, meg rengeteg cinke, de a felfelé vezető úthoz képest nyilván kevesebb izgalmat tartogatott (még jó…). 4 körül értünk vissza a faluba, ahol még mindig jó nagy köd volt (sőt, mivel időközben lement a nap, még sűrűbbnek is látszott).

A végére már azért kicsit átfáztam meg fájt a jobb bokám, de nagyonnagyon tetszett a téli erdő meg a rengeteg hó, úgyhogy bőven megérte a kellemetlenségeket :)

*igen, kicsit hómániákus vagyok, elég frusztrált tudok lenni, ha egész télen a sarat meg a betont kell bámulnom
**ugyanitt: azért még mindig nem bánnám ilyenkor, ha kicsit hosszabb lábaim lennének, vagy legalább el tudnám sajátítani a Legolas-technikát, és tudnék úgy futni a hó tetején, hogy nem csúszok vissza két méterenként

8 hozzászólás
!

Egy kis jókedv a végére, és köszönöm szépen a figyelmeteket!
A karácsonyi, szilveszteri evés-ivások után jól jön egy kis segítség a plusz kilók ledobásához:
@Izolda: https://moly.hu/karcok/1014544

Oké, vannak nők, akik a helyes focisták miatt nézik a focit, de ne általánosítsunk! :) @Ninácska: https://moly.hu/karcok/1022401

A lapos kerék egy szánhúzó versenyen:
@puncsoscukor63: https://moly.hu/karcok/1019904

BÚÉK!A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!