Sportrovat

Rovatgazda
!

Sziasztok!

Tombol a nyár, a Molyok nem győznek az árnyékban vagy egy hűvös helyen olvasgatni! Persze biztosan megtalálhatóak a vízparton is. Nyáron mindig nagy a pangás, nincs ez másként a Sportrovattal sem. Ugyan rövid lesz a rovat, de a legfontosabb történéseket elhozom nektek. Jó olvasást hozzá! :)

+++KÖNYVAJÁNLÓ:

Stuart James – Jamie Vardy: A semmiből – Az én történetem

Mindjárt itt az angol Premier League, újra lehet angol focit nézni! Persze csak akkor, ha van Spíler Tv-d. Az utóbbi években a Leicester City FC volt a csodacsapat, és bevallom, én is nagyon kedvelem őket! Most az egyik futballista sztárjáról szól ez a könyv, ami engem is nagyon érdekelne. Ő Jamie Vardy, aki lentről jött, majd a csúcsra ért fel. Igazi mesetörténet a sztorija. Érdekel? Akkor kattanj rá a könyvre! :D

LINKEK :

https://moly.hu/konyvek/jamie-vardy-stuart-james-a-semmibol
https://www.libri.hu/konyv/stuart_james.a-semmibol.html

A legjobb jelenetei az előző szezonból! ;)

»> Jamie Vardy 2016/17 – Goals and Skills | Record breaker | Leicester City > https://youtu.be/rbTKLzzK0yc

1. KERÉKPÁR

Izgalmas Tour de France-on vagyunk túl! Legalábbis ezt hallottam, mert nézni nem nagyon tudtam a versenyt. Mindenesetre annyit elárulhatok, hogy Chris Froome lett a 2017-es összetett győztese! Nézzétek meg a Best of videót! ;)

Tour de France 2017 – Az edredmények: http://www.cyclingnews.com/tour-de-france/stages/


!

2. ÚSZÁS

Nagyszerű úszó-világbajnokságot rendeztek hazánkban. A verseny egyik nagy sztárja Katie Ledecky volt, aki rendesen gyűjtögette az érmeket. Most róla olvashattok egy remek cikket!


>!
tantoaegyiptom
Vizes Sportok

„Ő lehet a női Phelps” – a lány, aki 20 évesen kapta az első pofont az úszástól

http://www.nemzetisport.hu/uszas/o-lehet-a-noi-phelps-a…

!

3. RÖPLABDA

Örömteli hír a sportág rajongóinak: a magyar női röplabda-válogatott megnyerte a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályát, ezzel feljutott a második vonalba! Óriási meccseket játszottak, és az éjjeli baglyok élvezhették is az M4 Sporton a kései órákban a közvetítéseket. Gratulálunk a lányoknak! :)


!

4. FORMA-1

Nem maradnak Forma-1 nélkül a Moly tagjai! Jó versenyeket hozott a Brit Nagydíj és a Magyar Nagydíj is. Biztosan izgalmas lesz a szezon második fele is! :D

Brit Nagydíj 2017: https://moly.hu/karcok/940498


>!
Szencsike MP
Forma-1

Magyar Nagydíj:
Egy nagyon izgalmas futamon vagyunk túl, a magyar futam most sem cáfolt rá a hírére. Verstappen a rajtot kissé elheveskedte, amivel kiejtette a csapattársát és meg is büntették ezért a hollandot, a Red Bullok így kihullottak a dobogóért folyó harcokból. A Mercedes és a Ferrari csatájáról szólt a verseny, látványos manőverek nem voltak, mert senki sem ért annyira közel a másikhoz, hogy előzzön, de! Vettelnek a technikával akadtak gondjai, Kimi látványosan gyorsabb volt nála, de mivel a finn le van maradva a pontversenyben a csapattársától így nem volt helycsere. A finn panaszkodott a frissen beugrott Paul Di Restára (Massa betegség miatt szombaton kiszállt), övé lett az év beszólása a lekörözések során: ha nem lát semmit, menjen vissza riporternek :D A Mercedesnél Hamiltonnak voltak rádiós gondjai, és rábízták Kimi megfogását, de ha nem megy, akkor vissza kell adni Bottasnak a pozíciót. Hamilton nem érte utol a finnt, így nagyon sportszerűen visszaadta a befutó előtt Bottasnak a helyét. A McLaren-Honda mindkét versenyzője pontot szerzett, Alonso a 6. helyen zárt, és ráadásként megfutotta verseny leggyorsabb körét és övé lett a nap pillanata: lefestették a boxutca elejére a híres pihenős képét és odakészítettek neki egy kisszéket és le is ült, az F1 pedig boldog születésnapot kívánt neki.

1.: Sebastian Vettel
2.: Kimi Raikkönen
3. Valtteri Bottas

Most jön a nyári szünet, majd Belga Nagydíj (aug. 25-27.)

11 hozzászólás
!

5. SAKK

Bobby Fischer változást akart a sakkban, hogy ne csak szovjet uralom legyen. És el is érte!


>!
vargarockzsolt P
Sakk és moly

Egy huszonéves amerikai srác 1972-ben Reykjavíkban tönkreverte Szpasszkijt, az amúgy szimpatikus szovjet világbajnokot, és ezzel megtörte a sok évtizedes orosz-szovjet hegemóniát. Az a páros mérkőzés a hidegháború történelmébe is bevonult, kisebbfajta csapást mért a kommunizmusra, olyan fajtát, mint Armstrong Holdra lépése. Fischer lett a világbajnok. Azt hiszem, akkor az egész világ Fischer-rajongó volt, de az osztálytársaim zöme egészen biztosan, azok is, akik nem tudtak sakkozni.
[…]
Mégis azt hiszem, Bobby Fischer több volt, mint sakkozó. Keresett valamit a sakkban, ami jóval több, mint egy világbajnoki cím. Talán a szabadságot. Mindenesetre többet, mint amennyit a sakk képes lehetett megadni. Ahogy például Nietzsche a filozófiától várt többet, mint amennyit az adhatott: a megváltást. Vagy ahogy Rilke az irodalomtól: változtasd meg élted, igen, persze – menekülés lett belőle, életre szóló bujkálás az élet elől. Nietzsche, aki a keresztényi szeretetet próbálta elvetni, végül a részvétbe őrült bele: sírva borult egy megvert ló nyakába.
Kemény István: Lúdbőr Magvető, 2017
A sakk Nietzschéje 53-55. oldal
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Kemény István: Lúdbőr

Kemény István: Lúdbőr

A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!