Sportrovat

!

Sziasztok Molyok!

Hadd kezdjem a Sportrovatot egy könyvajánlóval! Egy nagyon jó témájú és különleges könyv jelent meg nemrég, méghozzá egy Imre Géza életrajz! A címe Fehérarany. És tényleg, mi magyar szurkolók nagyon drukkoltunk, hogy meglegyen az aranyérem neki Rióban. Sajnos nem sikerült… Nem volt szerencséje. De nincs oka elkeseredni Imre Gézának, mert az ezüstérem is szépen csillog. Aki újra át akarja élni az izgalmakat, annak nagyon ajánlott ez a mű. A legtöbb könyvesboltban kapható lesz, de nézzük mit mondott a vívósztárunk a magánéletéről, a könyvről és a sportolói karrierjéről. Szerintem érdemes lesz beszerezni! ;)

KÖNYVAJÁNLÓ+++

Imre Géza: Fehérarany
»> https://moly.hu/konyvek/imre-geza-feherarany

ÉRTÉKELÉSEK

Itt a Molyon @Lacca14 az első, aki elolvasta a könyvet. Sajnáljuk, hogy neki nem tetszett a mű, de attól még másnak bejöhet. Mindenesetre elgondolkodtató, amit leír. Én azért adok neki majd egy esélyt! :)

@Lacca14 »> https://moly.hu/ertekelesek/2419323


>!
[névtelen]
Olimpiák

DIGI Sport, Reggeli Start – Imre Géza

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Imre Géza: Fehérarany

Imre Géza: Fehérarany
!

TENISZ – FILMAJÁNLÓ

Egy könyv után egy filmet szeretnék nektek ajánlani. Szerintem ezt is érdemes lesz megnézni a moziban. Mindig is imádtam a sportfilmeket, és ez is nagyon klassznak ígérkezik. A témája a tenisz lesz, méghozzá annak is a két nagy korszakos zsenije és ikonikus alakja. Az egyik az amerikai, mindig botrányt csináló John McEnroe (John McEnroe Wikipédia – https://hu.wikipedia.org/wiki/John_McEnroe ), a másik, a jófiú svéd Björn Borg ( Björn Borg Wikipédia – https://hu.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rn_Borg ). Édesanyám is ódákat zengett erről a két teniszezőről, hogy milyen nagy csatákat vívtak egymással. Persze ő Borgért volt oda! :D Nekem is a svéd szimpatikusabb, de hát mindketten zsenik voltak azért. :D

De nézzük, hogy milyen film lesz! :)

Borg vs. McEnroe (2017)

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt5727282/
Wikipédia: https://en.wikipedia.org/wiki/Borg/McEnroe

Cast

Shia LaBeouf … John McEnroe
Stellan Skarsgård …. Lennart Bergelin
Tuva Novotny … Mariana Simionescu
David Bamber … George Barnes
Sverrir Gudnason … Björn Borg

Port.hu Cikk:
»> http://port.hu/cikk/mozi/a-teniszcsillag-mcenroe-ketli-…


>!
[névtelen]
Tenisz Moly Klub

Borg vs. McEnroe Red Band Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

https://www.youtube.com/watch…

!

FORMA-1

Zajlottak az események a Forma-1-ben is…! Én bevallom, kicsit elmaradtam a dolgokkal. Nem sokat láttam belőle! :( De szerencsére itt a Molyon vannak elég nagy rajongói a sportágnak. Köztük az egyik legnagyobb @Szencsike, aki újra elhozta első kézből a legújabb híreket! És tényleg. Az Azerbajdzsánban megrendezett nagydíj hatalmas izgalmakat tartogatott nekünk, az év versenye volt! Nagyon sajnálom, hogy csak az elejét láttam… :(

Az eredmények:

Kanadai Nagydíj: https://moly.hu/karcok/923592
Azerbajdzsáni Nagydíj: https://moly.hu/karcok/930336


>!
Szencsike MP
Forma-1

Azeri Nagydíj:
Ki gondolta volna, hogy Kvyat kiesése után ennyire izgalmassá válik a futam… Csak kapkodta a fejét a néző. A pályán lévő rengeteg törmelék miatt le kellett állítani a futamot (kissé sok baleset volt), de akadt néhány meglepetés. Az élen haladó Hamilton féktesztelte (ami szabálytalan) Vettelt, aki bepöccent az angolra és mérgében ráhúzta a kocsiját (ami szintén szabálytalan) és Vettelt büntették meg 10 másodperces stop/go-ra. Hamilton a manőverét büntetés nélkül megúszta (alig várom a híreket erről), igaz legalább technika kibabrált az angollal: a fejvédője önálló életre kelt és egy potya boxkiállása kellett kimennie. A mókás az, hogy boxkiállás és a bünti után a sorrend megfordult köztük, Vettel-Hamilton 7-8. hely. A verseny végére Vettel a 4. Hamilton az ötödik helyen futott be. Ha bárki a verseny előtt megtippelte a végső hármat, attól az 5-ös lottó nyerőszámait is szívesen fogadom :) Mindenesetre az első helyezett ismét ihatott a cipőjéből, a második-harmadik helyezett az utolsó métereken cserélt helyet, és avattunk egy új ifjú dobogóst is, aki megérdemelten kapta meg a nap versenyzője címet. Alonso pedig végre pontot szerzett a McLarennel…

1.:Daniel Ricciardo
2.: Valtteri Bottas
3.: Lance Stroll

Két hét múlva Osztrák Nagydíj (07.07-09.)!

!

SZÍNES SPORTVILÁG

Nyáron jó lehet a horgászat! Nagy élmény, amikor kifogjuk a halakat. :D Én is imádok pecázni, de nem vagyok valami profi. :D Most a Szolnok környéki vizeket csodálhatjuk meg ebben a videóban.

»> https://moly.hu/karcok/923082

HÉTKÖZNAPI SPORT

Spartan Race Super – Kazincbarcika

Két Moly Tag, de biztos még sokan mások is részt vettek a Spartan Race egyik versenyén! Ez a sport távol áll tőlem, mert irtó kemény felkészültséget igényel, és emellett irtó piszkosak vagy sárosak is leszünk. De akik űzik ezt a fajta versengést, azok könnyűszerrel megbirkóznak mindenféle feladattal. Most @Beatrix_Farkas és @Mrs_Bateman képeit csodálhatjuk meg. Szívből gratulálunk nekik! :)

A képek a versenyről »> https://moly.hu/karcok/927323

RÉGI FOTÓ

Az 1969-ben a Népligetben versenyzett az osztrákok autóverseny fenoménja, Niki Lauda. Erről tanúskodik most @Emerencia szuper képe.


>!
Emerencia P
Érdekes világ

Formula Vee autóverseny. A 9-es rajtszámú Kaimann Mk IV típusú versenyautóban Niki Lauda, Népliget, 1969


A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!