Sikerkönyvek

Rovatgazda
!

Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről

„Egy gyermek egy konzervdobozba születik. Egy telefonközpontos a pokolban találja magát. Három nő valahol az időn túl lebeg. Meseszerű lények kísértenek csendes kis falvakat. Karin Tidbeck, a svéd szerző szürreális világaiban minden lehetséges. A kötetben található történetek nemcsak a hazájában, hanem világszerte meghódították a szépirodalmi sci-fi, a spekulatív fikció és az alternatív fantasy olvasóit, és olyan nagy írókat tudhatnak a rajongóiknak, mint Ann és Jeff VanderMeer, China Miéville vagy a néhai Ursula K. Le Guin.”


>!
Ruste
Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről

Szerintem ez a tökéletes kapudrog a weird fictionhoz. Ez a terjedelem, ez a formátum.
Ha van néhány novella, amiben meglátsz valamit, akkor ki lehet próbálni más weird írásokat is, a terjedelmet fokozatosan növelve – úgy nem fogják izomból leverni a lécet. Szerintem.

spoiler

!

Bryan Lee O'Malley: Repeta

„Katie szerencséjére egyik éjjel megjelenik egy rejtélyes lány, egyszerű utasításokkal, hogy miként is kezdheti újra a dolgokat:
1. Jegyezd fel a hibád
2. Egyél meg egy gombát
3. Feküdj le aludni
4. Kelj fel új emberként
Ennyi az egész! A rossz dolgok meg sem történtek, és Katie megpróbálhat szembemenni a jövővel, és helyrehozni, ami félrecsúszott.
Azonban egy nagy fióknyi varázsgomba birtokában ellenállhatatlan kísértést érez, hogy az életét ne csak jobbá, hanem egyenesen tökéletessé tegye. Csak hát ezt nem lenne szabad."


>!
Doctor_Manhattan
Bryan Lee O'Malley: Repeta

Ritka jó cím a Repeta, lévén amellett, hogy utal Katie hivatására és váratlan kalamajkájának helyszínére, egyúttal megtestesíti azt a gyermeki játékosságot, ami O'Malley stílusát képviseli. Ahogy a Scott Pilgrim, úgy jelen kötet esetében is ez a roppant egyedi és jópofa történetmesélési stílus a sztori legnagyobb erénye. A paneleket itt is legalább olyan pazarul építette fel, mint a Ramona szívéért küzdő Scott kálváriájánál, a humor újfent kiváló ütemezéssel és adagolással jött, a rajzstílus is megint a cuki és a cool bizarrul jól működő elegye. Az annyira nem is elrejtett easter eggjei meg aztán végképp édes kényeztetésnek bizonyultak. Kérek még!

!

M. J. Arlidge: Erdő mélyén

„Helen Grace felügyelőnek újabb rémálommal kell szembenéznie. A nyílvesszőkkel átütött testű áldozatok furcsa gyümölcsként lógnak a New Forest öreg tölgyein. Miért támad valaki védtelen kempingezőkre a nyaralószezon közepén? Mit akar üzenni a meggyilkolásukkal? Egy pszichopata ólálkodik az erdőben? Van valamilyen okkult vonása ezeknek az emberöléseknek? Magának az erdőnek mutatnak be áldozatot?”


>!
Finta_Kornélia_Jolán
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Helen Grace újra nyomoz, várva várt folytatás volt ez, nemrég olvastam az előző köteteket. Helen sorsa végre rendeződött, örülök hogy a családi dráma itt már nem folytatódott…. Egy izgalmas, jóféle nyomozás folyt, bővelkedett cselekményben…. Es azért a személyes szálak is pozitívan alakultak, aminek örülök…. Jó konyv volt, tetszett, maradt a megszokott színvonal.

!

Drew Williams: Gazdátlan csillagok

„Száz évvel ezelőtt egy Impulzusnak elnevezett, rejtélyes energiahullám áradt szét az univerzumban, ami a legtöbb modern technológiát megsemmisítette. Bár egyes naprendszerek érintetlenek maradtak, a többségükben eluralkodott a káosz. (…) Drew Williams bemutatkozó regénye galaxisokon átívelő történet háborúról, árulásról és örök barátságok létrejöttéről, melyben egy maréknyi ember elszántan küzd egy szebb jövőért, akár az életük árán is. A Gazdátlan csillagok a klasszikus űroperák előtt tiszteleg – az adrenalintól fűtött akciójelenetei, pimasz humora és szerethető karakterei sokáig az olvasóval maradnak.”


>!
hopeless_bookworm
Drew Williams: Gazdátlan csillagok

Veszélyes küldetés, belevaló hősnő, grandiózus űrcsata. Azt hiszem új kedvencet avattam. :) Imádtam ezt a könyvet az elejétől a végéig. Nagyon gyorsan elolvastam, annak ellenére, hogy nem egy rövid kis kötetről van szó (több mint 400 oldal). Az első oldaltól az utolsóig pörögnek benne az események, annyira izgalmas volt végig, hogy alig bírtam letenni. Ha mindez nem lenne elég, akkor ott vannak még a sokszínű és olykor vicces karakterek (egy tisztaságmániás és meglehetősen önérzetes űrhajó, különleges képességekkel rendelkező kamaszlány, vajszívű kalóz, egy fura szekta még furább tagjai stb.) Ajánlom minden sci-fi kedvelő könyvmoly figyelmébe. De vigyázat! Már az első néhány oldal után menthetetlenül beszippant, mint (gazdátlan) csillagokat a fekete lyuk. :D

!

Julia Quinn: A másik Miss Bridgerton

„A lány rossz helyen volt…
A rendkívül független és kalandvágyó Poppy Bridgerton csak annak hajlandó nyújtani a kezét, aki felettébb intelligens, és érdeklődési köre legalább oly széles, mint az övé. Sajnálatos módon a londoni szezon egyetlen ifja sem felel meg ezeknek a követelményeknek. Mialatt Poppy egy dorseti barátnőjénél vendégeskedik, a parton sétálva kellemes meglepetésként éri, hogy csempésztanyát fedez fel az egyik barlangban. De örömét hamarosan riadalom váltja fel, amikor két kalóz elrabolja, egy hajó fedélzetére hurcolja, és megkötözve, száját betömve a kapitány ágyán hagyják…

A férfi rosszkor talál rá…”


>!
_Vic_
Julia Quinn: A másik Miss Bridgerton

Az utóbbi időben valahogy nem jöttek be az írónő könyvei, de ezzel a kötettel visszatértek a régi szép emlékek, amikor alig tudtam letenni a Bridgerton család történeteit (legalábbis a sorozat elejét). Nagyon bejött az újítás, hogy a kastélyparkok és báltermek helyett ezúttal egy kalózhajón zajlanak az események. Megfelelő mennyiségű volt az akció, a romantika és persze a vicces csipkelődések a főhősök között, amit imádok.
Egy délután-este alatt kiolvastam és nagyon jól esett :)

!

Kieran Larwood: Rémségek

„A Rémségek csapatát furcsábbnál furcsább figurák alkotják, ők a viktoriánus Anglia egyik mutatványosának éjjeli műsorában megcsodálható legfőbb látványosságok. Köztük van a kiváló szaglással rendelkező Sába, a farkaslány, Holdnővér, a villámgyors és kardjaival mesterien bánó keleti szépség, valamint Majomfiú, az emberi bűzbomba, aki bárhová fel tud mászni. Eme felettébb szokatlan társaság tagjai különös képességeiket nappal a legaljasabb bűntettek felderítésére használják: arra szánták el magukat, hogy összefognak, és megvédik a város legvédtelenebb, legártatlanabb áldozatait, az utcagyerekeket, akik rejtélyes körülmények között tűnnek el a nyirkos ködbe burkolózó, csalókat és gyerekrablókat rejtő Londonból.”


>!
Marée_Noire
Kieran Larwood: Rémségek

Kimondottan aranyos és izgalmas könyv, aminél egy pillanatig sem volt olyan érzésem, hogy nem az én korosztályomnak készült, pedig 10 évtől ajánlják. ;) Na most ez vagy rólam mond el valamit :D, vagy inkább egy kortalan, kicsit komor világú, mégis összességében derűs mese. :)
Szívesen olvastam volna még tovább, főleg Sába további életéről, esetleg az édesanyjáról, enélkül kissé kurta befejezése volt, ám így is kerek a történet.


A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!