Sikerkönyvek

Rovatgazda
!

A rovatba beválogatott könyvek javarészt az elmúlt napok forróságára adott jelzőket követik: kegyetlen, pusztító, tikkasztó, perzselő etc. Nem tudatosan kerestem ilyen könyveket, egyszerűen csak így adódtak a friss megjelenések. Szóval, ha az időjáráshoz passzoló olvasmányokra vágytok, szerintem találtok majd itt olyasmit, amivel elégedettek lehettek!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Joss Stirling: Summer

Ezzel a kötettel lezárul a savantokról szóló sorozat. A rajongók egyszerre búslakodnak és örülnek, hisz végre talán minden főhősük élete a happy ending felé kacsintgat.
Akik nem ismerik a sorozatot, azok természetesen az első kötettel kezdjék az olvasást!


>!
Valeria729 P
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Jó kis ifjúsági sorozat, igazán meseszerű lezárással (?). Kicsit könnyen megoldódott minden, de én igazán nem bánom a happy endet. Summer igazán szimpatikus lány, mindig helyén volt az esze és a szíve, igazán csíptem a kis intellektuális beszólásait, de Hal riposztjai is jók voltak. Csak nekem jutott az az eszembe, hogy a képességeik fordított felállásban Bellára és Edward hajaznak?
A két Robinson tesó, Scott és Lucas is megérdemelnének egy-egy lélektársat, de szívesen olvasnék egy olyan novelláskötetet, ahol minden páros éltébe bepillanthatnánk.

!

Linda Castillo: Bűnösök között

Az ohiói Kate Burkholder rendőrfőnök immár nyolcadik alkalommal old meg egy bűntényt az olvasók szeme láttára. Ami most igazán érdekes, az az, hogy az elvonult és elzárt életük miatt kíváncsiságot ébresztő amish közösségen belül (?) történnek az események.
Nem olvastam még a sorozatból egy részt sem, de ha jók a megérzéseim, valószínűleg ez a krimi-sorozat is hasonló logikát követ, mint a többi: bármelyik kötettel be lehet szállni. Gondolom, bizonyos mellékszálak, a köteteket összefogó apróbb dolgok miatt érdemes ezt is az elején kezdeni.


>!
bokrichard
Linda Castillo: Bűnösök között

Linda Castillo neve eddig is egyet jelentett számomra az amish krimi kifejezéssel, de ezúttal még mélyebben, még nagyobb fókuszban kapjuk meg a vallási ismereteket. Kate visszatért a gyökereihez, és szembenézett saját életével és sorsával, hogy megoldjon egy durva gyilkossági ügyet. Az első 100-120 oldal elég lassú felvezetésre sikerült, megkapta az olvasó az alapszituációt, de elég laposnak lehet mondani eddig a sztorit (kissé idegesítő volt Tomasetti, aki inkább viselkedik hisztériás, túlaggódó férjként, mint hivatásos zsaruként). A második fele viszont elképesztő izgalmakat tartogat- megismerünk egy teljesen zárt világot, mindenki furcsa, mindenki titkolózik, az ember könnyen veszélybe kerülhet, ha túl sokat tud. A kultúra a krimivel eddig is tökéletesen ötvöződött Castillo-nál, és most sem okozott csalódást az írónő.

!

Tijan: Fallen Crest High

Elég vegyes értékelései vannak a könyvnek, ezért – a nagy melegre való tekintettel – én úgy döntöttem, hogy most nem foglalok állást.
Mindenesetre ehhez a regényhez is biztos találunk megfelelő „jelzőt”.


>!
Vanessza_Dénes
Tijan: Fallen Crest High

Szinte mindenki tagadja, hogy szappanoperákat néz, sokan nem is teszik, de ha mégis odakapcsolunk teljesen véletlenül, mint valami tömegkarambol esetén, nem tudjuk kikapcsolni, mert a maga béna módján addiktív.
Ez a könyv is ilyen volt, eszembe sem jutott elolvasni, ameddig meg nem tettem.
Nem volt klasszikus értelemben jó, sőt, igazi könyvként a sok szál és eredeti blog-jelleg miatt nem is lehet értékelni, de olvastatta magát, és élvezhető volt. Hogy elég mélyek voltak-e a karakterek? Közel sem. Vagy volt-e egy fő vonala a történetvezetésnek? Az sem. De egyszer elment.
Wattpados történetnek jó.
Sam – és még nagyjából 20 szereplő – élete fenekestül felfordul, minden egyes klisé felhasználásával. Komolyan, gondoljatok bármire, ebben a történetben előfordul. Hogy olvassátok-e?
Hát, nagyjából 5 különböző könyvet meg lehetett volna írni ennyi ötlettel, de egyszer akár el is lehet viselni.

!

Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság

Megvannak a magam szabályai, amik alapján összeszedem a könyveket és kerekítek belőlük egy rovatot. Ezeket a szabályokat viszont most egy picit félretettem, mert annyira megtetszett @Lang_Tunde értékelésében a következő kifejezés: „máslaposság”.
Vajon tényleg van annyira jó, hogy „máslaposságot” (vagy ahogy én szoktam hívni: katarzist) okozzon?


>!
Sue_Dylen I
Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság

Az első száz oldalnál folyamatos késztetést éreztem, hogy csomagoljak és vegyem én is Európát a nyakamba. Aztán elmúlt az érzés, mert utaztam a három főszereplővel együtt. Gazdag és választékos szókinccsel íródott könyv, ami a nyitott emberekkel pontosan átérezteti az örömöt és bánatot egyaránt. A könnyű, piás és euforikus utazgatás ellenére számomra nagyon befogadható módon boncolgatott több komoly társadalmi és művészeti kérdést is. Engem az utolsó két fejezet és a vége kicsit meglepett. Tökéletes olvasmány egy nyaraláshoz!

!

B. A. Paris: Összeomlás

Nálam a nyár általában krimiolvasással telik. Persze nem csak azzal, de ilyenkor szemmel láthatóan több krimit olvasok, mint általában. És persze, hogy vannak a nyáron friss krimi és thriller megjelenések is! A szerzőnek nem ez az első magyar nyelven megjelent regénye, így a rajongók már tudják, mire számíthatnak – mi meg, akik még nem olvastunk tőle, örüljünk, hogy ez egy önálló regény!


>!
Tamas_R
B. A. Paris: Összeomlás

A szerző előző könyvéhez hasonlóan az Összeomlás is egy könnyen emészthető, de izgalmas thriller. Bár a rejtély megoldását (többnyire) előre lehet sejteni, a nem túl meglepő „leleplezés” után szinte még érdekesebbé és feszültebbé válik a regény. Néhány logikai bukfenc és (főképp a könyv közepét jellemző) ismétlődő üresjáratok ellenére élveztem, bátran ajánlom azoknak, akiknek tetszett a Zárt ajtók mögött.

!

Colleen Oakley: Karnyújtásnyira

Hányattatott sors, a boldog beteljesülés útjába álló tucatnyi dolog, de a legfontosabb: nincs testi kontakt. Hát személy szerint én ebbe belehalnék, mivel elsődleges szeretetnyelvem az érintés…
Felkeltette az érdeklődésem a fülszöveg, de gyanítom, hogy ez a könyv sem fogja azért megváltani a világot. De ne feledjük a rovat „jelszavát”: nyár és nyári olvasmányok!


>!
ƨɔɴом
Colleen Oakley: Karnyújtásnyira

Hm… felbuzdulva Nicola Yoon: Minden, minden c. konyven vettem a kezembe eme irast. Megmondom oszinten eleg sok mindent vartam a konyvtol. Elmenyeket, melysegeket, es talan meg a szereplokben rejlo tobbletet is.
Jubilee alapvetoen nem volt rossz karakter, magaban hordozta mindazon tulajdonsagokat, amik „ezt” a betegseget megkovetelik. Vele kapcsolatban a leginkabb a veget nem ereztem igazan odavalonak. Valahogy tul gyors volt minden.
Eric volt szamomra a problemasabb. Cseppet sem azok a dolgok miatt, amik a hata mogott vannak, hiszen mindenki kovet el hibakat alapon meg a lanyaval valo kapcsolata is ertheto egy ponton, az mas kerdes, hogy ne felejtkezzunk el arrol, hogy a kimondott szavaknak sulya van. Hiaba nem gondolja komolyan oket az ember, attol meg kimondta, meg ha nem is gondol bele, hogy egy bocsanat nem felejteti el azt a tusket, ami utana marad. Na de… valahogy nekem Eric nem volt nem is az, hogy kidolgozott, de valahogy nem illett ide. Valahogy o volt az a lancszem, aki kilogott a tortenetbol, noha ketsegtelen modon beleirtak.
A kapcsolatai nekem olyan tul sterilek. Persze ertheto, hogy Aya nem akar senkivel sem beszelgetni, es probalt ebbe is szivet-lelket beleadni. Ugy ahogy Ellievel kapcsolatban is. De nekem pont ez volt, ami hianyzott belole a sziv meg a lelek (nem a felszini, mert az megvolt). Nem ugy mint Aya-bol. Nagyon-nagyon-nagyon birtam a kissracot. Egyszeruen ez az egesz X-men vilag, ahwr.
Es a meglepetes cimet egyertelmuen Madison nyeri el, akirol az elejen nem sok jot gondoltam, tul atlatszo es szamito volt az egesz duma, amit lenyomott. Kellemeset csalodtam benne.
Noha nem maradektalanul nyerte el a tetszesemet a konyv, attol meg kellemes kis olvasmanynak bizonyult, plusz pontot erdemel -mert mindig megdobogtatja a szivem- Boo Radley es az Sylvia Plath: Az üvegbura emlitese.


A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!