Sikerkönyvek

Rovatgazda
!

John Hart: A megváltás útján

„John Hart az erőszak, a traumák és a bűn természetrajzát lélektani precizitással, hátborzongatóan ábrázolja. A megváltás útján sűrű, fojtogató hangulatú regény, akciódús és váratlanabbnál váratlanabb fordulatokat tartogat az olvasó számára.”

Vajon tényleg @retekgyerek-nek van igaza?


!

Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

„Leila Sales üdítően eredeti és vicces stílusban mesél az egyéniségről, kapcsolatokról és a zene erejéről, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket. ”


>!
Tóth_Orsolya_3 P
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

„Mert te mindvégig te maradsz: gyönyörű és megsebzett, ismert és megismerhetetlen. És hát nem elég mindez?”

Önmagunk megismerése mindig is az egyik legnehezebb és egyben legcsodásabb dolog. Elisenek sikerült. :)

!

Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom

„Lendületes, nevettető, elgondolkodtató és szívhez szóló. Paul Griffin az a fajta író, akit mindenkinek ismernie kellene, de legszívesebben inkább magunknak tartanánk meg.” – Markus Zusak, a Printz Honor-díjas A könyvtolvaj írója


>!
Sicc
Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom

Bajban vagyok ezzel a könyvvel…Bírtam Bent és Halley-t, meg természetesen Flipet, de olvastam már a témában jobb könyvet…értem én, hogy ez kimondottan 10-12 éves korosztálynak íródott, csak valahogy úgy éreztem éppen ezért nem feszeget jobban bizonyos szálakat, témákat, és ez zavart. Az elején néhol kicsit didaktikus volt, de aztán szerencsére ez eltűnt, majd a végén is volt egy kis hiányérzetem…
Mindettől függetlenül tetszett, és érdemes volt elolvasni.

!

Alexandra Bracken: Az idő vándorai

„Etta lehetőséget kap rá, hogy a New York-i Metropolitan Múzeumban hegedülhessen. A koncert előtt azonban olyasmi történik, amire sohasem számított. Az egyik percben még a folyosón van, a következő pillanatban arra eszmél, hogy egy tengeri csata részese. Az Ardent hajón találja magát az Atlanti-óceán kellős közepén. Az év, amit írnak pedig 1776, mikor egy pillanat alatt minden megváltozik… ”


>!
kellyolvas P
Alexandra Bracken: Az idő vándorai

A szerző engem több dologgal is elvarázsolt! Kezdve azzal, hogy a főszereplő szőke, gyönyörű, 21. századi, 17 éves new yorki lány mellé egy színesbőrű (félvér) 18. században nevelkedett szívdöglesztő fiatalembert választott, ami a mai korban abszolút helyénvaló választás, és semmi kivetnivalót nem találhatunk benne, de mindez a korábbi századokban nem létezhetett. Annyira mások ők ketten, más korból származnak, Etta célja visszajutni a saját korába, megmenteni a szeretteit, Nicholas pedig a vérrel és verejtékkel elért egzisztenciáját akarja megerősíteni és kötelezettségek nélkül, szabadon élni a saját idejében. Aztán ahogy sodródnak az eseményekkel, egyre inkább támaszkodniuk kell egymásra, az érzelmek is erősödnek.
A másik fő erőssége a regénynek természetesen maga az időutazás, igazi történelmi helyszínek felvonultatásával, ami hatalmas kutatómunka eredménye lehet. Egyébként is nagy feladat szerintem időutazásról írni, hiszen könnyű belekavarodni, ha a szerző túlbonyolítja az eseményeket. Számomra itt tiszta volt minden, egyértelmű, hogy a gonosz nagypapa mit akar elérni, és ehhez milyen tisztességtelen eszközöket használ. Azt mégsem mondanám, hogy kiszámítható a történet, van fordulat bőven. Élvezettel olvastam minden egyes leírást, a szerző gyönyörűen fogalmazva teljes képet adott az adott korról. Részletesen elképzelhettem a helyszíneket, találkozhattam ottani emberekkel, akikkel kapcsolatba kerültek, természetesen mindig téma volt az öltözködés, hiszen ezzel a legkönnyebb felhívni magukra a figyelmet, amit pedig messzemenően el akartak kerülni. A fülszöveg is írja, hogy egy különleges tárgyat keresnek, amit Etta anyja rejtett el. Csakhogy a szerkezet helye nincs leírva pontosan, a lánynak vissza kell emlékeznie, hogyan kódolta a fejébe az anyukája a megoldást. Élvezettel olvastam ezt a nyomozást, remek ötletekkel állt elő a szerző.
Alexandra Brachen mesterien szőtte a mélyebb mondanivalóját a történetbe. A szórakoztató olvasmányt olvasva a sorok között fontos problémákkal is foglalkozik. Az egyik ami ellen fellép az a rasszizmus, ez végigkíséri az időutazás állomásait és több koron keresztül is rávilágít arra, mennyivel nehezebb helyzetben van egy színesbőrű, akár szolga, akár felszabadított polgár, és milyen nehéz ez ellen küzdeni. A másik ilyen téma a nők társadalmi szerepe, jogai, a feminizmus létjogosultsága. Etta szemén keresztül mindkét téma nagyító alá kerül és öröm nézni, ahogy jogosan felháborodva, harciasan küzd az előítéletek ellen.
Az utolsó 20-30 oldalról csak annyit, hogy egyik végletből a másikba jutunk, persze, hogy nem az történik, amit vártam és egy jó erős függővéget kaptam, ami miatt nagyon várom a következő részt.
Úgy gondolom, ez a regény különleges az időutazás műfajában, valamint az átlagon felüli karaktereivel be fogja lopni magát az olvasók szívébe. Nekem remek élményt nyújtott, szívből ajánlom mindenkinek.

2 hozzászólás
!

Raana Raas: Menekülők

Itt nem tehetem meg, hogy csak úgy felelőtlenül idézzek a fülszövegből, mert tudjátok ez egy alternatívája az eredeti sorozatnak.
De a lényeg, hogy e-könyvként már május vége óta, papíralapon pedig a könyvhéttől kezdve olvashatjuk. Pontosabban: olvashatjátok, mert essetek csak neki ennek a világnak, ha eddig még nem ismertétek volna!!!


>!
katonapanni
Raana Raas: Menekülők

Már nagyon régóta vártam erre könyvre, kezdtem letenni arról, hogy valaha olvashatom, így mikor megláttam, hogy az Írónő (csakis nagy Í-vel) újra ír hihetetlenül boldog voltam.
Kedvenc sorozatomnak tekintem a Csodaidőket és az Időcsodákat is, emiatt persze nagy elvárásaim voltak, de nem csalódtam. Sőt.
Spoilermentesen csak annyit mondanék: erre nem számítottam. Az egész könyvre. Megvoltak a kis elképzeléseim, de természetesen nem úgy alakultak a dolgok. Ahogy egy háborúban sem úgy alakulnak.
A Csodaidőket is ismervén pedig csak még csodálatosabb a könyv felépítése. Ahogy a kis dolgok megmaradnak, mert van amin nem változtathatunk.
Nem tudok mást írni, mint hogy zseniális, mindenkinek el kellene legalább egyszer olvasni életében, de leginkább minden évben. Hatással vannak az emberre.
Köszönöm ezt az élményt, hogy olvashatom!

1 hozzászólás
!

Samantha King: A döntés

„Samantha King regénye az első laptól kezdve magával ragadja, a váratlan fordulatok pedig az utolsó mondatig nem eresztik az olvasót. Kötelező olvasmány a Lány a vonaton és a Zárt ajtók mögött rajongóinak.”


Törölt tartalom.
!

Ned Vizzini: Nyomás alatt

„Humoros … [Vizzini] személyes belelátása és intelligens, önbecsmérlő hangvétele teszi a könyvet szórakoztató olvasmánnyá.” – The Washington Post
„Egy könyv a depresszióról, ami egyáltalán nem depressziós.” – Teen VogueA hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!