Képes Regények – Sin City

Rovatgazda
!

>!
Hornymut
Frank Miller: Sin City – A nehéz búcsú

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Frank Miller a modern képregények egyik kiemelkedő alakja, nem véletlenül. A Batman Year One és a Daredevil után a kilencvenes évek elején elkészítette a Sin City első darabját,a Nehéz Búcsút, mely a film noir-ok legjobb hagyományait követte, és akkoriban egy képregényhez képest szokatlanul mocskos és erőszakos volt.
A Nehéz Búcsú Marv története, aki bosszúhadjáratot indít egy meggyilkolt nő miatt, ám a szálak egészen magas körökbe vezetnek, de Marvot semmi sem tántoríthatja el, és véres bosszúját minden áron véghez viszi. Miller zseniális képi világú, hangulatú és történetű képregénye méltán lett klasszikus, és még most is, sokadik újraolvasásra hatással van rám. Egyszerűen hibátlan, ajánlom minden felnőtt olvasónak Frank Miller Sin City sorozatát, és a 2005-ben készült filmadaptációt is.

!

Törölt tartalom.
!
>!
Hangkert
Frank Miller: Sin City – A nehéz búcsú

Imádom, ahogy fekete-fehér képek szinte megelevenednek, mozognak, a képzeletben pörögő film magával ragad és felülírják a moziban látottakat. Az összes eddig megjelent Frank Miller képregény közül nekem ez a kedvenc.

!
>!
Dr_John_Dorian
Frank Miller: Sin City – Ölni tudnál érte

Amit most írok, az az összes Sin City-kötetre érvényes. Fantasztikus rajzok, egyedi stílus, brutálisan jól megjelenített történetek. Különleges, ízig-vérig irodalmi értékű alkotás. Idézhető, velős monológok, amik nem erőltetettek, nem bölcselkedőek, hanem száraz és rideg gondolatok. A magyar fordítás is hitelesen átadja az eredeti szöveg stílusát, ezért öt csillagot érdemel. Zseniális.

!
>!
Cella
Frank Miller: Sin City – A nagy mészárlás

Ez bizony kultképregény. Egyedi rajzolási stílus, szokványosnak semmiképpen nem nevezhető képi és történeti világ, sötét, mély, ahogy kell. Öt csillag, ajánlom.

!
>!
jadett
Frank Miller: Sin City – Családi értékek

Még nem volt a kezemben más Sinc City képregény, csak a belőle készült filmet láttam.
Tetszett a történet és a szöveg. A rajzolása kicsit nyers, de sajátos hangulata van, és kifejezetten szerettem, hogy fekete-fehér. Mondjuk néha kicsit zavart, hogy egy-egy szövegbuborékba túl sok szöveget préseltek be, de ettől függetlenül jó volt olvasni. :)

2 hozzászólás

A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!