Harry Potter – 20

Rovatgazda
!

Harry Potter by tsulala
http://tsulala.deviantart.com/art/Harry-Potter-137493232

Sziasztok!

A Merítés tagjai úgy döntöttek, hogy emlékezzünk meg a Harry Potter első kiadásának 20. évfordulójáról egy ünneplős rovatban! Szerintem sokan a Harry Potter-könyvek miatt szerettünk bele az olvasásba, ezért igazán különleges nekünk ez a történet.

A rovatban szót ejtek a kiadás kezdeteiről, J.K. Rowling életéről, az első rész kiadásának körülményeiről, a fordítás különlegességeiről, a filmekről, a musicalről, a kiegészítőkről, a fan artokról, a Varázsvilág zenéiről, a Molyos kihívásokról és természetesen a rovat nagy része a Molyok tartalmai öleli fel! Benne vannak a képeitek az évfordulós kiadásról, a gyűjteményetekről, a harrypotteres ereklyéitekről, a forgatókönyves képeitekről és belevettem néhány Moly megemlékezését is arról, hogy miként találkozott a HP-könyvekkel.

Olvassátok szeretettel!


>!
piciszusz

– Kedves elsőévesek! – szólalt meg Dumbledore két karját széttárva, sugárzó mosollyal az arcán. – Örülünk, hogy itt vagytok. Kedves felsőbb évesek! Örülünk, hogy újra itt vagytok. Vannak pillanatok, amikor helyénvaló a szónoklat. Ez nem olyan pillanat. Vigyázz, kész, falatozz!

186. oldal, Tizenegyedik fejezet- A Teszlek Süveg új dala

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Roxfort
7 hozzászólás
!

Harry Potter and the philosopher's stone by MarinaMichkina
Forrás: http://marinamichkina.deviantart.com/art/Harry-Potter-a…

A kezdetek

1997. június 26-án jelent meg a Bloomsbury gondozásában J.K. Rowling, a fiatal, egyedülálló édesanya első regénye. A történet főszereplője egy fiatal fiú – Harry –, akit a nagybátyja és a nagynénje nevel kiskora óta, mióta a szülei meghaltak egy autóbalesetben. A 11. születésnapja előtt nem sokkal furcsa levelek kezdenek érkezni, amelyek címzettje Harry Potter, a cím pedig Privet Drive 4., lépcső alatti gardrób. Itt kezdődnek a bonyodalmak, amibe Harry rokonai kicsit bele is őrülnek, aztán a fiú születésnapján beállít egy bozontos szakállú, óriás méretű férfi – Hagrid –, aki közli Harryvel, hogy varázsló, akárcsak a szülei, és ideje megkezdenie tanulmányait a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában.

A Harry Potter-sorozat nagy vonalakban a címszereplő fiú, Harry Potter és a barátai, Hermione Granger és Ronald Weasley kalandjait, illetve a sötét erők elleni küzdelmüket dolgozza fel összesen hét kötetben:

    1. Harry Potter és a bölcsek köve
    2. Harry Potter és a Titkok Kamrája
    3. Harry Potter és az azkabani fogoly
    4. Harry Potter és a Tűz Serlege
    5. Harry Potter és a Főnix Rendje
    6. Harry Potter és a Félvér Herceg
    7. Harry Potter és a Halál ereklyéi


>!
Algernon +SP

„The stories we love best do live in us forever so whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home.”
J.K. Rowling (2011. 07. 07.)

Azok a történetek, amelyeket a legjobban szeretünk, örökké bennünk élnek – így mikor majd a lapokon vagy a képernyőn keresztül visszatérsz, Roxfort mindig ott lesz, hogy az otthonodként üdvözölhesd.
|idézet |HarryPotter

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve · J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
16 hozzászólás
!

http://www.digitalspy.com/showbiz/harry-potter/news/a50…

A fenti képen az írónő, J.K. Rowling a Harry Potter-filmsorozat sztárjaival (Daniel Radcliffe – Harry Potter, Rupert Grint – Ron Weasley és Emma Watson – Hermione Granger ) fotózkodik az utolsó film premierjén. (A fenti linken az összes film premierjén készült közös képeiket meg tudjátok tekinteni! ;))

Az írónő a az első rész 20. évfordulójának alkalmából a következő tweetet írta (Rowling egyébként is nagyon aktív twitterező):

„20 years ago today a world that I had lived in alone was suddenly open to others. It's been wonderful. Thank you.#HarryPotter20”

„20 évvel ezelőtt a mai napon a világ, amiben egyedül éltem, hirtelen kitárult mások számára is. Ez csodálatos. Köszönöm.”

De mit is tudunk az íróról, a varázslatos könyvsorozat írójáról?

Bár ma már az egyik legsikeresebb írónak számít a világon és a Forbes értesülései szerint 2016-ban a harmadik legjobban megfizetett író volt (csak James Patterson és Jeff Kinney előzték meg), egyáltalán nem volt könnyű eljutnia eddig.

Ajánlom @verébkisasszony karcát:


>!
verébkisasszony
Harry Potter

J. K. Rowling életrajza
Biográfia

Élete:

Angol írónő. Teljes neve Joanne Kathleen Rowling. 1965. július 31-én született Bristolban, középosztálybeli családban. Már kiskorában történeteket mesélt két évvel fiatalabb húgának. Első könyvét, mely egy Nyúl nevű nyúlról szól, mindössze hatéves korában írta. Félénk, magába húzódó kislány volt. A szülei igazi londoniak voltak, és mindig az volt az álmuk, hogy vidéken lakhassanak. 9 éves korában Tutshillbeköltöztek. Nagyon boldogok voltak testvérével, hogy a tágas mezőkön vagy a Wye folyó partján játszhattak. Az általános iskola azonban régi és kicsi volt, a tanár pedig szigorú. A középiskolában a kedvenc tantárgya az angol volt, viszont a tornaórákat nem szerette (egyszer el is tört a karja). A kedvenc elfoglaltsága volt, hogy az ebédszünetben barátainak és osztálytársainak folytatásos történeteket mesélt.

Tanulmányait 1983-ban a kiváló és világhírű Exeter Egyetemen (Dél-Anglia) folytatta, ahol franciát és klasszika-filológiát hallgatott. Eközben egy évig Párizsban is tanult. Szülei meg voltak győződve, hogy csodálatos karriert fog befutni kétnyelvű titkárnőként. Tanulmányai befejezése után Londonba ment, az Amnesty Internationalnél helyezkedett el mint titkárnő, ahol Afrika francia nyelvű részének emberi jogi problémáival foglalkozott. A legjobban azt szerette az irodai munkában, hogy amikor nem figyelt rá senki, történeteket gépelhetett a számítógépébe.

1990-ben éppen a Manchasterből Londonba tartó vonaton ült, mikor felmerült benne az ötlet, hogy regényt írjon egy fiúról, aki a felnőttek világából egy olyan világba menekül, ahol neki is hatalma lehet. Rowling állítása szerint, mikor Londonban leszállt a vonatról, fejében már készen állt a történet váza. Rowling ráébredt, hogy sokkal jobban érdekli az írás, mint a munkája, és otthagyta állását. 1991-ben Portugáliába költözött, ahol az angol tanítás mellett az írásra is jutott ideje. Férjhez ment egy tévéshez, és 1993-ban megszületett lánya, Jessica. Férjétől hamarosan elvált és 1996-ban a skóciai Edinburghban telepedett le. Itt az egyedülálló anyák nehéz életét élte. Lánya miatt nem tudott munkába állni, ezért segélyből éltek. Hogy ne a nyirkos, fűtetlen lakásban legyenek, Rowling lányával egész napját egy kávéházban töltötte, itt írta Harry Potter történetét. Nehéz helyzetében a Skót Művészeti Tanács segítette, akiktől támogatást kapott könyve befejezéséhez.

Az első részt, a Harry Potter és a bölcsek kövét 1997-ben sikerült megjelentetnie. A kiadó azt gondolta, hogy a fiúk nem szívesen olvasnak női íróktól, ezért keresztnevének csak kezdőbetűit írják rá a könyvekre. Rowling élete legszebb pillanatának azt tartja, mikor megtudta, hogy a könyve meg fog jelenni. A sorozatot a kezdetektől hétrészesre tervezte, hogy a hétévig tartó történet minden évét külön könyvben dolgozhassa fel. Az első kötetet 1998-ban a Harry Potter és a titkok kamrája, 1999-ben a Harry Potter és az azkabani fogoly, 2000-ben pedig a Harry Potter és a tűz serlege követte.
A sorozat hatalmas sikert aratott, a könyvek eddig 115 országban 28 nyelven jelentek meg, és több mint 40 millió példány fogyott el belőlük. 1998-ban az első, 1999-ben a második rész nyerte el Angliában Az Év Gyermekkönyve díját. 2000-ben Rowling elnyerte Az Év Írója címet. A Warner Brothers már ekkor megvette a sorozat film jogait. Az első rész filmváltozata 2001-ben készült el.

Könyvek:

1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Harry Potter és a bölcsek köve) – 1997. június 26

2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter és a Titkok Kamrája) – 1998. július 2.

3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter és az azkabani fogoly) – 1999. július 8.

4. Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter és a Tűz Serlege) – 2000. július 8.

5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter és a Főnix rendje) – 2003. június 21.

6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter és a Félvér Herceg) – 2005. július 16.

7. Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a Halál ereklyéi) – 2007. július 21.

Egyebek:

– A kviddics évszázadai – 2001. március 12.
– Legendás állatok és megfigyelésük – 2001. március 12.
– Bogar bárd meséi – 2008. december 4.
– A What’s Your Story? című kötet – 2008. augusztus (13 novellája közül az egyiket Rowling írta, és Harry Potter születése előtt játszódik)

Érdekességek:

– A sorozat már kitalálásakor is hétkötetesre volt tervezve.
– Portugáliába érkezésének első hetében írta meg kedvenc fejezetét, az Edevis tükre címűt (Harry Potter és a bölcsek köve).
– A könyvre azért került a J. K. Rowling név, mert a kiadó nem volt biztos benne, hogy egy női író könyvét a fiúk el akarják olvasni.
– Teljes neve valójában csak Joanne Rowling – a Kathleent, nagyanyja nevét csak azért illesztette be, hogy a kiadó két kezdőbetűt tehessen a címlapra a szerző valódi keresztneve helyett.
– Élete legszebb pillanatának azt tartja, mikor megtudta, hogy a könyve meg fog jelenni.
– A dúsgazdag és világhíres asszony rendkívül visszahúzódó életet él, szinte alig ad interjút, magánélete tabunak számít. Azonban nem felejtette el, hogy honnan indult. Rengeteget adakozik, és például az ötödik rész megjelenésekor a hajléktalanok segítségére sietett Európa német ajkú országaiban. Kizárólagos jogot adott mintegy húsz, Németországban, Ausztriában és Svájcban kapható, hajléktalanok által árusított „aszfaltlapnak”, hogy a könyv első fejezetét két héttel a kötet hivatalos megjelenése előtt a lapokban közölhessék. A 6. kötet első fejezete Magyarországon is a Fedél Nélkül című lapban jelent meg először.
– A World's Richest 2004 listát összeállító magazin az év legnagyobb szenzációjának tekinti, hogy 2004-ben J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője is belépett a milliárdosok klubjába. Igaz, hogy az írónőnek mindössze az 552. helyet sikerült elcsípnie egymilliárd dollárra saccolt vagyonával, ám ezt is sikernek könyvelheti el, hiszen sokakkal ellentétben nem egy vállalat élén sikerült meggazdagodnia, és nem is örökölt. Sőt, ő az első, aki könyvírással keresett ennyi pénzt.
– Az első holmi, amit anélkül vett meg, hogy megnézte volna az árcédulát: egy drágaköves gyűrű.

Forrás: http://starity.hu/sztarok/j-k-rowling/eletrajz/%23ixzz2…

!

Már említettem, hogy 1997. június 26-án adták ki először eredeti nyelven a Harry Potter és a bölcsek kövét, ezért 2017. június 26-án régi és új Potterheadek / HP-fanok ünnepelték az első kiadás 20. évfordulóját világszerte.

A Harry Potter ötlete 1990-ben pattant ki Rowling fejéből, amikor Manchesterből a London King’s Cross felé vonatozott. A következő 5 év alatt felépítette fejben a hétkötetes történet nagy részét, ötleteit csak úgy sebtében firkantotta le és hegyeket halmozott fel a mindenféle papírdarabokra írt jegyzeteiből.

1993 végén / 1994 elején, a férjétől való elhidegülése után érkezett Edinburghba a kislányával és a Harry Potter és a bölcsek kövének első három fejezetével. Számos irodalmi ügynöknek küldte meg ezt a három fejezetet, de csupán egy írt neki vissza azzal, hogy szeretné a történet folytatását is elolvasni. Rowling úgy nyilatkozott erről az üzenetről, hogy „ez volt a legjobb levél, amit valaha kaptam”.

Sejthető, hogy az üzenet a Bloomsbury egyik munkatársától érkezett, és bár nehéz éveket tudhatott maga mögött a klinikai depresszióval is kezelt írónő, hatalmas sikere lett a fiatal varázslófiú történetének. Kiadója a 20. évforduló alkalmából mind a négy Roxfortos ház színében kiadott egy keménytáblás és egy puhatáblás Bölcsek köve részt (angolul).

Jó pár Moly már be is szerezte, meg is kapta ajándékba a saját házának a színeivel díszített kiadványt. Mutatok pár képes karcot:

@lafayettehttps://moly.hu/karcok/931220
@BubuMaczkóhttps://moly.hu/karcok/928929
@gabiicahttps://moly.hu/karcok/928580
@Sziszandriahttps://moly.hu/karcok/919780
@Cucukahttps://moly.hu/karcok/932623
@brigi11https://moly.hu/karcok/933608
@Kaiyahttps://moly.hu/karcok/934446
@budvigszandihttps://moly.hu/karcok/931872
@Doria09https://moly.hu/karcok/930854
@Onkiehttps://moly.hu/karcok/930981

…plusz egy büszke Mardekáros! ;)


>!
AniTiger MP
Új szerzemények

Muszáj eldicsekednem vele! =^_^=
@Lorelle-től kaptam névnapomra. ♥♥♥

#BüszkeMardekáros

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
7 hozzászólás
!

Harry és Edevis tükre
„Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni” – Albus Dumbledore

A kép Kazu Kibuishi munkája.
http://www.kernelscorner.com/2013/08/latest-harry-potte…

Magyarországra az Animus kiadó hozta el az első részt, a Harry Potter és a bölcsek kövét Tóth Tamás Boldizsár fordításában 1999-ben, amit aztán követtek szépen a sorozat folytatásai és az egyéb HP univerzumhoz tartozó kiegészítőkönyvek. Egyszerűen frenetikus fordítót kapott a sorozat, ugyanis minden HP-fan kedvenc TTB-je zseniális megoldásokkal szolgált, például a kedvencem:

Edevis tükre, (azaz a Sivede ~ szívedé visszafele) ami eredetileg The Mirror of Erised vagyis The Mirror of Desire ~ Vágyad tükre

Plusz a tükrön a következő áll: „Edevis amen ahze erkyt docr amen”.

    Visszafelé olvasva, ez jön ki: „Nema rcod tykre ezha nema sivede”.

    Rendesen tagolva így fest: „Nem arcod tykre ez hanem a sivede”.

A másik favoritom Voldemort neve:

Eredetiben: Tom Marvolo Riddle --> 'I Am Lord Voldemort'
Magyarul: Tom Rowle Denem --> 'Nevem Voldemort'

Persze érdemes elolvasgatni @csend_zenésze (https://moly.hu/karcok/91063) és @lejla (https://moly.hu/karcok/265829) karcait is a teljesség kedvéért, vannak még itt érdekes dolgok a fordítás kapcsán. :)

Mi, Potterheadek igyekszünk összevadászni innen-onnan mindenféle HP kegytárgyat, Rowling-művet, és azt sem bánjuk, ha ugyanaz a regény több különböző kiadásban is megvan nekünk.

A magyar kiadások igyekeznek lépést tartani a külföldi trendekkel, így egy igazi HP-fan Rowling-polca körülbelül úgy nézhet ki jelenleg, mint @loveQhuay-é!


>!
loveQhuay
Harry Potter

Ha már megjártam Londont, és a Harry Potter Studiot is, át kellett alakítani a polcomat is. Eddig elfértek 1 polcon, most így néz ki :)
Egy biztos, még bővülni fog :)

8 hozzászólás
!

Az amerikai kiadás 15. évfordulójára készített borítótervet megalkotta: Kazu Kibuishi.

Találkozás a Harry Potter-regényekkel

Én odáig voltam az első könyvért, azonnal magával ragadott J.K. Rowling valóság mögé rejtett varázsvilága. Imádtam az egyszerű fiú beilleszkedésének történetét, imádtam, ahogy megtalálja a helyét, ahogy felfedezi a világot, amiről nem tudott, ahol barátokra lel. Szerettem az írónő félrevezetéseit, a karnyújtásnyira (és mégis igazán jól) elrejtett gonoszokat, a rejtvényeket.

Évekig vártam a Roxfortos levelem.

Évekig vártam az új Harry Potter könyveket.

Évekig rajongtam a rajongók által írt fanfictionökért.

És még ma is képes vagyok örülni egy újabb Potterverzumba tartozó műnek.*

*(Akkor is, ha nem hozza az alap hét könyv színvonalát vagy nem is nevezhető regény(szerű)nek.)

Más Molyok találkozása a Harry Potter-sorozattal:

@Anó megható karca két Karácsonyról: https://moly.hu/karcok/123186

@Algernon megismerkedése a varázslóvilággal: https://moly.hu/karcok/127727

@AlexandraBabeczki (is) a HP-könyvek miatt szeretett bele az olvasásba: https://moly.hu/karcok/682736

Persze az is fantasztikus, amikor olyanokkal találkozunk életünk során, akik szintén rajongók. Így járt nemrég @Luca666 és karcolt is az élményéről: https://moly.hu/karcok/931960

Mondjuk, ha biztosra akarunk menni és vérbeli HP-rajongók közé akarunk keveredni, akkor érdemes utánanézni azoknak a LÉTEZŐ kurzusoknak, amikről @borostyan karcolt: https://moly.hu/karcok/934762

Utoljára hagytam @mazsolafa karcát arról, hogy hogyan lett ez a kedvenc sorozata:


>!
mazsolafa

3. nap – Kedvenc könyvsorozatod
4. nap – Kedvenc könyved a kedvenc könyvsorozatodból

Egybevontam ezt a 2 napot, mert szerintem ez a két kérdés szervesen egybetartozik.

Szóval a kedvenc sorozatom a kérdés. Nekem ez a Harry Potter sorozat. Miértekre nehéz válaszolni. (Mertimádoméskészjólvan?)
Talán mert különleges a maga nemében, varázslatos, fantasztikus új világot teremtett és kerek egészet alkot. Nem amolyan egy rókáról még több bőr típusú írás. Tetszik, hogy ahogy jönnek a soron következő részek, úgy komo(r)lyodik a történet is, egyre inkább átjárja a sötét erő.

Kedvenc részem a sorozatból az első rész. Amikor a varázslat elkezdődik. Szeretem, ahogy Harry a csodákkal szembesül, ahogy értelmet nyernek a dolgok, imádom a Teszlek Süveget, az Abszol út boltjait, az ugráló csokibékákat, a Roxfort Expresszt, a Roxfort kastély ebédlőjének elvarázsolt mennyezetét, a random jelleggel mozgó lépcsőket.
Különösen szép emlékem erről a sorozatról, hogy öcsém harmadik osztályos lehetett, amikor megkapta az első részt karácsonyra. Akkor jelent meg. Előtte egyáltalán nem olvasott, de ezt a könyvet 2 nap alatt kiolvasta (ez nagy teljesítmény szerintem egy 10 éves gyerektől). Alig lehetett elrángatni mellőle legalább az ebéd vagy vacsora erejéig is, így kénytelenek voltunk az összes többi részt is beszerezni. Mivel kíváncsi voltam, mi az, ami ennyire leköti az öcsköst, hogy még enni sem nagyon akart, mert addig is abba kell hagyni az olvasás, én is elolvastam az első részt, majd az összes többit is, és meg kell mondanom, szerelem volt első olvasásra. Így amikor elérkezett az idő, és elköltöztem otthonról, ez volt az első sorozat, amit megvettem magamnak, mert ennek feltétlenül ott kell állnia az én polcomon is.

!

Harry Potter franchise #1

J.K. Rowling a hét regény mellett kiadta a sorozat tankönyveit is:
Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük

@Melcsó karcában a Harry Potter filmek főszereplője, Daniel Radcliffe éppen megveszi őket:
https://moly.hu/karcok/834380

Sőt, két-három éve megjelentek a tematikus színezők is:
@tonkshttps://moly.hu/karcok/637145
@Ferger_Jolcsihttps://moly.hu/karcok/746052 és https://moly.hu/karcok/746047
@Lorellehttps://moly.hu/karcok/622781

A Harry Potter-sorozat nem csupán könyvekből áll, hanem filmekből is.

Először megfilmesítették 8 részben az alap hét részt. A HP-sorozat jogait a Warner Bros. Pictures stúdió vette meg, aztán négy rendező (Chris Colombus, Alfonso Cuarón, Mike Newell és David Yates); öt producer (David Heyman, Chris Colombus, Mark Radcliffe, David Barron és J. K. Rowling) és két forgatókönyvíró (Steve Kloves és Michael Goldenberg) dolgozott a filmsorozaton.

A sorozatot nemrég követte az egyik kiegészítő kötet megfilmesítése, ugyanis eszükbe jutott, hogy micsoda sztorit lehetne írni a Legendás állatok és megfigyelésük tankönyv írója köré.
Newt Scamander – magyarul: Göthe Salmander – szerepét Eddie Redmayne kapta.

A Legendás állatok és megfigyelésük film előzetese:
@Tantis karca – https://moly.hu/karcok/790854

A forgatókönyvet J. K. Rowling, a Harry Potter könyvsorozat szerzője írta, aki nem sokkal később meg is jelentette azt: J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük

A Könyvhéten be lehetett szerezni, és jó néhány Molytársunk így is tett, aztán eldicsekedett a szerzeményével:

@Via_BertaღVivienღhttps://moly.hu/karcok/923499
@BubuMaczkóhttps://moly.hu/karcok/922898
@Fallen_Angelhttps://moly.hu/karcok/922642
@kratashttps://moly.hu/karcok/910981
@BlueDeathhttps://moly.hu/karcok/925098


>!
Animus_Kiadó KU

Frissen a nyomdából! :)
Aki szeretné minél előbb kézbe venni J. K. Rowling első forgatókönyvét, a Legendás állatok és megfigyelésük című szépséget, jöjjön ki hozzánk a Könyvfesztiválra!
Mit gondoltok, sokat vigyünk ki? :)
A Könyvfesztiválos részleteket, standot, időpontot itt találjátok:
https://www.facebook.com/events/278562365928216/

4 hozzászólás
!

A képen: Harry Potter and The Cursed Child set

Harry Potter franchise #2

Na, nem a Legendás állatok és megfigyelésükből írt forgatókönyvet adta ki először ilyen formátumban az írónő! Előtte nem sokkal jelent meg a Harry Potter és az elátkozott gyermek, amit nevezhetnénk ugyan a Harry Potter 8. részének, de mégsem az.

Egyrészt csupán egy musical forgatókönyve, másrészt nem Harryék történetét folytatja, hanem Harry fia, Albus és az ő legjobb barátja, Scorpius Malfoy a két főszereplő.

Elég vegyes a kötet megítélése. A Harry Potter-rajongók szíve örül is, meg nem is a forgatókönyv miatt. Érdemes elolvasgatni a történetről írt kritikákat, pl.
@Mandiner_SF -ét: https://moly.hu/karcok/749121

Néhány boldog Moly, akiknek sikerült már beszereznie a kötetet és csináltak egy gyönyörű HP-fotót a könyveikről:

@Sziszandriahttps://moly.hu/karcok/895082
@Pandalányhttps://moly.hu/karcok/808845
@Milli88https://moly.hu/karcok/848462


>!
Panna_Gerst
Harry Potter

Ma vagyunk 2 évesek a barátommal és ezzel a csomaggal lepett meg! Végre teljes a gyűjtemény és kicsit késve, de végre meghozta a bagoly a Roxforti levelemet is! :)
Köszönöm @Quaetro_Blitz <3 Külön köszi a kézzel készített cikeszt (ami egy ékszertartó) és Hufflepuff logót ^^
És köszi @Elena_Deveraux !

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Bogar bárd meséi · Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai · Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük · J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek

J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai
Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
12 hozzászólás
!

Zenék a Varázsvilágban

Nem egyszerű a helyzet, hiszen konkrétan a Harry Potterhez és annak kapcsán is elég sok fülbemászó muzsika (és fanvideó) született. Hallgassunk meg néhányat közülük:

@Biankaღhttps://moly.hu/karcok/906062
@Luca666https://moly.hu/karcok/896438
@Papuszhttps://moly.hu/karcok/101370
@itschristinehttps://moly.hu/karcok/933276
@esztiyayhttps://moly.hu/karcok/844737
@Andilányhttps://moly.hu/karcok/836875
@Csigavonalashttps://moly.hu/karcok/96425


>!
Kogoro
Harry Potter

Ma ünnepli a 47. születésnapját Warwick Davis, alias Flitwick professzor, alias Ampók. Isten éltesse!

https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
!

HP kiegészítők, amik minden rajongónak KELLENEK!
(…az már más, hogy meg kéne nyernünk a lottót, hogy mindet be tudjuk szerezni… ;))

Minden HP-imádónak akad egy aranycikesze, varázsbögréje, a házához kapcsolódó sálja vagy mobiltokja, de a Harry Potter franchise hatalmas, és rengeteg újabbnál újabb dolog lát napvilágot. Nem győzzük a vágyott tárgyak kívánságlistára pakolását se, nem hogy a beszerzését.

Mégis imádom, amikor a Harry Potter zónában felbukkan valami irigylésre méltó, kívánságlistára ugró újdonság!

@agi89 fésűi: https://moly.hu/karcok/920999
@Kisq_nika sminkcuccai: https://moly.hu/karcok/920629
@Luca666 pénztárca találata: https://moly.hu/karcok/935605
@Everglow pólója: https://moly.hu/karcok/898894
@brigi11 családjának a bögregyűjteménye: https://moly.hu/karcok/891396
@ValerinLanz Weasley-ikres póló találata: https://moly.hu/karcok/881312
@shellycoat képe a Roxforti teás készletről: https://moly.hu/karcok/879176
@Doric_Sandra felsője: https://moly.hu/karcok/870415
@loveQhuay időnyerői: https://moly.hu/karcok/934625
@loveQhuay figurái: https://moly.hu/karcok/933671
@loveQhuay pólója: https://moly.hu/karcok/889338
@puncsoscukor63 Griffendéles felsője: https://moly.hu/karcok/932308
@puncsoscukor63 házakhoz illő ágynemű találata: https://moly.hu/karcok/835196
@gregsys vicces póló találata: https://moly.hu/karcok/931568
@Tiha_Mih Roxfortos pólója: https://moly.hu/karcok/930406
@Doria09 sálja: https://moly.hu/karcok/862468
@Szulila gyűjteménye: https://moly.hu/karcok/857357
@gabiica bögréje: https://moly.hu/karcok/844191
@AniTiger mini könyvek találata: https://moly.hu/karcok/404960
@meteoritastar házakhoz illő gyűrű találata: https://moly.hu/karcok/843629
@Sziszandria gyűjteménye: https://moly.hu/karcok/838179

és @Vörös_Édua gyűjteménye:


!

Shampoo by fishbizkit
http://fishbizkit.deviantart.com/art/Shampoo-76996573

KIHÍVÁSOK!

Remélem, sokan kedvet kaptatok újraolvasni akár az egész sorozatot, akár egyik-másik részt vagy kiegészítő történetet!

@Roxan kihívása ⚡ Happy Birthday Harry Potter ⚡
https://moly.hu/kihivasok/happy-birthday-harry-potter

@Penelophe kihívása: Rajzolj J. K. Rowling varázslatos világában! Harry Potter rajzkihívás
https://moly.hu/kihivasok/rajzolj-j-k-rowling-varazslatos-vilagaban-harry-potter-rajzkihivas

@danlin kihívása: Olvassuk az Animus Kiadó könyveit!
https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-az-animus-kiado-konyveit

@Catherine_Devereux kihívása: Olvassuk el Harry Potter és a bölcsek köve c. könyvet a 20. jubileum alkalmából
https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-harry-potter-es-a-bolcsek-kove-c-konyvet-a-20-jubileum-alkalmabol

@kstimi kihívása: Harry Potter és a Titkok Kamrája illusztrált kiadás
https://moly.hu/kihivasok/harry-potter-es-a-titkok-kamraja-illusztralt-kiadas

@gregsys kihívása: Olvassuk el J.K. Rowling Harry Potter és a titkok kamjára c. könyvét
https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-jk-rowling-harry-potter-es-a-titkok-kamjara-c-konyvet

@gregsys kihívása: Olvassuk el a Harry Potter és az azkabani fogoly című könyvet
https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-a-harry-potter-es-az-azkabani-fogoly-cimu-konyvet

@gregsys kihívása: Olvassuk el a Harry Potter és a tűz serlege című könyvet
https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-a-harry-potter-es-a-tuz-serlege-cimu-konyvet

@gabiica kihívása: Olvasd el a Harry Potter és a Főnix Rendje című kötetet!
https://moly.hu/kihivasok/olvasd-el-a-harry-potter-es-a-fonix-rendje-cimu-kotetet

@gabiica kihívása: Olvasd el a Harry Potter és a Félvér Herceg című könyvet!
https://moly.hu/kihivasok/olvasd-el-a-harry-potter-es-a-felver-herceg-cimu-konyvet

@gabiica kihívása: Olvasd el a Harry Potter és a Halál ereklyéi című könyvet!
https://moly.hu/kihivasok/olvasd-el-a-harry-potter-es-a-halal-ereklyei-cimu-konyvet

@budvigszandi kihívása: Harry Potter és az elátkozott gyermek – avagy olvassuk el a színdarabot
https://moly.hu/kihivasok/harry-potter-es-az-elatkozott-gyermek-avagy-olvassuk-el-a-szindarabot

@Kriptonit kihívása: Olvassuk el a Bogár bárd meséi című könyvet!
https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-a-bogar-bard-mesei-cimu-konyvet

@dreamoutloud kihívása: Legendás állatok és megfigyelésük – az eredeti forgatókönyv
https://moly.hu/kihivasok/legendas-allatok-es-megfigyelesuk-az-eredeti-forgatokonyv

@Izolda kihívása: Harry Potter (újra)olvasás


>!
Izolda +SP

Harry Potter (újra)olvasás olvasós sorozat

Elolvasandó könyvek száma7
Elkezdődött2011. május 8., 21:00
Jelentkezés vége2021. december 31., 23:59
Véget ér2021. december 31., 23:59

Hosszas agyalás után arra jutottam, hogy nem akarom én ezt a kihívást lezárni, mert jó, ha látszik az emberek adatlapján, hogy HP-olvasók. Szóval megváltoztatom a kihívást.

A feltételek:
– olvasd el EGY ÉVEN BELÜL az összes részt*.
– ér bármely nyelven és hangoskönyvként is. :)
– nem kérek értékeléslinket
– elég akkor szólnod, ha kész vagy (olvasáslinkekkel!)

* 1-7. rész

2880 hozzászólás
!

Egyéb mindenféle…

A többi cikkből kimaradt dolgok, amik mellett képtelen voltam csak úgy elmenni, vagyis minden olyasmi, aminek helye van ebben az ünnepi különszámban!

J.K. ROWLING embersége kapcsán érdemes elolvasni @Algernon karcát: https://moly.hu/karcok/101180

J.K. ROWLING = ROBERT GALBRAITH
@Biankaღ a lehető legérdekesebb módon világosult meg: https://moly.hu/karcok/926584

A 20. ÉVFORDULÓ KAPCSÁN:

@Limpár_Ildikó rajongói cikke: https://moly.hu/karcok/930720
@Ayumi karca: https://moly.hu/karcok/929264

EGYÉB:

Draco Malfoy kapcsán @Sol karca: https://moly.hu/karcok/925197

@napi_könyv élettörténeti karca Perselus Piton professzorról:
https://moly.hu/karcok/840302

@lollippi humoros karca a roxforti tanárok levelezéséről: https://moly.hu/karcok/367696

@katalins infógrafikonos karca: https://moly.hu/karcok/930878

@kupy pénzügyi érdekessége: https://moly.hu/karcok/905388

@kupy érdekessége Hagrid kapcsán: https://moly.hu/karcok/905387

@Frank_Spielmann karca arról, hogy néhol nem tolerálják Harryt: https://moly.hu/karcok/506478

@Timár_Krisztina megdöbbentő karca Mindent átszövő mítoszok zónából: https://moly.hu/karcok/650512

@Eta izgalmas karca: https://moly.hu/karcok/140927

HP RECEPTEK

@dorothy_emeraldhttps://moly.hu/karcok/611750

@Elisornehttps://moly.hu/karcok/433139

VIDEÓK:

@Onkie karca – Dumbledore and Grindelwald harcáról: https://moly.hu/karcok/920421

Vicces videó animált szereplőkkel: https://moly.hu/karcok/398023

Perselus Piton és a Tekergők fanvideó (enyhe spoiler) – @blanka29 karca: https://moly.hu/karcok/847855

…és a végére a kedvencem!

Ha nagyon szomorú vagy, vagy rosszul érzed magad valami miatt, csak gondolj bele, hogy Arthur Weasley majd kiugrana a bőréből, hogy találkozhasson veled!


>!
_Nikki P
Harry Potter

Biztos volt már, de ez még mindig annyira aranyos. :3

14 hozzászólás

A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!