Forever Young Adult – Egymásba bolondulva!

Rovatgazda
!

Sziasztok!

Sokaknak lelombozó lehet, hogy megkezdődött az iskolaszezon, de próbáljunk még egy kicsit megkapaszkodni a nyárba, és olvassunk romantikus könyveket! Megpróbáltam többféle szemszögből megközelíteni az egymásba bolondulás jelenségét. Olvashattok itt kocka lány és focista szerelméről, egy másik fiatal lány nekivág Írországnak, mert úgy gondolja, hogy a vigasztalhatatlanoknak ott a helye. Egy másik könyv egészen Rómeó és Júlia korába vezet minket vissza, ahol a fiatalok halála után még mindig egymást vegzálja a két család, de a figyelmetekbe ajánlok egy olyan regényt is, amelyben egy kamasz lány egy vélhetően exjavítóintézetessel együtt szorul be a könyvtárba… egész hétvégére!

Mint említettem, a központi téma adott, és mi más lehetne, mint a nagybetűs SZERELEM?

            AUGUSZTUS – Egymásba bolondulva!

(A bejegyzésben szereplő képek a pixabay oldaláról származnak [virágos: Image by Owantana / szerelmes pár: Image by S. Hermann & F. Richter] vagy a könyvek borítói.)

Jó olvasást a rovathoz!


Szédültnapraforgó>!

Egy pillanatra találkozott a tekintetünk. Hirtelen úgy éreztem, valami történt. Mint amikor egy kulcs beletalál a megfelelő zárba, és kattan egyet. Nem vagyok túlzottan romantikus lélek, és bár rengeteget hallottam már róla, soha nem hittem, sőt, most sem hiszem, hogy létezik szerelem első látásra.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem első látásra
!

Kasie West: Szerelembe zárva

    Besorolás:

        YA, Romantikus, Realista, Kortárs

„Amikor Autumn Collinst véletlenül bezárják a könyvtárba egy egész hétvégére, úgy érzi, hogy ennél semmi nem lehetne rosszabb. De aztán kiderül, hogy Dax Miller is bent ragadt vele az épületben. Autumn nem sokat tud Daxről, csak annyit, hogy a fiú semmi jót jelent. Sok pletyka kering az iskolában valami verekedésről (és arról, hogy Dax emiatt került javítóintézetbe egy időre), meg azt is híresztelik, hogy magányos farkas. Egyszóval nem ő az ideális hétvégi partner. Autumn végig azzal nyugtatgatja magát, hogy Jeff (a már majdnem barátja), nemsokára észreveszi, hogy ott ragadt a könyvtárban, és a megmentésére siet.
Csakhogy Jeff nem érkezik meg. Senki nem érkezik meg.”


BezTina>!
Kasie West: Szerelembe zárva

Mind tiniknek, mind felnőtteknek kiváló olvasmány. Az egyik résznek azért, hogy újabb megerősítés legyen előttük, bogy nincsennek egyedül és igen is merjenek lêpni. A másik résznek pedig azért, hogy mégjobban lássuk bizony nem csak a felnőtt kor iszonyú nehéz. ( Körülöttem 13-15 évesen mindenki várta hogy betöltse a 18-20at én sosem akartam felnőni, mert bonyolultabbnak láttam….de vissza gondolva azt csak könnyebb volt irányitani bele szoktam…, de nem volt habos torta, mint senkié sem.)

!

Melinda Taub: Still Star-Crossed – Veronai szerelmesek

    Besorolás:

        YA, Történelmi romantikus, Tévésorozat-adaptáció, Kortárs

„Bár Rómeó és Júlia halálával »borús béke« köszönt Veronára, a Montague-k és Capuletek közötti ősi viszály ismét kiújul – alig telik el két hét, és a két ház tagjai ismét a nyílt utcán csapnak össze.
Escalus herceg az újabb »patvarkodó viszály« láttán úgy dönt, hogy a két tehetős család kibékítése csakis egy Capulet és egy Montague házassága révén lehetséges. A Montague-házból az elhunyt barátját gyászoló agglegényre, Benvolióra esik a választása, a kiszemelt ara pedig a Capulet-ház Rozalinja, Rómeó egykori szerelme. A fiatalok megboldogult unokatestvéreikkel ellentétben nem táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt, ám a közös cél – hogy oltár elé járulás nélkül véget vessenek a városban dúló viszálynak – egyesíti őket. Csakhogy Rómeóhoz és Júliához hasonlóan Rozalin, Benvolio és a herceg számára is hamar világossá válik, hogy a békéhez vezető út nehézségekkel van kikövezve, és hogy Veronában a legváratlanabb helyeken sarjadhat szerelem. ”


pevike>!
Melinda Taub: Still Star-Crossed – Veronai szerelmesek

Ez nagyon jó volt! Szkeptikusan álltam neki, de gyorsan megvett magának. Tetszett a sztori, és jók a szereplők is. Rozalin nagyon jó karakter, erős és makacs nő, imádtam a szópárbajokat Benvolioval. Kalandos és izgalmas a történet, tetszett, ahogy használja benne Rómeó és Júlia történetét is. Látszik, hogy jól ismeri Shakespeare-t és tisztelettel nyúlt hozzá, szeretem az ilyet. A nyelvezete is jó, nem zavart, hogy kicsit kevert a mai és a régies kifejezésekkel. A jambuszok miatt pedig tiszteletem az írónőnek. Eredeti ötlet, jó kivitelezés, ajánlom!

!

Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

    Besorolás:

        YA, Romantikus, Realista, Kortárs

„Addie Írországba utazik, nagynénje extravagáns esküvői helyszínére, azt remélve, elfelejti végre, milyen szörnyűséget tett a nyáron. Most szomorú, mert összetörték a szívét, ráadásul tettével még a jövőjét is veszélyezteti. Ian, a bátyja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, állandóan nyaggatja, hogy mondja el végre az igazságot, s ez folytonos veszekedéshez, sőt verekedéshez vezet a valaha elválaszthatatlan testvérek között. A bánatos Addie alig várja, hogy meglátogathassa a barátnőjét Olaszországban és maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Amikor aztán Addie rábukkan a szokatlan útikalauzra, az Írország a vigasztalhatatlanoknak egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, végre képes lesz megszabadulni nyugtalanító gondolataitól és Ian bírálatától. Aztán változás áll be az utazási terveikben. Addie hirtelen egy fergeteges, a Smaragdszigetet átszelő autós utazás közepén találja magát a világ legeslegkisebb járművében Iannel és annak tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel.”


lettielena>!
Jenna Evans Welch: Love & Luck – Szerencsés szerelem

Szerencse, hogy tesó elolvasta előttem angolul és naagyon ajánlotta, olvassam el. Az ajánlása nélkül nem kezdtem volna bele ilyen hamar az első rész után.
IMÁDTAM! Még inkább előtört belőlem: irány Írország, irány a Brit-szigetek! Irány egy zenei fesztivál! Vár a szabadság!
Ha filmet készítenének belőle, olyan hangulatúra tudnám elképzelni, mint a Menyasszony csaléteknek vagy a Ketten a slamasztikában.
Addie és a tesói szimpatikusak voltak már az első oldalakon. spoiler
Ezt a regényt nem akarta túlírni az írónő spoiler és szerintem ettől lett fantasztikus. Csak haladtunk az úton kalandokat keresve.
IMÁDTAAAAAAAM!

!

Jenny B. Jones: Tiéd leszek

    Besorolás:

        YA, Romantika, Sport, Kortárs, Realista

„Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét.”


ap358 P>!
Jenny B. Jones: Tiéd leszek

Rég kinőttem a LOL könyvekből, a fülszöveg alapján ez a történet sem ígérkezett egy kiugró, vagy éppen nem kiszámítható sztorinak.
Szerelem, lúzer lány, menő focista srác. Na bumm… ezer meg egy ilyen van, mégis ami érdekes, mi az, amitől egyik regény különb a másiknál. Mi a mondandó?
Ez a könyv teljes meglepetés volt. A szokásos alap itt nem a fő szál volt, hanem inkább a mellék, és a családot, a felelősségvállalást helyezte előtérbe. Már az első pár fejezet után kiderül, hogy itt nem a gimis szerelmen lesz a hangsúly. Kíváncsian olvastam tovább, miként alakul az O’Malley család élete.
Ridley nem okozott meglepetést, sejthető volt, hogy az ő élete sem tökéletes, de tetszett, hogy a hírneve ellenére nem lett domináns figura.
Ezen felül nagy szerepet kapott az állatvédelem is.
A karakterek szerethetőek voltak, nem hisztiztek feleslegesen, szépen építkezett a kapcsolatok. Az eddig olvasott LOL könyvek közül eddig ez vezeti a toplistát.

!

Várva várt YA megjelenések (magyar verzió)

« JÚLIUS »

Gwenda Bond: Gyanakvó elmék – YA, Sci-fi, Filmből készült könyv
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger – YA, Fantasy, Kalózos


kellyolvas P>!
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger

Ez a regény nálam magasan fog végezni az idei legjobb olvasmányok között. Egyszerűen imádtam minden sorát. A szerző egy csodálatos történetet alkotott a barátságról, a testvéri szeretetről, a bajtársiasságról, hősiességről, bátorságról és kitartásról, mindezt egy izgalmas kalandregénybe töltve, tengeri csatákkal, furfangos cselekkel fűszerezve. Éreztem a sós tengeri illatot, hallottam a hullámok csapódásait, mindez ebben a nyári melegben igazán jólesett.
A szerző elképesztő készséggel ír, ott terem minden a szemed előtt, a leírásai segítségével könnyedén elképzelsz mindent, a karakterektől a helyszíneken át a jelenetek legapróbb részleteit is. Egyszerűen csakis felsőfokban tudok erről a regényről beszélni.
Sajnos nem tudom öt mondatban kifejezni a rajongásomat, de a blogon kifejtettem:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/06/natalie-c-parker-…

!

Várva várt YA megjelenések (külföldi verzió)

« JÚLIUS »

Andy Weir: Cheshire Crossing – Graphic novel / Képregény, YA
Sam J. Miller: Destroy All Monsters – YA, mentális betegség
Emma Smith-Barton: The Million Pieces of Neena Gill – Mentális betegség, YA
Yasmin Rahman: All The Things We Never Said – Mentális betegség, YA
Danielle Stinson: Before I Disappear – Fantasy, YA
Ashia Monet: The Black Veins – Fantasy, LMBT+, YA
Jen Malone: The Arrival of Someday – YA

« AUGUSZTUS »

S. K. Ali: Love From A to Z – Romantikus YA
Moïra Fowley-Doyle: All the Bad Apples – YA, Misztikus, Mágikus realizmus, Thriller, LMBT+
James Brandon: Ziggy, Stardust and Me – Történelmi, LMBT+, YA
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Fantasy, Retelling, YA


Deidra_Nicthea IP>!
Andy Weir: Cheshire Crossing

Az egyetlen hátránya ennek a kötetnek, hogy ez bizony folytatásos.

Bwah.

Egyébiránt viszont!
A szövegezés remek, Weir sajnálatos módon cenzúrázza a káromkodásokat, pedig nagyon el tudtam volna képzelni egy I Hate Fairyland-stílusú swear-xicont, de az elejtett apró utalásokon azért jókat kacarásztam. A sztori egész aranyos, összekerül a három lány, aztán persze nem bírnak magukkal és el-elcsászkálnak egymás világaiba ilyen-olyan bonyodalmak nyomán. Semmi extra, de olvasmányos, lendületes. Így, hogy most pörgettem ki a referenciaműveket, nagyon élveztem. :)

A rajzok pedig kifejezetten szépek. Baromi jók a színek, kellemesek a szemnek, és a karakterdizájn is remek.
Kicsit bánom, hogy Google Playről vettem meg, mert ez a „kiadás” meglehetősen pixeles :/ Szóval ha tehetitek, inkább legyetek türelmesek, és vegyétek meg paperbackben, vagy rendes e-bookként.

4 hozzászólás
!

    Young Adult a többieknél:

Sikerkönyvek – @Röfipingvin
Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tenger
https://moly.hu/merites-rovatok/sikerkonyvek-88

MolyMazsolázó – @meseanyu
Mészöly Ágnes – Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
https://moly.hu/merites-rovatok/molymazsolazo-83

* * * * *

    Kihívások a Merített könyvekhez!

Ha az összetört szívek egymásra találnak… II. kihívás – https://moly.hu/kihivasok/ha-az-osszetort-szivek-egymasra-talalnak-ii
Olvassunk Pöttyös könyveket! kihívás – https://moly.hu/kihivasok/olvassunk-pottyos-konyveket
Blogturné Klub – 2019 kihívás – https://moly.hu/kihivasok/blogturne-klub-2019
Rómeó és Júlia – „Szívből szereted”? kihívás – https://moly.hu/kihivasok/romeo-es-julia-szivbol-szereted
Könyvmoly kihívás – https://moly.hu/kihivasok/konyvmoly

* * * * *

    Kóstoló a többi Forever Young Adult rovatból:

Mi a YA? – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult
Realista romantikus regények – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-realista-romantikus-regenyek
Romantika minden mennyiségben – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-romantika-minden-mennyisegben
Becsengettek a magyar YA-regényekben! – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-becsengettek-a-magyar-ya-regenyekben

* * * * *

És a végére egy kis hangulatcsináló az olvasáshoz!A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!