Forever Young Adult – 2019 kedvencei

Rovatgazda
!

Sziasztok!

Először is: Boldog Új Évet Minden Kedves Olvasómnak!

Remélem, hogy jobbnál jobb young adult regényekben volt részetek 2019-ben, és drukkolok, hogy így legyen 2020-ban is.

Hogy miről is lesz szó ebben a hónapban? Természetesen visszatekintünk az óévre, és meglessük, hogy mely könyvek taroltak a GoodReads és a Moly YA irodalom kedvelői között. (Már most megkérlek, hogy ha úgy érzed, hogy az idei kedvenc YA-regényed nem lett megemlítve, akkor bátran ajánld nekünk hozzászólásban!)

            DECEMBER – 2019 kedvencei

(A bejegyzésben szereplő illusztrációk a pixabay oldaláról származnak, kivéve azok, amelyek a GoodReads Best Books Of 2019 aloldalairól https://www.goodreads.com/choiceawards/best-books-2019. Pixabay: a 2019-es kép mohamed_hassantól származik, míg az 5 csillagos kép TKaucic-től.)

Jó olvasást a rovathoz!


>!
lizke

Az olvasás öröme sohasem vész el (akkor se, ha állítjuk: a fiam, a lányom, a mai fiatalság nem szeret olvasni).
Legfeljebb kis időre eltűnik.
Eltéved.
Könnyen visszatalálhat hozzánk.

Budapest: Fekere Sas Kiadó (2001) [p.44.]

!

~ A GOODREADS AWARDS NYERTESEI ~

Várhatóan a Könyvmolyképző kiadónál fog érkezni az idén két kategóriában is nyertes Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – egy humoros, romantikus LMBT+ regény, ami a YA és az NA határmezsgyéjén mozog az eddig olvasott értékelések alapján. A legjobb debütáló regény és a legjobb romantikus díjat is bezsákolta!

"Ez a könyv igazi meglepetés volt számomra. Amolyan giccses hollywoodi romantikus komédiára hajaz a cselekménye, és igazából az is, mégis sokkal több van benne.
Adott az Amerikai Egyesült Államok elnöknőjének fia, és a brit királynő egyik fiúunokája, a trón egyik várományosa. Kettejük kapcsolatáról szól a könyv, egy halom politikával kiegészítve." – írta a könyvről @lillia (https://moly.hu/ertekelesek/3439800).

* * * * *

A legjobb YA regény díját a Két lépés távolság című realista romantikus regény nyerte, amiből nemrég filmadaptáció is készült Haley Lu Richardson és a Riverdale dögös bandavezérét játszó Cole Sprouse főszereplésével.

"Én eléggé romantika rajongó vagyok, és tudtam, hogy tetszeni fog ez a könyv. Szerencsére nem csalódtam.
Imádtam a karaktereket, Will és Stella kapcsolatát. Abszolút átéreztem azt a fájdalmat, amit ők éreztek amiatt, hogy nem mehetnek egymáshoz közel, nem érinthetik meg egymást. Az írónő nagyon jól át tudta adni ezt az érzést." – írta az értékelésében @lara7127 (https://moly.hu/ertekelesek/3509919).

* * * * *

A legjobb képregény/graphic novel díját a Magyarországon is ismert és elismert írónő, Rainbow Rowell vihette haza legújabb ifjúsági/YA képregényével: Rainbow Rowell: Pumpkinheads Egyelőre még nincs hír arról, hogy tervezik-e kiadni Magyarországon, de én még reménykedem abban, hogy a regényeit lassan a képregényei is követik nálunk.

@Rileey (https://moly.hu/ertekelesek/3391256) értékelése után csak még jobban rákattantam: „A rajzolástól nem vagyok elragadtatva, de attól függetlenül, hogy maga az illusztráció stílusa nem jött be, nagyon jól átadta az érzelmeket (azok a pillantások, khmkhm.) A történet iszonyat cuki és kellemesen humoros, a két főszereplőnk szerethető, a tökös helyszín jópofa, és élveztem a kalandokat, amikbe keveredtek. A vége meg hát ahwwww. :D”

* * * * *

A kegyetlen herceg folytatása, A gonosz király című tündéres urban fantasy/fantasy megnyerte a legjobb YA fantasy díját idén!

„Ha egy olyan olvasmányra vágysz, aminél nem tudod előre megjósolni, mi fog történni, majd miután azt hiszed, igenis sejtesz valamit, örömmel telve rájössz, hogy NEM, mégsem tudod kitalálni, mi jön eztán, akkor ez a te történeted.” – ajánlja @VNoémi (https://moly.hu/ertekelesek/3466486) az első részt.


>!
Szyszyyy IP

– Egy pillanatra átfutott a fejemen – szólal meg –, hogy talán te lőttél rám.
Elfintorodom.
– És miből jöttél rá, hogy nem?
Vigyorogva néz fel rám.
– Nem talált el.

73. oldal

!

Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

    Besorolás:

        YA, Fantasy, Kaland, Romantikus

FÜLSZÖVEG:

A Ballengerek családja nemzedékek óta él a törvényen kívül, azt állítva, hogy az ő nemzetségük a legősibb a Fennmaradottak közül. Az új családfő hatalmát azonban belső hatalmi harcok és külső fenyegetések kezdik ki.
A vendai királynő három ifjú nőt, elit testőrsége tagjait küldi a Ballengerek fészkébe, hogy színe elé hurcoljanak egy árulót. A kis csapatot egy legendás tolvaj vezeti, aki élete legnehezebb feladatára készül.
Amikor a törvényen kívüli vezér és a tolvaj találkoznak, macska-egér játék veszi kezdetét, amelyben mindketten titkokat őriznek és próbálnak feltárni – mit sem tudva arról, hogy a legsötétebb titok mind közül az egész kontinens jövőjét veszélyezteti.

MOLYOS AJÁNLÓ:


>!
Stamcs
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Az írónő hozta a megszokott színvonalat. Egyszerűen imádtam Kazi és Jase történetét. Jó volt újra ebben a világban kalandozni, még ha gyorsan el is repült az olvasás.
Ugyan később játszódik, mint Lia trilógiája, de ez egyáltalán nem vesz el az értékéből, hiszen most Kaziékon van a hangsúly. Teljesen más történet, de ugyanolyan fordulatos, izgalmas, megragadó.
Nagyon várom a folytatást!

!

Róbert Katalin: Keresd az igazit!

    Besorolás:

        YA, Romantikus, Fantasy, LMBT+

FÜLSZÖVEG:

Az utunkat tilalmak szegélyezik.
Egy távoli sziget elzártan élő népét különleges ajándékkal áldották meg az égiek: a tírek a Napésholdtól kapott társjegynek köszönhetően mindenki számára megtalálhatják az igazit.
Milo mindig társra vágyott, de nem kaphatja meg. Rá más sors vár. Amikor a mesterét szörnyű vádakkal perbe fogják, elindul kideríteni az igazságot. Olyan titkokat fedez fel, melyek az egész nép életét megrengethetik.
Deniel álruhában érkezett a tírek szigetére, titkos küldetést teljesít, és válaszokat akar, de ehhez találnia kell egy olvasót. Amint megpillantja Milót, az élete egy csapásra megváltozik. Vajon Milo az, aki megadhatja neki a válaszokat?
Elina mindig tudta, hogy a tökéletes társa csak Kellán lehet, noha társjegyük alapján tilos házasodniuk. Aztán az olvasók döntése nyomán mindkettőjüknek el kell hagynia az otthonát, hogy valaki mással éljék le az életüket. De Elina nem képes kitépni a szívéből Kellánt. Miért vonzódik annyira a fiúhoz, ha ez a vágy bűnös? Lehet, hogy ezúttal az olvasók tévedtek? Hogyan ismerhető fel a lelki társunk?
Tiltott vágy, titok és izgalom egy ragyogóan eredeti fantasy regényben.
Ismerj meg a világot, ahol léteznek valódi kötödések, ahol a szerelem nem kérdés, hanem bizonyosság! Harcolj a szerelemért!

SZERINTEM:

A nehézkés kezdést egy nagyon belevaló és egyedi sztori követte, ráadásul több szimpatikus karaktert és izgalmas mellékszálat is kaptam. Nem állítom, hogy könnyen raktam össze, hogy mi van a társjegyes kötésekkel meg az olvasókkal, de amikor minden a helyére került, és belendült a sztori, onnantól végem volt. Csak úgy pörögtek az oldalszámok!
Lendületes, izgalmas történet, én nagyon szerettem olvasni.

MOLYOS AJÁNLÓ:


>!
Tímea_Tamás
Róbert Katalin: Keresd az igazit!

Nagyon tetszett a könyv!!!!! Csupa-csupa érzelem!!!!
Érdekes és számomra változatos volt. Egy képzeletbeli világ leírása, ami kissé furcsa, de érthető és érdekes, tele fordulattal.
Több szálon futó történet, ami az elején nem függ össze, de aztán kb. a könyv harmadánál összeér, összefonódik. Olvashatjuk, hogy melyik embernek, melyik megoldás lenne a legjobb, hiába tiltja törvény. A törvényekkel nem minden Mester ért egyet, de itt is igaz, hogy „Egy fecske nem csinál nyarat.” Láthatjuk azt is, hogy bizonyos döntések, milyen következményekkel vannak a körülöttük lévő emberekre. Itt mindenkire negatív hatással van. Elveszíti a szerelmét (társpárját), az álmait, reményeit, sőt egyikük jóformán mindent. De akad pár siker és jó fordulat.
Már nagyon várom a folytatást. Nagyon szeretném már tudni, hogy kinek mit hoz a sors, kinek hogy alakul az élete.

!

Emery Lord: Minden velünk kezdődött

    Besorolás:

        YA, Barátság, Romantikus, Realista

FÜLSZÖVEG:

Két éve már, hogy a tizenhat éves Paige Hancock első szerelme vízbe fulladt. Paige végre készen áll, hogy egy második esélyt adjon a középiskolás éveinek, és van egy terve. Először is: randizni Ryan Chase-zel, a fiúval, akit már rég kiszúrt magának – ez a legjobb módszer arra, hogy végre újra normális életet éljen.
Második: belépni egy szakkörbe. Ám amikor Ryan kedves, fura unokatesója, Max a gimnáziumba érkezik, és Paige-et a kvízkupa-csapatba invitálja, a lány tökéletes terve összeomlik. Képes lesz szembenézni a félelmeivel, és nyitottan fogadni azt az életet, amilyet magának szánt?

MOLYOS AJÁNLÓ:


>!
Slezi96
Emery Lord: Minden velünk kezdődött

Nagyon magával ragadott a történet.
Minden mondata megragadott. Vidám, ugyanakkor szívhez szóló, komoly témákat boncolgató regény.♥ Mindenkinek ajánlani tudom. Volt hogy majdnem megkönnyeztem, de ettől függetlenül nagyon tetszett. Először a borító és a cím nyerte el a tetszésemet, aztán meg az egész történet.

!

Csóti Lili: Hetedvérig

    Besorolás:

        YA, Urban fantasy/Fantasy, Krimi, Misztikus, Szellemek, Boszorkány, Démon

FÜLSZÖVEG:

Rosenwyn Blair számára összejöttek a dolgok.
Anyja szülővárosába költözik, melynek máskor viszálykodó lakossága egyvalamiben biztosan egyetért: őt kimondottan utálják.
Újonnan megismert családja egy rakás hátborzongató boszorkányból és őrült unokatestvérből áll, ami lehetne akár vicces is, de nem az.
Egyetlen barátja egy veszedelmes démon.
És ha mindez még nem lenne elég, egy gyilkossági ügybe keveredik, miközben természetfeletti ellenfelei üldözőbe veszik.
A tél beköszöntével pedig az elszigetelt településen összecsapnak az e világi és túlvilági erők.

A Hetedvérig sötét atmoszférájú, mégis remek humorú young adult fantasy, melynek misztikus krimielemei a legváratlanabb helyeken képesek meglepni olvasóit.

MOLYOS AJÁNLÓ:


>!
PatakGyöngyvér
Csóti Lili: Hetedvérig

Azt hittem, kinőttem a fantasyból, és a tiniromantikából, de úgy tűnik, nem. Nagyon tetszett! Ez lett az idei egyik kedvenc. Visszarepített a kamaszkoromba, teljesen ki tudtam kapcsolódni olvasás közben. Színvonalas a nyelvezete, profi a dramaturgia, magával ragadó a történet és a szereplők. Szívből gratulálok a szerzőnek és köszönöm az élményt! :)

!

Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

    Besorolás:

        YA, Fantasy/Urban fantasy, Paranormális, Romantikus

FÜLSZÖVEG:

A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…

Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

MOLYOS AJÁNLÓ:


>!
Christi18
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag

Juuuj! Imádom a luxenek világát. A Luxen sorozat a kedvencem, és akárhányszor újraolvasom mindig olyan szomorú vagyok, hogy megint kiolvastam…
De úristen! Annyira imádtam ezt a könyvet. Luc a Luxen sorozat alatt néha kissé összezavart, fura figura volt, de mindig is imádtam őt, talán annyira, mint Archert (a tuti befutó persze mindig is Daemon marad :D). Evie pedig elég közömbös volt számomra az elején, talán a vége felé kezdtem el jobban kedvelni. Vagy úgy kb. a könyv felénél.
Nem lehet összehasonlítani a két sorozatot, de az biztos, hogy akik imádták a Luxen sorozatot, ezt is szeretni fogják.
Naa és amekkora csavarok vannak benne! Néha kapkodtam a fejem, hogy te jó ég… És amikor kiderült a legnagyobb csavar, leesett az állam. Az utolsó előtti fejezetben pedig egy-egy érzelmesebb pillanatban pedig még be is könnyeztem… Hát nem ettől jó egy könyv? Hogy rengeteg érzelmet vált ki egyszerre?
Egy mondatban összefoglalva: Kérem a folytatást minél hamarabb! :D

!

» TOVÁBBI KEDVENCEITEK 2019-BŐL «

~ Magyar szerzők könyvei ~

On Sai: Álruhában
    Besorolás:
        YA, Fantasy, Mágia

„Az első pár oldal után a barátnőmnek rinyáltam, hogy nem tetszik, nem olyan, mint Calderon. Aztán miután hajnali 2-ig olvastam, majd másnap befejeztem, már azért voltam kiakadva, hogy minek vettem meg, ha most várnom kell 1 évet a következő részre. Egyszóval lebilincselő!!!!” (@Mbaribar értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3503999)

Mészöly Ágnes – Molnár T. Eszter: Az emberek országa
    Besorolás:
        YA, Disztópia, Klímaváltozás

„A könyvben szereplő társadalom legtöbb vonása ugyan már ismerős volt más művekből, de a klímakatasztrófa utáni Föld és a fejlett technológia részletes bemutatása, illetve az új-grönlandi nyelv mégis nagyon különlegessé tették a regényt.” (@November értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3469057)

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
    Besorolás:
        YA, Drámai cselekmény, Romantikus, Gyász, Virtuális valóság

„Talán a stílusa nem tetszett mindig, néha nagyon szlenges volt nekem, de a cselekmény annál jobb. Érzelmileg erős volt, és a végével különösen megrázó.” (@BBetti86 értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3457180)

* * * * *

~ Külföldi szerzők könyvei ~

Marie-Aude Murail: A lélekdoki
    Besorolás:
        YA, Drámai, Pszichológia

„Nagyon jól esett a lelkemnek! :) Még több ilyet, ha kérhetem!” (@sztich értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3513485)

Melinda Taub: Still Star-Crossed – Veronai szerelmesek

Korábban már írtam róla itt: https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-egymasba-bolondulva#immersion_item_23008

Robert McCammon: Egy fiú élete
    Besorolás:
        YA, Fantasy, Horror, Krimi, Misztikus, Thriller, Bram Stoker-díj

„Olyan hangulatot teremtett a mesélő, hogy nem tudtam kétségbe vonni a történtek igazságtartalmát. Mintha én is ott lettem volna, mintha a saját szememmel láttam volna az egészet.” (@Calliope értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3305760)

Benjamin Alire Sáenz: Életem kifürkészhetetlen logikája
    Besorolás:
        YA, Barátság, LMBTQ

„Csak a hálát érzem. Hálás vagyok, hogy vannak emberek, akik képesek arra, hogy leírják a legbelsőbb gondolataikat és félelmeiket. És elég bátrak ahhoz, hogy ezeket megmutassák az egész világnak. Szívesen megismerném az írót. Azt hiszem, már azáltal is többé válnék.” (@dreamborder értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3201699)

Jason Reynolds: Hosszú az út lefelé
    Besorolás:
        YA, Erőszak, Gyász, Mágikus realizmus, Slam poetry / Verses regény

MOLYOS AJÁNLÓ:


>!
deen
Jason Reynolds: Hosszú az út lefelé

Az ilyen könyvek miatt érdemes olvasni! Igazán megrendítő, tanulságos és elgondolkodtató történet. Mély nyomot hagy az emberben. Nagyon ötletes, hogy vers formában íródott, és bár néha nehéz volt így olvasni, mégis vitt tovább oldalról-oldalra. A főszereplő Will egy döntés előtt áll, amiről azt hiszi, hogy már meghozta, de egy bő egy perces liftezés a 7-emeletről a földszintig megmutatja neki, hogy van más lehetőség is. Rajta áll, hogy elfogadja és megérti a múlt eseményeit, meglátja benne a jövőjét és másképp dönt, vagy megy a szabályok övezte úton tovább. Megrendítő ezzel a hat emberrel találkozni, akik mind erőszakos halált haltak, akik mind betartották a szabályokat és ezzel egy ördögi körbe kerültek. Willnek ezt a döntést kell meghoznia: folytatja a kört és vállalja a jól látható következményeket vagy kilép belőle és továbblép.
„Jössz?”

!

(A képen a magyar kiadás borítórészletei láthatóak. Artist‎: ‎Alessandro Taini (Talexi))

Az Üvegtrón sorozat az idén magyarul is kiadott 7. résszel befejeződött! Azért került be az idei legjobbak közé, mert az elmúlt években nem volt olyan időszak, hogy a sorozat valamely része ne lett volna a NÉPSZERŰ KÖNYVEK között. (Ezt az aloldalt itt találjátok a Molyon: https://moly.hu/konyvek)

    Besorolás:

        YA, Fantasy / High fantasy / Flintlock fantasy, Kaland, Mágia, Romantikus, spoiler

Az összesen hét sorozatnak van egy öt előzménynovellát tartalmazó novelláskötetete is: Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

„Annak ellenére, hogy csak rövidke részletek voltak Celaena korábbi életéből, sikerült átadnia miért lett olyan, amilyen és láttatta korábbi személyiségét is az Üvegtrónhoz képest.” (@Marcsy_mnry_ értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3340364)

1. rész – Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

„Eszméletlenül izgalmas volt Celaena története, nagyon megszerettem a szereplőket.” (@Berényi_Dorottya értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3512908)

2. rész – Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

„Még az előző résznél is sokkal izgakmasabb és eseménydúsabb volt.” (@DorinaB értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3263511)

3. rész – Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

„Hát ez fantasztikus volt, kész vagyok. Számomra sokkal jobb volt mint az előző részek. Érdekes, izgalmas, fordulatos és pörgős volt.” (@Regi92 értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3444684)

4. rész – Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

„Most komolyan! Sarah hogy tud ennyire elképesztően jó könyvet írni?! Most jutottam el arra a szintre, hogy új kedvenc írónőt és sorozatot avattam. :)” (@Leobelo értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3492331)

5. rész – Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

„Kevés ilyen könyv van, ami ennyire a szívemhez nő, még akkor is, ha volt egy pont, amikor teljesen megtört engem. Hihetetlen érzelmi hullámvasút. Azt hiszem, Sarah az eddigieknél még sokkal jobban földbe tiport a végére.” (@Sylvanas_Windrunner értékelése https://moly.hu/ertekelesek/2867677)

6. rész – Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

„Kétféle ember van: akinek a szíve csücske Chaol és, aki nem igazán szerette őt. Szerintem teljesen mindegy, mert ez a rész bebizonyította, hogy igenis van Chaolban potenciál.” (@kittenn értékelése https://moly.hu/ertekelesek/3380524)

7. rész – Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

MOLYOS AJÁNLÓ a befejező részhez:


>!
Maeve_Atarah
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.

Hát ez is véget ért… Eleinte arra gondoltam, hogy jó sokáig húzom az utolsó kötetet, hogy minél tovább velem maradjon a világ, a szereplők spoiler, de aztán a történet magába szippantott és rá kellett jönnöm, hogy megint minden szabad percemet olvasással fogom tölteni. Persze, megérte, és nagyon hálás vagyok az írónőnek, amiért olyan befejezést írt, ami után nem maradt hiányérzet bennem, így sokkal könnyebb szívvel tudom visszapakolni a könyvet a polcomra, míg egy újraolvasás alkalmából újra le nem veszem majd (mert újra fogom olvasni az egészet, egy ilyen sorozatot nem lehet csak úgy elereszteni).

!

Kihívások a Merített könyvekhez!

Goodreads közönségkedvencek – https://moly.hu/kihivasok/goodreads-kozonsegkedvencek
Olvassuk el együtt a Két lépés távolság című könyvet! – https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-egyutt-a-ket-lepes-tavolsag-cimu-konyvet
Könyvek melyek könnyet csaltak a szemünkbe – https://moly.hu/kihivasok/konyvek-melyek-konnyet-csaltak-a-szemunkbe
2019. kedvencei –
https://moly.hu/kihivasok/2019-kedvencei
Vesszünk el Tündérföldé(be)n, avagy olvassuk el A gonosz királyt! – https://moly.hu/kihivasok/vesszunk-el-tunderfolde-be-n-avagy-olvassuk-el-a-gonosz-kiralyt
Vörös Pöttyös? Szeretem. – Duplázzunk! – https://moly.hu/kihivasok/voros-pottyos-szeretem-duplazzunk
Olvassuk el a Tolvajok tánca című könyvet! – https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-a-tolvajok-tanca-cimu-konyvet
Olvassuk el Róbert Katalin: Keresd az igazit! c. könyvét! – https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-robert-katalin-keresd-az-igazit-c-konyvet
Csóti Lili: Hetedvérig – https://moly.hu/kihivasok/csoti-lili-hetedverig
[bekezdés]-díjasok – https://moly.hu/kihivasok/bekezdes-dijasok
Origin – https://moly.hu/kihivasok/origin-2
Bérgyilkosok, Assassinok, Sicariok és Hitmanek – https://moly.hu/kihivasok/bergyilkosok-assassinok-sicariok-es-hitmanek
Minden idők 100 legjobb YA regénye – https://moly.hu/kihivasok/minden-idok-100-legjobb-ya-regenye
Sarah J. Maas Összes! – https://moly.hu/kihivasok/sarah-j-maas-osszes

* * * * *

Kóstoló a többi Forever Young Adult rovatból:

Mi az a YA? – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult
Winter Is Coming – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-winter-is-coming
Vámpírok vonzásában – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-vampirok-vonzasaban
Egymásba bolondulva! – https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-egymasba-bolondulva

* * * * *

…és a végére egy kis YA hangulat!A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!