Egy város és a Moly: Sopron

Rovatgazda
!

Nyitány, mely a mai napig megállja a helyét. Sajnos a város himnusza nem ez, de aki meghallgatná annak a hivatalos verzióját, a youtube-on megteheti: https://www.youtube.com/watch…


>!
Amrita I
Civitas Fidelissima – Soproni Molyok

méltatlanul elfeledett soproni nóta. sajnos csak a szövegét leltem meg.

"Sopronba, Sopronba, jöjj vélem el,
Hallgasd a várost most hogy énekel,
Vár minden utcája és csak azt kívánja,
Érezd jól magad míg vendég leszel!

Míg vendég leszel!

Járd be óváros minden zugát,
Keressed Petőfi, s Liszt lábnyomát,
Céhládaként rejti múltját e hely,
A tűztorony szólít, figyelj!

Sopronba, Sopronba, jöjj vélem el,
Hallgasd a várost most hogy énekel,
Vár minden utcája és csak azt kívánja,
Érezd jól magad míg vendég leszel!

Járd be a dúslombú Lővereket,
Gyere a cézárba, s igyál egyet!
És ha egy kislánnyal visz el utad,
Az Ikva patak hívogat.

Sopronba, Sopronba, jöjj vélem el,
Hallgasd a várost most hogy énekel,
Vár minden utcája és csak azt kívánja,
Érezd jól magad míg vendég leszel!

A hűséges város most minket fogad,
Nem látni arcán a vén ráncokat,
Dalunktól ifjul meg öreg szíve,
Visszavár minket ide.

Sopronba, Sopronba, jöjj vélem el,
Hallgasd a várost most hogy énekel,
Vár minden utcája és csak azt kívánja,
Érezd jól magad míg vendég leszel!"

by Muzsay András (a képen a művész, a fenti nóta szerzője, zenész, szövegíró olyan híres dalokat fordított magyarra, mint a Paff, a bűvös sárkány, Ohio, Csengőszó, Csitt, kicsi bébi, Hudson folyó hátán, Fújja már a szél, Ott lenn, a folyónál). – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/25131/Elhunyt_Muzsay_Andras…

apukám azt mesélte, szívesen járt Sopronba Budapestről, egy kis Volkswagen bogárral. :)

1 hozzászólás
!

A magasztos hangok után…
A Soproni Molyokat úgy jellemezném, mint egy igen színes és vidám társaságot. A helyi molyokat először Detti alias @brena hozta össze, és mondhatjuk, hogy ő a mi „Tyúkanyónk”, aki összetart minket.
Az első találkozó apropója Erzsó, alias @Algernon látogatása volt, és ez a jó kezdet alapozta meg a Soproni Molyok (így, nagybetűvel, mert ez egy nagybetűs társaság) történetét.
Az első találkozónk, 2012-ben:


>!
brena

1. soproni molytali

HelyszínEl gusto gourme (Torna utca sarkán)
Időpont2012. november 9., 17:00 – 2012. november 9., 21:00

Ha soproni ill. környékbeli vagy és van kedved találkozni molyokkal gyere és érezd jól magad!
Isteni a forrócsoki,van macaron és a díszvendég @Algernon lesz :)))
Szívesen látunk nem soproni molyokat is!!!

Résztvevők (8): brena, Algernon +SP, Leoni I, blankaveronika IP, loner, Fainthoar, Sastojci , becky_b

33 hozzászólás
!

A második molytalin nagy volt a lelkesedés, sok új arc érkezett, bár az is biztos, hogy többé-kevésbé itt alakult ki a törzstársaság. Nem mellesleg az is teljesen egyértelművé vált, hogy mi nem az a tipikus könyvklub vagy molytársaság vagyunk. Persze, ha összeeresztenek minket, akkor előbb-utóbb a könyvekre és az olvasásra terelődik a szó, de nagyrészt egymás társasága miatt gyűlünk össze.

Tagok: @AustraliaFan @blankaveronika @brena @Fainthoar @gsuveg @Leoni @Linka @loner @Lorelei @lostgab @rhea_silvia @Sastojci @Scriptum @Tamlilla @Youditta @zaphirusz
Tiszteletbeli soproniak: @Algernon @Amrita és @dr_watson


>!
brena

II. soproni molytali

HelyszínEl gusto gourme,Torna utca sarka
Időpont2013. április 5., 17:15 – 2013. április 5., 21:00

Vettem a bátorságot és újra össze hívom a bandát,gyertek és érezzétek jól magatokat!
Szívesen látunk nem soproni molyokat is!!!

Résztvevők (7): brena, Leoni I, Algernon +SP, blankaveronika IP, loner, Sándor_Langer_Pudingman P, rhea_silvia

127 hozzászólás
!

Ezek után már ismerősként köszöntöttük egymást az utcán, bár a polgári nevek és a moly-nicknevek elválasztása még nem mindig ment tökéletesen. Az azonban már ekkor bebizonyosodott, hogy milyen sokoldalú közösség vagyunk. Mayát, alias @Leonit az egyik találkozásunk alkalmával random interjúvoltam a készülő Süsü könyv illusztrálásával kapcsolatban, ami aztán az első olyan interjúm lett, amiért fizettek. Később aztán több közös projektünk is lett, mint a Soproni Tündérséták, melyhez én írtam a meséket, Maya pedig illusztrálta őket.


>!
blankaveronika IP
Civitas Fidelissima – Soproni Molyok

Tündérséták
Sopron új tematikus sétautakat vezet be, melyben nekem is jutott egy kis szerep. A Tündérösvényen című sétaút alapját szolgáltattam. Tündérkrónikásként az én meséim alapján járják körbe a várost a gyerekek, és merthogy egy moly nem moly, Maya, avagy @Leoni illusztrációi teszik még barátságosabbá a füzetet.

Kapcsolódó alkotók: László Maya

!

A harmadik találkozónkra kialakult, hogy egyszer télen, egyszer tavasszal találkozunk és Erzsó is abszolút soproni törzs-molynak számít. Ezen a találkozón ejtettük meg a moly első nem hivatalos TEO-ját, méghozzá német nyelven!


>!
brena

Rövid beszámoló a 3. soproni molytaliról:
Azt hiszem összességében rekord létszámban voltunk jelen, igaz vetésforgóval:) igazi közösségi olvasást is összehoztunk:) Végigettük az étlapot és jót beszélgettünk. Már most várom a következőt! :)
@loner, @rhea_silvia, @blankaveronika, @Leoni @Scriptum, @Algernon @Linka, @lostgab, @AustraliaFan

3 hozzászólás
!

A negyedik, az ominózus találkozó, ahol nem volt kaja! De megoldottuk, palacsintáztunk és fagyiztunk, közben megvitattunk, hogy a mi molytalálkozóink elengedhetetlen kelléke a meleg étel.


>!
brena

Beszámoló a 4. molytaliról.
A helyszín nem volt rossz, fagyis palacsinta,süti és fagyikelyhek letesztelve.
De legközelebb máshova megyünk,mert szendvicsre is igény van
Örülök,hogy ilyen sokan el tudtatok jönni és remélem legközelebb még többen leszünk.
Jó volt megint így össze ülni,igazán csinálhatnánk ezt sűrűbben is:)
Képen: @Linka @rhea_silvia @brena @Algernon @loner @Sastojci @Fainthoar @blankaveronika, és az egyetlen pasi(Blanka egyenlőre nem moly párja) ,
@AustraliaFan külön öröm,hogy a végére oda értél és még veled is tudtunk talizni.

5 hozzászólás
!

Amikor a szívünkhöz nem a hasunkon át vezet az út, akkor mindannyian vérbeli lokálpatrióták vagyunk. Kedvenc helyeink közé tartozik a város egyik legrégebbi antikváriuma, ahová egy élmény betérni. Mostanra pedig talán mindegyikünk megtanulta, hogy a szimpatikus „könyvesboltos bácsit” Bélának hívják.


>!
Fanni21
Civitas Fidelissima – Soproni Molyok

Sziasztok! :)
Ez afféle sztorizgatós karc lenne. Biztosan sokan közületek jártak már a Cédrusban, és azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek bárkinek valami jó sztorija, története, élménye, vagy csak véleménye vele kapcsolatban? :)
Én imádok oda járni, aki már járt ott, az tudhatja, hogy a bolt vezető 'bácsi' (nem tudom hogyan nevezzem), aki legtöbbször ott van, nekem tipikus könyvesboltos figura. Magas, vékony, szemüveges, bajuszos, mellényt viselő férfi. Akárhányszor bemegyek mindig megkérdezi, hogy tud-e segíteni és legtöbbször tud is, mert hogy a sok plafonig érő könyvespolc nagyon gyönyörű és imádom én is, de aki nem olyan langaléta, mint ő (158 centi, jelen!) az nem éri fel, így általában amíg bent vagyok végig mellettem van, mint valami testőr és segít leszedegetni a könyveket, közben meg jókat beszélgetünk könyvekről, suliról, mindenről. :)

8 hozzászólás
!

Ismét tél, méghozzá Molymikulás! Valószínűsítem, hogy az egyik leglátogatottabb molytalálkozó lett, és bevallom, a nevekkel még a mai napig bajban vagyok. Ez persze soha nem számított igazán, hallgatunk mi a molyos neveinkre is, sőt meg is ajándékozzuk egymást, ha van rá alkalom. Az alkalom pedig adott volt, közelgett a karácsony. Az ajándékokat előre megterveztük, az ajándékozottunkat azonban csak a helyszínen tudtuk meg, kihúzott mikulássapkából.
Az eseményről kettőt is karcoltunk.


>!
brena

Köszi mindenkinek, hogy eljöttetek. Lassan külön termet kell foglaljunk, hogy elférjünk!:)
Könyvekben gazdag karácsonyt mindenkinek!

2 hozzászólás
!

A nyárbúcsúztató molytalit én hoztam össze, és mint utólag kiderült, nem csak a nyarat, de Sopron egyik egyedi kávézóját, a Museum Café-t is búcsúztattuk. Lovranits Júliáék (alias @Amrita és @dr_watson) voltak a díszvendégek. Sikerült még nekünk is újdonságokat megtudnunk a Sopron és Sopron-környéki mesékről, történetekről.


>!
blankaveronika IP

Nyárbúcsúztató soproni molytali

HelyszínSopron - MUSEUM CAFÉ
Időpont2015. szeptember 4., 17:30 – 2015. szeptember 4., 19:30

Kezdődik a Soproni Szüret, amit este 19.30-kor az Ocho Macho is köszönt a Fő téren. Ezt megelőzően szeretnénk búcsúztatni a nyarat, valahova beülve- csak a szokásos.
Díszvendég: @Amrita_noita

Résztvevők (8): blankaveronika IP, brena, Lorelei, Amrita I, Fainthoar, Sastojci , rhea_silvia, kocybaba P

28 hozzászólás
!

A két legutolsó találkozónkra kicsit szétcsúszott a csapat, de kis számban is töretlen lelkesedéssel vitattuk meg a legújabb könyves és magánéleti híreket. Az áprilisi soproni bolondság elnevezésű találkozó jól illusztrálta, hogy ha pár molyt összeengednek, akkor előbb-utóbb a könyvekre terelődik a szó, de simán el tudunk beszélgetni nőket érdeklő dolgokról, és nem esik nehezünkre az angol nyelv szépségeiről visszacsatolni a BBC Háború és Békéjének elemzésére.


>!
Fainthoar

Áprilisi soproni bolondság aka molytali

HelyszínEl Gusto (Várkerület)
Időpont2016. április 9., 16:00 – 2016. április 9., 20:00

Mivel a többség erre szavazott, találkozzunk tavasszal, április bolondos hónapjában Sopronban! Várunk mindenkit, akit már láttunk, akit még nem, aki közel lakik, aki messze.

Helyszínről még beszélhetünk, kommentben írjatok kívánságokat, úgy foglalunk helyet. Az időpont is elég tág, kívánságok/javaslatok szintén jöhetnek lent kommentben.

Gyertek sokan!

Résztvevők (8): Fainthoar, brena, Lorelei, Sastojci , blankaveronika IP, kocybaba P, Ginewra, loner

53 hozzászólás
!

Ha tehát valaki molyként érkezik kis városunkba és szeretne megismerni minket, semmi akadálya! Bármikor összehozunk egy találkozót, bár esélyesebb, ha koranyáron vagy késő ősszel próbálkozik az ember. Ha pedig a szuper Tűztornyos plecsni keltette fel az érdeklődést, csak egy soproni molytalálkozóra kell eljönni, amit mindig meghirdetünk a Civitas Fidelissima- Soproni Molyok zónában.A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!