Bulvárharang

Rovatgazda
!

Uram, háborúból jövök én,
Mindennek vége, vége:
Békíts ki Magaddal s magammal,
Hiszen Te vagy a Béke.

Nézd: tüzes daganat a szivem
S nincs ami nyugtot adjon.
Csókolj egy csókot a szivemre,
Hogy egy kicsit lohadjon.

Lecsukódtak bús, nagy szemeim
Számára a világnak,
Nincs már nekik látni valójuk,
Csak Téged, Téged látnak.

Két rohanó lábam egykoron
Térdig gázolt a vérben
S most nézd, Uram, nincs nekem lábam,
Csak térdem van, csak térdem.

Nem harcolok és nem csókolok,
Elszáradt már az ajkam,
S száraz karó a két karom már,
Uram, nézz végig rajtam.

Uram, láss meg Te is engemet,
Mindennek vége, vége.
Békíts ki Magaddal s magammal,
Hiszen Te vagy a Béke.

link

Ady Endre Imádság háború után című versét olvashatjátok a rovat bevezetőjeként. Talán meglepő, mégis ez a vers jutott az eszembe a 2020-as évről, amikor elhatároztam, hogy ebben a hónapban – részben – visszatekintek a mögöttünk álló tizenkét hónapra.

Kép forrása: link


ViraMors P>!
Karácsony

Szűk a hely, ezért béna a kép, de íme életem első saját karácsonyfája. off

14 hozzászólás
!

De hogy ne szomorú hírekkel kezdjem, elmesélem, hogy számomra mi volt a 2020-as évben a legnagyszerűbb. Szerkesztőtársam, @Ibanez rovatában, a Zöld-ség-ben nyáron különszámmal készültünk nektek.
Már nem is tudom, miért utaztam el Szentendrére, talán csak sétálni szerettem volna, és hazafelé a buszról megpillantottam a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület menhelyének plakátját. Akkor gondoltam rá komolyabban, hogy egy ilyen nehéz időszakban a menhelyek mennyivel súlyosabb helyzetbe kerültek, mint eddig voltak, és talán mi is tehetnénk értük a magunk szerény eszközeivel.
Így jött létre a különrovat, és még egyszer nagy köszönet @Ibanez-nek és Feleki Katalinnal a közös munkáért:
https://moly.hu/merites-rovatok/zold-seg-avagy-kornyezetvedelem-moly-modra-8

Gondoljatok a közeletekben lévő menhelyekre: nekik most nagyon nehéz a korlátozások miatt. Ha tehetitek, vigyetek nekik olyan adományokat, amikre szükségük van, és nagyon fontos, hogy mielőtt elmentek vásárolni nekik, írjatok e-mail vagy hívjátok fel őket, hogy olyasmit kaphassanak, amikre valóban szükségük van.

Kép forrása: link


K_A_Hikari>!
Kutyás molyok

Ezt a posztot három ok miatt írom: egyrészt, mert nagyon jól esett a szívemnek, másrészt, mert jó lesz emlékként látni évek múlva, harmadrészt pedig azért, hogy lássátok, a különbséget.
A három képen ugyanis ugyanaz a kutya van: a jobb felső képet a menhely készítette, az alsót én egy séta alkalmából, a bal oldalit pedig a gazdi.
Mert ez a csodakutya bizony hónapok óta boldog gazdis kutya ❤
Nézzétek meg mennyit változott a kisugárzása, a testtartása, és legfőképp a tekintete. Azokban a szemekben látni mindent: a szomorúságot pont úgy, mint a boldog, örömteli csillogást.

Itt hagyom a gazdája, Judit szavait, mert egyszerűen minden benne van.
Joplinnak úgy szoktalak emlegetni, hogy a: pótanyád. Alexa, ha nem mutatod be az oldaladon Joplint a nagyvilágnak, akkor nem találok rá… sokkal szegényebb lennék nélküle. De szerencsére egymásra találtunk és most van egy nagyon okos, kedves, boldog kutyusom. Aki a család teljes jogú tagja… sőt, talán kicsit körülötte forog a világ ❤ De ez jó, mert így én is nagyon sokat tanultam, lelkileg és szellemileg is sokat fejlődtem. Szóval nagy a szerelem.

Legyetek örökbefogadók, vagy csak ideiglenes befogadók. Vagy legalább öltözzetek fel jó melegen, és legyetek sétáltatók. Írjatok sajátot, vagy osszatok meg gazdikereső posztokat.
Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek: lehet, hogy a te posztodat látja meg egy álomkutya lehetséges álomgazdija. Adj esélyt, adj otthont ❤

7 hozzászólás
!

Voltak örömteli könyves hírek is, mint például @Evelin_Orbán karca, aki négy hónapja számolt be arról, már Pécsett is van POKET automata: https://moly.hu/karcok/1489524. De többen 2020-ban szerezték be első POKET-könyvüket, ahogyan @Kapusi_Farmosi_Dóra is: https://moly.hu/karcok/1495443.

@Vörös_Édua nyolc hónapja osztotta meg történetét a tündérkirálynővel: https://moly.hu/karcok/1427574

Most egy kis önreklám következik, bocsássatok meg érte. A 91. Ünnepi Könyvhét alkalmából készítettem egy külön rovatot a szeptemberi Merítésben: https://moly.hu/merites-rovatok/91-unnepi-konyvhet
Nagyon köszönöm @Alvarando-nak, hogy beszállt a szerkesztésbe!

Kép forrása: link


Molymacska P>!

Leltározási után avagy mi történt egy éjszaka alatt:
– felvittem a magánkönyvtáramba 147 kötetet
– eltüntettem (mert elveszett) 12 könyvet (ebből a legszomorúbb, hogy az Oculus példányomnak is lába kelt, mely dedikáltatva volt. Az egyetlen tényleges tragédia, ami most ért)
– emiatt a saját könyveim olvasottsági százaléka leesett 33%-ra (a 37-ről, de jól tartom magam)
– így pedig összesen 724 könyv van a magánkönyvtáramban
– pontos számok még nincsenek, de ebből legalább 50 könyv eladó is lesz a helyhiány miatt
– a polcomat kiadók szerint rendeztem, majd kiadó sorozat, és szín
– a legtöbb könyvem (nem meglepő) a KMK-tól van, de Agave és (meglepetésemre) a Fumax könyvei a legtöbbek =tehát arányaiban a Fumaxtól többet vásárolok)
– legrégebbi könyvemet nyolcadikos korom végén kaptam, és indultam el a saját könyvek mezején
– illetve találtam vagy egy tucat könyvjelzőt, mely bekerült a kis dobozába :)
Ezek után pedig sürgősen neki kell ugranom a könyvek olvasásnak, mert ez így nem mehet tovább :D

14 hozzászólás
!
EssentialHencsi P>!
Napi mosoly

Illetve napi visítva röhögés. Csak annyi volt a kérés, hogy írja ki az összeget betűvel.

15 hozzászólás
!

Fontosnak érzem, hogy annak ellenére ne gubózzunk be a négy fal közé, hogy nehezebb programokon részt venni, a barátainkkal találkozni. Jó példa @Nienna001 karca, aki beszámolt a Borsodi Molyklub május eleji online könyvklubjáról: https://moly.hu/karcok/1438611. De nemcsak a miskolci molyok azok, akik alternatívát keresnek a személyes találkozás elmaradása miatt, hanem a Budapesti Molyklub tagjai is, hiszen hónapról hónapra ők is összegyűlnek egy virtuális beszélgetésre.

Sok boldog pillanatot is hozott az év, sok molytársunk családja gyarapodott pici babával. A teljesség igénye nélkül említek csak néhány karcot, amikor együtt örülhettünk a boldog családdal:
@Gate-éknál augusztus 26-án született meg László Olivér: https://moly.hu/karcok/1492388
Március 5-én költözött be @GyAnett-ékhez Kornél: https://moly.hu/karcok/1412165
Kisfia született @Csibice25-nek is: https://moly.hu/karcok/1420738

Gondos szeretet jellemzi @Niitaa kapcsolatát is – a cserepes növényével. Nyolc hónapja elcsoffadt az utolsó levele is, de akkor taktikát váltottak a gondozásában. Vajon most mi lehet a helyzet náluk? :-)

Kép forrása: link


Niitaa P>!
Kertész molyok

Amióta egy levele maradt csak, felvettem egy új szokást: mikor elmegyek mellette, ráordítok, hogy ÉLJ!!!!
Úgy néz ki, ez bejön, mert azóta megállt a fonnyadás.

Andris meg szerintem szívinfarktust fog kapni. Nem veszi jó néven, mikor hajnali négykor erre riad fel.

27 hozzászólás
!

Sokan eltávoztak 2020-ban. Idősebbek, fiatalabbak. Mindannyiuknak van közöttük olyan személy, akinek a halálát valódi veszteségként élte meg.
Nekem is vannak ilyen emberek.

Max von Sydow olyan filmekben játszott, mint A hetedik pecsét, a Dredd bíró, A Keselyű három napja, a Különvélemény, a Dűne, a Viharsziget, vagy éppen a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő. A nagyszerű színész, akit, akit 2012-ben a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagja címmel is kitüntettek, 90 éves korában, március 8-án hunyt el.

Azt gondolom, hogy a negyvenes korosztály az utolsó, akik emlékeznek még a Panoráma című külpolitikai műsorra, ami korának oknyomozó újságírását valósította meg a nyolcvanas években. Ennek a főszerkesztője volt a március 11-én 82 éves korában elhunyt Chrudinák Alajos. Már egészen kisgyerekként a televízióhoz láncolt ez a műsor, ebből ismertem meg a világot, és sosem mulasztottam el, hogy megnézzem. A műsor főcímzenéje a Tangerine Dream együttes Choronzon című száma volt: link

Per Olov Enquist egyik könyve, Az udvari orvos látogatása című már régóta várólistás nálam. Sajnos az író április 25-én 85 éves korában eltávozott az élők sorából.

Az év szerintem legnagyobb vesztesége Benedek Tibor volt, aki 47 évesen hunyt el június 18-án. Nincsenek szavak erre a tragédiára.

Június 19-én halt meg Carlos Ruiz Zafón író 55, és Ian Holm színész 88 évesen. @Doge így emlékezett meg Bilbó alakítójáról: https://moly.hu/karcok/1460041.

Ennio Morricone sok nagy kedvenc filmem zeneszerzője volt. Nyugodtan mondhatom, vele nőttem fel. 91 évesen, július 7-én hunyt el. @Riszperidon így emlékezett meg a művészről: https://moly.hu/karcok/1467885. @Carun egy másik filmjét linkelte nekünk: https://moly.hu/karcok/1467871.

82 éves korában, Prágában hunyt el Jiří Menzel filmrendező, színházi rendező, színész szeptember 5-én. Oscar-díjat nyert 1967-ben a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjével.
Szóval Hubička forgalmi tiszt úr az éjszakai szolgálat alatt az asztalra döntötte Zdeničkát, felhúzta szoknyáját, és az állomásunk minden bélyegzőjét sorba rányomta a fenekére. Még a keletbélyegzőt is! – idézte @Wiggin77 Hrabal könyvből (https://moly.hu/idezetek/659251).

Az Omega együttes két tagját is elveszítettük novemberben. Benkő László november 19-én (77 évesen), míg Mihály Tamás november 21-én, 73 évesen halt meg.
2001. június 2-án a három legendás együttes, az Illés, a Metro és az Omega tartott koncertet a budapesti Népstadionban. Olyan szerencsés voltam, hogy én is ott lehettem, életemben először a küzdőtéren hallgattam végig egy koncertet. Hatalmas élmény volt!

De nemcsak két zenész hunyt el ősszel, Balázs Fecó is itt hagyott bennünket november 26-án, csak 69 éves volt. Ő is és dalai is közel álltak-állnak hozzám, nagy veszteség, hogy már az égi színpadon zenél.

Pécsi Ildikó december 5-én, 80 éves korában hunyt el. A színésznő sok filmes és színpadi produkcióban volt látható. A művészről @Popovicsp87 készített emlékrovatot, amit az alábbi linken találtok meg: https://moly.hu/merites-rovatok/pecsi-ildiko-emlekrovat

Egy remek krimiszerző is távozott az élők sorából december 12-én. John le Carré 89 éves volt.

Ki emlékszik még az Én táncolnék veled című műsorra? Nekem ez volt az első találkozásom Bergendy-vel. :-) link
December 14-én, 81 éves korában Bergendy István is itt hagyott bennünket.

Kép forrása: link


!

A kihívásokat kedvelőknek ajánlok most néhányat.

Az első @Niko7 kihívása, a címe: Olvassunk színészekről szóló életrajzokat! II.
https://moly.hu/kihivasok/olvassunk-szineszekrol-szolo-eletrajzokat-ii
2021. május 28-ig kell egy könyvet elolvasni a jelentkezőknek.

@Zivih kihívása már klasszikusnak mondható, a címe: 5 dolog amit meg kell tenned télen 2020https://moly.hu/kihivasok/5-dolog-amit-meg-kell-tenned-telen-2020

@Kisanna a kézművedkedést szeretőkre gondoltam, amikor létrehozta Vágj, ragassz, horgolj vagy süss – azaz kreatívkodjunk 2021-ben elnevezésű kihívását: https://moly.hu/kihivasok/vagj-ragassz-horgolj-vagy-suss-azaz-kreativkodjunk-2021-ben-is

Kép forrása: link


josé91 P>!

In memoriam John le Carré olvasós szerzői

Elolvasandó könyvek száma1
Elkezdődött2020. december 14., 13:38
Jelentkezés vége2021. június 30., 23:59
Véget ér2021. június 30., 23:59

89 éves korában, 2020. december 12-én elhunyt David Cornwell, angol író. Híres kémregényeit John le Carré néven publikálta. Életéről, munkásságáról itt olvashattok bővebben: https://mandiner.hu/cikk/20201214_elhunyt_john_le_carre…

John le Carré a modern kémregény-irodalom úttörője, több munkáját megfilmesítették.
Őrizzük emlékét azáltal, hogy elolvasunk tőle legalább egy könyvet.

– Vegyél részt a kihíváson.
– Olvass el egy könyvet John le Carrétól.
https://moly.hu/alkotok/john-le-carre
– Értékeld a könyvet legalább csillagosan
– Lehet bármilyen nyelven olvasni vagy újraolvasni.
– Csak a kihívás ideje alatti, valós idejű olvasásokat fogadom el.
– Hozd az Én és a könyv linket hozzászólásban.

R.I.P.

Képek forrása:
link
link

Kapcsolódó alkotók: John le Carré

46 hozzászólás
!

2020 karácsonyi hangulatai

Nemcsak a brit királyi család karácsonyi szokásairól mesélt @Emerencia: https://moly.hu/karcok/1549574; de karcolt az István-napi hagyományokról is: https://moly.hu/karcok/1552403.

A habcsók története – szintén molytársunktól : https://moly.hu/karcok/1546385.

Míg @Naiva Mariah Carey egyik karácsonyi dalát karcolta: https://moly.hu/karcok/1551145, addig @Alvarando a Wham!-től a Last Christmas-t: https://moly.hu/karcok/1550571.

@mezei egy angol mondókával idézte meg december 25-én a karácsony szellemét: https://moly.hu/karcok/1551972.

@Barbara_Szitás (https://moly.hu/karcok/1546852) és @Pistacchio (https://moly.hu/karcok/1551960) mézeskalácsot készített.
Mi másról isz szólhat a karácsony, mint a sütikről? :-) @Skubli különleges zserbót készített: https://moly.hu/karcok/1552227. @Könyvparfé egy francia különlegességet karcolt: https://moly.hu/karcok/1552250.

@TimisBooks kézműveskedett: https://moly.hu/karcok/1546851.

A kislányával fotózkodott @L_B_Mariann: https://moly.hu/karcok/1551976.

Egy washingtoni család könyves karácsonyfáját mutatta meg @Suba_Csaba: https://moly.hu/karcok/1546892.

@OctoberRain európai városok karácsonyi képeit karcolta:
Prága – https://moly.hu/karcok/1550125
Amszterdam – https://moly.hu/karcok/1549628
San Gimignano – https://moly.hu/karcok/1548617

Kép forrása: link


!

De persze nem lenne az igazi a Bulvárharang, ha nem kíváncsiskodnánk molytársaink olvasásai között, ki mit vett kezébe decemberben.

Ez a könyv a karácsonyi faláshoz lett kitalálva, mikor úgyis mindig van a kezed ügyében valami finomság. Bár úgyis a könyvbéli kenyereket fogja kívánni az olvasó. – kezdte értékelését @blankaveronika. A folytatásért kattintsatok ide, ha kíváncsiak vagytok, mit írt Jenny Colgan: Piciny Csodák Péksége című könyvéről: https://moly.hu/ertekelesek/4149414.
Ezt a könyvet, Jenny Colgan regényét ajánlom nektek ebben a hónapban kiemelten is a rovatban. A Merítés teljes ajánlólistáját az alábbi linken találjátok:
https://moly.hu/listak/merites-konyvajanlo-osszesitett-lista-2017-szeptembertol

Debbie Macomber: Alaszkai vakáció című regényét olvasta @MissFortune karácsonykor: https://moly.hu/ertekelesek/4148748.

@Ferger_Jolcsi Agatha Christie karácsonyi krimijeibe feledkezett bele: https://moly.hu/ertekelesek/4148272.

W. Bruce Cameron könyvét választotta decemberben @dontforgettosmileandread: https://moly.hu/ertekelesek/4137698.

A karácsony nagy könyvével @dianna76 készülődött az ünnepre: https://moly.hu/ertekelesek/4136767.

Ha egy jó krimit szeretnétek, olvassátok el Cara Hunter: Egy közeli ismerős című thrillerét. Jó értékelést írt a történetről @dagikám: https://moly.hu/ertekelesek/4152140.

A Jelenkornál jelent meg idén Halász Rita könyve, a Mély levegő. Így írt a regényről @gabona: https://moly.hu/ertekelesek/4142721.


kerimaci P>!
Karácsony

Charles Dickens: A karácsonyi ének legoban megelevenedve ☃️☺

Kapcsolódó könyvek: Karácsonyi ének

Karácsonyi ének

Kapcsolódó alkotók: Charles Dickens

!

Lakberendezés és könyvek

Könyves kuckóját mutatta meg @Marianngabriella: https://moly.hu/karcok/1543457.
@Evis is megmutatta, hol szeret olvasni: https://moly.hu/karcok/1552100.

Ahogyan egy könyvmoly rendezi a könyveket… @Suba_Csaba karca: https://moly.hu/karcok/1546899

@Ákos_Tóth megtaláltam rég elveszettnek hitt könyvjelzőit: https://moly.hu/karcok/1522663.
Gondolkodtam, hová rakjam ezt a karcot, végül ide került. Tipikus (?) @chhaya: https://moly.hu/karcok/1551647. :-)))

Kép forrása: link


Emerencia P>!
Könyvek és filmek

Füles Mackónak Gyurkó Henrik adta a hangját és ő is énekelte a főcímdalt. Már kiskorától a bábok vonzották, de előbb rendes szakmát kellett tanulnia, így géplakatosként dolgozott Miskolcon. Rövid időn belül viszont a Lenin Kohászati Művek bábcsoportjának (ilyen is volt az ötvenes években…) a tagja lett. Innen vezetett az útja az Állami Bábszínházba (a legendás Kemény Henrik nagy tisztelője volt és számtalanszor játszotta Vitéz Lászlót). Gyurkó bársonyos hangját imádták a gyerekek, akik aztán felnőttként sem felejtették el. Egy alkalommal hivatali teendője akadt, amikor is az ablaknál ülő hölgy a hangját hallva megkérdezte tőle: nem maga a Füles Mackó? Ekkor már a sorban állók is csatlakoztak, így percekkel később el kellett énekelnie a főcímdalt. Gyurkó Henrik ma is velünk van idén volt 85 éves. A Füles Mackót nem csak a lengyel gyerekek imádták, több mint 20 országban vetítették a bábfilmet. Japántól Finnországig számtalan helyen bemutatták. A mesét Lódzban álmodták meg (a híres Se-Ma-For stúdióban), itt emlékművet is állították a macinak, Lengyelország szerte pedig több általános iskola és óvoda viseli a Füles Mackó nevet. Itthon is nyomott hagyott a maci, Balatonlellén bölcsődét, Zalaszentivánon óvodát hívnak Füles Mackónak. A mese másik főszereplőjét, Nyuszikát Havas Gertrúd szólaltatta meg. Ő ekkor már befutott bábszínészként dolgozott, a nagy sikerű Mazsola és Tádé című bábfilmben Mazsola „magyar hangja” volt. Havas Gertrúd tragikusan korán halt meg, 1982-ben a szintén bábművész férjével (a Manócskát megformáló Bölöni Kiss Istvánnal) együtt szén-monoxid mérgezés áldozatai lettek. Egy este lefeküdtek aludni, ám a színtelen, szagtalan halál miatt soha többé nem ébredtek fel. 1987-ig összesen 104 rész készült a bábfilmből, ám ezzel sem érte utol a legkedveltebb lengyel importot, Lolka és Bolkát, amelyből összesen 150 epizódot készítettek. Füles Mackó figuráját az író Czeslaw Janczarski találta ki. Azt mondják róla, módfelett elegáns és humoros ember volt, mellette pedig számtalan mesével – így a Füles Mackóval is – ajándékozta meg a gyerekeket. A mese 1975 és 1987 között készült Lengyelországban, nálunk 1976-ban mutatta be első alkalommal a Magyar Televízió. A főcím dala generációk fülében rögzült.

Kapcsolódó alkotók: Czesław Janczarski

1 hozzászólás
!

MolyGASZTRO

Pokorny Lia: Holnapra is marad című könyvét ajánlotta @Bea_Könyvutca: https://moly.hu/ertekelesek/4118894.

Nincs is nagyobb öröm Olaszországban élő molyként, mint kapucíner csokit találni: https://moly.hu/karcok/1550112. Igaz, @Ibanez? :-)
Rizses-zöldséges tofu receptjét próbálta ki @Tunderke66: https://moly.hu/karcok/1546922
@Aoimomo kakaós virágkalácsot sütött: https://moly.hu/karcok/1543466

Kép forrása: link


Emerencia P>!
Érdekes világ

Fáy András borából, Jedlik Ányos szódásüvegéből és Vörösmarty Mihály tollából egy fóti szüreten megszületett a fröccs…
1842. október 5-én Fáy András író, politikus, a magyar reformkor mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja fóti pincéjébe hívta szüretre Vörösmarty Mihály költő, író, ügyvédet, a magyar romantika egyik legnagyobb alakját és még néhány barátját, többek között két bencés szerzetest, Czuczor Gergely költő, nyelvtudóst és Jedlik Ányos természettudós, feltalálót. Nem nagy bátorság kijelenteni, hogy meglehetősen erős szellemi közeg alakult ki a szőlőtőkék között.
Jedlik nemcsak az elektromosság nagy tudósa volt, hanem a szódavíz feltalálója is, de ahhoz, hogy a bor erősségét és az elmére gyakorolt gyengítő hatását kellemesen enyhíteni lehessen, nemcsak a szódavíz előállítását kellett felfedeznie, hanem fel kellett találni egy olyan üveget is, amelyből a szódavizet ki lehet fröccsenteni.
Jedlik Ányos, a társaság nagy csodálatára a szüretre magával hozta a világ legelső szódásüvegét, majd a házigazda és a vendégek elképedésére elkészítette a Fáy-birtokon a legelső fröccsöt, amit németesen „spriccernek” nevezett el. Vörösmartynak azonban nem tetszett ez az elnevezés, és helyette kitalálta a magyarosabb hangzású „fröccs” szót.
Vörösmarty még ezen a napon papírra vetette a „Fölfelé megy borban a gyöngy” kezdetű, „Fóti dal” című költeményét, mely emléket állít a jeles eseménynek…

!

Moly-LÉT

@Molymacska új munkahelyet talált, és ennek kapcsán örömteli felfedezést tett: https://moly.hu/karcok/1531929.

@ZitussKa-val kitolt a Gmail: https://moly.hu/karcok/1531430.

Amikor elszáll a féloldalas kommented, mielőtt elküldenéd – @chhaya átélte ezt nemrég: https://moly.hu/karcok/1543616.

@U_Iza-t megható látvány fogadta: https://moly.hu/karcok/1552404.

@altagi-tól megtudhattuk, Dóri miért nem tud játszótérre menni: https://moly.hu/karcok/1530782

Kép forrása: link


Simiréka I>!
Gyerekszáj

Ötéves:
– Anya, tudod miért színezem ki ilyen sok színnel a neked készített rajzokat?
Én:
– Miért?
Ő:
– Hogy mindig színes legyen az életed.

!

Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok a decemberi Bulvárharangot, egy hónap múlva @Ibanez vár benneteket. :-)

Minden kedves Molytársamnak boldog, sikeres, egészségben és könyvekben gazdag új évet kívánok magam és szerkesztőtársam nevében!

Kép forrása: link


LmintLori P>!
Moly-Macska Mánia (MMM)

Szeretem Majmocskát (egyik karácsonyi ajándékom)


A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!