Bulvár – Molyok szerint a világ

Rovatgazda
!

Vincent van Gogh – Nyári est, búzamező lenyugvó nappal

Elmúlt a július is, de nem nyomtalanul. Hagyott maga után egy rakat sztorit, élményt, fotót, bölcsességet, recepteket a meleg napokra, miegymást.
De az biztos, hogy a könyvmolyok még a legfurább helyeken is olvashatnak. Erről tanúskodik a lenti észlelés is.


Luna_Iceshard>!
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Július 19-én, a sümegi várban olvasta egy tizenéves lány. Várkisasszonynak volt beöltözve, a kapunál üldögélt a könyvvel a kezében, és amíg nem volt látogató, olvasott:)

!

Júliusi soroló

Születések

La Fontaine http://moly.hu/karcok/397943 – @Emerencia
Móra Ferenc http://moly.hu/karcok/403248 – @robinson
Harry Potter http://moly.hu/karcok/167980 – @Izolda

Halálozások

Reviczky Gyula http://moly.hu/karcok/399297 – @Emerencia
Janikovszky Éva http://moly.hu/karcok/400877 – @robinson
Agota Kristof http://moly.hu/karcok/407088 – @Emerencia
Devecseri Gábor http://moly.hu/karcok/408928 – @robinson

Események

A függetlenség napja http://moly.hu/karcok/396015 – @robinson
A csók világnapja http://moly.hu/karcok/396895 – @Emerencia
Csokoládénap http://moly.hu/karcok/399428 – @robinson
Kaviárnap http://moly.hu/karcok/402936 – @Emerencia
Az első világháború kitörése http://moly.hu/karcok/407454 – @Izolda


Emerencia P>!
A mai napon

1621. július 8. | La Fontaine születése

1621. július 8-án született Jean de La Fontaine, az egyik leghíresebb francia író, aki Aiszóposz és Phaedrus állatmeséinek mintájára alkotott fabuláival tette világszerte ismertté nevét. La Fontaine hosszú élete során számos kiváló műfordítást, verset és színdarabot is adott olvasóközönsége számára, meséinek sikere azonban elhomályosította többi munkáját.
La Fontaine az ifjú XIV. Lajos és Mária Terézia királyné számára ajánlott mesékkel nem egyszerűen a szórakoztatásra törekedett: a teknős és a nyúl, vagy például a ló és a szamár története emberi jellemvonásokat és sorsokat mutatott be, alkalmasint pedig az aktuálpolitika eseményeivel is foglalkozott. Nem véletlen, hogy a kor szalonjainak egyik legtekintélyesebb irodalomkritikusa, Madame de Sévigné az 1670-es évek végén egyenesen isteni jelzővel illette a Fabulákat.
La Fontaine, mint magánember szórakozott, infantilis figuraként maradt meg az emlékezetünkben, akiről rengeteg anekdotaszerző állította, hogy nem ismerte fel tulajdon gyermekét, harisnyában ment az Akadémia ülésére és vendégségbe hívta azt a férfit, akivel korábban párbajozni akart. Emellett ismerünk egy másik La Fontaine-t is, a világhírű írót, akinek legfőbb műveit – fabuláit – ma már átiratokban, a szájhagyomány részeként adjuk tovább, és akit a későbbi korok írófejedelmei a francia nyelv egyik legkiválóbb művelőjének neveztek.

!

Molyélmények, avagy
molyok jelentik,

hogy a fiatal molyok harmadjára is összeültek http://moly.hu/esemenyek/3-fiatal-molyok-talalkozata – @Tamee http://moly.hu/karcok/409395 – @Tamee

hogy Stephen King-partin vettek részt http://moly.hu/esemenyek/stephen-king-party – @Ciccnyog http://moly.hu/karcok/399270 – @Röfipingvin

hogy a nyíregyházi molyok sem tétlenkedtek… http://moly.hu/esemenyek/iv-nyiregyhazi-molytalalkozo – @lexa24 http://moly.hu/karcok/396514 – @lexa24

http://moly.hu/esemenyek/v-nyiregyhazi-molytalalkozo-ajandekozas – @ReaKovats http://moly.hu/karcok/404921 – @lexa24

"2014. július 22-én rendeztük meg az V. Nyíregyházi Anonim Alkoholisták Molyok Találkozóját Sóstógyógyfürdőn – eredetileg tizenöt fős létszámmal, ami az utolsó pillanatban bővült húszra.
Az esős idő nem éppen nekünk kedvezett, de szerencsére találtunk megoldást arra, hogy ne ázzunk el: a Krúdy Vigadó fedett teraszát vettük célba. Kisebb-nagyobb csörömpölés közepette összetoltunk három asztalt, majd a kétszeres névsorolvasás után (biztos, ami bizonytalan) következhetett a találkozó érdemi része. Kihasználva a bárpult adta lehetőséget, páran rendeltünk egy-két italt (természetesen alkoholmenteset), és kezdetét vette az ajándékozás, melynek szabályait (az általunk kihúzott molynak egy könyvet adunk a kívánságlistájáról, nincs értékhatár, egyéb limlom is kerülhet a csomagba stb.) még az előző találkán fektettük le. Legtöbben a Maxim Kiadó Dream válogatásából választottak.
Természetesen nem csak könyvekről beszélgettünk. Az már tényleg egy kicsit túlzás lenne. A legérdekesebb és leginkább kivesézett téma a blogolás volt. Közülünk többen vezetnek ilyen-olyan stílusú blogot, így hasznosnak bizonyult az eszmecsere.
A negyedik molytalálkozó alkalmával már szépen összeismerkedett a csapat, de az újonnan csatlakozók is jól érezték magukat.
Mindenképpen szeretnénk egy újabb találkozót szervezni, ez azonban kissé nehéz feladattá vált, mivel többen más városban (sőt más országban) fogják gyötörni magukat, hogy félévkor meglegyen a kettes tanulnak tovább és hamarosan költözködnek. De ami késik… :)"
– @ReaKovats

hogy a soproni molyok is összefutottak http://moly.hu/esemenyek/4-soproni-molytali – @brena http://moly.hu/karcok/400694 – @brena

hogy Pécsen se maradt el a molytali http://moly.hu/esemenyek/juliusi-molytali-pecsen – @cinege
„2014. július 18-án, 17:00-kor tartottuk meg a molytalit a pécsi Minerva Könyvtárban. Jelen volt @renkou, @noncs21, @Boglarina, @berkicsp, @gomboca, @verdeleth, @hannele, @connie és @cinege. Mivel mindig vannak száz forintért megvehető könyvek a könyvtárban, így ilyenkor először mindenki körülnéz ott, és általában vesz is valamit. Most sem volt ez másképp. A könyvtár egyik szobájában szoktunk lenni, mindig viszünk rágcsálni- és innivalót. Beszélgetéssel töltjük az időt.” – @cinege

hogy jövőre is lesz szülinapi ajándékozás http://moly.hu/esemenyek/szulinapos-ajandekozas-2015 – @Lanore

hogy együtt hétvégéztek http://moly.hu/karcok/403968 – @lena91

Monomoly

Fővárosi állatkert http://moly.hu/karcok/408219 – @Nita_Könyvgalaxis
Londoni út http://moly.hu/karcok/405404 – @miriel
Abszol út http://moly.hu/karcok/399770 – @jkinga01


Tamee>!

3. FMT ami csak névben harmadik, valójában a negyedik volt
Ezúttal én voltam a szervező és megtapasztaltam, hogy megszervezni kicsivel nehezebb, mint csak részt venni a találkozón. Hamar el is kezdtem zaklatni az embereket a kérdőívemmel, mind a fiatal molyok zónában, mind a találkozatok körlevelében. Ha ez nem lett volna elég, még öt furcsa dolgot is kértem, hogy írjon minden résztvevő magáról, mindenki nagy örömére. Végül egy kis bénázás után @domimi segítségével meg is lett a találkozó időpontja.
Az időközben felmerült kérdéseimmel annyit zaklattam @Margaréta13-at, hogy felajánlotta hivatalosan is asszisztensi szolgálatait.
Július 19-én a találkozóhelyre érkezve tapasztaltuk, hogy a Zenélő-kút le van zárva, de hála az égnek (meg @Razol hajának), mindenki odatalált, kivéve @Blanche_Neige2000 és @Kristiina, akik a találkozat tényleges helyszínére érkeztek valamivel később.
Volt aztán kvíz, melyben sajnos 2015 év madaráról nem esett szó, egyetlen madaras kérdés is a csirkékről szólt. Ezt követően mindenki korábban kért listáját felhasználva megtippelte a társaság, hogy kiről szólnak az állítások, bár előfordult, hogy a nevekkel is probléma volt, nem csak az állításokkal.
Időközben előkerültek a nassolnivalók is, amik a találkozó ideje alatt szépen el is fogytak. Három lelkes moly (@Ginadri, @Krenai és @Razol) monopolyztak egyet, a többiek kisebb-nagyobb rábeszélések hatására az activity mellett kötöttek ki, habár nem túl hosszú időre, mert aztán mindenki elkezdett kis csoportokba verődve beszélgetni.
Megvolt a szokásos tombola is, ám a karakterjellemzések elmaradtak, helyettük csak könyvjelzők voltak (és nekem kettőt sikerült is begyűjtenem). @Razol mesélt nekünk egy érdekes ismerőséről is, aki sokunk érdeklődését felkeltette annyira, hogy további részletekért érdeklődjön. Kihasználva azt, hogy találkoztunk, jó pár kölcsönkönyv is gazdát cserélt, legtöbbet @Csokihab zsebelte be, de elindult a társaságban egy belső utazókönyv is, mely először hozzám került.
A találkozó alatt más emberek érdeklődését is felkeltettük, egy férfiért, aki eleinte aláírásokat szeretett volna, ám adomány híján kiakadt a csapatunkra, valamint @Csokihab-ot még focizni hívták el, aki azonban nem élt a lehetőséggel.
Aznap volt az I. Országos Goth Találkozó is a szigeten, habár velük mi nem vegyültünk, s menyasszonyt is majdnem annyit láttunk, mint gothot.
A találkozó pontosan akkor ért véget, mint amikor a terv szerint kellett volna, így mindannyian elindultunk a magunk irányába. Azonban @Kristiina-nak hála az eseményről nem csak emlékeink maradtak, hanem képeink is, amin ő fotósként sajnos nem szerepel.
Köszönöm minden résztvevőnek, tehát: @Margaréta13-nak, @Ginadri-nak, @domimi-nek, @Csokihab-nak, @Razol-nak, @Krenai-nak, @Kristiina -nak @Blanche_Neige2000-nek, @SzeKinga-nak, @Bibliomanie-nak és @Mrs_Herondale-nek, akit örülök, hogy megismerhettem.
Valamint én személy szerint már nagyon várom a következő találkozót, melyet @Kristiina szervez ezúttal.

7 hozzászólás
!

Veletek történt, avagy sztorizik a moly

A kislány és a busz http://moly.hu/karcok/408679 – @gerwearsprada
Három könyv http://moly.hu/karcok/408639 – @lexa24
„Gyors” tempó http://moly.hu/karcok/408280 – @Vivi_
Beszéljük meg! http://moly.hu/karcok/407942 – @lollippi
Molyok otthona http://moly.hu/karcok/407300 – @alexa19900726
Réka!!! http://moly.hu/karcok/407217 – @Kírarozi
Pusztuljon minden rusnyaság! 1. http://moly.hu/karcok/406328 – @Jennifer_Lawrence
2. http://moly.hu/karcok/407862 – @Kírarozi 3. http://moly.hu/karcok/401736 – @Sophia_R
Fiú/lány http://moly.hu/karcok/395671 – @Vikiwi
A kedvenc könyved http://moly.hu/karcok/405942 – @Vivi_
Molyok előnyben http://moly.hu/karcok/405494 – @brena
Pompásan buszozunk http://moly.hu/karcok/405429 – @Gregoria_Hill
Kávézgatás http://moly.hu/karcok/405389 – @fülcimpa
Jobb adni http://moly.hu/karcok/404630 – @Detty89
Bibliofülke http://moly.hu/karcok/404799 – @letty01
Anyaaaa http://moly.hu/karcok/405975 – @Kaldidora
Hiszti http://moly.hu/karcok/406024 – @Leah
Visszajelzés http://moly.hu/karcok/402607 – @Netelka
Darren Shan őrjöng http://moly.hu/karcok/404304 – @Dolorien
Első a könyv! 1. http://moly.hu/karcok/404357 – @hepi1122 2. http://moly.hu/karcok/399755 – @mrsp 3. http://moly.hu/karcok/403778 – @Zizifalva
Útravaló http://moly.hu/karcok/403507 – @Deersandowls
Toscanai ősz http://moly.hu/karcok/402449 – @fülcimpa
2 óra 12 perc http://moly.hu/karcok/402737 – @Netelka
Képben vagyunk http://moly.hu/karcok/399795 – @Vikiwi
Brazilok http://moly.hu/karcok/398215 – @Zsinus
Madarak http://moly.hu/karcok/398518 – @Krenai
Tesco http://moly.hu/karcok/397610 – @Noncs21
Tizenhárom éve http://moly.hu/karcok/409638 – @hellodorie
Tűfilc http://moly.hu/karcok/404976 – @Fannuska
Babos http://moly.hu/karcok/404950 – @yeeeyha
Koktél és könyv http://moly.hu/karcok/400005 – @mesemoly
Tizenöt év http://moly.hu/karcok/398019 – @Fleur_Rouge_Cerise
Négy nap http://moly.hu/karcok/398100 – @Kírarozi
Az vagyok! http://moly.hu/karcok/403936 – @encsy_eszter
Meggyógyít? http://moly.hu/karcok/397123 – @Blanche_Neige2000


calmovato>!
OFF-topic

Gyerekekkel sok kalandom van. Ma felszállt a buszra egy kislány és a szülei, a kislány nagyon rossz volt, összevissza ugrált, sikongatott, a szülei alig bírtak vele. Beültették velem szemben az ülésre, amikor hirtelen csendben lett, és nézett engem bambi szemekkel. 2 percig csendben a kezeimet bámulta, felpattant a mellettem lévő ülésre, átkarolta a karom, és belemosolyogva az arcomba üdvözölt: – Hiiiii I'm Heather. Miután én is bemutatkoztam átölelve a karom a fejét is rám hajtotta és úgy utaztunk 20 percig. Mikor leszálltak alig akart elmenni, de integetett és azt mondta: – Don't be sad

Teljesen feldobta a napomat, pedig csak egy kis gesztus volt

3 hozzászólás
!

Családom és egyéb állatfajták

Az úgy nem jó http://moly.hu/karcok/400161 – @zsana85
Annyira nagyon… http://moly.hu/karcok/402614 – @Szirmocska
A szemüveg-paradoxon http://moly.hu/karcok/409162 – @Fannuska
Névnapi ajándék http://moly.hu/karcok/407214 – @Kírarozi
Mit olvasol? http://moly.hu/karcok/405145 – @hepi1122
Kiállnál egy könyvvel… http://moly.hu/karcok/406292 – @Lizreq
Kopogjunk be http://moly.hu/karcok/404478 – @Csil
Félelemérzet http://moly.hu/karcok/403301 – @lollippi
Szeánsz http://moly.hu/karcok/405090 – @hepi1122
Az érzés, amikor… http://moly.hu/karcok/404176 – @Röfipingvin
Köszönöm anyu http://moly.hu/karcok/402758 – @moncsicsi83
Ti a Molyon… http://moly.hu/karcok/398417 – @Kírarozi
Egyesség http://moly.hu/karcok/401426 – @fanta98
Tű és tűpárna http://moly.hu/karcok/402633 – @Rhealine
Könyves beszélgetés http://moly.hu/karcok/399971 – @Nita_Könyvgalaxis
Apa és a porszívó, na meg teletabik http://moly.hu/karcok/398534 – @Vicky28
Marha http://moly.hu/karcok/398042 – @hepi1122
Amíg ki nem kelsz http://moly.hu/karcok/403980 – @mazsolafa


zsana85 P>!
Gyerekszáj

Kicsi lányom pár hete (4,5 éves):
Zara: Anyaka, ha lesz tesóm, tök jó lesz tud majd rám vigyázni.
Én: De Zazikám ha lesz egyszet tesód Ő kisebb lesz, mint Te, maximum Te tudsz majd rá vigyázni.
Zara: Jaaaaa, az úgy nem jó akkor inkább kiskutyát szeretnék. :D

4 hozzászólás
!

Tanár úr, kérem!

Hasznos tippek gólyáknak http://moly.hu/karcok/409773 – @ReaKovats
Tasli http://moly.hu/karcok/407142 – @hepi1122
But first… http://moly.hu/karcok/401036 – @Leah
Minden kedves iskoláskorú moly nézze át a táskáját! :) http://moly.hu/karcok/401345 – @Jolcsi


!

„Mosolyogni tessék!”

Egy kis mosoly… :) http://moly.hu/karcok/398659 – @tmezo78
Három dolog http://moly.hu/karcok/409028 @_N_
Ha összecserélődnének a levelek… http://moly.hu/karcok/409208 – @Elisorne
Természetes környezet http://moly.hu/karcok/408421 – @Lunemorte
Ti is észrevettétek? http://moly.hu/karcok/407995 – @DreamerGirl
Net nélkül http://moly.hu/karcok/407291 – @cappucci
Az igazi gonoszoknak… http://moly.hu/karcok/407218 – @m0soly
Anyukám van http://moly.hu/karcok/406121 – @PhiPhi
Keresztezés http://moly.hu/karcok/407054 – @hepi1122
Ti tudtátok? :o http://moly.hu/karcok/406685 – @ReaKovats
Harry sorsa http://moly.hu/karcok/405447 – @Leah
Ha az admin viccelődik… :) http://moly.hu/karcok/398004 – @worsi
Átnevezés http://moly.hu/karcok/404236 – @cappucci
Canada Dry http://moly.hu/karcok/401579 – @aliggaz
Példák http://moly.hu/karcok/404773 – @Izolda
Érdekes képeslap… http://moly.hu/karcok/401537 – @brena
Egy megszállott vallomásai http://moly.hu/karcok/403928 – @h_orsi
Orkok http://moly.hu/karcok/403569 – @Blanche_Neige2000
Könyvek egy mondatban http://moly.hu/karcok/400507 – @Cortez
Trónok harca http://moly.hu/karcok/399780 – @Fannuska
Ne dobjatok pálinkát http://moly.hu/karcok/399197 – @Blanche_Neige2000
MÁV http://moly.hu/karcok/394428 – @MisssBee
Honnan tudod? http://moly.hu/karcok/399924 – @cappucci


!


ppeva P>!
Kredenc, avagy családi legendárium

„Volt egy öreg szakácsnőnk, Regina, nagyon szelíd teremtés, de ha felbosszantották, így káromkodott: „Csendes eső essen rá!” ” – Most olvastam Konrád Györgynél.
Eszembe jutott erről a kedvenc nagybátyám, akiről azt tartotta a családi mondás, hogy ha már a felesége nagyon felbosszantotta valamivel, akkor azt mondta neki: „Drágám, a teringettét…”
De azt is hallottam róla, hogy nem volt ám mindig ilyen szelíd. Nagyon rossz kisgyerek híre volt. Talán négy éves lehetett, mikor megszidta valamiért a nagymamája. Erre ő összeráncolta a szemöldökét, és nagy dühösen azt mondta: „Behozom én a talicskát! Aztán kitolok vele valakit!” Mire a nagyanyja: „Kit tolsz ki, te kis gazember?” Mire a dühös, de azért kellően diplomatikus gyerek: „Azt nem mondom meg, hogy kit!”

!
nagytimi85>!

Álomból cél – egy motiváló kihívás mindenkinek! olvasós

Elkezdődött2014. augusztus 1., 05:20
Jelentkezés vége2014. december 31., 23:59
Véget ér2014. december 31., 23:59

Kedvenc sikergurum, Jack Canfield szerint a cél nem más, mint egy álom – határidővel és teendőlistával. Abban nem tudok segíteni, hogyan fogalmazd meg reális célként az álmodat, de ha már sikerült körvonalaznod, akkor (reményeim szerint) segíthetek egy kicsit közelebb jutni hozzá azzal, hogy adok hozzá egy konkrét feladatot egy fix határidővel.

Mindenekelőtt tedd fel magadnak a kérdést: mi az álmom? Ez lehet Az Álom (az életre szóló nagy kaland), de lehet egy kisebb álom is, én nem ítélkezem. :) Majd keress egy könyvet, ami közelebb visz az álmodhoz, akár közvetlenül (például ha egy világkörüli útra vágysz, egy világjáró útikalauz, de egy pénzügyi kézikönyv is jól jöhet), akár közvetve (mert mondjuk zongorázni valószínűleg nem fogsz tudni megtanulni egy könyvből, de fenntarthatja a lelkesedést, ha zongoraművészekről olvasol).

(A kép forrása itt: http://kincsesfuzet.tumblr.com/post/92660262338 )

Amit a teljesítéshez tenned kell:
– Hozzászólásban írd meg, mi az álmod és melyik könyvet választottad hozzá!
– Ugyanebben a hozzászólásban küldd el az olvasás linkjét!
– Tedd fel a polcra, hadd csemegézzenek belőle a többiek! – http://moly.hu/polcok/alombol-cel-kihivashoz

2014. augusztus 1. utáni olvasásokat várok, de friss olvasási linkkel újraolvasások is jöhetnek!

62 hozzászólás
!

Havi kreatív szemle

Miniatűr bross http://moly.hu/karcok/398874 – @Lady_L
Amigurumi figura http://moly.hu/karcok/404470 – @Sibelis
A HP-mániás pólója http://moly.hu/karcok/409051 – @cheriekote
Névnapra http://moly.hu/karcok/408537 – @Gazella
Hímzett kötény http://moly.hu/karcok/408111 – @Chrissie
Színek http://moly.hu/karcok/403153 – @Vivi_
Pillangóhatás http://moly.hu/karcok/407871 – @Evis
Horgolás http://moly.hu/karcok/407043 – @jancsibohi
Könyvjelző a nagymamának http://moly.hu/karcok/402959 – @Ittimi78
Levendulazsákok http://moly.hu/karcok/405923 – @Evis
Tűpárna http://moly.hu/karcok/405340 – @mdmselle
3D kéz http://moly.hu/karcok/404396 – @martinelli
Ha a moly kreatív http://moly.hu/karcok/403082 – @Sibelis
Ha kilyukad a trikód… http://moly.hu/karcok/402096 – @cappucci


Lady_L>!
Kézimunka Sarok

Egy 3x4 centis miniatűr bross, 22 szín van benne, egy 19. századi bécsi petit point minta alapján készült.
(http://www.goodreads.com/book/show/1331266.Embroideries… ebben a könyvben van pár újrarajzolt virágos minta, modern jelekkel, mint a mostani keresztszemesek és színkóddal, mert egyébként régen kézzel festették a minták kockácskáit és színkód sem volt, úgyhogy elég nehezen olvashatóak, improvizálni kell, ha azokat a mintákat használja az ember:))

18 hozzászólás
!

Vegyesvágott, azaz havi csalamádé

Két perc http://moly.hu/karcok/403762 – @Sunny_Grey
Vakrandi http://moly.hu/karcok/408863 – @Renkaa
Egy kis takarmány… http://moly.hu/karcok/408572 – @Lunemorte
Páros könyv http://moly.hu/karcok/405084 – @akire
Kibírhatatlan http://moly.hu/karcok/405022 – @Madame_Truska
Tökéletes kombináció http://moly.hu/karcok/404457 – @_Tara_
Már tananyag… http://moly.hu/karcok/406305 – @MisssBee
Pihenő a molyoknak http://moly.hu/karcok/404346 – @robinson
Nincs két ember http://moly.hu/karcok/399986 – @hajnalikod
Cenzúra http://moly.hu/karcok/396145 – @eme
Molyok fóbiája http://moly.hu/karcok/399112 – @ReaKovats
Autó és teniszütő http://moly.hu/karcok/403154 – @Razol (kommentben kéretik a megfejtés)
Kívánságok http://moly.hu/karcok/396652 – @Arianrhod


!

Molymozi

Új előzetes Az útvesztőhöz http://moly.hu/karcok/408145 – @lexa24
A szürke ötven árnyalata előzetes http://moly.hu/karcok/405764 – @Pandalin
A kiválasztott előzetes http://moly.hu/karcok/409118 – @Orsi041000 és http://moly.hu/karcok/398623 – @Csokihab
Ha maradnék előzetes http://moly.hu/karcok/405185 – @ancsarose


Törölt tartalom.
!

Egy kép többet mond ezer szónál

Vegyük magunkat komolyan http://moly.hu/karcok/403244 – @Biedermann_Izabella
Ellenfény http://moly.hu/karcok/402237 – @Princzy_Pál
Közelebbről http://moly.hu/karcok/408112 – @Princzy_PálA hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!