Beszt-Zeller

!

Véget ért az uborkaszezon és kezdetét vette az őszi megjelenésdömping, szinte minden kiadó előrukkol néhány friss megjelenéssel, ezzel párhuzamban a könyvmoly-pénztárcák sikítozását is lehet hallani.
A rovatban a friss kiadványokon túl a várható megjelenésekkel is foglalkozunk, hogy mindenki kellően felvértezze magát az újdonságok csábításával szemben.
Ám gyengéden figyelmeztetjük kedves olvasóinkat, hogy listánk nem tartalmazza az összes kiadást, csak azokat, amelyek szélesebb körű érdeklődést váltottak ki, sőt, sajnos hely és pontosabb dátumok hiányában kénytelenek voltunk még ezt a listánkat is megkurtítani, valamint rovatunk hírértékére is vigyáznunk kell, hogy a következő hónapokban is tudjunk újdonságokkal szolgálni.

Szeptemberben még csak pár zeller került a könyvesboltok polcaira. Óriási várakozás és nem csekély türelmetlenség előzte meg J.R. Ward Fekete Tőr Testvériség-sorozatának legújabb, kilencedik kötetét, a Felszabadított szeretőt.
Már 15 darab értékelés született a regényről, többségében öt csillagosak,
kivéve @sztimi53 véleményét:


sztimi53>!
J. R. Ward: Felszabadított szerető

AZ angol nyelvűnél már leírtam mit gondolok (http://moly.hu/ertekelesek/727811), és újraolvasás közben már megbocsátottam az V-nek az átalakulást, jellemfejlődés vagy micsoda :) Szóval igazság szerint azért írok csak, hogy elmondjam, elégedett voltam a fordítással, bár LadyA úrinő, ahogy a neve is mutatja, még mindig nincs olyan vulgáris szerintem, mint Ward.
Amúgy meg mikor lesz már tavasz?

11 hozzászólás
!

Angyalos zellerjeink az Angyaltánc, Nalini Singh Angyali vadász sorozatának harmadik kötete, amely novemberben jelenik meg, és az Angelology, amelynek kiadásáról már többen lemondtak. Magyarul Az átok címet kapta a keresztségben, a bukott angyalok leszármazottai, a
nefilimek és egy fiatal apáca állnak a történet középpontjában.
Szintén novemberben jelenik meg Cassandra Clare-től A Végzet Ereklyéi 4. része, a Bukott Angyalok Városa, amit már nagyon sokan várunk, de a kedélyeket némileg lehűti @GonoszKaktusz elmarasztaló értékelése:


Rémálom P>!
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa

Dühös vagyok Clare-re, dühös vagyok a kiadóra (az amerikai kiadóra), dühös vagyok a könyvre. Nagy fanatikus vagyok, tényleg, én vagyok az elvetemült habzó szájú rajongó, aki örült, hogy új kalandokba merülhet egy újabb részben. Erre mit kaptam?
A kiadó elrontotta a szöveget, és noha csak néhol vannak benne hibák, ami a szerkesztőket illeti és ez valószínűleg a magyarban nem fog megmutatkozni (hála az égnek), akkor is ott vannak a ténybakik. Clare a kedvenc íróm, de ez a könyv tele van logikai és tény hibákkal. Rejtélyesen előbukkanó tárgyak, fizikailag képtelen dolgok.
Másfelől minden, amit szerettem Clare-ben, az itt nincs. Lassan indul be, végig beszélgetnek, másról nem szól, mint hogy Simon sír, Clary sír és Clary melle megnőtt (!) ez fontos cselekményelem. Mert Clary átvált ebbe a rózsaszín cicababába, amit fel nem ismertem. A nagy romantika szálak: Clary vinnyog, Jace vinnyog, Simon negatív viselkedését Clare pozitívan állítja be, mert ő a kedvenc karaktere. Egyedül Kyle, az új szereplő szerelmi élete volt érdekes. Javítás: Meg Magnuséké.
Árulás? Ki írta ezt a fülszöveget? Nincs itt semmi árulás, és igen, interjúban Clare is elismerte, hogy nincs. Akkor miről beszélünk?
A véres gyilkosság, ami után nyomoznak? Ja, bocsi, Simon szerelmi életéről való vitában két mondat erejéig benyögi, hogy figyeljél, hullák vannak. Kit érdekel az, mi? Amíg lehet smárolni!
A nagy fordulat, a nagy gonosz átlátszó, ami nem lenne baj, ha nem lenne unalmas a kötet. A függővég ütős, de sokan utálni fogják. Az az egy, amiért én pozitív élménynek tartom a könyvet.

22 hozzászólás
!

A boszorkányok elveszett könyve nagyon várt újdonság volt, de az eddigi reakciók alapján a hónap citrom díjáért is pályázhatna: többségében negatív karcok, értékelések születnek róla, de mielőtt a rosszindulat szörnyű árnyéka vetülne ránk, hírt adunk @Pöfivonat ( http://moly.hu/ertekelesek/813915 ) és @lilice ( http://moly.hu/ertekelesek/815948 ) tetszésnyilvánításáról is, mindkettejük izgalmasnak találta a történetet, tehát aki még nem olvasta, de kíváncsi rá, ne csüggedjen.
@kellyolvas-nál ( http://moly.hu/ertekelesek/813824 ) és @Elsia-nal ( http://moly.hu/ertekelesek/816980 ) viszont kiverte a biztosítékot a könyv, @Amadea pedig néhány hajmeresztő részletet emelt ki a könyvből:


Amadea>!

A vámpíroknak nincs szemfoguk. Lassan már semmi vámpíros nem lesz bennük, annyi mindennel találkozhatunk már: nemhogy képesek a szexre, hanem állandóan ez jár a fejükben, tudnak emberi étket fogyasztani, napfényen sétafikálni, olykor csillámlanak és csörömpölnek, gyereket csinálnak, videojátékoznak, hajat vasalnak, és most már még jógáznak is!

Kapcsolódó könyvek: Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve

Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
60 hozzászólás
!

Ebben a hónapban Az ég hálója tágas című regénnyel Lian Hearn tetralógiája pentalógiává bővül, a kötetben az Otoriak újabb történetét ismerhetjük meg, bár sokak bosszúságára a megszerezhetetlen A fülemülepadló újrakiadása még várat magára.
Az Európa Kiadó másik meglepetése októberben várható: a Metró 2033 folytatása, a roppant ötletes című Metró 2034, a könyvvel kapcsolatban @Nita_Könyvgalaxis eseményt hirdetett:


Nita_Könyvgalaxis>!

Dmitrij Glukhovszkij Magyarországra jön! Akit érdekel a könyv, a szerző, vagy a könyv és a szerző, jöjjön! :) http://moly.hu/esemenyek/dmitry-glukhovsky-metro-2034-konyvbemutato

Kapcsolódó könyvek: Dmitry Glukhovsky: Metró 2034

Dmitry Glukhovsky: Metró 2034
!

Már kapható Dennis Lehane sorozatának új része, a Hideg nyomon, amelyben Patrick Kenzie és Angie Gennaro egy elrabolt kislány után nyomoznak. Az Agave Könyvek másik szeptemberi kiadványa szintén egy sorozat darabja, a sokak által imádott Dexter ezúttal dicsfényben tündököl.
A sci-fi olvasók a legendás Hyperion következő részének, a Hyperion bukásának is örülhetnek, amelyet tavaly adott ki az Agave Könyvek új, dizájnos borítóval és új fordítással is, a második rész hatodikán jelenik meg.
Neil Gaimantől a Tükör és füstszintén kívül-belül megújulva mutatkozik be újra, 18-ától, amely azért is nagy öröm, mert erősen hiánycikk egy ideje a piacon, ahogy @Shanara mondja:


Shanara>!

Nézegettem az Agave honlapján (freeblog) a tervezett megjelenéseket: az éven az Agave által megjelentetett második Neil Gaiman könyv a Tükör és füst lesz. :-DDD
Nálam tuti biztos vétel! Sokat keresgéltem ezt a válogatást, aztán felhagytam vele és reménykedtem, hogy egyszer majd megjelenteti az Agave és megvehetem. Az idén ez a kívánságom úgy látszik, hogy teljesülni is fog. Imádom az Agave kiadót!!!!

3 hozzászólás
!

Theresa Révay: Párizs fehér fényei című történelmi romantikus regénye valamennyi olvasóját lenyűgözte, folytatása, A hársak felett az ég október végén érkezik, a molyok @csenga vezérlésével itt örvendeztek felette:


Törölt tartalom.
!

A könyvpiacon a legújabb divat a disztópia, ennek kereteibe illeszkedik a Matched – Egymáshoz rendelve, a kiadó facebook-oldalán meghallgattatásra találtak az imák és az eredeti borítóval kerül kiadásra a könyv, ebben a hónapban. Legalább ekkora ujjongás övezte a Jégviráglányokat Laurie Halse Andersontól, aki komoly témával foglalkozó ifjúsági regényeket ír, 2006 óta (Hadd mondjam el…) nem jelent meg magyarul regénye.
A külföldi irodalomban a steampunk is nagy népszerűségnek örvend, a műfaj kedvelői ujjonghatnak – meg az ifjúsági fantasy, disztópia pártiak is –, mert a Pongrác Kiadó kiadja az Incarceront, a honlapján 30% kedvezménnyel lehet előrendelni, bár megjelenési dátum nincs kiírva: http://pongrac.hu/konyv/catherine-fisher/incarceron/1204
A disztópia műfajában íródott Az imádott Jenna Fox is, még csak négyen olvasták el, de a vélemények biztatóak, például @kellyolvas-é:


kellyolvas P>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Engem lenyűgözött a történet, a közeli jövőben játszódik, kicsit disztópikus jellegű. A kómából felébredő lány I/1-ben mondja el az érzéseit, félelmeit. Az emlékek lassan jönnek vissza és nagyon furcsák, ahogy ismeretlen minden, ami körülveszi. Az eleje épp ezért vontatottnak tűnik, de így hiteles. Jenna karaktere nagyon tetszett, visszaadta mindazt a vívódást, amit a helyzetében érezhet az ember. A könyv vége lezárt, de az írónő épp egy hónapja jelentette meg a folytatást, aminek a fülszövegét olvasva meglepődtem, de mindenképp elolvasom majd.
A könyv nem tökéletes, majd a blogban kifejtem, de a téma annyira eredeti, hogy mindenképp 5 csillag.

!

Szándékosan a beszámoló végére hagytuk a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit, a történet roppant izgalmasnak tűnik, a kiadó oldalán pedig bele is olvashatunk, megtekinthetjük a trailert és a regény megszületéséről is informálódhatunk.
http://www.kossuth.hu/index.php…
@borostyan bekarcolta a könyv előzetesét, érdemes megnézni:


borostyan P>!

Eddig nem sok érdeklődésemet kapta meg ez a könyv, de az előzetest látva NAGYON kíváncsi lettem.
Piszok jó munkát végeztek, ennek hála fel is került a kívánságlistámra :)

http://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
3 hozzászólás
!

Nemcsak az újabb, hanem a régebbi megjelenések is lázban tartják a molyokat.
Az elmúlt hónapban többen is olvastak Fejős Éva és Vass Virág könyveket. Mindannyian annyit hallottak már mindkét írónőről, hogy kíváncsiak voltak, miért is olvassák annyian a könyveiket. Legtöbbször csalódás érte az olvasókat, jó példa erre @n és @Bogas értékelése.
http://moly.hu/ertekelesek/818389
http://moly.hu/ertekelesek/804048
És hogy ne csak a női oldalt lássuk, @jeno is olvasott Fejős Évától:


jeno>!
Fejős Éva: Csajok

Fejős Éva: Csajok A Vénuszlakók mindennapjai

Lányok, hölgyek, asszonyok, nők! (A „csajok” megszólítással ez után a könyv után nem kívánok senkit dehonesztálni.) Nyugtassatok meg, hogy Fejős Éva nem reprezentatív mintavétellel dolgozik!

Nem értettem, hogy miért kihívás elolvasni egy Fejős-regényt. Ettől a perctől fogva már tudom…

Csak azért értékeltem felül két csillaggal, mert ha nem veszem komolyan, akár néhány oldalát paródiaként még élvezni is lehet.

u.i.: „Baszki!” :)

1 hozzászólás
!

Karen Marie Moning is egyre több rajongót szerez magának. Tündérkrónikák sorozatának itthon eddig három része jelent meg, összesen öt részből áll. Sokan viszont nem bírják ki, amíg megjelennek magyarul a folytatások, így angolul olvassák azokat. Leginkább @Nima-nak és @zenka-nak köszönhető, hogy a sorozat egyre több molyt vonz. Nemrég pedig @Perszephoné szervezett kihívást a könyveknek, ezzel is az olvasásukra ösztönözve: http://moly.hu/kihivasok/moning-maniacs-avagy-olvassuk-el-a-tunderkronikak-sorozatot
@zenka pedig a könyekkel kapcsolatos honlapot ajánl a figyelmünkbe:


Törölt tartalom.
!

Richelle Mead Vámpírakadémia sorozata is sok rajongót tudhat magáénak. Augusztusban megjelent a sorozat utolsó kötete, A végső áldozat, amelynek olvasására @Amadea hozott létre kihívást: http://moly.hu/kihivasok/a-vegso-aldozat
Aki pedig még most ismerkedik a Vámpírakadémia világával, csatalakozhat @Veron kihívásához: http://moly.hu/kihivasok/egye-fene-olvassuk-el-a-vampirakademia-sorozatot-is
És most érkezett a hír, hogy a Vámpírakadémia melléksorozata, a Bloodlines első kötete (amely az azonos címet viseli) november 17-én jelenik meg Magyarországon, alig két hónappal a külföldi megjelenés után. Erről @Nita_Könyvgalaxis is hírt adott:


Nita_Könyvgalaxis>!

Gondolom már sokan tudjátok, de muszáj nekem is megírnom, hogy idén november 17-én megjelenik magyarul! Agave, imádlak! :))

Kapcsolódó könyvek: Richelle Mead: Bloodlines

Richelle Mead: Bloodlines
7 hozzászólás

A hozzászólások megtekintéséhez be kell jelentkezned!