„Megnézem” gomb a könyvadatlapokon

Röviden: olyan hirdetési lehetőség, amelynél a tőlünk érkező látogatót egy adott könyv érdekli, és annak tisztában van az árával is – akár 8 Ft-ért átkattintásonként.

Amennyiben a technikai lehetőségek engedik, vagy a tőletek kapott adatokkal, vagy a webshopotok közvetlen beolvasásával egy gombot helyezünk el minden nálatok kapható könyv adatlapján, amely mutatja a kötet aktuális árát. Mint az Árukeresőn vagy az Árgépen, csak célzottan és akár még olcsóbban is. Minden átkattintásért 1 kreditet számítunk fel.

Kiknek?

Mikor érdemes ezt használni? Ha szeretnétek a saját webshopotok értékesítését növelni. Ha nagyobb kedvezményt adtok, mint az átlagos üzletek, akkor az máris nagy csáberő lehet.

Ez kell nekem! Mit kell tennem?

 • Először is szükség lesz hozzá egy szervezeti profilra, amelyet itt lehet regisztrálni.
 • Állítsatok össze egy XML-fájlt, amely tartalmazza a könyveitek adatait, nekünk a szerzőre, címre, ISBN-re, az eredeti árra, a bolti árra és a könyv bolti URL-jére van szükségünk. Íme egy minta:
<objects>
 <object>
  <author>Julie Kagawa</author>
  <title>The Iron King - A vaskirály</title>
  <isbn>9789632456041</isbn>
  <originalprice>2999</originalprice>
  <price>2549</price>
  <url>
   http://webshop.hu/konyv/julie-kagawa-the-iron-king-a-vaskiraly
  </url>
 </object>
 <object>
  <author>Lisa Jane Smith</author>
  <title>Stefan naplója 2. - Vérszomj</title>
  <isbn>9789632456034</isbn>
  <originalprice>3299</originalprice>
  <price>2804</price>
  <url>
   http://webshop.hu/konyv/lisa-jane-smith-stefan-naploja-2-verszomj
  </url>
 </object>
</objects>
 • Ha kész a fenti fájl, akkor tegyétek online elérhetővé, hogy a robotunk be tudja olvasni. Minden éjjel letöltjük ezt a fájlt, és frissítjük vele a rendszerünket.
 • Írjátok meg, hogy milyen boltnév legyen a gomb mellett.
 • Írjatok nekünk, amikor a technikai feltételek teljesültek, küldjétek el az XML-fájl linkjét, a többi a mi dolgunk.

Technikai részletek

Átkattintások mérése: az átkattintásokat mi mérjük (ez az elszámolás alapja), és közben figyelünk arra, hogy keresők, robotok, többszörös kattintók ne számolódjanak bele. Minden kattintásról részletes adatokat szolgáltatunk (IP-cím, böngésző, és hogy tag vagy bejelentkezés nélküli látogató kattintott-e), így azok könnyen összevethetők a webszerveretek naplófájljaival (mivel ezeket a megfelelő kódokat a Moly szolgálja ki, ezért az a különféle adblocker-eket futtató felhasználóknak is megjelenik, míg ők esetleg a kliensoldali analítikák előtt – pl. Google Analytics – rejtve maradnak).

Adatok frissítése: az adatfeldolgozó kódjaink hajnalban futnak le, így az éjjel 3-ig módosított információk (pl. akciós árak) reggeltől már elérhetőek.

Kreditvásárlás

A profilotok jobb oldali menüjében található egy + Feltöltés link, amelyen keresztül vásárolhattok krediteket. Ezt vagy a PayPal-en vagy átutalással tehetitek meg, a vásárlásról elektronikus számlát küldünk (átutalásos vásárlás esetén a vásárláskor csak egy díjbekérőt állítunk ki, a pénz beérkezése után küldi a rendszer a számlát). Minden számla elérhető a későbbiekben a menüből is a „Számlák” linken keresztül.

Árak

 • 1000 kredit = 10.000 Ft + áfa = 12.700 Ft
 • 5000 kredit = 45.000 Ft + áfa = 57.150 Ft (−10% kedvezmény)
 • 10.000 kredit = 80.000 Ft + áfa = 101.600 Ft (−20% kedvezmény)

Maradt még kérdésed?

Írj üzenetet a Molynak.