Az ​orvosfilozófus Viktor Emil Frankl, 1905–1997 0 csillagozás

Szellemi arckép
Zsók Otto: Az orvosfilozófus Viktor Emil Frankl, 1905–1997

A ​szerző 1957-ben született Déván. 1981 óta Németországban él. 2003-ban Bécs városának Viktor-Frankl-díjával tüntették ki. A München melletti Fürstenfeldbruckban székelő Dél-Német Logoterápiai Intézet (Süddeutsches Institut für Logotherapie) igazgatója, és ott 1992 óta a logoterápia docense. Németül 15 könyve jelent meg. A szerző házas, egy fiúgyermek apja.

E könyv oldalain a bécsi orvos-filozófus, Viktor Frankl (1905-1997) szellemi arcképe, az általa megalapított, logoterápia és egzisztenciaanalízisnek nevezett „lélekgyógyászat művészete" és e világszerte ismert terápiai iskola háromdimenziós emberképe bontakozik ki az olvasó szemei előtt. Bölcseleti, pszichológiai, pszichoterápiái és spirituális szempontok ötvöződnek egységbe, és a bemutatott esettanulmányok az értelem és értékföllelés terápiájának gyakorlatából jól szemléltetik az emberi lény eredendő ráirányítottságát az értelmes életre. Amit az ember tulajdonképpen kifürkészni, a maga számára föllelni akar,… (tovább)

Róla szól: Viktor E. Frankl

>!
Tarsoly, Budapest, 2005
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639570133

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Paneth Gábor: A labirintus járataiban
Osmanné Sági Judit – Erdélyi Alisza: Mi a neuropszichológia?
Oliver Sacks: Hangokat látok
Eve Caligor – Otto F. Kernberg – John F. Clarkin: Magasan szervezett személyiségzavarok pszichodinamikus terápiájának kézikönyve
Harry K. Wells: Pavlov és Freud
Hermann Imre: Az ember ősi ösztönei
Hermann Imre: A pszichoanalízis mint módszer
Sigmund Freud: A mindennapi élet pszichopatológiája
Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója
Bagdy Emőke: Álmok, szimbólumok, terápiák