Zárt ​Birodalom 49 csillagozás

Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Ser ​Edward tapasztalt hajós. Az Esenworthi királyság talán eddigi legmerészebb expedícióján igyekszik kivívni a főtiszteletes áldását, aki egyben nem más, mint szerelmének édesapja, a királyság talán legbefolyásosabb embere. Ám a könyörtelen viharokkal teli úton olyan dologra bukkan ami alapjaiban rengetheti meg nem csak mindannyiuk hitét, de a világukról alkotott képet is. Eközben szerelme, Emma, a messzi tengerektől távol igyekszik kivágni magát a szövevényes ármánykodások pókhálójából, amibe az új király, Erick, csak egyre mélyebbre rántja.

A sötét felhők pedig minduntalan gyülekeznek körülöttük… A tengereken, a szárazföldön, de még az égen is egyre gyakrabban jelennek meg az ősi fenevadak amik minden eddiginél különösebbek. Üvöltésük fémesen csikorog, szemük természetellenes fénnyel izzik, bőrük rideg és kemény, akár a páncél.

Ebben az isteni jövendölésektől idegen korban vajon még sikerülhet megőrizni a rendet Észak legnagyobb királyságban, ahol már az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
ENZED, Budapest, 2021
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158185905
>!
ENZED, Budapest, 2021
412 oldal · ISBN: 9786158185912

Enciklopédia 3


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

A könyv először a borítója miatt keltette fel az érdeklődésemet, és a fülszöveg is nagyon érdekesnek tűnt. A regény egyszerre fantasy és sci-fi is, a miértekre azonban a történet végéig várnunk kell. A cselekmény pörgős és izgalmas, egy kitalált középkori világban játszódik lovagokkal, királyokkal és papokkal. Több nézőpontot is kapunk, az egyik a főgonoszé, de van több erős női karakter is. A jellemábrázolásokat kicsit hiányosnak találtam, főleg Ser Edwardét, aki az egyik kulcs figura. Első könyves íróhoz képest nagyon jó a nyelvezete és a történetvezetése is. Sajnos nem stand alone, ( vagy nem sajnos) van benne potencial a folytatáshoz, csak remélem nem kell rá sokat várni.

2 hozzászólás
Razor P>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Amikor a Zárt Birodalom borítója elsőként szembejött itt a molyon, a baloldali „géplényt” látva egyből a Csatahajó c. film idegen hajói (meg talán kicsit a 3. Transformers Drillerje) jutott eszembe, ami nálam nem feltétlen rossz ajánlás, plusz már eleve elhelyezte a regényt a palettán. A fülszöveg elsőre ugyan fantasyt sugallna, de a borító és a prológus hamar nyilvánvalóvá teszik a sci-fi elemeket. Maga a koncepció kicsit a Széthullott Birodalom-trilógiára emlékeztetett, bár annál itt jóval hamarabb és erősebben jelentek meg a sci-fis elemek. A műfaj rutinos olvasójaként volt némi elképzelésem a világ hátteréről, de e téren a szerző nem egy meglepetést okozott. spoiler
A regény felépítése a ma oly divatos, főként fantasykre jellemző nőzőpontkarakterek közti váltást használja. Elsőre kicsit zavaró volt, hogy minden nézőpontkarakter neve E-vel kezdődik, de hamar képbe kerültem, hogy ki kicsoda, és nem lepne meg, ha ennek később lenne jelentősége. (Vagyis Edem esetén már volt, mint ahogy az a regény során kiderül.)
A regény cselekménye szerintem meglehetősen pörgős, főleg amikor sűrűbben vált a karakterek között, ezért a relatíve átlagos terjedelem ellenére is sok minden történik benne. Ugyanakkor rengeteg a még megválaszolatlan kérdés spoiler, szóval érezhető, hogy ez csak a sorozat bevezetése.
Valami sajnálatos programhiba miatt egy némileg hibás szöveg került a könyvbe – ez majd egy későbbi kiadásban orvosolható lesz. Aki ettől el tud tekinteni, annak szerintem érdemes egy próbát tenni a regénnyel, bár egy tizennyolcas karika lehet nem ártana rá, mert helyenként bizony nem finomkodik a cselekmény.

>!
ENZED, Budapest, 2021
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158185905
3 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly >!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

A történet érdekes, eposzi ívű, bár eleinte szokványos fantasy kaland királyságokkal és várakkal, lovagokkal és kardozós/nyílpuskás harcosokkal, papokkal és istenekkel. De hamar kiderül, hogy a világépítés nem egészen egyetlen kor jellegzetességeit tükrözi, inkább ügyesen vegyíti a fantasztikus technológiát a természetfölöttivel. A borítón látható tengeri gépszörny és a vele vívott csata már az első (bevezetős) fejezetben előkerül: egy pap megbízásából, egy lovag vezetésével néhány hajó kíséretében egy különleges helyre igyekeznek elszállítani egy szent ereklyét a tengeren át, de a vihar mellett ez a „leviatán” állja útjukat. Aztán előkerülnek egyéb érdekes eszközök is.

Szokatlan lehet, mindenesetre a szemléletes jelenetek, a képzeletgazdag világépítés, a fantasy és sci-fi elegyítéséből adódó rejtélyek, a látszólag tucatfigura, ám kellően árnyalt és hatásosan ábrázolt, az átélt élmények hatására változó szereplők jó alapanyagnak bizonyultak. Megteremtették a számomra élvezetes hangulatot, hamar bevontak, amit segített az is, hogy a szerző olvasmányosan ír – szerintem ezek a regény erősségeinek tekinthetőek. A fantasy jellege itt tényleg sötét, kegyetlen, nem csak „divatosan darkulós”. Továbbá ott van a gyönyörűen megrajzolt térkép a fedél mindkét belső oldalán – a könyv(ek) weboldalán kiegészítő infókat is olvasni hozzá: link

A cselekményvezetés viszont kicsit szakadozó, mert fejezetenként váltogat a szereplők között (ráadásul szinte mindenkit E-kezdőbetűvel neveztek el), és mire kirajzolódott, hogy merre is tartanak a szálak, sok dolgot kellett fejben tartanom. Aztán ott van még a zavaróan hanyag szerkesztés (nehéz elképzelni, hogy tényleg átnézték a szöveget, vagy ha igen, az eredmény olyan, mintha a nyomdának véletlenül egy nyers változatot adtak volna le): a szöveg tele van elgépelésekkel, szótévesztésekkel, helyesírási bakikkal; a tördelés gyakorlatilag ahogy esik úgy puffan szintű a gondolatjelek, vesszők, szóközök és elválasztás terén. A szerző fogalmazása sokszor csiszolatlan (a „majd” és a pontpontpont túlhasználata elég szembetűnő), még ha alapvetően szép gondolatokat és leírásokat is rak össze. Erre érdemes olvasóként felkészülni, hogy ne vonják el túlságosan a figyelmet. Inkább hagyd, hogy a történet magával sodorjon, mint azt, hogy a bosszankodás elvegyen tőled egy izgalmas élményt! off

A kiadó helyében újra átnézetném az egész szöveget, és lecserélném az első kísérleti megjelenést. Vagy ha ez nyomtatásban macerás, legalább ebookban igyekeznék mihamarabb egy alaposan átdolgozott, javított változatot összerakni. Rengeteg lehetőség van ebben a világban (és szerzőben), érdemes megadni neki a megfelelő tartalmi rostát, ha már a formát ilyen igényesen eltalálták a borítóval és a térképpel.

1 hozzászólás
_BenGa P>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

"Az író stílusa számomra kifejezetten tetszett, jól kigondolta ezt a képzeletbeli világot. Azt viszont meg kell jegyeznem, olykor erősen érezni, hogy ez az első könyve. Például beleesik abba a hibába, amikor az egymás után követő eseményeket folyamatosan a majd szóval vezeti fel, de említhetném a sok feleslegesen használt pontpontpontozást. Ezekkel nincs nagyobb probléma, a következő kötetekben bőven lehet orvosolni. A sztori maga nincs agyonbonyolítva, a fejezeteken belül egy-egy szereplő szemszögéből látjuk az adott történéseket. Rendesen követhető volt végig, bár az utolsó oldalakon kicsit úgy éreztem, kezdem elveszteni a fonalat. A kötet befejezése, majd „ülepedése” után azonban ezek a részek is a helyükre kerültek. Sok kérdés azonban nyitva marad, nyilván okkal, megalapozva a folytatást."

Bővebben a blogomon:
link

Hails>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Első körben nagyon köszönöm az írónak, hogy megkeresett a könyvel kapcsolatban, mert egyébként nem hiszem, hogy olvastam volna ilyen típusú könyvet. Ami kár lett volna, mivel ez egy pozitív csalódás volt számomra. :D
Nagyon különleges világba keveredünk bele, ahol egy „alternatív múlt” és a „jelenbeli jövő” van igazából összekeveredve. 5 fő karakter útját követjük. Egy hatalom mániás királyt és a feleségét, aki próbálja megvédeni a lányát és rájönni egy több ezer éves titokra. Az ő lányukat. Illetve a királynő volt szerelmét és annak fiát. Ezek a szálak szépen egymás mellett haladnak és izgalmasabbnál izgalmasabb dolgok történnek velük.
Tetszett a könyv gyors olvashatósága, a hihetetlen csavar a végén és az, ahogy ez fel lett vezetve és ki lett dolgozva.
Ellenben nem tetszettek a brutális jelenetek, a vérengzős undorító dolgok. Erik király pl a legutáltabb karakterem lett! (Jó, ő neki ilyen karakternek kellett lennie, de na, túl jól sikerült, nagyon utálom őt!) A végén lévő csavarért viszont megérte elolvasni és várom a második részét! Remélem lesz ;)
Én ajánlom a könyvet azoknak akik szeretik a királyos könyveket, az intrikákat, a fantasyt, a sci-fi könyveket és bírják a brutális dolgokat.
Bővebben a könyvről YouTube videóban hallhattok :)
https://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
BlackandWhitebookshelf>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Mindenek előtt, @Zsivicz_Norbert , ezúton is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam ezt a történetet!

Először a külsőségekről ejtenék pár szót: imádom a borítót, nagyon szép árnyalatokkal lett megalkotva, a cím pedig kellően figyelemfelkeltő.

A sci-fi világa tőlem elég távol áll, nem igazán léptük még át a „barátzónát”, ezért talán egy kicsit félve kezdtem bele az olvasásba, de hamar bebizonyosodott, hogy a félelmem alaptalan volt. Teljesen magával ragadott a történet és egy nagyon jó olvasmányélménnyel gazdagodtam. Szerettem olvasni, mikor épp nem olvastam szerettem elmerengni a történeten , hogy vajon, mi lesz a következő lépés, és szerettem írni erről a kötetről, megosztani másokkal.

A történet egy nagyon komplex világot tár a szemünk elé, jól kidolgozott világépítéssel a sci-fi és a fantasy pillérén egyensúlyozva. Számomra valamiért a fantasy érzés végig erősebb volt, de a könyv erős sci-fi szállal rendelkezik. Nekem bizonyos jelenetek a mítoszok világát idézték, ami még izgalmasabbá tette az olvasást. A narrátor E/3-ban kalauzol végig minket az történeten, de az eseményeket más-más szereplőkön keresztül ismerjük meg.

A karakterek ugyancsak jól kidolgozottak, az én szívemhez Emma állt a legközelebb, akiben egy nagyon erős női karaktert ismertem meg, aki ha kell képes nehéz döntéseket meghozni. Erick tipikusan az a rossz karakter, akit utálunk a tettei miatt, de „kedvelünk”, mert jól hozza a rá osztott szerepet. Kiemelném még Edemet, aki egy részt egy nagyon érdekes szereplő, másrészt már az első fejezeteiben nagyon közel került a szívemhez.

A történet végig izgalmas, szépen építkezik, fordulatos, nem hagyja unatkozni az olvasót. Kapunk királyokat és lovagokat, fém szörnyeket, boszorkányokat, rejtélyeket, utazásokat és még sorolhatnám. A cselekmény az írás stílusának köszönhetően filmszerűen bontakozik ki az ember szeme előtt. Mágikus pillanat: mikor összeáll, hogy a kötet, miért ezt a címet kapta.
Sok megválaszolatlan kérdés és megoldásra való probléma áll még a szereplőink előtt, ez egy határozottan erős kezdés volt.

Kis zavart nekem okoztak a térbeli és időbeli ugrások, de ezek szerencsére hamar kitisztultak. Fel lehet fedezni apróbb stilisztikai hibákat, de egyrészt ezek egy első regénynél szinte természetesek másrészt, (itt) olvasás közben nem fog ezekre fókuszálni az ember.

Azóta, ezen a történeten felbuzdulva több sci-fi történet is a birtokomba került. Akik szeretik a fantasy és a sci-fi zsánerét, azoknak kellemes olvasmányélményt fog nyújtani, akik pedig ismerkedés szintjén vannak, nekik is tudom ajánlani.
Én izgatottan várom a folytatást <3

1 hozzászólás
ancsislibrary>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Ezúton is szeretném ismételten megköszönni @Zsivicz_Norbert -nek a recenziós példányt. Nagyon élveztem az olvasást és várom a folytatást!

Bevallom, sok mindent nem értettem a könyvben, de egy idő után már nem is foglalkoztam vele, hogy azt sem tudom mi történik, gondoltam, előbb vagy utóbb úgyis kiderül. De amit értettem, az nagyon tetszett, sőt, egye fene, még az is tetszett, amiből egy szót sem értettem. A végére több minden kiderült, néhány kérdésemet sikerült megválaszolni, de ezek mennyisége elenyésző és igazából csak még több kérdést szültek. Szeretem az ehhez hasonló könyveket, mert pont ezért (is) hosszabban fenn tudja tartani a figyelmemet és az érdeklődésemet, mert nem leszek addig nyugodt, amíg nem értek meg mindent, de tényleg mindent.
Rendesen folyt a vér és hullottak az emberek, ami meglepő módon tetszett, nem szoktam vérengzős könyveket olvasni, de szeretem, amikor nem lehet kiszámítani, hogy éppen melyik fontosabb szereplő hal meg vagy marad életben.
Nem olvastam még ehhez hasonlót, a sci-fi hátterét tekintve számomra egyedi és nagyon érdekes.
Emily elképesztően béna és idegesítő volt, főleg amikor „menekült”, bár, amit csinált ennek a szónak a megcsúfolása volt inkább. Ő számomra a „humor” forrása volt. Edward nagyon szimpatikus volt és a „fia” is. Nagyon tetszett a sok nézőpontváltás, így több szereplő szemszögét is megismerhettem.
Végezetül a borító, először nem értettem, hogy mi akar lenni, de a színek nagyon tetszettek, majd a könyvet olvasva hamar rájöttem, hogy egy fontos fordulópontot ábrázol a könyvből, így csak még jobban tetszett.
A regény olvastatja magát, gyorsan haladtam vele, még az átlagosnál is gyorsabban, mert éheztem az információkra. Kíváncsian várom a sorozat következő részét és nektek is szívből ajánlom!

1 hozzászólás
JFanni>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Először is szeretnék köszönetet mondani az írónak, @Zsivicz_Norbert –nek, hogy bizalmat szavazott nekem és elolvashattam a könyvét. Köszönöm szépen itt is.

Kezdjük magával a borítóval. Emlékszem, Instagramon láttam meg először a könyvet egy lánynál és írtam is neki, hogy mennyire jól néz ki a könyv. Szóval már első látásra is imádtam a borítót.
Nagyon tetszik, hogy a kék különböző árnyalatai jelennek meg. A hajó és a gépszörny is valami fantasztikusan néz ki. Gratulálok a tervezőnek. Amikor pedig elolvastam a könyvet, akkor tudtam, hogy egy nagyon fontos jelenetet is ábrázol egyben. Ez plusz pontot is érdemel. Viszont az egész könyvnek gyönyörű a kivitelezése. Található benne egy térkép is, ami szintén gyönyörű. Itt meg lehet nézni: https://www.zartbirodalom.hu/a-vilag . A történet során is sokat használtam, hogy jobban el tudjak igazodni ebben a világban és hogy minél több információt megtudjak egyes helyekről, illetve a háborúkról. Ugyanis ha a térképen a piros pöttyökre kattintotok, akkor rengeteg fontos információt megtudhattok ezekről a helyekről. Én ajánlom, hogy olvasás közben használjátok. A könyv szerkesztése is tetszett. Pont megfelelő volt a betűméret.

Amikor elolvastam a fülszöveget, már akkor is megfogott a történet. Éreztem, hogy ebben bizony lesznek fordulatok. Aztán elolvastam a prológust, akkor tudtam, hogy nagyon fogom szeretni ezt a történetet. Nem sűrűn olvasom sci-fi műfajban, viszont alapvetően szeretem ezeket a történeteket, szóval nem tartottam tőle egyáltalán.

Magát a történetet több szereplő szemszögén keresztül ismerhetjük meg. A történet egyébként E/3-ban íródott, ezt nem igazán szoktam kedvelni, de itt egyáltalán nem volt zavaró számomra. Elég erősen indul a történet, sejthető, hogy ez a tragédia milyen hatással lesz az ezt követő eseményekre. Mert bizony hatalmas hatása lesz. Azt el kell mondanom, hogy az elején kicsit összekavarodtam, hogy ki kicsoda és kinek a kicsodája, de végül ezen elég hamar kiigazodtam, jó párszor meg is lepődtem.

Az író stílusa könnyed és olvasmányos volt, szóval nagyon gyorsan lehetett haladni a történettel. Aztán persze azért is, mert nagyon izgalmas volt. Tetszett hogy úgymond ötvözve lettek különböző elemek. A történetben szerepet kap a királyság, de ezzel ellentétben gépszörnyek miatt fullad katasztrófába az expedíció, szóval azért itt már megjelennek a sci-fi elemek.
Szerintem nagyon erős kezdést kapott a történet. Minden fejezet úgy ért véget, hogy tudni akartam mi fog történni. A fejezetek sem voltak hosszúak, szóval mindig megnéztem, és mondtam, hogy ezt még muszáj elolvasnom.

A szereplők is nagyon jól ki voltak dolgozva. A történet elején rögtön megismerhetjük Edwardot és Svent. Ők fontos szerepet játszottak az expedícióban. Nekem Edward az elejétől szimpatikus volt. Szerintem egy nagyon jól megalkotott karakter. Tetszett a személyisége, a hűsége, hogy sosem felejtett és a bátorsága. Akit még kiemelnék az Emma és Emily, ők egy anya lánya páros. Szerettem az ő kapcsolatukat. Emily fiatal létére nagyon vakmerő és érdekes személyiség. Nem szeretne tipikus hercegnő lenni, sokkal jobban vágyott arra, hogy harcoljon. Emmában szerettem, azt, hogy mennyire védelmezi a gyermekeit, mennyi mindent tesz értük. Eric a kezdetekből fogva nem volt szimpatikus. Tipikus az a személy, aki középpontban akar lenni, uralkodni akar mások felett, ő akar lenni a domináns személy. Persze itt azért kiderül egy- két dolog, hogy miért is lett ilyen, de attól még nem tudtam megkedvelni. A történet teli van érdekes karakterekkel, erről nem is szeretnék hosszan írni. Szerintem mindenki fog találni magának egy olyan karaktert, akit kedvelhet. Mivel váltott szemszögek voltak, így minden szereplő által követhettük az eseményeket. Amik egyébként több szálon futottak, viszont a végén nagyon jól összehozta az író.
Több témát is érint a történet, ilyen pl. a vallás. Szerintem sok dolgot is tanulhattunk a történetből, volt mondanivalója. Az örök szerelem szerintem nagyon jól volt ábrázolva.

Egy szó mint száz, szerintem ez egy szuper könyv volt. Érdekes, fordulatos, izgalmas és tanulságos. Mindenkinek ajánlom, aki kedveli ezt a műfajt. Úgy érzem, hogy egy egyedi történetet sikerült alkotni.

A vége nagyon tetszett, hiszen még akkor is adagolta az író a fordulatokat. Rengeteg dolog maradt még nyitva, de úgy érzem ezekre is választ fogunk kapni.

A Zárt Birodalom egy remek olvasmány lehet, ajánlom mindenkinek!

2 hozzászólás
P_A_Doorman>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

Egy igazán hangulatos és szerethető kötet, mely remek hangulatával képes rávenni az olvasót arra, hogy kiszakadjon a világ forgatagából. Az első olyan könyvem, amelyet nem a borítója vagy a jó ajánlás véget akartam elolvasni. A világhoz tartozó weblap volt az, mely felkeltette az érdeklődésemet. De nem csak a formabontó mobilbarát honlap miatt éri meg elolvasni ezt a regényt. Ajánlom minden kísérletező kedvű molynak. Bámulatos, hogy mennyit változtat a történethez kapott térképen az Epilógus, igazi rácsodálkozás ez a kötet. Én személy szerint várom a folytatást. A könyvről írt részletes írásomat megtaláljátok a Smoking Barrels blogon: https://smokingbarrels.blog.hu/2021/12/29/konyvkritika_…

1 hozzászólás
Aurora_P_Hill IP>!
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom

A könyvet egy játékban nyertem, és nagyon-nagyon örültem neki, mert a borítója azonnal megfogott. Látszik a grafikán, hogy részletesen kigondolt, és bizony kapcsolódik a történethez is (nekem ez egy fontos szempont). A könyv stabil, jól olvasható, kellemes fogású.

A címkék közül a „horror”-ral voltak fenntartásaim, mert nem szeretem ezt a műfajt, ezért kissé félve kezdtem bele az olvasásba. A végére azonban rájöttem, hogy ez nem is volt annyira veszélyes, felesleges volt aggódnom. A gyomrom bevette a durvább jeleneteket is, nem volt olyan érzésem, hogy félretenném a könyvet.

A váltott szemszög miatt az első oldalakon kerestem a könyv ritmusát, de aztán ráéreztem, és onnantól kezdve már összeraktam a cselekményt. A szereplők mindegyikét kedveltem valamiért, még Ericket is, aki a legnegatívabb karakter volt a végéig. Ha ki kellene emelnem valakit a bátrak közül, akkor a két női karaktert, Emmát és Emilyt választanám. Edem volt a legsemlegesebb számomra, remélem, a folytatásban többet megtudunk róla.

A könyv enyhe függővéges, és mivel a szerző több kötetben gondolkodik, ez így teljesen rendben is van. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul ebben az első részben bemutatott „zárt birodalom”, és mi lesz a szereplők sorsa a folytatásban.

Ami nagyon zavart a kezdetektől egészen a végéig, az a helyesírás, a központozás és a tördelés gyengesége. Sajnos, rááll a szemem az ilyenekre, és ha egy oldalon több is van, akkor erre fókuszálok. Szerintem a szöveg elbírt volna még 1-2 átolvasást, kontrollt, mert ezeket ki lehet szűrni. Csakis emiatt vontam le egy pontot.

Ettől függetlenül a történet izgalmas, fordulatos és váratlan eseményekkel telített volt. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a középkor és a modern technológia keveredését, a szerethető, bátor karaktereket, és egy titokzatos, új jövő lehetőségét.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Razor P>!

Egy embert az emlékei teszik azzá, aki.

371. oldal, III. fejezet, Edward

9 hozzászólás
a_bookworm_named_honey P>!

Még el sem kezdték, de neki már most elege volt az egész ceremóniából.

47. oldal, Prológus - Emma

a_bookworm_named_honey P>!

Az elmúlt tizenöt év felét olvasással töltötte; nem volt olyan ősi tekercs vagy könyv, amit ha csak futólag is, de ne olvasott volna.

111-112. oldal, I. fejezet - Emma

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
a_bookworm_named_honey P>!

A tudás ára… a tudás ára maga lenne a keserűség?

112. oldal, I. fejezet - Emma

Kapcsolódó szócikkek: keserűség · tudás
KiraTheUltimate P>!

Ítéletidő a világ végén, vagy talán még azon is túl…

(első mondat)

kékvérűholló>!

A forróság elviselhetetlen volt, de az ő ereiben most megfagyott a vér.

202. oldal, II. fejezet

kékvérűholló>!

A halál közelében a legtöbben egyformák. Gyávák.

243. oldal, II. fejezet

ENZED_Kiadó KU>!

Azért vettem részt az expedíción, hogy magát épségben hazavigyem, atyám! És be is fogom tartani a szavam… Úgy gondolom, már ez önmagában megéri az áldását!

Prológus - Edward, 17. oldal

kékvérűholló>!

“S eljő majd a hírnök ki képes használni Maleck erejének szilánkját. Az ő vére fogja megnyitni a kaput Maleckhez, a valódi istenhez! Híveinek pedig bármit megad majd szabadulásáért az alvilágból. Így elhozva az új világot, a hazugság nélküli tisztaságot. Az utcákon vér fog folyni, de az emberiség a hamvaiból újjászületve egyesül és legyőzi a hamis isteneket!”

187. oldal, II. fejezet

kékvérűholló>!

Véget érhetne ez a rémálom… nem kellene tovább szenvednem…

220. oldal, II. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Justin Cronin: A szabadulás
E. E. Knight: A Farkas útja
Christopher Buehlman: A fekete nyelvű tolvaj
Marissa Meyer: Cress
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Stephen King: Az Intézet
Tamsyn Muir: Gideon, a Kilencedik
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények