Attila ​kincse – avagy Valdemár és a többiek 3 csillagozás

Zsigray Julianna: Attila kincse – avagy Valdemár és a többiek

Valdemár ​ocsmány kerti törpe. Gabi annyira utálja ezt a dísztárgyat, hogy lasszóval átemeli a szomszéd telkéről, s elrejti nagyapja pincéjében. Kultúrmissziónak tekinti a dolgot. Péter, a régészjelölt Attila sírját keresi a Duna-menti kisváros határában. Marci, a komoly tudós azt panaszolja, hogy ellopták a múzeumból az avarkori aranyleleteket, meg a rendkívül értékes görög kancsót. S egyszer csak megjelenik a színen Ági mamája, a valahol messze élő, dúsgazdag szépasszony, s az új élet, a fényes lehetőségek mézesmadzagjával csábítja lányát. A gyereksereg pedig kint reked a parti házban, ahová barackszedésre indultak: árvíz zárja el őket az egész világtól. Félholt taxisofőrt halásznak ki a hullámokból, majd nemsokára fölbukkannak a fegyveres rablók is – a kincsekért jöttek.
Hogyan függnek össze ezek a látszólag oly távoli dolgok? Sikerül-e ártalmatlanná tenni a gazembereket? Megmarad-e Ági a papája mellett? Erről szól ez a végtelenül izgalmas kalandregény, minden szavát… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1992
168 oldal · ISBN: 9631168425

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

blackett>!
Zsigray Julianna: Attila kincse – avagy Valdemár és a többiek

Ez is egy általános iskolai jutalomkönyv volt, ezt is ronggyá olvastam. Egy kicsit olyan, mint egy Kisvárosba oltott Vakáció a halott utcában, csak kevésbé szürreális poénokkal. Rettentő hasznos kifejezéseket tanultam belőle, mint például a „kispolgári ízléstelenség” és a „madonnakivágás”. Felnőtt fejjel persze elszörnyedek annak emlékétől, hogy milyen borzasztóan öregnek tűnt nekem némelyik szereplő, például Nagy Halász, a bús, ámde önérzetes költő (frissen érettségizett!), vagy Feri „bácsi”, a 26 esztendős taxisofőr. Viszont a mai napig tiszteletlenül röhögök, ha eszembe jut a gimnázium igazgatója, aki szerint a divatosan fésült lányok vízihullák.

Virágszépe>!
Zsigray Julianna: Attila kincse – avagy Valdemár és a többiek

A regénynek gyerekek a szereplői, nyár van, szünidő, barátságok és szerelmek születnek. Fordulatos, kalandos történet, keresik egy titokzatos múzeumi rablás elkövetőjét, az árvíz által körülzárt parti házban veszélybe kerülnek. Érzelmes, mozgalmas történet, bár a megoldások, néhol túlzottan naívak. Igazi kedves ifjúsági regény. Kissé túlhaladt rajta az idő.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Vakáció a halott utcában
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Dékány András: Az Óceán Császára
Francis Kálnay: Chúcaro
Borbély László: A Senki-szigeti nagy kaland
Hunyady József: Pepito
Nemere István: A kozmosz lovagjai
Erdős István: Rajkó