Kulcs ​a nőkhöz – Hódítási és párkapcsolati ismeretek férfiaknak 6 csillagozás

Zsedényi Csaba: Kulcs a nőkhöz – Hódítási és párkapcsolati ismeretek férfiaknak

Zsedényi Csaba egy igazi Pick up artist, azaz egy csajozó művész. Amerikában tanulta a „mesterségét” és ma már több mint 300 sikeres tanítványa van. Az egyikük – aki sikeres modell – így beszélt a könyv elolvasása után: „A csajozós részt elolvastatnám minden fiatallal. Hogy ne csak évtizedek múltán jöjjenek rá, miért estek pofára újra és újra – ha rájönnek egyáltalán. És még valami: ha a megnyerő külső lenne az ismerkedés kulcsa, akkor e téren a modellek lennének a legsikeresebbek. Ám koránt sincs így. Hála Csabinak, végre mindenki megismerheti, mi az, ami egy Nő számára sokkal, de sokkal fontosabb.”

>!
Jaffa, Budapest, 2008
240 oldal
>!
Jaffa, Budapest, 2008
240 oldal · ISBN: 9789630648097

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
virrasztó
Zsedényi Csaba: Kulcs a nőkhöz – Hódítási és párkapcsolati ismeretek férfiaknak

„..a logika az ellenséged.”

Az első két részt átlapoztam, a harmadik, párkapcsolatról nyilatkozó részt tüzetesebben olvastam_ Az alapvető tévképzet, amit végigvisz az iromány, hogy a nők külön fajba tartoznak_ Nevetséges_ Lehet, hogy nekem van isteni mázlim és jó körökben mozgok – mondjuk a Földön-, de szerény véleményem és tapasztalatom szerint a nők igen nagy százaléka okos, intelligens és logikus gondolkodású, nem egy huszonnégy órás érzelem-bomba, aki a petefészke és méhe ciklikus változása szerint hangulat-ember_ Nem szeretem azt a tévképzetet, hogy nemtől függően mindenki a nemi szerveivel „gondolkodik”_ Nem kedvelem ezt a könyvet_ Az értelmet, értelmes embereket szeretem_

Vannak benne igazságok és személyiségfejlődésre is ösztönöz -ne_ Akinek nincs gerince, az nem fog növeszteni egyet magának és nem lesz egy könyv után alfahím; nem lehetünk mind ugyanolyan tökösek, nem lehet mindenki nagydumás, nem lehet mindenkiből klisé férfit faragni_ Különben is, minek? A jellem nem lehetne divatfüggő_

„Feleségedre nincs jótállás vagy garancia.” A nőnek meg a férje nincs_ Micsoda újdonság, nem programozott tárgyak, gépek vagyunk_ Ki az, aki egy könyv alapján házasodik? És mióta csak egy kihívás – nem értem_ És miért kéne egy nőnek arra ígéretet tenni, hogyha megszüli a gyerekem, utána is sovány marad és utána is ugyanannyiszor lefekszik velem, mint a gyerek előtt? Azt hiszem lemaradtam, mióta ez a modern esküszöveg lehet az anyakönyvvezetőnél vagy a templomban_

A férfiak nem tökéletesek, bármennyire hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni_ A nők sem tökéletesek_ Az emberek nem tökéletesek_ Ne feltételezzük_ Ne tagadjuk le, hogy feltételezzük, ha egyszer száznegyven oldalon áradt a szövegből ez a feltételezés..

Amire segített ráébrednem, illetve megerősített azon feltételezésemben, hogy nem, a nőkhöz nem lehet útmutatót írni, nincs recept vagy kulcs_ Egyik nemről könyvet írni a másiknak teljesen fölösleges általánosítások tömkelege_

Utóirat: „A kutyákkal ellentétben, ha egy macskát meg akarsz simogatni, akkor az általában nem hagyja magát. Ha viszont nem foglalkozol vele, akkor egyszer csak odabújik hozzád. A nők olyanok, mint a macskák.” Még a macskák sem egyforma jellemek_

>!
Leon29
Zsedényi Csaba: Kulcs a nőkhöz – Hódítási és párkapcsolati ismeretek férfiaknak

A könyv három nagy részből áll. Az első a lányokkal való ismerkedésről szól, a második a randizásról, társkeresésről, a harmadik pedig a párkapcsolatról. Úgy vélem, ez utóbbi lett a legszínesebben megírva. A könyv nagyon olvasmányos, néhol gondolatébresztő, és sok hasznos információt tartalmaz. A magam részéről tehát ajánlom olvasásra azoknak, akik érdeklődnek azon témák iránt, amik a könyvben megjelennek.

>!
NorrinRadd
Zsedényi Csaba: Kulcs a nőkhöz – Hódítási és párkapcsolati ismeretek férfiaknak

Nekem kicsit eltérő a véleményem, mint korábban szólóknak. Azok számára, akik túl félénkek, gátlásosak, introvertáltak, viszont ezen változtatni akarnak ez egy teljesen jó kiindulópont. Nem kell egyetérteni az eszközökkel, de amiket megfogalmaz az nem is a megmásíthatatlan egyetemes igazság.
Pont arra próbálja rávezetni az embereket, hogy fejlesszék magukat, hogy merjék megmutatni a személyiségüket, hogy legyenek magabiztosabbak. (ezt lehet néha kicsit egyesek számára idegen formában mutatja be, de a sarkalatos példákat sokszor direkt hozza fel.)
Amit a párkapcsolatos részben leír pedig kb telitalálat. ( a környezetemben lévő párok/házasok beleértve az én kapcsolatomat is, eléggé lelaposodott és erről csak 2 ember tehet)
Legyenek az embernek elvárásai saját magával és a leendő feleségével/férjével szemben. Lehet, hogy ehhez mondjuk 10-zel több nővel/férfivel lesz dolga, de végül megtalálja azt, akivel boldogan élhetnek és nem az lesz, hogy 7-8-10 év múlva 1-2 gyerek mellett kitalálják, hogy ez nem is jó. (és igen, ez nem függ a nemektől az én szememben)
Összességében szerintem ez egy teljesen jó indulóanyag ahhoz, hogy valaki elinduljon a változás útján. Az, hogy kinek mi a motivációja a változásra az kb mindegy. A szerző is leírja, hogy ezek kölcsönhatásban vannak. Lehet valaki végre egy normális párkapcsolatot akar és ezért kezd bele, vagy párkapcsolatban él, de változtatni akar az életstílusán vagy új célokat akar, akkor az a lényeg, hogy fogjon bele.
Számomra inkább az volt a mondanivaló lényege, hogy az ember vegye kezébe az irányítást és legyen a saját sorsa kovácsa.


Népszerű idézetek

>!
miss_antrophy

Sajnos az emberi viszonyokat, így a párkapcsolatokat is a kommunikációs problémák megléte mellett amúgy sem az önzetlen szeretet jellemzi. Sokkal inkább egyfajta üzleti viszonyról van szó. A felszín alatt a legtöbb embernek a következő a hozzáállása: Ha a másik megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik és elvárásomnak megfelelően viselkedik, valamint minél többször azt teszi, ami számomra kellemes, akkor cserébe szeretem. Ha nem, akkor ellenséges vagy közönyös leszek. Azt hisszük a másikat szeretjük, közben csak magunkat a másikban.

15. oldal

>!
virrasztó

Egy kísérlet során felnőtt embereknek azonos videofelvételt mutattak, amin egy 9 hónapos csecsemőt egy varázsdobozból kiugró rémisztő figurával megijesztettek. A csecsemő reakcióját kellett megítélniük. Egy részük úgy tudta, a csecsemő Dana, tehát kislány. A másik csoportnak pedig azt mondták, hogy Dávid, azaz kisfiú. Akik azt gondolták, kislányt látnak, jellemzően úgy gondolták, „félelem” jelent meg a csecsemőn. Akik pedig azt hitték, kisfiút látnak, „dühöt/haragot” mondtak. Azaz már egy 9 hónapos csecsemő esetében is az a hozzáállás, hogy a nőket védeni és támogatni kell, míg a férfiakat meg kell szelídíteni.

157. oldal

>!
Mircsi P

Mert egy nő akkor nyer igazàn, ha végre megadhatja magàt valakinek. Egy férfinak, aki sok szempontból erősebb nàla, és aki nem él vissza ezzel. Akire tàmaszkodhat bizonyos helyzetekben, de ettől még mindketten egyenrangúak és egyformán értékesek.

15. oldal

>!
miss_antrophy

Léteznek szociológiai elméletek, amelyek az ösztönvilágunk részeként jelenlévő félelemként magyarázzák ezt. A törzsi viszonyok között, amikor kis létszámú közösségben élt az ember, amelyet az erős főnök vezetett, az életével játszott az, aki rosszul mérte fel a viszonyokat. Ha a meglévő 5-10 szabad lány közül valamelyiket megközelítette, kihívhatta az erőseb férfiak haragját. Ha ez nem is történt meg, de a megközelített lány elutasította, a többi lány szemében azonnal értéktelenné vált; hiszen kinek kell valaki, aki másnak nem jó. A kis közösségek ezen szabályai később a falvakban élőkre is vonatkoztak.

22. oldal

>!
miss_antrophy

Végtelen számú lánnyal próbálkozhatsz megismerkedni. Ha egy kis vidéki faluban laksz, akkor is könnyebb ma utazni, mint régen; az internetes társkeresők segítségével pedig a szobádból tudsz lányokkal kapcsolatot teremteni. Ha végtelen számú lánnyal van lehetőséged megismerkedni, ez azt jelenti: egy lánynál ugyan csak egy esélyed van, de ha nem jön össze, mindig van másik, tehát soha nem tudod véglegesen elrontani az életed. Akárhányszor megpróbálhatod újra, akárhányszor kipróbálhatsz és gyakorolhatsz bármilyen általad elképzelt ismerkedési módot vagy szöveget. Ma már igazából nincs veszítenivalód. Csak akkor veszíthetsz, ha semmit nem is próbálsz tenni.

24. oldal

>!
miss_antrophy

Oda kell menned a lányhoz, mert valószínűtlen, hogy ő váratlanul megközelít. Azaz csak nyerhetsz, csak jól jöhetsz ki az odamenésből! Bármit csinálsz, bármilyen gyenge módon, és bármilyen dumával.

26. oldal

>!
miss_antrophy

Ha eddig bárki azt mondta nekem, hogy ő képtelen megszólítani egy lányt, akkor én a következőt szoktam kérdezni: „Ha adnék neked egymilliárd forintot azért, hogy odamenj ahhoz a topmodell-külsejű lányhoz, oda tudnál menni?”. A válasz minden esetben igen volt. A végső érvemet még soha nem is kellett bevetnem: „És ha pisztolyt fognék a halántékodhoz, akkor képes lennél?” (Mégiscsak jobb valami pozitív dologgal rávenni valakit valamire, mint negatívval.) Tehát képes vagy rá, hogy a gondolatvilágod segítségével uralkodj az akaratodon, a cselekvéseiden, és a célod eléréshez – az érzelmeidben meglévő félelmek és egyéb frusztrációk ellenére is – azt tedd, amit akarsz.

28. oldal

>!
miss_antrophy

Tanulj meg kaviccsal a cipődben járni, és morzsold szét, amilyen kicsire csak lehet!

28. oldal

>!
miss_antrophy

Ha nem mész oda egy lányhoz, akkor valójában nem ő utasít el téged, hanem te utasítod el – önző módon – a megismerkedési lehetőséget és ezáltal őt is. Ha elutasítod őt, akkor te tehetsz róla.

30. oldal

>!
Mircsi P

Az előzővel ellentétben ez a rész – a mennyiség helyett – a minőségre koncentrál. A közhiedelemmel ellentétben a férfiak nagy része ugyanúgy tartós és boldog párkapcsolatot szeretne, mint a nők. A sok rossz választás, a jó párkapcsolat kialakítására és fenntartására szolgáló képesség hiánya és a személyiségbeli problémák azonban azt eredményezik, sok férfi még magával is elhiteti, hogy ez nem így van. Pedig legbelül olyan teljességet adó társra vágynak, aki mellett hűségesek tudnának lenni, úgy, hogy közben nem vágynak más nőre.

96. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Popper Péter: Lélekrágcsálók
Veréb Emese: Segítség, már megint egy gyökérrel járok!
Pál Ferenc: A magánytól az összetartozásig
Belső Nóra: Veled maradok!
Feldmár András: Szabadság, szerelem
Cora Carmack: Színjáték
Gary Chapman: A szeretet esszenciája
Gary Chapman – Jennifer Thomas: Ha nem elég a sajnálom
Ranschburg Jenő: A nő és a férfi
Gary Chapman: Egymásra hangolva