Jugoszláv ​dzsigoló 11 csillagozás

Zoran Drvenkar: Jugoszláv dzsigoló

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nem érdekel, hogy nézel ki. Nem számít a szagod, a frizurád. A történeteid közömbösek nekem. Legbelül nem törődöm vele, milyen magányos vagy, milyen kiéhezett. Kielégítelek, és egy időre megadom neked azt az érzést, hogy kívánnak. Közelséget akarsz? Keress magadnak egy barátot. Nem akarsz egyedül lenni? Fizess meg, és a tied vagyok. Te megkapod, amit akarsz. Én megadom, amit én akarok.

Branko a saját céljaira használja ki nők magányosságát. A huszonhárom éves vonzó fiatalember a testét használva menekül a széthulló Jugoszláviából. Története időtlen: a férfit nem mozgatja semmiféle hazafias érdek, nincs a horizontján más, csak önmaga – és végül más vesztenivalója sem marad. Egyre inkább kicsúszik a talaj a lába alól, végül pedig mindenért meg kell fizetnie.

>!
Alexandra, Pécs, 2008
270 oldal · ISBN: 9789633707869 · Fordította: Váróczi Zsuzsa

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

fülcimpa>!
Zoran Drvenkar: Jugoszláv dzsigoló

Tény, nem egy lélekemelő olvasmány. Ott a mögöttes tartalom, amin érdemes elgondolkoznunk. Polgárháború. Veszteségek, sebek, feldolgozhatatlan események.
A főszereplő nem akar ebben részt venni. Megértem. És meg is tudnék neki bocsájtani. (Bár, nem hazafias tett a megfutamodás.) De amit cselekszik a történet folyamán, nos, az nem megbocsátható. Ugyanaz történik, mintha a háborúban probálna életben maradni. Megtesz mindent. Áthág testeken, lelkeken. Önmaga szíve pedig üres. És nem is sikerül megtöltenie sem szeretettel, sem részvéttel. Gép. Nem ember.
Ezt teszi a háború.

Vikiwi>!
Zoran Drvenkar: Jugoszláv dzsigoló

Elég sokáig húztam az olvasását,és nem ok nélkül.
Nem vártam csodát,de azért ennél többet… Több helyen megdöbbentett,és kiakasztott.Nagyon hamar elrepült az a kb. 250 oldal,de nem a cselekmény miatt.
Branko kifejezetten idegesített.A NAGY TERVét pedig csak emlegette,de a végéig nem derült ki,hogy mi is az… Pozitívum,hogy voltak benne szerethető karakterek,és a vége felkeltette az érdeklődésemet,az tetszett :)
Felejtős könyv,szerintem már holnapra nem fogok emlékezni a felére sem,de nem is baj.

P.S: Eddig is tökéletesen megvoltam a disznóvágás részletei nélkül,és ezután is meglettem volna…

Rosalie_2 P>!
Zoran Drvenkar: Jugoszláv dzsigoló

Nekem nagyon tetszett. Annyira sikerült meghatnia, hogy Zoran Drvenkar ezzel a művével az egyik kedvenc íróim közé került. Emlékszem, hogy mikor megkaptam a könyvet, reggel el is kezdtem és késő délutánra be is fejeztem. Nagyon megszerettem és örök kedvencem marad.

Cata15>!
Zoran Drvenkar: Jugoszláv dzsigoló

megvettem anno 300Ft-ért leértékelve az Alexandrába.. nem tudom mire számítottam ennyi pénzért.. a feléig bírtam elolvasni, utána félbehagytam, nincs nekem erre időm, mikor sokkal jobb könyvek várnak rám :)
semmilyen értelemben nem keltette fel az érdeklődésemet..

Gabye>!
Zoran Drvenkar: Jugoszláv dzsigoló

Vacillálok a 3.5-4 csillag között..Egyrészt gyorsan haladós olvasmány, a maga módján még érdekes is, ugyanakkor viszont én ennél többet várok egy könyvtől. Persze már a fülszövegben benne van nagyjából minden, mégis..
Érdekes az alaphelyzet, de sztem ennél többet is ki lehetett volna ebből hozni.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Dubravka Ugrešić: The Museum Of Unconditional Surrender
Dubravka Ugrešić: A fájdalom minisztériuma
Dubravka Ugrešić: A feltétel nélküli kapituláció múzeuma
Dubravka Ugresic: The Ministry of Pain
Drago Jančar: Staviteľ
Dragoslav Mihailović: Mikor virágzott a tök
Lojze Kovačič: A valóság
Mihailo Lalić: Hadiszerencse
Szombathy Bálint: Dada-tsúszda
Juhász József: Volt egyszer egy Jugoszlávia