A ​turné (Girl online 2.) 109 csillagozás

Zoe Sugg: Girl Online – A turné

A 27 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddigi világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
A Girl online A turné Penny történetének nem kevésbé izgalmas folytatása.

Pár megdöbbentő adat Zoelláról:

356 oldal · ISBN: 9789633103821 · Fordította: Lovas Anna

Noah Flynn

Mulán>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Első rész után ez picit gagyi volt, de teljesen élvezhető. Penny kicsit idegesített már közvetlen az elején, én kicsit abban reménykedtem hogy valami vagányabb sztori lesz az első rész után.
Icipicit csalódás volt de csak mert nem volt annyira pörgős mint az első rész.

Lillsz P>!

OMG! Ez a rész is a kedvencem lett! :D
Kicsit féltem, hogy a második rész nem lesz annyira jó mint az első, de ez nem így történt.
Noah elég sokat változott, volt egy pont ahol nagyon nagyot csalódtam benne, de végülis megértettem. Penny még mindig bölcs és a korához képest nagyon érett ÉS spoiler
Ami nagyon meglepett az a vége. Nem tudom ki kire gondolt de nálam fel se merült, hogy spoiler .
Kíváncsi vagyok a harmadik részre és várom, hogy megjelenjen, remélem nem kell sokat várnunk rá! 5/5

csakegyluca P>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Az első rész maradandó emléket hagyott nekem hátra, amit nagyon élveztem. Mivel akkoriban együtt megvettem mind a kettő könyvet, nem is volt kérdés, hogy tovább olvasom. Zoe stílusa nagyon megtetszett, így nyáron újból elővettem a nagysikerű sorozatát.
Penny Porter abbahagyta a blogolást, és inkább az iskolára, a távkapocsolatára koncentrált. Majd annyi idő után eljött a nap, amikor találkozott szerelmével, a híres zenésszel, Noah Flynn-nel. A fiú elhívta egy turnéra, ami egész Európában fog folyni. Az út cseppet sem olyannak sikerül, mint aminek Penny elképzelte, ugyanis az elhagyott telefonjáról valaki fotókat küld neki fenyegető levelekkel. Noah pedig egyszerűen nem érti meg azt, hogy a lány csak egy nyugis estét szeretne, hogy együtt legyenek oly sok idő után. Noah hajthatatlan, terveikbe mindig beleszól a munka. Valami, vagy valaki meg akarja akadályozni, hogy szétváljanak útjaik. De ki?
A könyv mindvégig arról szól, hogy híresnek lenni nem mindig olyan egyszerű és csodálatos, mint ahogy azt az újságok írják, vagy amit a színpadon látunk. Penny is belecsöppen abba a mókuskerékbe, ahol az emberek fogdossák őt, nem akarnak utat engedni neki, ellopják a holmiját, és a paparazzók furcsa helyzetekben készült képeit sem lehet megúszni. Az a baj, hogy ez nem csak a könyvben van így, hanem a való életben is. Amikor legutóbb voltunk Magna Cum Laude koncerten, egy nem normális ember üres viszkis üveget dobott a színpad irányába, eltalálva vele egy anyuka fejét. Ennél még rémesebb és furcsább dolgok is történtek, ha csak a rajongókra gondolunk. Így teljesen meg tudtam érteni Penny helyzetét.
Azt veszem észre, hogy sok második rész nem éppen a boldogságról szól, hanem szembesíti velünk a problémákat, azt, hogy az életnek milyen kiszámíthatatlan és hullámos útjai elé nézünk sokszor. Gondoljunk csak a Csókfülkére, vagy a Fiúknak akiket valaha szerettem folytatására. Arra, amikor a rózsaszín köd eltűnik, és az egész életszagú lesz. Mások ezeket nem nagyon szeretik, hiszen a regényekben kikapcsolódást remélnek, valaki csak el szeretne szakadni a mi világunktól, a problémáktól, így nem annyira nyerik meg a tetszésüket az efajta megoldások. Viszont én úgy gondolom, hogy nem baj, ha egyszer kétszer arcon csap minket a valóság, mert csak így jövünk rá, hogy milyen is a valódi világ. Így tanulunk hibáinkból. Köszönöm az írónőnek, hogy ezt az arcát is megmutatta a könyvön keresztül.
Zoe Sugg olyan hangulatosan tud írni, hogy azt egyszerűen nem lehet elfeljeteni. Könnyedén, csajosan. Amennyire kevés könyve is jött ki, olyan jól tud ifjúságit írni. Ha elkezded az egyik művét, nem tudod letenni. Ha majd a húgom is nagyobb lesz, ajánlani fogom neki ezt a sorozatot, mert tényleg ezt a 13-17 éves korosztályt fogja meg. De az idősebbeknek is tartogat meglepetéseket, szóval, bárki olvashatja. Néhol éreztem, hogy túl gyerekes, de a következő mondat pedig olyan volt, ami miatt nem tudom ezt mondani rá.
Penny aranyos, eszes, jó stílussal megáldott karakter. Gondolatait élmény volt olvasni. A pánik rohamain kívül minden oké volt vele. Szerintem a való világban is nagyon jól kijöttünk volna egymással, mert egy olyan személyiség, aki mindenkinek szimpatikus, hiszen szerénysége nem kölcsönöz neki semmilyen taszító jelleget.
Noah Flynn itt nem volt önmaga. Biztos nehéz lehet egy turné, úgy hogy közben mindent egyeztetni kell, éjszaka meg mennek a koncertek, és így a magánélet nehezen fér meg a munka mellett. De azért tudhatta volna, hogy hol a határ. Az, hogy jobban bízik a barátjában, mint a szerelmében, nem jó pont. Én mindent megértek, csak úgy, mint Penny, de van ami néha már nekem is sok.
Összességében ez a rész is jó volt, de az elsőt azért nehéz űberelni. Nagyon örülnék annak, ha a harmadikat is lefordítanák, mert biztos, hogy az is a polcomon kötne ki. Mindenkinek ajánlom, mert egy nagyon jó limonádé.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/07/zoe-sugg-girl-…

Pepe0810>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Jajj,nagyon tetszett ez a rész is. Kellemes kikapcsolódás volt. :) Kellőképpen volt izgalmas,romantikus,humoros, és azért néhol szomorú is. Sajnos Noah-ban többször is csalódnom kellett. Penny a korához képest nagyon érett gondolkodású. Nem gondoltam volna,hogy Dean lesz spoiler Nagyon tetszett a vége,remélem hamarosan olvashatom a folytatását! :)

t_nori>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Girl Online újra bekapcs…
Hm…nem is tudom hol kezdjem. Nagyon jó pillanatban kezdtem neki ennek a könyvnek. Éppen egy olvasói válságból lábaltam kifelé,és mindenképpen egy könnyed történetre vágytam. Úgy gondoltam,hogy erre tökéletes lesz a Girl Online 2. része. Nos,maga a történet csöpög a romantikától,de ez nem baj,mert valójában erre számítottam. Ez a rész eléggé klisés lett,de azért annyira mégsem,mert mégis volt benne izgalom,és egy csöppnyi kiszámíthatatlanság (a történet egy részén,de erre később visszatérek). A borítójáról annyit,hogy nekem egyáltalán nem tetszik,de ezért nem adok pontlevonást,elvégre a történet számít.
Nos,ha már történet,akkor erről is szeretnék írni néhány dolgot. (Spoilerek előfordulhatnak,de igyekszem kitakarni őket.) Szóval,Penny továbbra is idétlen maradt,sajna nem javult semmit. Elesik,megbotlik,leönti magát,de annyi baj legyen…Noahnak így tetszik. Ebben a részben viszont szerintem jobban tudtam Pennyvel azonosulni,mert a valóságban valószínűleg én is sokszor úgy cselekedtem volna,mint ő. Főszereplőnk és Eliott barátsága számomra lenyűgöző. Mindig,minden helyzetben hűségesek egymáshoz. Noah-val kapcsolatban vegyesek az érzelmeim. Azért eléggé elhanyagolta Penny-t a turné során. Tényleg,megígérte,hogy majd kettesben is sok időt együtt töltenek és amikor erre sor került,valahogy mindig fontosabbnak tartott más dolgokat. ( spoiler ) Igazából nem tudom,hogy abban az esetben mit gondoljak róla,amikor spoiler
És lett egy új kedvenc szereplőm,Larry. :D Kinézete tisztára kemény biztonsági őr kisugárzású,de belül mégis lágyszívű. Imádom! :DD
Érdekes,hogy meleg vonal is megjelenik a történetben,mostmár erőteljesebben,mint az előző kötetben. Na és az a rész,amire én nem számítottam,az az,hogy spoiler
Remélem,hogy lesz majd 3. rész is,szívesen olvasnám tovább Penny történetét. Abszolút 5*.

Bajnoczianna>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Az előző könyvben vidámság bombát kaptam. Azonban ez itt most elmaradt, valóban sok minden történt benne mint az másik regényben. Mégsem lett olyan jó mint az elődje, inkább olyan volt mint egy kötelező fogalmazás amit meg kell írni mégha nem is tetszik. Kicsit unalmas lett, nem kötött le annyira.

deen>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Sajnos ez a könyv nem kötött le, egyáltalán nem érdekelt, mi fog történni Pennyvel. Már az elején kiderült, hogy egy pánikrohamokkal küzdő tizenhat éves lánynak semmi keresnivalója egy rockbanda turnéján. A háttérben zajló kavarások, sajnálkozások és könnyek pedig pont ezért nem hatottak meg. Szinte végig sablon szerint haladt a történet, ugyanazok az események követték egymást, így unalmassá vált. Még a csavarnak szánt rész sem ért meglepetésként. Egyedül a befejezést éreztem reálisnak.

Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Bővebb értékelés a blogon: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/06/zoe-sugg-turne.html

„Újfent csak gratulálni tudok a tehetséges és sokszínű Zoellának, amiért megalkotta a regényt. Miután a Girl Online első része nagyjából egy lezárt könyv, felvetődhet a kérdés: Nem lesz-e a második része hatásvadász és erőltetett? Kicsit féltem ettől én is az elején, de bíztam Zoe-ban, és rájöttem, hogy felesleges volt az aggodalmam. Ahogy a fülszöveg is mondja, Penny történetének folytatása nem kevésbé izgalmas, mint az első kötete. Nagyon jó volt újra belecsöppenni Noah és Penny történetébe, ami látszólag csak egy sima egyszerű romantikus, de igazándiból mondanivalója van sok korunkbelinek is. Motivál, hogy megtaláljuk önmagunk még a nagy kavalkádokban is.
Olyan könyvmolyoknak ajánlanám, akik hozzám hasonlóan szintén rettentően és gyógyíthatatlanul romantikusak, továbbá minden tinilánynak, vagy olyan olvasásmániásnak, aki szeretne egy délutánra kikapcsolódni egy stílusilag könnyed történettel.”

Tinah>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Egy borús délutánra tökéletes olvasmány, ám nem igazán nyűgözött le. Erőltetettnek, vontatottnak éreztem a történetet, és mindamellett, hogy vannak erősségei, ez most számomra laposra sikeredett.

Az alap ötlet nem rossz; amit meg kell mutatnia, azt meg is mutatja: a hírességeknek sincs könnyű élete. Ám, mint azt mondottam, nem a legjobb storyline.
Ezért, mint egy osztályzat ez most egy erős hármas. :/

Sadie P>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Az ok, amiért eleinte elkezdtem olvasni a sorozatot itt még inkább a háttérbe szorult: a blogolás. Ezen felül borzalmasan összecsapottnak éreztem a végét, és nem tetszik, hogy nem derül ki egyértelműen, mi lett Pennyék sorsa – esetleg egy epilógussal megajándékozhattak volna minket.

Mindenesetre ezt is legalább olyan gyorsan elolvastam, mint az előzőt: tetszenek a szereplők, mert kellően kidolgozottnak érzem őket, és izgalmas volt a történet, így teljesen bele tudtam feledkezni, ami rendkívül ritka eset nálam.

booksta_girl01>!

Ki mondta, hogy a kaja nem old meg minden problémát? A kaja és a legjobb barátok hivatalosan is a legjobb kombináció.

Cheril>!

Ez a fejezet talán lezárult, de a történet még csak most kezdődik.

BarbyMalik0112 P>!

Van, hogy a mese hőse nem a szőke herceg. Te magad vagy az.

Cheril>!

Mindig jusson eszedbe, hogy van élet a vizsgák után!

BarbyMalik0112 P>!

Wikinek szoktam hívni, mert az agya olyan sok információt raktározott el, mint a Wikipédia, miközben az én emlékeimből olyan gyorsan távoznak a jegyzetek, mint egy Snapchat.

Kicsibogár>!

Mindannyiunknak csak egy élete van, és mi döntjük el, hogyan éljük le. Észre kell vennünk, hogy bármit is mondjanak mások, bárhogyan is próbálják befolyásolni a tetteinket, végül minden csak rajtunk múlik. Legyen szó egy iskolai zaklatóról, egy netes trollról, valakiről, akinek hatalma van fölöttünk, legyen akár egy szülő, egy barát vagy egy minket elnyomó partner: csak MI vagyunk felelősek önmagunkért. Nem élhetünk mások árnyékában vagy folyamatosan másokat kiszolgálva, mert a végén mit tudunk majd felmutatni? Nem lesz egyetlen saját eredményed, nem éred el a személyes céljaidat, és csak valaki más terveit teljesíted be. Ha van valami az életben, amit nagyon meg akarsz tenni, tedd meg. Minden nap egyszeri és megismételhetetlen, szóval kezdd most rögtön.

Melanibvb>!

A selymes forró csokoládéba mártott pelyhes, puha, szádban elolvadó croissant-t receptre kellene felírni szakítás után.

Kicsibogár>!

Magasabbra kell céloznod, mint amiről tudod, hogy képes vagy rá.