A ​turné (Girl online 2.) 85 csillagozás

Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 27 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddigi világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
A Girl online A turné Penny történetének nem kevésbé izgalmas folytatása.

Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
6 millió Twitter-követő,
9 millió Instagram-követő,
15 millió YouTube-feliratkozó,
2,5 millió Facebook-like.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2017
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633104446 · Fordította: Lovas Anna
>!
Libri, Budapest, 2017
360 oldal · ISBN: 9789633103821 · Fordította: Lovas Anna

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Noah Flynn


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lillsz>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

OMG! Ez a rész is a kedvencem lett! :D
Kicsit féltem, hogy a második rész nem lesz annyira jó mint az első, de ez nem így történt.
Noah elég sokat változott, volt egy pont ahol nagyon nagyot csalódtam benne, de végülis megértettem. Penny még mindig bölcs és a korához képest nagyon érett ÉS spoiler
Ami nagyon meglepett az a vége. Nem tudom ki kire gondolt de nálam fel se merült, hogy spoiler .
Kíváncsi vagyok a harmadik részre és várom, hogy megjelenjen, remélem nem kell sokat várnunk rá! 5/5

3 hozzászólás
t_nori>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Girl Online újra bekapcs…
Hm…nem is tudom hol kezdjem. Nagyon jó pillanatban kezdtem neki ennek a könyvnek. Éppen egy olvasói válságból lábaltam kifelé,és mindenképpen egy könnyed történetre vágytam. Úgy gondoltam,hogy erre tökéletes lesz a Girl Online 2. része. Nos,maga a történet csöpög a romantikától,de ez nem baj,mert valójában erre számítottam. Ez a rész eléggé klisés lett,de azért annyira mégsem,mert mégis volt benne izgalom,és egy csöppnyi kiszámíthatatlanság (a történet egy részén,de erre később visszatérek). A borítójáról annyit,hogy nekem egyáltalán nem tetszik,de ezért nem adok pontlevonást,elvégre a történet számít.
Nos,ha már történet,akkor erről is szeretnék írni néhány dolgot. (Spoilerek előfordulhatnak,de igyekszem kitakarni őket.) Szóval,Penny továbbra is idétlen maradt,sajna nem javult semmit. Elesik,megbotlik,leönti magát,de annyi baj legyen…Noahnak így tetszik. Ebben a részben viszont szerintem jobban tudtam Pennyvel azonosulni,mert a valóságban valószínűleg én is sokszor úgy cselekedtem volna,mint ő. Főszereplőnk és Eliott barátsága számomra lenyűgöző. Mindig,minden helyzetben hűségesek egymáshoz. Noah-val kapcsolatban vegyesek az érzelmeim. Azért eléggé elhanyagolta Penny-t a turné során. Tényleg,megígérte,hogy majd kettesben is sok időt együtt töltenek és amikor erre sor került,valahogy mindig fontosabbnak tartott más dolgokat. ( spoiler ) Igazából nem tudom,hogy abban az esetben mit gondoljak róla,amikor spoiler
És lett egy új kedvenc szereplőm,Larry. :D Kinézete tisztára kemény biztonsági őr kisugárzású,de belül mégis lágyszívű. Imádom! :DD
Érdekes,hogy meleg vonal is megjelenik a történetben,mostmár erőteljesebben,mint az előző kötetben. Na és az a rész,amire én nem számítottam,az az,hogy spoiler
Remélem,hogy lesz majd 3. rész is,szívesen olvasnám tovább Penny történetét. Abszolút 5*.

8 hozzászólás
Pepe0810>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Jajj,nagyon tetszett ez a rész is. Kellemes kikapcsolódás volt. :) Kellőképpen volt izgalmas,romantikus,humoros, és azért néhol szomorú is. Sajnos Noah-ban többször is csalódnom kellett. Penny a korához képest nagyon érett gondolkodású. Nem gondoltam volna,hogy Dean lesz spoiler Nagyon tetszett a vége,remélem hamarosan olvashatom a folytatását! :)

Bajnoczianna>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Az előző könyvben vidámság bombát kaptam. Azonban ez itt most elmaradt, valóban sok minden történt benne mint az másik regényben. Mégsem lett olyan jó mint az elődje, inkább olyan volt mint egy kötelező fogalmazás amit meg kell írni mégha nem is tetszik. Kicsit unalmas lett, nem kötött le annyira.

deen>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Sajnos ez a könyv nem kötött le, egyáltalán nem érdekelt, mi fog történni Pennyvel. Már az elején kiderült, hogy egy pánikrohamokkal küzdő tizenhat éves lánynak semmi keresnivalója egy rockbanda turnéján. A háttérben zajló kavarások, sajnálkozások és könnyek pedig pont ezért nem hatottak meg. Szinte végig sablon szerint haladt a történet, ugyanazok az események követték egymást, így unalmassá vált. Még a csavarnak szánt rész sem ért meglepetésként. Egyedül a befejezést éreztem reálisnak.

BarbyMalik0112 P>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Bővebb értékelés a blogon: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/06/zoe-sugg-turne.html

"Újfent csak gratulálni tudok a tehetséges és sokszínű Zoellának, amiért megalkotta a regényt. Miután a Girl Online első része nagyjából egy lezárt könyv, felvetődhet a kérdés: Nem lesz-e a második része hatásvadász és erőltetett? Kicsit féltem ettől én is az elején, de bíztam Zoe-ban, és rájöttem, hogy felesleges volt az aggodalmam. Ahogy a fülszöveg is mondja, Penny történetének folytatása nem kevésbé izgalmas, mint az első kötete. Nagyon jó volt újra belecsöppenni Noah és Penny történetébe, ami látszólag csak egy sima egyszerű romantikus, de igazándiból mondanivalója van sok korunkbelinek is. Motivál, hogy megtaláljuk önmagunk még a nagy kavalkádokban is.
Olyan könyvmolyoknak ajánlanám, akik hozzám hasonlóan szintén rettentően és gyógyíthatatlanul romantikusak, továbbá minden tinilánynak, vagy olyan olvasásmániásnak, aki szeretne egy délutánra kikapcsolódni egy stílusilag könnyed történettel."

Tinah>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Egy borús délutánra tökéletes olvasmány, ám nem igazán nyűgözött le. Erőltetettnek, vontatottnak éreztem a történetet, és mindamellett, hogy vannak erősségei, ez most számomra laposra sikeredett.

Az alap ötlet nem rossz; amit meg kell mutatnia, azt meg is mutatja: a hírességeknek sincs könnyű élete. Ám, mint azt mondottam, nem a legjobb storyline.
Ezért, mint egy osztályzat ez most egy erős hármas. :/

Sadie>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Az ok, amiért eleinte elkezdtem olvasni a sorozatot itt még inkább a háttérbe szorult: a blogolás. Ezen felül borzalmasan összecsapottnak éreztem a végét, és nem tetszik, hogy nem derül ki egyértelműen, mi lett Pennyék sorsa – esetleg egy epilógussal megajándékozhattak volna minket.

Mindenesetre ezt is legalább olyan gyorsan elolvastam, mint az előzőt: tetszenek a szereplők, mert kellően kidolgozottnak érzem őket, és izgalmas volt a történet, így teljesen bele tudtam feledkezni, ami rendkívül ritka eset nálam.

Bancsurka>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

Hm hm. Meggyűlt a bajom ezzel a résszel. Amúgy is mostanában nehezen olvasok mert egy nagy olvasási válság uralkodott rajtam,de ha egy olyan könyvről van szó amit nagyon vártam már akkor azzal valahogy mindig sikerült haladnom. De ezzel a könyvel másképp volt. Nem tudom miért. Valahogy ezt a könyvet nem éreztem olyan jónak mint az előzőt. Az előző csodálatos volt, csakúgy lebegtem mikor azt olvastam. De a második kötetnél nem éreztem ezt. Nem tudom. Egyszerűen ez most nem tetszett annyira mint az előző. Jó volt újra Pennyről meg Noahról olvasni csak most sajnos nem jót hanem rosszat róluk. És ahj talán ezért is ment lassan mert nem akartam azt olvasni, hogy veszekednek, hogy Noahnak nincs ideje Pennyre meg azt hogy szakítanak :( Remélem ez a következő részben/résznél megváltozik, mind az ő kapcsolatuk egymással, mind az én olvasási tempóm.

Könyveskuckó_reblog>!
Zoe Sugg: Girl Online – A turné

A Girl online az első kötet megjelenése óta egyik legfelkapottabb könyv nem csak tinédzsereknek, amely amellett, hogy szórakoztat, felhívja a figyelmet az internetes világ veszélyeire is. Barátság, szerelem, hírnév, pánikroham, blogolás, zene – minden, ami egy mai ifjúsági regényben elengedhetetlen.

Azoknak, akik az első résszel elégedettek voltak, minden bizonnyal ez a könyv is nagy kedvencükké válhat. Fordulatosabb, mint az első kötet, és több problémát is feldolgoz, talán nem is véletlenül, hiszen főszereplőink lassan, de biztosan kezdenek tinédzserből fiatal felnőttekké válni. A kérdés, hogy hogyan tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő nyomással, elvárásokkal, az egyre nagyobb médiafigyelemmel, őrült rajongókkal és a távolsággal, amely a szerelmeseket elválasztja.

Nem véletlen, hogy Zoe első könyve is ilyen sikeres lett, és nem csak azért, mert ismert Youtube sztár, hanem mert olyan őszintén ír a tinédzsereket foglalkoztató problémákról, mintha ez a könyv is „csak” egy blog lenne. Penny idegesen készül az érettségire, és fogalma sincs, milyen szakmát válasszon magának, s kezdi úgy érezni, szerelméhez képest még semmire sem vitte az életben. A történet szépen feldolgozza az ebben a korban jellemző önkeresés és szárnypróbálgatás időszakát. Mindeközben cseppet sem hétköznapi szereplőinknek a távkapcsolattal és a média nyomásával is meg kell küzdeniük. Vajon milyen egy igazi rocksztár élete? Lehet fogalma erről igazán két fiatalnak, vagy habos-babos elképzeléseik vannak? Egyáltalán készen áll valaki tizenévesen arra, hogy ennyire a figyelem középpontjában éljen?

Penny a szemünk láttára küzd meg gondjaival, ráadásul a tavalyi eset óta a blogolást is abbahagyta. Elkíséri Noah-t az európai turnéjára, de közben kezdi úgy érezni, hogy a fiúnak csak az árnyékában él.

Bár kicsit nehézkesen indul a történet, és eleinte nem kevés benne a romantikus rész, a második felére, ahogy a problémák felszínre kerülnek, igazán pörgős és olvasmányos történetté válik. Az olvasó együtt izgulhat egy-egy karakterrel, és nem ritka, hogy oldalt is kell választania, ugyanis a történtek hatására képtelenség igazán lojalitásba burkolózni. Előbukkannak olyan régi-új karakterek, akik felmelengetik a szívünket, de az sem kizárt, hogy egyes szereplők örökre kiírják magukat a szívünkből.

Bátran ajánlom fiataloknak, elsősorban a romantikus műfaj kedvelőinek és persze azoknak, akik olvasták a sorozat első kötetét. :)

Pontozás:
Egyedi besorolásom: 6. Kedvencek között
Karakterek: Penny sokat fejlődött, Elliotot még jobban megkedvelheti az olvasó, viszont spoiler… Annyit még elárulhatok, hogy nagy örömömre szolgált, hogy az első részben már felbukkanó egyik szereplő ebben a kötetben igazán a szívünkhöz nő.
Borító: 10/10 – Tökéletes folytatása az elsőnek. Kicsit az SZJG-re emlékeztet ugyan, de tetszik.
Kinek ajánlom: Tiniknek és nosztalgiázni vágyóknak. Azoknak, akik olvasták az első részt. :)
+ pont: Mert ugyanolyan jól elszórakoztatott, mint az első rész, még ha kicsit göröngyösen is indult.
– pont: Mert megutáltam spoiler


Népszerű idézetek

booksta_girl01>!

Ki mondta, hogy a kaja nem old meg minden problémát? A kaja és a legjobb barátok hivatalosan is a legjobb kombináció.

265-266. oldal

Cheril>!

Ez a fejezet talán lezárult, de a történet még csak most kezdődik.

BarbyMalik0112 P>!

Van, hogy a mese hőse nem a szőke herceg. Te magad vagy az.

341. oldal

Cheril>!

Mindig jusson eszedbe, hogy van élet a vizsgák után!

BarbyMalik0112 P>!

Wikinek szoktam hívni, mert az agya olyan sok információt raktározott el, mint a Wikipédia, miközben az én emlékeimből olyan gyorsan távoznak a jegyzetek, mint egy Snapchat.

9. oldal

Oláh_Zita P>!

Mindannyiunknak csak egy élete van, és mi döntjük el, hogyan éljük le. Észre kell vennünk, hogy bármit is mondjanak mások, bárhogyan is próbálják befolyásolni a tetteinket, végül minden csak rajtunk múlik. Legyen szó egy iskolai zaklatóról, egy netes trollról, valakiről, akinek hatalma van fölöttünk, legyen akár egy szülő, egy barát vagy egy minket elnyomó partner: csak MI vagyunk felelősek önmagunkért. Nem élhetünk mások árnyékában vagy folyamatosan másokat kiszolgálva, mert a végén mit tudunk majd felmutatni? Nem lesz egyetlen saját eredményed, nem éred el a személyes céljaidat, és csak valaki más terveit teljesíted be. Ha van valami az életben, amit nagyon meg akarsz tenni, tedd meg. Minden nap egyszeri és megismételhetetlen, szóval kezdd most rögtön.

Melanibvb>!

A selymes forró csokoládéba mártott pelyhes, puha, szádban elolvadó croissant-t receptre kellene felírni szakítás után.

265. oldal

Oláh_Zita P>!

Magasabbra kell céloznod, mint amiről tudod, hogy képes vagy rá.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sárközi Erika: Három akkord az élet
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Gayle Forman: Hová tűntél?
Rachel Hartman: Seraphina
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Patrick Ness: Háború a békéért
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Joss Stirling: Storm és Stone
Katie Ashley: A szív zenéje