Girl ​online (Girl online 1.) 350 csillagozás

Zoe Sugg: Girl online

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.

Pár megdöbbentő adat Zoelláról:

3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.

A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.

Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és… (tovább)

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Libri, Budapest, 2017
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102404 · Fordította: Lovas Anna
>!
Libri, Budapest, 2016
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102404 · Fordította: Lovas Anna
>!
Libri, Budapest, 2016
366 oldal · ISBN: 9789633108604 · Fordította: Lovas Anna

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Penny Porter · Noah Flynn

Helyszínek népszerűség szerint

Waldorf Astoria


Kedvencelte 37

Most olvassa 17

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Zoe Sugg: Girl online

Alapból szerintem ez a könyv kortól nemtől függetlenül bárkinek szuper olvasmány lehet, nekem most nagy kedvencem lett ez a könyv nem is számítottam erre hogy ez fog történni. Leginkább akkor lehet a legjobb ha épp középiskolás vagy és nem a legnépszerűbb ember vagy a suliban. Ismered a Csáó Lizzy-t? Vagy a Bridget Jones-t?, Na hát ez szuperül összefoglalja mindkét karaktert, ennyit bénázni nem lehet mint amennyit Penny művel de tényleg, annyit nevettem és volt mikor valami ciki történt akkor a párnába vagy a kezembe temettem az arcom és „sikítottam” pedig nem is velem történt meg, de átéreztem azt az égési sorozatot amit Penny nek átkellet élnie. Imádom Elliot karakterét szeretnék én is egy ilyen legjobb barátot. Van benne egy menő rocksztár akit persze kb szerintem csak penny nem ismert és ettől még jobb lett a történet, akarok egy rocksztárt egy romantikus rocksztárt aki kívül kemény de belül árva. Pánikrohamot is feldolgoz a könyv és viszont egy „saját tanácsot is mondanék” hogy ha rád tör a pánik vagy a gyomrodban olyan fura görcs lesz mert mondjuk ideges leszel valamitől vagy bármi próbálj a „hasadon” keresztül „lélegezni ”, nekem épp mielőtt ezt az értékelést írtam előtte volt egy kisebb „gyomoridegem” ( mert hagytam hogy valami bezavarjon a fejemben) talán ez a megfelelő kifejezés rá és végül is sikerült megnyugodnom szóval hátha segít neked is.
És még egy dolog- mindig gondold át hogy kit nevezel barátnak mert azok is csalódást okozhatnak akiket már évek óta ismersz.

' Girl online kikapcs"

GytAnett>!
Zoe Sugg: Girl online

Szeretem azokat a könyveket, amikről pár oldal után megállapítom, hogy ez az én könyvem lesz. Rendesen magába szippantott, komoly gondot okozott, hogy éjfélkor rábeszéljem magam az alvásra. :D
Soha nem hallottam még Zoelláról, de ha hasonló felfogású, mint Penny, akkor tuti bírnám. :)
Csak azon lepődtem meg, hogy valamiért azt hittem, inkább huszonévesekről szól a könyv, de egy 15 éves lányt kaptam. Az elején azt gondoltam, hogy ilyen nincs, de aztán nagyon jól esett. Időnként nem esik rosszul ilyeneket olvasni. :)
A történet nagyon sodort magával, viszont olyan 250-300 oldal után sok lett a szenvedés. Akkor egy nagyon kicsit leragadtam, nem haladtam olyan tempósan, de azért a kíváncsiság hajtott előre. Annak ellenére, hogy egyértelmű volt, hogy mi lesz a vége. :D
Noah-ba sikeresen beleszerettem. :D A változatosság kedvéért. :D Jó volt ez a jófiú karakter a sok bunkó, verekedős, de igazán szeretetreméltó rosszfiúk után.
Igazából sok dolgot nem tudok róla mondani, mert semmi világmegváltó dolog nincs benne, csak egy-két okosabb gondolat. De tingli-tangli könyvnek tökéletes. :)

10 hozzászólás
Pandalány P>!
Zoe Sugg: Girl online

Előrendeléssel jutottam hozzá a Girl online című regényhez, amiről igazából előtte nem sokat hallottam. Őszintén szólva nem mondott semmit a Youtube-sztár, Zoe Sugg neve, de mivel tetszett a leírás, és ráadásul kedvezményes volt az előrendeléssel, így gondoltam, hogy miért ne. Nos, nagy meglepetés volt számomra ez a regény!
Először, az első fejezetek olvasása közben kissé megijedtem, hogy „Hoppá, beleszaladtam egy LOL-könyvbe, ami már nem az én korosztályomnak szól!”, de szerencsére a gyanúm nem igazolódott be. Olyan inkább ez a történet, mint egy továbbfejlesztett LOL-regény. Vicces, szórakoztató, ugyanakkor telis teli van elrejtett igazságokkal, lásd a kiírt idézeteimet.
Adott egy szerény, csetlő-botló lány, Penny, aki megszokott életét éli Brightonban, Angliában szülei, bátyja (Tom) és meleg barátja, Elliott társaságában. A suliban állítólagos legjobb barátnője ott tesz keresztbe neki, ahol csak tud, ráadásul mindezt tűri Penny, nem áll ki önmagáért. Egy szerencse folytán a karácsonyi szünetet New Yorkban tölti a családjával, ugyanis édesanyja esküvőt szervez & végül az egész család vele tart, plusz Elliot.
A környezetváltozás, új dolgok megismerése egyértelműen jó hatással van a való életben is az emberekre, így van ez Pennyvel is. Már első nap érezhető a különbség, mert itt senki nem pletykál róla, senki nem rosszindulatú vele, ráadásul, ahogyan az lenni szokott a regényekben, megismerkedik egy érdekes sráccal, Noahval.
Nem akarom elmesélni itt az egész sztorit, de az biztos, hogy kimondottan olvasmányos és letehetetlen történet. Egyszerűen magával sodort, kellemes meglepetés volt számomra.
A karakterek abszolút szerethetőek egytől egyig, senki nem volt idegesítő, kivéve persze azt a kettőt, akinek direkt ez volt a feladata. Külön kiemelném Penny és testvére, Tom kapcsolatát, mert főleg a könyv második felében derült ki számomra, hogy mennyire közel állnak egymáshoz, nem is gondoltam volna.
Kíváncsian várom a folytatást, mert lesz második rész a könyv belső borítója szerint.

9 hozzászólás
Orsi999>!
Zoe Sugg: Girl online

Nagyon szükségem volt most erre a könyvre. Teljesen kikapcsolt és lekötötte a figyelmemet. A történet is nagyon jó volt, és külön tetszett, hogy fotózásról is volt szó benne. A szereplők nagyon szerethetőek, főleg Bella. Nagyon aranyos volt, hogy ilyen rövid idő alatt mennyire megszerette Penny-t. Tetszettek a témák, amit feldolgozott a könyv, pl.: igaz barátság, szerelem, internet átka/hátránya, és hogy hogyan tudjuk legyőzni a félelmeinket.
Noah kiléte nekem már az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, de még így is érdekes volt. Penny-nél meg már meg se lepődtem, ha cikis helyzetbe került. Ők ketten nagyon aranyosak voltak együtt.

Lillsz>!
Zoe Sugg: Girl online

Ennyi? Úgy olvastam volna még! Persze jó, tudom, hogy van folytatása, de akkor is! :D
Nagyon nagyon tetszett! :D Eddig miért nem olvastam? Noaht nem lehet nem szeretni, eszméletlen cukii! :3 Penny annyira de annyira béna. :D tisztára magamra ismertem Állandóan eltaknyol, cikis helyzetbe kerül. egy csomót égtem vele együtt Megan és Ollie már az elején se voltak szimpik, a végén meg már nagyon elvágták magukat nálam.
Aki még nem olvasta volna el, ez gyorsan tegye meg! Nem fog csalódni! ;) 5/5

FairyDust P>!
Zoe Sugg: Girl online

Pont azt kaptam amire számítottam. Aranyos, csajos köntösbe bújtatott, valamennyi tanító szándékkal rendelkező történet. Örülök, hogy olyan főszereplőt kapott a könyv, aki ügyetlen, csetlő-botló. Ebből a tulajdonságából kifolyólag, sok vicces szituációt rejtett el Zoella a történetben. Ezek a humoros szituációk, nagyon tetszettek, mert a hétköznapi életben is előfordulhatnak bárkivel. :D A sztoriban megjelenik a szerelem, a barátság, a tiniproblémák, és ezeknek az egyvelege, minden formában és mennyiségben, jó sok viccel meghintve. Tetszett a végén a „csavar”. Őszintén szólva, nem számítottam rá, vagy csak nem gondoltam végig logikusan. A karakterek nagyon szimpatikusak voltak egytől egyig, még a rossz tulajdonságokkal rendelkezők se váltottak ki belőlem akkora ellenszenvet. Végre egy olyan könyv, amivel igazán kikapcsolódhat az ember. :)
Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus (nem csöpögős) cselekményt, valamint azok se hagyják ki akik szeretnének egy kicsit megpihenni a sok negatív hangulatú könyv után.

csakegyluca>!
Zoe Sugg: Girl online

A könyvet nem ismertem, mégis egy raktárvásár keretein belül szerencsém volt megvennem mind a két részét. Csak később tudtam meg, hogy egy angol youtueber írta, és hogy nemzetközileg is híres regénnyé vált, ami szinte minden amerikai és angliai bookstagrammer képén feltűnik minimum egyszer és szinte már alap. Zoe Sugg amúgy alig fél éve költözött be az életembe, amikor is szerettem volna gyakorolni egy kicsit az angolt. Külföldi youtuberek kerestem, míg meg nem találtam őt. A mai napig követem az insta profilját és a videóit is nézem, bár az utóbbit nem annyira sűrűn. A pontot az í-re az tette fel, amikor bejelentette hogy gyermeket vár és ez bennem elindított valamit, ami azt mondja: gyerünk, olvasd el a könyvét. Ne hagyd tovább porosodni!

Főszereplőnk Penny Porter vagy ahogy az internetes közösség ismeri, Girl Online élete nem egészen tejfel. Kikerült róla a youtuebra egy eléggé ciki videó, így minden a feje tetejére áll. Pennyt egy utazás azonban kizökkenti a borongós hétköznapokból. Szülei munkája miatt New Yorkba mennek karácsonyozni, ahol megismerkedik egy nagyon helyes, érzékeny, számára tökéletes fiúval. Élményeit meg is írja weboldalára, de mit szól hozzá legjobb barátnője, akinek az internet által kell tudomást szereznie az eseményekről és nem szemtől szembe? Vajon a jóképű Noah útjába áll a két lány barátságába? És mi van, ha Noah nem az akinek mondja magát?

A történet azért is kedves nekem, mert egy blogoló lányról van szó. Minden bánatát, örömét és élményét az oldalán osztja meg csodás képekkel tarkítva. Magamat nem tudtam hozzá hasonlítani, hiszen én leginkább könyvekről írok, de teljesen át tudtam érezni a helyzetét. Egyfajta nyugtató, levezetés is tud lenni az írás, minden értelemben. Ha naplót írsz, ha csak pár mondatot jegyzel le, már az is segít. Na meg a közönség is ott van, az olvasók, akik legtöbbször segítenek, támogatnak és visszajeleznek ha valami történik veled. De számba kell venni azt is, hogy ők csak idegenek, akik ott ülnek a gép felett és írogatnak. A döntés a te kezedben van. Ezt a regény is tudatosítja mindenkivel. A közösségi média jó dolog, de van olyan amikor meg is fordulhat az ellenkező irányba.

A hangulata nagyon nagy hatással volt rám. Könnyed, gyengéd. Bármennyire is játszódott télen, karácsonykor, nem éreztem magam kellemetlenül e téren. A helyszínek ötletesen és szépen voltak leírva. Valamiért nekem a szállodáról ahol megszálltak, egy kicsit ismert és kicsit nem ismert film jutott az eszembe. Ez nem más mint a Szerelem a végzeten.

Abszolút meghozta a kedvemet egy forró kakaó elfogyasztásához, vagy ahhoz, hogy megnézzem már vagy ezredjére a Reszkessetek betörőket úgy is, miközben minden ébredezik, nyílnak a virágok, süt a nap. Tehát nagyon jó kedvcsináló kis könyv.

Tipikus storynak tűnik, de nem az. Engem teljesen hidegen hagyott fülszövege abból a szempontból, hogy nem érdekelt semmi mi történik benne. A hírek a regényről már eléggé meggyőztek.

Kíváncsi voltam arra, mennyi különbség van a főszereplő és az írónő kapcsolata, jelleme között. Vajon Zoe is így kezdte, vagy hasonló megtörtént vele a közösségi médiában való tevékenykedése, munkái során? Mellette is volt egy legjobb barátnő, akivel ennyire bensőséges kapcsolatot ápolt?

A remek hangulat mellett fantasztikus poénok, viccek, humoros cselekméyeket is lelhettünk. Aranyos, cuki limonádé a mindennapokra. Gyorsan lehet vele haladni és könnyen emészthető. Szereplői kedvesek, csodás jellemmel vannak ellátva és esélyt adnak arra a gondolatra, hogy a következő pillanatban minden megváltozhat ha Penny-ről van szó.

Ha már Penny-nél tartunk, akkor le is írnám mit gondolok róla. Egy két helyen fogtam a fejem és úgy gondolam túl van írva a cuki lány szerepe, így megpendíti a nem szimpatikus kategóriát. De a humora és amit összeszerencsétlenkedett, az valami fantasztikus. Ha blogolás terén nem is, de ebben a tulajdonságában hozzám közel állt és szerintem még sokunkhoz. Rugalmas, nyitott személyiség. Ha valós személy lenne én biztos olvasnám a blogját, mert remekül fogalmaz.

Noah egy olyan szereplő, akinél már az elején nem éreztem olyan hú de nagy bizalmat. Sandított nekem ez a túl megértő szerep, de csak nagyon halványan. Mondhatjuk róla büszkén, hogy ilyen egy tini álompasi. Nem mondom, több is lehetne az ilyenekből manapság, de azért jobb ha az embernek van némi hibája, csiszolni valója önmagán. A csajok rajonanának érte, ezt meg is érteném. Kedves, érzelgős, romantikus (ami nagyon is fontos szempont).

Összeségében egy lágy hangvételű, élménydús, cuki regény ami talán a fiatal kamaszok szívét dobogtatja meg, de a felnőttekébe is belopja magát. Én nagyon jól éreztem magam olvasás közben. Tetszett hogy van egy könyv, amibe ennyire ki tudok kapcsolódni. Mindenképpen el szeretném olvasni a második részét. Ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a szirupos történeteket és egy jót szeretnének szórakozni.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/04/zoe-sugg-girl-…

Sylveris>!
Zoe Sugg: Girl online

Ennyi? Úgy olvastam volna még. Remekül szórakoztam rajta!
Eleje döcögősen indult, de végül belelendültünk az egészbe. És jeeeej, jártunk NY-ban! :D
Penny kedvelhető karakter, ahogy Noah is.
Tetszett a csattanó, bevallom nem számítottam rá. Szerintem Zoe érdekes, és napjainkban igenis élő problémát mutat be.

BlackWidow>!
Zoe Sugg: Girl online

Mikor elkezdtem a könyvet nagyon gyerekesnek éreztem a főszereplőt és idegesítőnek.
Aztán letudtam az érettségit, és bármit dugtak volna az orrom elé, kérdés nélkül elolvastam volna.
A könyv eleje nem nyűgözött le, de aztán egyre jobban megszerettem, ahogy Noah bekerült a képbe. Feldobta az egész könyvet.
Nekem is van egy blogom, szóval ilyen szempontból áttudom érezni Penny érzéseit, de nekem nem ilyen publikus vagy populáris.
Noah-val a románca mintha túl gyorsan történt volna, de sok igaz szerelem ilyen gyorsan történik (velem is így volt). Szóval sok hasonlóságot véltem felfedezni a könyvvel és saját magammal kapcsolatban. Az utolsó 100 oldalt este egy huzamban olvastam el. Nem akartam, de aztán jött a fordulópont és letehetetlen volt a könyv. Nagyon élveztem.
Undorító, ahogy a média és az internet így eltorzítja a dolgokat.
A fél csillag levonást az eleje miatt kapja. Nem tetszett nekem, ahogy Ollie-val viselkedett. Mint egy kis buta liba. Na, Megan… Azt a lányt is vonat elé kéne vetni. Nem lenne érte kár.
A második részét mindenképp elfogom olvasni.

Dsheavenofbooks>!
Zoe Sugg: Girl online

Hónapokkal korábban hatalmas Zoella lázban égtem, újra elkezdtem nézni a videóit, megismertem neki köszönhetően Alfie-t, na meg az édes Nalat. Valamikor ekkor találtam rá erre a könyvre.
Emlékszem, nagyon szerettem volna megvenni, és, hogy mennyire izgatott voltam, hogy az egyik kedvenc youtuberem könyvét olvashatom hamarosan. Bár azóta csillapodott a Zoella iránti rajongásom, illetve bizonyos dolgok miatt hanyagoltam az olvasást, valamint konkrétan kedvem sem volt ehhez a könyvhöz, most mégis nagyon örülök, hogy elolvashattam.

Igen, szeretem az ifjúsági könyveket a korom ellenére is, de hát szerencse, hogy ez nem befolyásoló tényező…:) Az ilyen típusú könyvek engem mindig megnyugtatnak, ellazítanak, és ez most sem volt másképp.
Bevallom, már egy ideje elkezdtem, és olyan 30 oldal környékén hagytam, gondoltam majd máskor előveszem. Valamelyik nap folytattam, akkor eljutottam olyan 70 oldal környékéig, aztán ma felkeltem, és gondoltam, ha már úgy sem csinálok semmit, és rég olvastam, akkor növeljük szépen a magánkönyvtáram olvasottságát. Jól döntöttem.

Bevallom, úgy gondolom, volt egy pont, ahol azt éreztem, hogy ez kissé gyerekes nekem, illetve utálok tőlem fiatalabbakról olvasni, vagy velem egy idősekről, de be kell vallanom, ez az érzés a könyv vége felé szépen elmúlt. Egyszerűen imádtam minden sorát, és kíváncsian várom a folytatást is.
Penny karaktere kifejezettem szimpatikus volt, bár túlzásnak éreztem az ügyetlenségét, és valamiért Reni jutott eszembe a Szent Johanna Gimiből, csak egy sokkal szerencsétlenebb változatban. Örülök, hogy főszereplőnk ezt a végére kinőtte, és, hogy ilyen átalakuláson ment keresztül. Bár sajnálom, hogy a fülszöveg lelőtte a legnagyobb poént, de hát ez van.
Noah karakterét egyszerűen imádtam. Tipikus álompasi, mit is mondhatnék még?
Penny családja rendkívül szimpatikus volt számomra, szerintem emiatt sokan lennénk a helyében. Összességében tetszettek a karakterek, szerintem aranyosan találta ki őket Zoe.
Jaj, és Bellát ki ne hagyjam. Imádom a gyerekeket, eszméletlen édes volt.

A történet tipikus sablonsztori, amit én imádok. Ez van, menthetetlen vagyok. Imádom a romantikus történeteket, és ez pont az. Nagyon tetszett, ahogy spoiler
spoiler

Bátran ajánlom azoknak a könyvet, akik szeretik a sablon ifjúsági irományokat, vagy akik egy kis kikapcsolódásra várnak. Csodát ne várjatok, de mint a könyv egyik tanulsága is, spoiler.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Szembe kell néznünk a félelmeinkkel, hogy rájöjjünk, igazából nem is olyan vészesek.

7 hozzászólás
Pandalány P>!

Amikor sírsz valaki előtt, megmutatod a legvédtelenebb oldalad, és ez teljes bizalmat igényel.

2 hozzászólás
Pandalány P>!

– Tudod, mit hívnak sorsfordító eseménynek? – kérdezi Noah, mikor leállítja a motort.
Megrázom a fejem.
– A filmek elején van egy pont, amikor történik valami, és a hős egész életét megváltoztatja.Láttad a Harry Potter?
Bólintok.
– Nos abban az a sorsfordító esemény, mikor Hagrid azt mondja Harrynek, hogy egy nap nagyszerű varázsló lesz, és átadja neki a roxforti levelet.
– Ja, igen.
Noah lenéz az ölébe, mintha zavarban lenne.
– Azt hiszem, nekem te vagy ez.

Kapcsolódó szócikkek: Penny Porter
13 hozzászólás
Pandalány P>!

Nemrég rájöttem, hogy az élet sokkal érdekesebb, ha néha kicsit őrültek vagyunk.

Pandalány P>!

Mert amikor találsz valakit, aki tényleg önmagadért szeret, és te tényleg önmagáért szereted, akkor meg kell tenned minden tőled telhetőt, hogy ne veszítsd el.

2 hozzászólás
Pandalány P>!

Ezt szeretem legjobban a fényképekben: ahogy segítenek örökké megőrizni és felidézni a boldog pillanatokat.

Virág_Blogger>!

– Komolyan? – bámulok rá. – Tényleg szószos lett az egész fejem?
Megrázza a fejét.
– Nem. Csak szeretem lányok arcát törölgetni szalvétával. Ez a fétisem. Ne aggódj, a pszichomókusom szerint teljesen ártalmatlan.

166. oldal

Pandalány P>!

Vannak, akit másodpercek alatt a szívébe zár az ember.

Pandalány P>!

Hogyan lehet túljutni a legmegalázóbb helyzeten? – gépelem be a keresőbe. Negyvennégy millió találat jön ki. Oké, remek, ennyiből biztosan találok választ.


A sorozat következő kötete

Girl online sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Leiner Laura: Mindig karácsony
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában
Stella Albright: Holdfény szonáta