Girl ​online (Girl online 1.) 302 csillagozás

Zoe Sugg: Girl online

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.

Pár megdöbbentő adat Zoelláról:

3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.

A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.

Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Libri, Budapest, 2016
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102404 · Fordította: Lovas Anna
>!
Libri, Budapest, 2016
380 oldal · ISBN: 9789633108604 · Fordította: Lovas Anna

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Penny Porter · Noah Flynn · Justin Bieber


Kedvencelte 37

Most olvassa 20

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Zoe Sugg: Girl online

Bevallom, eleinte féltem belekezdeni a könyvbe, mivel szokásomhoz híven először elolvastam a véleményeket róla, s ez egy kicsit elrettentett. De hála @BarbyMalik0112-nek és @U_Viki-nek minden bizalmatlanságom eltűnt és végre elkezdtem olvasni. És el kell, hogy mondjam, nekem tetszett. Igaz, nem volt hibátlan, de ennek ellenére is élveztem a könyvet.
Zoella nevével már sokszor találkoztam, sőt ő az egyik kedvenc bloggerem. De így is, mint fent említettem, féltem belekezdeni a történetbe.
A kedvenc szereplőim Penny, Elliot és Noah volt, valamint Bella.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/03/zoe-sugg-gi…

1 hozzászólás
GytAnett>!
Zoe Sugg: Girl online

Szeretem azokat a könyveket, amikről pár oldal után megállapítom, hogy ez az én könyvem lesz. Rendesen magába szippantott, komoly gondot okozott, hogy éjfélkor rábeszéljem magam az alvásra. :D
Soha nem hallottam még Zoelláról, de ha hasonló felfogású, mint Penny, akkor tuti bírnám. :)
Csak azon lepődtem meg, hogy valamiért azt hittem, inkább huszonévesekről szól a könyv, de egy 15 éves lányt kaptam. Az elején azt gondoltam, hogy ilyen nincs, de aztán nagyon jól esett. Időnként nem esik rosszul ilyeneket olvasni. :)
A történet nagyon sodort magával, viszont olyan 250-300 oldal után sok lett a szenvedés. Akkor egy nagyon kicsit leragadtam, nem haladtam olyan tempósan, de azért a kíváncsiság hajtott előre. Annak ellenére, hogy egyértelmű volt, hogy mi lesz a vége. :D
Noah-ba sikeresen beleszerettem. :D A változatosság kedvéért. :D Jó volt ez a jófiú karakter a sok bunkó, verekedős, de igazán szeretetreméltó rosszfiúk után.
Igazából sok dolgot nem tudok róla mondani, mert semmi világmegváltó dolog nincs benne, csak egy-két okosabb gondolat. De tingli-tangli könyvnek tökéletes. :)

10 hozzászólás
Pandalány>!
Zoe Sugg: Girl online

Előrendeléssel jutottam hozzá a Girl online című regényhez, amiről igazából előtte nem sokat hallottam. Őszintén szólva nem mondott semmit a Youtube-sztár, Zoe Sugg neve, de mivel tetszett a leírás, és ráadásul kedvezményes volt az előrendeléssel, így gondoltam, hogy miért ne. Nos, nagy meglepetés volt számomra ez a regény!
Először, az első fejezetek olvasása közben kissé megijedtem, hogy „Hoppá, beleszaladtam egy LOL-könyvbe, ami már nem az én korosztályomnak szól!”, de szerencsére a gyanúm nem igazolódott be. Olyan inkább ez a történet, mint egy továbbfejlesztett LOL-regény. Vicces, szórakoztató, ugyanakkor telis teli van elrejtett igazságokkal, lásd a kiírt idézeteimet.
Adott egy szerény, csetlő-botló lány, Penny, aki megszokott életét éli Brightonban, Angliában szülei, bátyja (Tom) és meleg barátja, Elliott társaságában. A suliban állítólagos legjobb barátnője ott tesz keresztbe neki, ahol csak tud, ráadásul mindezt tűri Penny, nem áll ki önmagáért. Egy szerencse folytán a karácsonyi szünetet New Yorkban tölti a családjával, ugyanis édesanyja esküvőt szervez & végül az egész család vele tart, plusz Elliot.
A környezetváltozás, új dolgok megismerése egyértelműen jó hatással van a való életben is az emberekre, így van ez Pennyvel is. Már első nap érezhető a különbség, mert itt senki nem pletykál róla, senki nem rosszindulatú vele, ráadásul, ahogyan az lenni szokott a regényekben, megismerkedik egy érdekes sráccal, Noahval.
Nem akarom elmesélni itt az egész sztorit, de az biztos, hogy kimondottan olvasmányos és letehetetlen történet. Egyszerűen magával sodort, kellemes meglepetés volt számomra.
A karakterek abszolút szerethetőek egytől egyig, senki nem volt idegesítő, kivéve persze azt a kettőt, akinek direkt ez volt a feladata. Külön kiemelném Penny és testvére, Tom kapcsolatát, mert főleg a könyv második felében derült ki számomra, hogy mennyire közel állnak egymáshoz, nem is gondoltam volna.
Kíváncsian várom a folytatást, mert lesz második rész a könyv belső borítója szerint.

9 hozzászólás
Orsi999>!
Zoe Sugg: Girl online

Nagyon szükségem volt most erre a könyvre. Teljesen kikapcsolt és lekötötte a figyelmemet. A történet is nagyon jó volt, és külön tetszett, hogy fotózásról is volt szó benne. A szereplők nagyon szerethetőek, főleg Bella. Nagyon aranyos volt, hogy ilyen rövid idő alatt mennyire megszerette Penny-t. Tetszettek a témák, amit feldolgozott a könyv, pl.: igaz barátság, szerelem, internet átka/hátránya, és hogy hogyan tudjuk legyőzni a félelmeinket.
Noah kiléte nekem már az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, de még így is érdekes volt. Penny-nél meg már meg se lepődtem, ha cikis helyzetbe került. Ők ketten nagyon aranyosak voltak együtt.

Lillsz>!
Zoe Sugg: Girl online

Ennyi? Úgy olvastam volna még! Persze jó, tudom, hogy van folytatása, de akkor is! :D
Nagyon nagyon tetszett! :D Eddig miért nem olvastam?
Noaht nem lehet nem szeretni, eszméletlen cukii! :3 Penny annyira de annyira béna. :D tisztára magamra ismertem Állandóan eltaknyol, cikis helyzetbe kerül. egy csomót égtem vele együtt
Megan és Ollie már az elején se voltak szimpik, a végén meg már nagyon elvágták magukat nálam.
Aki még nem olvasta volna el, ez gyorsan tegye meg! Nem fog csalódni! ;) 5/5

FairyDust>!
Zoe Sugg: Girl online

Pont azt kaptam amire számítottam. Aranyos, csajos köntösbe bújtatott, valamennyi tanító szándékkal rendelkező történet. Örülök, hogy olyan főszereplőt kapott a könyv, aki ügyetlen, csetlő-botló. Ebből a tulajdonságából kifolyólag, sok vicces szituációt rejtett el Zoella a történetben. Ezek a humoros szituációk, nagyon tetszettek, mert a hétköznapi életben is előfordulhatnak bárkivel. :D A sztoriban megjelenik a szerelem, a barátság, a tiniproblémák, és ezeknek az egyvelege, minden formában és mennyiségben, jó sok viccel meghintve. Tetszett a végén a „csavar”. Őszintén szólva, nem számítottam rá, vagy csak nem gondoltam végig logikusan. A karakterek nagyon szimpatikusak voltak egytől egyig, még a rossz tulajdonságokkal rendelkezők se váltottak ki belőlem akkora ellenszenvet. Végre egy olyan könyv, amivel igazán kikapcsolódhat az ember. :)
Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus (nem csöpögős) cselekményt, valamint azok se hagyják ki akik szeretnének egy kicsit megpihenni a sok negatív hangulatú könyv után.

BlackWidow>!
Zoe Sugg: Girl online

Mikor elkezdtem a könyvet nagyon gyerekesnek éreztem a főszereplőt és idegesítőnek.
Aztán letudtam az érettségit, és bármit dugtak volna az orrom elé, kérdés nélkül elolvastam volna.
A könyv eleje nem nyűgözött le, de aztán egyre jobban megszerettem, ahogy Noah bekerült a képbe. Feldobta az egész könyvet.
Nekem is van egy blogom, szóval ilyen szempontból áttudom érezni Penny érzéseit, de nekem nem ilyen publikus vagy populáris.
Noah-val a románca mintha túl gyorsan történt volna, de sok igaz szerelem ilyen gyorsan történik (velem is így volt). Szóval sok hasonlóságot véltem felfedezni a könyvvel és saját magammal kapcsolatban. Az utolsó 100 oldalt este egy huzamban olvastam el. Nem akartam, de aztán jött a fordulópont és letehetetlen volt a könyv. Nagyon élveztem.
Undorító, ahogy a média és az internet így eltorzítja a dolgokat.
A fél csillag levonást az eleje miatt kapja. Nem tetszett nekem, ahogy Ollie-val viselkedett. Mint egy kis buta liba. Na, Megan… Azt a lányt is vonat elé kéne vetni. Nem lenne érte kár.
A második részét mindenképp elfogom olvasni.

Sylveris>!
Zoe Sugg: Girl online

Ennyi? Úgy olvastam volna még. Remekül szórakoztam rajta!
Eleje döcögősen indult, de végül belelendültünk az egészbe. És jeeeej, jártunk NY-ban! :D
Penny kedvelhető karakter, ahogy Noah is.
Tetszett a csattanó, bevallom nem számítottam rá. Szerintem Zoe érdekes, és napjainkban igenis élő problémát mutat be.

Dsheavenofbooks>!
Zoe Sugg: Girl online

Hónapokkal korábban hatalmas Zoella lázban égtem, újra elkezdtem nézni a videóit, megismertem neki köszönhetően Alfie-t, na meg az édes Nalat. Valamikor ekkor találtam rá erre a könyvre.
Emlékszem, nagyon szerettem volna megvenni, és, hogy mennyire izgatott voltam, hogy az egyik kedvenc youtuberem könyvét olvashatom hamarosan. Bár azóta csillapodott a Zoella iránti rajongásom, illetve bizonyos dolgok miatt hanyagoltam az olvasást, valamint konkrétan kedvem sem volt ehhez a könyvhöz, most mégis nagyon örülök, hogy elolvashattam.

Igen, szeretem az ifjúsági könyveket a korom ellenére is, de hát szerencse, hogy ez nem befolyásoló tényező…:) Az ilyen típusú könyvek engem mindig megnyugtatnak, ellazítanak, és ez most sem volt másképp.
Bevallom, már egy ideje elkezdtem, és olyan 30 oldal környékén hagytam, gondoltam majd máskor előveszem. Valamelyik nap folytattam, akkor eljutottam olyan 70 oldal környékéig, aztán ma felkeltem, és gondoltam, ha már úgy sem csinálok semmit, és rég olvastam, akkor növeljük szépen a magánkönyvtáram olvasottságát. Jól döntöttem.

Bevallom, úgy gondolom, volt egy pont, ahol azt éreztem, hogy ez kissé gyerekes nekem, illetve utálok tőlem fiatalabbakról olvasni, vagy velem egy idősekről, de be kell vallanom, ez az érzés a könyv vége felé szépen elmúlt. Egyszerűen imádtam minden sorát, és kíváncsian várom a folytatást is.
Penny karaktere kifejezettem szimpatikus volt, bár túlzásnak éreztem az ügyetlenségét, és valamiért Reni jutott eszembe a Szent Johanna Gimiből, csak egy sokkal szerencsétlenebb változatban. Örülök, hogy főszereplőnk ezt a végére kinőtte, és, hogy ilyen átalakuláson ment keresztül. Bár sajnálom, hogy a fülszöveg lelőtte a legnagyobb poént, de hát ez van.
Noah karakterét egyszerűen imádtam. Tipikus álompasi, mit is mondhatnék még?
Penny családja rendkívül szimpatikus volt számomra, szerintem emiatt sokan lennénk a helyében. Összességében tetszettek a karakterek, szerintem aranyosan találta ki őket Zoe.
Jaj, és Bellát ki ne hagyjam. Imádom a gyerekeket, eszméletlen édes volt.

A történet tipikus sablonsztori, amit én imádok. Ez van, menthetetlen vagyok. Imádom a romantikus történeteket, és ez pont az. Nagyon tetszett, ahogy spoiler
spoiler

Bátran ajánlom azoknak a könyvet, akik szeretik a sablon ifjúsági irományokat, vagy akik egy kis kikapcsolódásra várnak. Csodát ne várjatok, de mint a könyv egyik tanulsága is, spoiler.

deen>!
Zoe Sugg: Girl online

Megint egy aranyos történet, de teljesen kiszámítható. Rámutat az internet hibáira, foglalkozik a fiatalok problémáival, vagyis van mondanivalója, amit egy cuki lány történetén keresztül kapunk meg. Penny kicsit esetlen, kicsit szerencsétlen, és nem kicsit vicces karakter, aki sokszor kerül olyan helyzetbe, ahonnan nem tud pironkodás nélkül szabadulni. Aztán jön egy út New York-ba, és megváltozik az élete potom néhány nap alatt. Találkozik Noah-val, akinek pont ilyen esetlenül tetszik és minden rózsaszín habos-babossá válik, amíg nem robban a bomba, miszerint Noah spoiler. Szumma szummárum a nagy lamúr kialszik, Penny pedig össztűz alatt leli magát, amiből valahogy ki kéne menekülnie. Persze nem kell nagy dolgokra gondolni, elvégre ez egy tiniknek íródott könyv, ahol minden megoldódik, így vagy úgy. Az egész kalamajka szerintem túl gyorsan jön és túl gyorsan véget is ér, jelezve, hogy tényleg minden csoda három napig tart, aztán az emberek elfelejtik a történteket. Kíváncsi vagyok a folytatásra.


Népszerű idézetek

Pandalány>!

Szembe kell néznünk a félelmeinkkel, hogy rájöjjünk, igazából nem is olyan vészesek.

5 hozzászólás
Pandalány>!

Amikor sírsz valaki előtt, megmutatod a legvédtelenebb oldalad, és ez teljes bizalmat igényel.

2 hozzászólás
Pandalány>!

– Tudod, mit hívnak sorsfordító eseménynek? – kérdezi Noah, mikor leállítja a motort.
Megrázom a fejem.
– A filmek elején van egy pont, amikor történik valami, és a hős egész életét megváltoztatja.Láttad a Harry Potter?
Bólintok.
– Nos abban az a sorsfordító esemény, mikor Hagrid azt mondja Harrynek, hogy egy nap nagyszerű varázsló lesz, és átadja neki a roxforti levelet.
– Ja, igen.
Noah lenéz az ölébe, mintha zavarban lenne.
– Azt hiszem, nekem te vagy ez.

Kapcsolódó szócikkek: Penny Porter
13 hozzászólás
Pandalány>!

Nemrég rájöttem, hogy az élet sokkal érdekesebb, ha néha kicsit őrültek vagyunk.

Pandalány>!

Mert amikor találsz valakit, aki tényleg önmagadért szeret, és te tényleg önmagáért szereted, akkor meg kell tenned minden tőled telhetőt, hogy ne veszítsd el.

2 hozzászólás
Pandalány>!

Ezt szeretem legjobban a fényképekben: ahogy segítenek örökké megőrizni és felidézni a boldog pillanatokat.

Virág_Blogger>!

– Komolyan? – bámulok rá. – Tényleg szószos lett az egész fejem?
Megrázza a fejét.
– Nem. Csak szeretem lányok arcát törölgetni szalvétával. Ez a fétisem. Ne aggódj, a pszichomókusom szerint teljesen ártalmatlan.

166. oldal

Pandalány>!

Vannak, akit másodpercek alatt a szívébe zár az ember.

Pandalány>!

Hogyan lehet túljutni a legmegalázóbb helyzeten? – gépelem be a keresőbe. Negyvennégy millió találat jön ki. Oké, remek, ennyiből biztosan találok választ.


A sorozat következő kötete

Girl online sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Leiner Laura: Mindig karácsony
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában
Catherine Rider: Csók Rómában
Catherine Rider: Csók Londonban
Catherine Rider: Csók New Yorkban