Light ​as a Feather – Könnyű, mint a pehely (Könnyű, mint a pehely 1.) 93 csillagozás

Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Violet új játékot javasolt. Csak azt felejtette el közölni,
hogy ebben a játékban csak veszíthetünk.
A Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely a címével ellentétben súlyos olvasmány.
Súlyos, mert legősibb félelmeinket kelti életre: a szellemektől való riadozást.
Gimnazista tinilányok születésnapi pizsamapartijával nyit a cselekmény.
Új barátnőjük, Violet javaslatára végighallgatják a lány jóslatát
mindegyikük halálának körülményeiről.
Elheverő társuk hirtelen könnyűvé válik, és ahogy felemelik, szinte levitál.

Hipnózis? Violet természetfeletti befolyása? Egy biztos: ez a befolyás, származzon akárhonnan, halálos. Két barátnő meghal, pont úgy, ahogyan Violet megjövendölte. A harmadikra is hasonló sors vár. A főhősnő McKenna a szerelmével, Treyjel együtt szembeszáll a végzettel. Vajon sikerül legyőzniük Violetet?

Vérfagyasztóan izgalmas. Nem csak fiataloknak,
de csak a hideglelős borzongás kedvelőinek.
Neked ajánlhatjuk?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · ISBN: 9789632455105 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · ISBN: 9789632455112 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613823 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Candace Cotton · Isaac Johnston · Jim Fahey atya · McKenna Brady · Misca Portnoy · Olivia Richmond · Trey Emory · Violet


Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Márk_2011>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Na, ez az a szellem story amire vágytam!
Jó, volt, nagyon is!Nem tökéletes, de én elnéztem a hibáit.
Öt lány egy szülinapi pizsama party, egy rejtélyes új lány aki „hoz” egy különös játékot. A játék címe Könnyű mint a pehely, merev mint a deszka. Egy lány lefekszik a padlóra, a többiek körbe állják (fejénél, lábánál két oldalán)egy újjukat a test alá helyezik. A fejénél lévő lány (ő az új lány) elmeséli a fekvő lány halálának történetét.
Aztán kezdődik a kántálás. Könnyű mint a pehely, merev mint a deszka…. és a test felemelkedik… Ugye milyen izgalmasan hangzik?Vajon a haláluk története beteljesedik valóban?
Olvassátok el a történetet!
@Könyvmolyképző várjuk a folytatást!

6 hozzászólás
Kate20>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Az alapötlet szerintem jó, bár ez a borzongás nem volt olyannyira hűha nekem, mint másoknak. Lehet amiatt is , mert már több borzongatóbb sorozatot/filmet láttam, és ez nem nyújtott már akkora thriller érzést. De ami borzasztó az a fordítói munka. Egyszerűen pocsék, tűzbe vetném. Értelmetlen, logikátlan szinte az összes mondat és emiatt inkább bosszantott a kötet, mitsem hogy lekötött volna.
De úgy gondolom, hogy ez tipikusan az a fajta könyv, ahol ez a mondás játszik: „Kinek a pap, kinek a papné.”
Én sajnos a negatívabb tábort képviselem, nekem annyira nem jött be. Körübelül egy 3.5 csillagos könyv volt. Jó is volt, meg nem is de újraolvasni biztos nem szeretném. De az angol verzióval megpróbálkozom, mert nem vagyok hajlandó ennek a fordító keze általi könyvet elolvasni mégegyszer. Nem tudom milyen köznyelv – szlenget ismer, de az tuti nem evilági.

2 hozzászólás
Amál P>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Nem láttam a filmet, de hallottam róla, így kíváncsian álltam neki a könyv olvasásának és nem csalódtam, mert nagyon jó volt. Misztikus, sejtelmes és izgalmas. Egy kicsit gyerekes volt, de még az elfogadható szinten. A szereplők érdekesek. Viszont a fordítással voltak problémáim, ezért is a fél csillag levonás.

bhannaa>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Jézusooom, jelenleg teljes sokkba vagyok…
Mi volt ez a könyv?! Wow…
Először is már azonnal jöjjön a folytatás!!! Másodszor pedig nagyon nagyon tetszett, teljesen magába szippantott! Kicsit PLL beütése volt az elején de aztán teljesen eltért tőle. Brutálisra sikerült a vége… Ritkán van az, hogy ez könyv olvasása közben ráz a hideg de ennél a könyvnél folyamat rázott a hideg. Ez a történet 5 lányról szól, akik már elég régóta jóban vannak kivéve McKenna-t és ugye Violet-et az új csajszit. Kicsit a szereplőkről:
Violet:
Az elején nagyon kis ártalmatlan volt, aztán ugye felvetette ezt a játékot és minden megváltozott. Őszintén néha utáltam volt amikor sajnáltam, még most sem tudom eldönteni hogy hogyan viszonyulok az ő karakteréhez.
McKenna:
Sok traumán ment végig ez a lány, annak ellenére nagyon erős. Teljesen szerethető karakter.
Olivia:
Tipikus Barbie. Mindene megvan, tökéletes alak,szép arc,népszerűség. Előszőr azt hittem, hogy egy kis beképzelt csaj de aztán rájöttem, hogy pont ellentéte ennek a tipikus „menő” sztereotípiának.
Mischa:
Kedves, csendes lány de ha kell akkor bedurvul.
Candace:
Aranyos lány volt csak szegény begolyózott.
Összegségében:
Nagyon imádtam ezt a könyvet, teljesen belemerültem. Szeretek paranormális dolgokról olvasni/videót nézni szóval lehet ez is közre játszott :) Mindenkinek meleg szívvel ajánlom ezt a könyvet aki szereti az ilyen témát.

1 hozzászólás
deen>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Gyorsan olvasható, elég izgalmas kísértet történet. Sajnos helyenként leült a cselekmény, és számomra kissé következetlen volt a cselekményvezetés. McKenna elég felületes volt, a többi lányról nem is beszélve. Vilolet is csak inkább a leírások alapján volt gonosz, nem a tetteiben, jóval életszerűbb személyiség is lehetett volna, akárcsak a többiek. A szellemjárás is sokkal inkább hátborzongatóbbnak volt beállítva, mintsem valóban az lett volna. Bőven belefért volna jóval több feszültség és izgalom. A cselekmény végén ez a futkosás és autósüldözés pedig egyszerűen képtelennek hatott. Kár érte, mert jó alapanyag, de a kivitelezés gyatra. A fordításról pedig inkább nem is beszélek.

OctoberRain>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Kellemesen borzongató könyv, egy kis misztikus szállal.
Egy kicsit tinis volt azért, de nem zavart, az inkább, hogy jó sokára fogták fel, hogy spoiler
A folytatás is biztosan fel fog kerülni a polcomra, és most már megnézem a sorozatot is.

hanna_emily_stone>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Nagyon szeretem az ehhez hasonló történeteket. Így, amikor először megláttam, tudtam, hogy meg kell vennem. A sorozatról már hallottam korábban, de még nem láttam. Most már biztos, hogy meg fogom nézni. Tetszett a történet, izgalmas volt. Szeretem az ilyen misztikus témájú történeteket, nagyon jó a hangulatuk. A karaterek tetszenek, a kedvenceim McKenna és Trey. Violet egy nagyon érdekes karakter, pont ezért, ő is nagyon megfogott. Kíváncsian várom a folytatást.

bartok_brigitta P>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Nagyon érdekelt a könyv, hiszen a sorozat egy részét láttam, és az tetszett, de egyelőre mégsem érzek indítatást arra, hogy befejezzem. A borítón ugyan a filmes karakterek, és elemek dominálnak, mégis azt gondolom, hogy remekül megragadta a történetben feszülő misztikát. Illik hozzá, azonnal beleszerettem.

Mostanában nagyon rá vagyok pörögve a gimis történetekre, itt pedig úgy éreztem, hogy első pillanattól kezdve el lett kapva a hangulat. A látszólagos idillt már a történet elején körüllengi a sötét tónus, ami előrevetíti a baljós eseményeket, amik a cselekmény gerincét adják. Az érzelmek ábrázolása jól sikerült. A szemszögkarakter számomra nem túl szimpatikus, de még pont belecsusszan az elfogadható kategóriába. A mellékszereplők remekül hozzák a sztereotípián alapuló valódi amerikai tinédzserek vonalát, és valamiért hitelesnek is érzem őket. Az, hogy a főszereplő frissen került bele abba a körbe, amelyben a történet játszódik, egy kicsit ugyan hiteltelenné teszi a kapcsolatokat, de viszonylag rendesen alá vannak támasztva a miértek. Elfogadom.

Van eltérés a sorozat és a könyv között, ami várható volt. A sorozat is tetszett, de azt kell mondanom, hogy a könyv sokkal jobb, kidolgozottabb, erősebb. Remélem, hogy a folytatás is hamar érkezik, mert egy ilyen befejezés után mérhetetlen kínzás várakozni.

mesi_berger>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

Decemberben láttam a könyvből készült sorozatot ,amit hihetetlenül megszerettem csak úgy daráltam a részeket.Nagy szomorúságomra a sorozat csak két évadot élt meg,és a második évad utolsó része,rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott maga után.Többek között ezért is terveztem elolvasni a könyveket,amik akkor még csak angolul voltak kaphatóak,de annyira kíváncsi voltam a sztori végére,hogy mindenképpen terveztem beszerezni őket.Csakhogy februárban jött a hír,hogy kiadják magyarul az első részt aminek hihetetlen mód megörültem,alig vártam,hogy olvashassam.^^ Nagyon kíváncsi voltam,hogy vajon mennyi mindent változtattak a sorozatban a könyvhöz képest,és azt kell mondanom rengeteget.Persze,figyelembe kell venni,hogy mindig a sorozat az,amin változtatnak,viszont néha nagyon nehéz volt ettől eltekintenem,hiszen sokszor úgy éreztem egy teljesen új történetet olvasok.spoiler Persze nem csak ezeket változtatták meg,de nekem ezek voltak a legszembetűnőbbek. Például olyan dolgokat ,minthogy Mischának

aki a sorozatban Alex spoiler Ezt a változtatást például abszolút nem értettem.Szóval voltak benne számomra nagy változtatások,és olyan dolgok amiket a sorozatban jobban szerettem,de összeségében tetszett.
Matt és Tray kapcsolata itt is a kedvencem volt ♥ Sajnálom,hogy Henry meg Mischa ilyen keveset szerepeltek a sorozatban jobban előtérbe voltak helyezve:( Még a vége lepett meg spoiler Illetve kíváncsi leszek itt,hogy lesz feldolgozva ez az egész játék,hogy miért alakult minden úgy ahogy.
Érdekes történet volt,végig fent tartotta az érdeklődést,voltak kissé ijesztőbb részek is,de szerettem várom a következő részét ! :)
És valami csoda ez a borító *-* Az alapsztori pedig még mindig annyira jó.

Lovely_Angel21>!
Zoe Aarsen: Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely

*libabőr*
Én is azok közé tartozom, akik látták a sorozatot a könyv olvasása előtt.. ebből persze az következett, hogy nagyon izgultam, hogy ne egy gagyi történetet kapjak, hiszem egy sorozatban a látványvilág sokat tud dobni egy-egy jeleneten.
Szerencsére hatalmas meglepetés ért, ez a történet könyv formájában is éppolyan borzongós és sejtelmes volt! ❤ Végig izgultam az egészet! Nem voltam képes letenni! A tökéletes őszi olvasmány! ❤ Várom a folytatást!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Smurfettereads P>!

– Nem futhatsz el előlünk örökké – figyelmeztette hátulról Misca.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Misca Portnoy
Smurfettereads P>!

– Ha hallom, nem hiszem el, hogy ilyen szivárványos az ízlésed! – ugrattam.
– Tele vagyok meglepetésekkel.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: McKenna Brady · Trey Emory
Nikike_k P>!

Soha nem beszélgettem még felnőttel ennyire nyíltan ilyen ijesztő jelenségekről.

295. oldal

Nikike_k P>!

Apámtól azt tanultam, hogy a logika a leghatásosabb fegyver a kételyek ellen .

245. oldal

Smurfettereads P>!

– Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik!

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Candace Cotton
Smurfettereads P>!

Ki tudja, miért, az a különös érzésem támadt, hogy mesterkedik valamiben. Mint amikor lelassul egy oroszlán, és táncba kezd a prédájához közeledve.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: McKenna Brady · oroszlán
Smurfettereads P>!

– Rohadtul veszélyesnek érzem ezt az egészet! […] – Inkább kéne a pokol kilencedik körébe száműznöd, mint barátul fogadnod.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Trey Emory
Smurfettereads P>!

[…] Mikor valami rossz éri szeretteinket, vigaszt találunk a gondolatban, hogy rossz okkal történik. Várjuk, hogy az idő felfedi majd ezt az okot. Nem fér a fejünkbe, hogy a mindenségben a történések esetlegesek. Pedig nem kérdőjelezhetjük meg Isten akaratát.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő · Isten · Jim Fahey atya · mindenség
Smurfettereads P>!

– Jobb félni, mint megijedni – jelentette ki azután mély sóhajjal.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Candace Cotton

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Marisha Pessl: Örök ébredés
Robert McCammon: Egy fiú élete
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya
V. E. Schwab: Viszály
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny