Hollandia 1 csillagozás

Zeiler Júlia: Hollandia

Hollandia szellemileg és gazdaságilag az európai kontinens egyik legnyitottabb országa, az Európai Közösségnek alapító tagja. Békés, csendes emberek lakják, akik lankadatlan szorgalommal gyarapítják országukat és közben saját tudásukat. Kis ország, de kereskedelmi-ipari nagyhatalom. A holland mélyföldön akadálytalanul söpör végig az óceánról érkező, esőt hozó nyugati szél, amely megedzette az itt lakókat: nyílt, közvetlen, de kemény kereskedő és hajósnép a holland, Rembrandt, Erasmus és Van Gogh világa. Róluk, és az általuk teremtett országról szól e könyv.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Az Európai Unió a Változó Világban · Változó világ

>!
Press Publica, Budapest, 2000
128 oldal · ISBN: 9639001481

Kiemelt értékelések

supermario4ever>!
Zeiler Júlia: Hollandia

Zsebkönyv mérete ellenére rendkívül részletes és informatív. Sok információ megtalálható benne Hollandiáról: a történelméről, kultúrájáról, politikájáról, gazdaságáról, oktatásáról. Alapvetően jobbnak értékeltem volna a könyvet, mert imádom Hollandiát és a hollandokat, ezért érdeklődéssel olvasom minden egyes oldalát, sorát. Aki csak mint érdekesség, venné a kezébe, az nem ennek a könyvnek a hatására fogja megszeretni az országot. Nem mondható, hogy annyira száraz, mint egy tankönyv, de távolról sem annyira érdekes az írási stílus, hogy bárkinek ajánlható legyen.
Ráadásul van néhány, igen komoly elírás a könyvben. Az egyik tudós 174 évig élt, egy jogász meg 1583-ban született, és az 1583-ban bekövetkezett haláláig ténykedett… Meg 1569 van írva 1596 helyett. Egy alapos lektorálás ráfért volna a könyvre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven-Claude Bettinger: Brüsszel
David Zábranský: Mindig más strandra vágyik
Ágh Attila: A politika alulnézetben
Held József: Csillagok forradalma
Kabdebó Tamás: Magyar Odisszeuszok
Szemere Bertalan: Utazás külföldön
Kovács István – Kiss Barnabás – Tóth Károly – Hegedűs Éva: Nyugat-Európa legújabb alkotmányai
Aradi Nóra (szerk.): A korai középkor
Szentesi Zöldi László: Véres vasárnapok