A ​vakond és a halacska (Kisvakond) 31 csillagozás

Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

A vakond és a halacska vidáman játszanak, amikor a tóban megjelenik a harapós csuka. Mit tesz a vakond, hogyan óvja meg barátját a veszedelemtől, és milyen meglepetés vár rá? Ezt meséli el nekünk a képeskönyv.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2013
46 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631194418 · Fordította: Balázs Andrea · Illusztrálta: Zdeněk Miler, Kateřina Miler

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Minden „vakondos” mese egy kicsit tanító mese is. Ez a bájos történet arról tanít, hogyan segíthetünk a barátunkon úgy , hogy az „ellenségnek” se ártsunk vele, vagyis két legyet üthetünk egy csapásra. Az aranyos kis vakond minden igyekezetével ment. Menti a barátját, és az ártani készülő, harapós ragadozó halat egyaránt.
A mese olvasása közben a gyerekek megismerhetik a vizek , vízpartok , a rétek élővilágát. Bekukucskálhatnak a vakond „hálószobájába”, aki természetesen a végén jutalmat kap a segítségéért.
A könyv illusztrációi , színei életre keltik a legszíntelenebb fantáziát is, mert vonzzák a szemet és a szívet egyaránt. Ha a rosszcsont gyerekek elolvassák ezt a kedves mesét, bármilyen vásottak is, sohasem akarnak majd többet ártani egyetlen élőlénynek sem. Különösen nem a fényes bundácskájú kis vakondnak.

Rodwin>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Naná, hogy öt csillag, mint szinte minden Kisvakond történet. Nagyon jól átadta a tudást az öreg Miller a lányának, és így legalább van ki továbbvigye ezt a remek vonalat.
A rajzok továbbra is szemet gyönyörködtetőek, a történet pedig egyszerű, de nagyszerű. Nem is kell több egy két-három éves legénynek, esetleg leánynak, mert tuti oda lesznek érte.
Hős vakondunk tényleg, mint egy svájci bicska, vagy nevezhetjük Cseh föld MacGyver-ének is, mert mindenre van megoldása!
Történetünkben felbukkan vakond legújabb pajtija a kis halacska, és egy gaz csuka, meg persze sok régi barát. Hősünk most is megmutatta, hogy többet ésszel!
Nekem is nagyon tetszett ez a rész, meg persze a bennem rejlő horgásznak is. :)
A kicsik kedvence lesz ez a rész is, legyen akár két éves, vagy több, még egy kisiskolásnak is tetszhet.

worsi P>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Nekem ez a kedvenc kisvakondos mesém. Jó mesélni a gyereknek, mert van benne minden, ami neki izgalmas, állatok, növények stb., de senkinek se esik bántódása a mese során.
Felnőtt fejjel olvasva ez meg egy tök jó izgalmas történet. Békésen indul, már-már idillien, zöld a fű, illatoznak a virágok. A kisvakond új barátot talál a halacska személyében. Ám ekkor hirtelen jön a harapós csuka! Húúú, mi lesz itt! De nem kell aggódni, a kisvakond ezúttal is megoldja a helyzetet. Az utolsó oldalakon meg már a boldog végkifejletről olvashatunk, sőt a mese hőse még jutalomban is részesül.
Mondom én, ez így, ahogy van, tökéletes. :-D

4 hozzászólás
Juca P>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Zdeněk Miler és a lánya, Kateřina Miler közös alkotása ez a mesekönyv. Tetszett, hogy köszönetet mondott édesapjának.

Már többször felolvastam ezt a mesét, a rajzfilmet is sokszor láttuk. Aki szereti a Kisvakondot, mindenképpen olvassa el. ☺️ A vakond ezúttal is segítőkész, megmenti a halacskát a csukától. Kedves, tanulságos történet.

Renkou P>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Nagyon friss élmény, tegnap hoztam ki a könyvtárból, délutáni és esti alvás előtt is ezt kellett olvasnom. Eddig ez a kedvenc Kisvakond mesém. Végtelenül bájos, kedves kis történet. élvezet olvasni, nézegetni. Az illusztrációk végtelenül aranyosak, nekem a kedvenceim a csodálkozós békák és a csiga, aki egyébként teljesen olyan, mint a Kisvakond.

LadyM>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Cuki volt ez is, ráadásul itt is nagyon szépek a rajzok. Tanulságos kis mese, felnőtt fejjel is jó olvasni. :)

Vaklarma P>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Kisvakond forever! A régieket is szeretjük, de szerencsére tényleg meg tud újulni, mert s jelek szerint az idősb Miler lánya (aki állítólag a vakond nevetésének szinkronhangja volt gyerekkorában), most szerzőként is beszállt. A történet talán egy árnyalattal negédesebb a megszokottnál, de a rajzok még a régiek, és azért még így is jó mese, úgyhogy megérdemli az öt csillagot! Különben is kedvelem az olyan gyerekkönyveket, amikben minimális az agresszió, és a konfliktusokat úgy oldják meg, hogy a negatív főszereplő sem jár nagyon rosszul. Az ilyenektől kicsit úgy érzem, mégiscsak jó hely a világ.

Gelso>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Nagyon jó kis történet, élveztem még én is, nemcsak a gyerekek. Izgalmas is volt, meg a baráti összetartást, segítségnyújtást is kifejezte.
Emellett a humor is jól érezhető volt.
A rajzok pedig csodálatosak és pl. a növényzet (mezei virágok, tavi és tóparti növények) nagyon valósághűek voltak – ezért is tetszett nagyon. Az állatok már inkább mókásak és emberi tulajdonságokkal inkább felruházottak, de nem baj ez egyáltalán, hiszen, megvannak itt is a szerepek. A békák tök édesek. A vakond odújában meg cserebogár lárvák is laknak… hehhe…
Ajánlom a kisgyerekesek szülőknek, családoknak. Pusztán beszélgetni is lehet órákig ezekről a szép rajzokról. Meg a történetről. Ebből még nem hiányzik a jótett helyébe jót várj – azaz meghálálni, ha vki jót tett veled…
Jó volt.
Szép volt.

Millázs>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Hogy ez mennyire tetszett nekik! Először kép nélkül olvastam esti meseként, de csüngtek rajta. Nem is követelték a rajzokat hozzá.
Tiszta thiller amúgy, na nem úgy, de ez a csuka… Volt min izgulni!

CarmenV>!
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska

Kisvakond ott segít ahol tud, igazi kiscserkész :)
A segítsünk másokon itt is megvan és fogjunk össze, aztán a jótett helyébe jót várj :)
Van mondanivalója, szép képekkel, aranyos, bájos rajzok.
Felnőttként fura talán egy kicsit,hogy csak egy csuka volt, és a picike vakond hogy szaladt vele, és a vakondnak miért volt vízkészlete, stb de ott a boldog vég, és annyira szép az egész hogy simán más történetet is lehet hozzá mesélni :)


Népszerű idézetek

Vaklarma P>!

A vakond elhelyezkedik az ágyában, fellapoz egy könyvet, és olvasni kezd. A katica, a szentjánosbogárkák, a giliszta, a pókocska és a lárvák az esti mesét hallgatják. A mese hosszú, lassacskán mind elalszanak.

46. oldal (Móra, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

František Hrubín: Mese az eltévedt kiscsibéről
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
M. Sindelárova-Vorisková: Mint a hinta leng az inga
Eduard Petiška: A világ leggazdagabb verebe
Milena Lukesova – Jitka Walterova: Akaromka
Vladislav Vančura: Bocska és gazdája
Ljuba Stíplová: Kisállatok esti meséje
Milena Lukešová: Picilány meg az eső
Eduard Petiška: A világ leggazdagabb verebe és más történetek
Tereza Vostradovská: Egérke enciklopédiája