A ​vakond és a hóember (Kisvakond) 62 csillagozás

Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

A kisvakond jól felkészült a télre, ám a meleg pomponos sapka és a föld alatti szobában összegyűjtött eleség nem minden. Mielőtt téli álomra hajtaná a fejét, úgy dönt kikukkant, hogy megnézze milyen a tél. De minden barátja alszik. Hogy ne legyen egyedül, épített magának egy hóembert…

Móra, Budaoese, 2023
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634151333 · Fordította: Balázs Andrea · Illusztrálta: Zdenek Miller
Móra, 2021
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634151333 · Fordította: Balázs Andrea
Móra, Budapest, 2018
36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634151333 · Fordította: Balázs Andrea · Illusztrálta: Zdeněk Miler

Csilla‿ P>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Jó volt nosztalgiázni a kis Vakonddal!
Ebben a kötetben a Vakond az igaz barátságra mutat egy példát. ♥️

konyvolvaso>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Télen egyik kedvelt tevékenység a hóember építés mikor leesett a hó. Ez most sincs másként„ kisvakond hógolyókból épít egy hóembert. Répa az óra, szén a szeme.
Mikor melegszik az idő akkor a hóember kezd elolvadni, viszi is az ügyeletre. Hóembert csak úgy tudja megmenteni, hogy felviszi a hegyekbe, hogy ne olvadjon el teljesen és a hiányzó részeket pótolja hogolyóval.

Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Jaj, annyira helyesek ezek a rajzok! Legszívesebben én is szánkóra pattannék (ha lenne hó), és húzatnám magam a villám sebességű, motoros szánú mentőkutyával. :)

dianna76 P>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Ez a hóemberes sztori valahonnan ismerős volt. Talán láthattam rajzfilmen még gyermekként. Aranyos történet a barátság határtalanságáról. A tél pedig valóban gyönyörű, amikor hull a hó, beborít mindent a fehérség, a deres fák reggelente… De ez már megint nálunk hol marad? A lanovka kifejezést szerintem írhatták volna a fordításban egyszerűen sífelvonónak. Erről a csak telente találkozhatunkról a nyarak jutnak eszembe gyermekkoromból. Mi a barátnőmmel csak abban az évszakban találkozhattunk a szünetben. De a barátságunk egész évre szólt. Mert ugye volt a posta, levélpapír, bélyeg. Istenem, ezt a mai gyerekek már nem is tudják. Számítógép, net, email… Meg a mobiltelefon.

Móra, Budapest, 2008
34 oldal · ISBN: 9789631185324 · Fordította: Balázs Andrea · Illusztrálta: Zdeněk Miler
BertaPalikSzilvi P>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Nagyon kedves történet a kis vakondról ès hóember barátjáról.
Megmutatja ez a mese,hogy a távolság nem akadály egy barátságban.
A kèpek kedvesek,a történet pedig bár rövid,de szívet melengető.

Light_House>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Vakond pajtás gyerekkoromban a szívemhez nőtt, és jó érzés, hogy mindkét gyermekem nagyon szereti. Ez a könyv is egy kedves vakondos történet, az illusztráció pedig nagyon feldobja minden oldalát.

Anton_Gorogyeckij P>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Kedves kis történet vakondról és a hóemberről. 2 éves lányunk simán végighallgatta a 36 oldalt. Szépek a képek is.

LadyM>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Cuki ki sörténet a barátságról. A lányaimnak olvastam, nagyon élvezték. Nekem is tetszett, mert kicsit visszarepített a gyerekkoromba, és meglepő módon nagy bölcsességeket tartalmazott ez a kevéske oldal.

TiszlaviczMarcsi I>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

A Kisvakond gyerekkorom kedvenc meséje, azon nőttem fel. Ez a kötet hozta azt az érzést :)

Véda P>!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember

Olvastuk mi ezt már régebben Pocakkal…de hát úgysem lehet elégszer :)

kerimaci P>!

A barátoknak még találkozniuk sem kell egymással, az a fontos, hogy tudjanak egymásról.

Aki pedig nevet, az él!
És aki él, az tud játszani.
Vagy egy pillanat alatt megtanul.

Sippancs P>!

– Halló, halló! Mentőszolgálat? Itt meg kell menteni valakit. Én… vagyis a barátom… Az életéről van szó!
– Kérem, mondja be a címet – hallatszott a telefonkagylóból.
– Erdő melletti domb, vakondtúrás öt – felelte a vakond.

Sippancs P>!

Persze nagy különbség hason csúszva közlekedni vagy szánkózni. Talán akkora, mint tragaccsal közlekedni vagy egy új Skodával.

gkmarcsi>!

S ahányszor csak egymásra gondoltak, ami pedig gyakran előfordult, integettek. Hogy ilyen távolra nem láthatnak? Sebaj! A barátoknak még találkozniuk sem kell, az a fontos, hogy tudjanak egymásról.