Majesty ​tanyája 6 csillagozás

Zane Grey: Majesty tanyája Zane Grey: Majesty tanyája

Zane Grey – 1875-ben született Zanesville-ben, Ohio államban. Majdnem hatvan művet írt, ezek több mint húszmillió példányban keltek el.
Regényei a Vadnyugat nagyszerű lovasairól szólnak, a mindnyájunk által kedvelt cowboyokról, akiknek mindig a helyén van a szívük és a coltpisztolyuk, s alkalmas pillanatokban hol egyiket, hol másikat rántják elő. Szívüket főképp arra használják, hogy kitűnően lovagló, de nehezen szelídülő vadnyugati hajadonoknak ajánlják fel. A cowboy szerelme általában igen nemes és ebből kifolyólag meg szokta menteni a leány életét, amelyet marhatolvajok veszélyeztetnek. A két szív találkozásának útjába mégis különféle akadályok tornyosulnak a regény folyamán.
Az embereknek kell ez a bátorság, nagylelkűség, nővédelem és sportszerű kiválóság ember fölötti gesztusai. A fiúk lelkesednek érte, a lányok ellágyulnak rajta, és a felnőttben is megmarad valami a fiúból és a leányból… (Szerb Antal)

Eredeti cím: Majesty's Rancho

Eredeti megjelenés éve: 1942

>!
Sprint, Budapest, 1990
228 oldal · ISBN: 9630283344 · Fordította: Pap László

Kiemelt értékelések

>!
padamak 
Zane Grey: Majesty tanyája

Lehet, hogy éppen hasonló hangulatban voltam, én is ilyen hősiesen szerettem volna megmenteni valakit, úgyhogy tetszett.


Hasonló könyvek címkék alapján

James Fenimore Cooper: Az utolsó mohikán
David Benioff: Tolvajok tele
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Cassandra Clare: Az angyal
Robin LaFevers: Halandó szív
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Scott Westerfeld: Behemót
Winston Groom: El Paso
Diana Gabaldon: Az idegen
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok