Hanna ​örök (Szívritmuszavar 2.) 252 csillagozás

Zakály Viktória: Hanna örök

Ami köztünk van, soha nem múlik el.

Egy lehetetlen szerelemben nem létezhet happy end… Vagy mégis? Hanna hét éven át várt arra, hogy együtt lehessen szerelmével, de a múlt fájdalmát nem képes kitörölni ritmuszavaros szívéből. Olyannyira, hogy ezúttal egy kórházi ágyon meséli el orvosának annak a történetét, miért képtelen rávenni magát, hogy beleegyezzen a szív-transzplantációba. Hanna újra megtalálja az otthonát, elveszít és kap valakit az élettől, újra képes lesz szívből nevetni, de a spanyolországi utazásán is csak a tenger moraját hallja a szíve hangja helyett. Pedig az nem hazudik, súgja neki, mit kellene tennie, csak a fiatal nő ellenkezik. Végül igent mond és megtalálja azt, ami mindig is ott volt a ködön túl, ahol a tengert sejtette.

Utóirat: visszatérek Csöngére.

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
210 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735404

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Solymosi Hanna · Deák Ádám · Andrej Patocs

Helyszínek népszerűség szerint

Csönge


Kedvencelte 55

Most olvassa 9

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Zakály Viktória: Hanna örök

A felépítése hasonlít a Szívritmuszavarhoz, mert Hanna ebben a részben is úgy meséli el a történteket, ahogy előző részben. Viszont ebben a részben betekintést nyerhette, gyerekkorába és a családi hátterébe is.
Hanna élete újra komplikáltá válik. Kórházba van és ez részben Ádám hibája. Azonban felbukkan egy Andrej nevű fickó, aki segít a lány.
A történtben két másik esemény is szerepel, amelyre nem számítottam. Jó, az egyikre igen. :) Különösen örültem, hogy Ádám gondolataiba is betekintést nyerhettem.
A Hanna örök című könyv egy nagyon szép és fájdalmas szerelmi történet ír le. Hanna és Ádám szerelme pedig megmutatja az olvasóknak, hogy a jelen a fontos és ki kell használni minden egyes másodpercet, mert nem tudhatod, mikor veszítheted el azokat akik fontosak a számodra.

gabiica P>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Valamivel jobban tetszett, mint az előző kötet. Megható volt Hanna és Ádám története, bevallom, többször is elmorzsoltam néhány könnycseppet. Bár engem könnyű meghatni, mégis érzem, hogy ez a történet jól megírásának eredménye.
Igaz, kicsit még mindig nehéz hova tenni az érzése, amelyet az generált bennem, hogy kicsit mintha kapkodó lenne a történet, most ezt sem tudtam feltétlenül hibának érzékelni.
Megérintett a könyv, ezt kerek-perec ki tudom jelenteni. Hatással volt rám, és egy darabig még biztos központi szerepet tölt majd be a gondolataimba. Mindig meghat, ha így ér véget egy történet.
Jó érzés volt betekintést nyerni a múltba, Hanna gyermekkorába, jobban megismerni a családját. Kicsit magamra emlékeztetett, talán ezért is tett rám nagy benyomást a történet.

ggizi P>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Akárcsak az első könyv, ez is a lelkem mélyéig hatolt. Nagyon szépen ír a szerző. Ez az E/2-ben írt hangnem annyira személyessé és közelivé teszi a történetet, hogy még könnyebb átélni a felgyülemlő érzéseket és elmerülni ebben a fájdalmas szerelemben. Bár voltak helyzetek, amikkel nem szimpatizáltam, mégsem volt nehéz elfogadni azokat is, hiszen külső szemmel, józan fejjel könnyű mások szerelemtől bódult cselekedeteit megítélni.
Ez egy gyönyörűen keserédes történet volt egy mindent felülíró szerelem boldog pillanatairól és mérhetetlen fájdalmáról.

3 hozzászólás
Bibi_️3>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Annyira, de annyira boldog vagyok, hogy az első rész nem tudott meggátolni, hogy folytassam ezt a kis sorozatot….
Ez a csodálatos második rész… kedvenc lett… komolyan.,… köszönöm :)

további ömlengésem róla :
https://www.youtube.com/watch…

K_A_Hikari>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Ez a könyv az a fajta, ami nyersen, mégis gyengéden tárja fel magát az olvasó előtt, legalább is én ezt éreztem. Hogy olyan érzéseket adott amit egyszer mindenki még ha nem is szeretné, de meg kell tapasztaljon. Az igazi, nagybetűs SZERELEM, vágyakozás, összetartozás érzése, a boldogság vagy annak hiánya, a szomorúság, a fájdalom, a magány…ezek mind-mind olyan érzések, amit az ember előbb-utóbb sok mással együtt meg és átél. Én ezeket mind éreztem a könyv olvasása közben, ott voltak a sorokban, egy-egy kiírt gondolatban.
Hinni akarom és hiszem is, hogy sok ember ritmuszavaros és nem ritmuszavaros szívéhez jutott el, Hanna és az ő valóban örök története. És az üzenet is, ami ott bújik meg a sorok között: Ne félj szeretni, ne félj a holnaptól, mondd ki, amit érzel.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2015/10/zakaly-viktor…

3 hozzászólás
BlackWidow>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Gesztenye.
Egy szó, és egy történet jut eszedbe.
Ismételten imádom, hogy egy könyvben megjelenik a könyv címe (mint ebben a sorozatban is).
Másrészről azt viszont utálom, hogy egy párkapcsolatban ilyen esetekben mindig csak egy ember dönt. spoiler, de ebbe neki miért nem volt beleszólása? Miért kellett úgy összetörni egy lány szívét? Úgy gondolom hogy egy ilyen dologban pontosan annyi joga lenne beleszólni, mint Ádámnak. Persze, megakarta kímélni, hátha talál magának mást, akivel boldog lehet. De ha tényleg ismerte volna Hanna érzelmeit rájöhetett volna, hogy csak az egymással töltött idejüket vesztegette el.
Viszont ez a sorozatot is csak azt mutatta, hogy egy nő mennyire erős tud lenni. Ezért csodálom is Hannát.

kellyolvas P>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Az első részhez hasonlóan itt is szívbemarkoló, keserédes történetet olvashattam. Továbbra is vallom, a szerző jelenleg az egyik legtehetségesebb írópalánta. Bővebben a blogon: http://www.kellylupiolvas.com/2014/05/zakaly-viktoria-h…

K_Szilvia03 >!
Zakály Viktória: Hanna örök

Azt hiszem kiszakad a szívem. Annyira fájdalmas, közben pedig annyira gyönyörű. És kegyetlen. Főleg ez utóbbi. Magamhoz képest sokáig bírtam sírás nélkül. Mindössze az utolsó fejezetnél törött el a mécses. És potyogni kezdtek a könnyeim. S ahogy haladtam az utolsó 10-15 oldallal, a könnyhullatásból görcsös zokogás lett. Mire végeztem, már ordítottam, nyüszítettem. Mikor pedig befejeztem, az írónő még egyszer, utoljára megcsavarta a láthatatlan tőrt a szívemben, egy utolsó pofont adva szánalmasan bőgő lényemnek.
Mielőtt nekiálltam ennek a könyvnek, azt hittem, régen leszoktam már arról, hogy bele-belelapozzak egy könyv végébe. Nos, a Hanna örök elérte, hogy visszatérjek ehhez az undok szokásomhoz. A főszereplő szívritmuszavaros, és a könyv légkörének, stílusának hála néha úgy éreztem, olvasás által megfertőzött szívritmuszavaros lettem én is… Merthogy kihagyott egyet-egyet a szívem, ha olyan részhez értem, vagy éppen nagyobbat dobbant a kelleténél.
Sírok, szomorú vagyok. Közben meg azt érzem, ennél szebb és bölcsebb történetet még sosem olvastam. Persze az első rész kivételével. A mélyre szántó gondolatok egytől egyig mind megtaláltak. Voltak, amikből erőt merítettem, másokban megnyugvást találtam, vagy elgondolkodtattak. Egy azonban közös minden egyes bölcseletben: megérintettek és nyomot hagytak bennem.
Fáj a szívem. Fáj Hannáért és Ádámért. A szívszorító szerelmükért és azokért, amik ebből származnak. De nem csak értük fáj, hanem azokért a számomra ismeretlen szerelmesekért, akik számára nincs happy end. Nem volt sem a múltban (amikor még a társadalom is közbeszólhatott), sem a jelenben (a büszkeség és makacsság), sem pedig a jövőben (nem tudom miért). Őértük is sírtam.
Vatikáni szerencsekenyeret sütök ezen a héten. S ez hogy kapcsolódik ide? Úgy, hogy mikor elkezdtem, nem tudtam, mi legyen az az egy kívánságom, amit kérhetek közben. Most már, hála Vikinek és ennek a kötetnek, tudom. Hogy mire van szükségem, és mi az, amit ha kérni fogok, sosem bánok meg.
Tartozom egy köszönettel az írónőnek, hogy megírta ezt a két remekművet. Gyönyörűek és megindítóak. Viszont, ha kérhetném, legközelebb egy picit vidámabb, boldogabb könyvet írjon. Mert a szomorú könyvek károsak az egészségemre…

Virág_>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Egy történetet sokféleképpen el lehet mesélni, egy teljesen ugyanolyan cselekmény teljesen más megvilágítást kap például szemszögek változtatásával, bizonyos részek ignorálásával, közben más részletek központba helyezésével, vagy egyszerűen a befejezés kialakításával. Amilyen kegyetlen őszinteséggel szétboncolta az írónő Hanna és Ádám kapcsolatát, valami tőrdöfésszerű végkifejletre számítottam, de örülök, hogy végül megkönyörült az olvasókon, és függővéget sem szőtt bele a könyvbe. Egy pár oldallal több, és máris teljesen máshogy ért volna véget a kötet, jóval több lett volna egy vihar előtti csend hangulatánál. Na, és vajon hogyan folytatódhat egy ilyen történet? Boldogan vagy fájdalmasan. És ahogy Hannát ismerjük, olyan nem létezik, hogy túl sok szenvedés, az erős emberek tűréshatárát pedig különösen nagy előszeretettel teszi próbára a sors újra és újra.

Aki még sosem volt igazán szerelmes, általában nehezen és kétkedve tudja elképzelni, mi tarthat fenn egy kapcsolatban hosszú távon olyan szeretettel-teli odaadást, ami továbbra is ébren tartja azt a szenvedélyes lángot, és mik azok a kötelékek, amik láthatatlan szálakként mindig egymás felé húzzák a két félt. Ez a történet (gondolok itt mindkét könyvre) egy tökéletes szerelmi tanácsadó. Nem olyan, amiket tini- vagy női lapok oldalain lehet olvasni, hanem ami mélyen beléd ivódik és ha akarod, ha nem, hatással lesz rád. Elvisz mindkét irányba a végletekig, és hosszasan elidőz az átmenetnél, vagy legalábbis ez tűnhet a leghosszabb stációnak. Hiszen mi a legelviselhetetlenebb dolog a világon? A közöny. Lehetetlen egy életen át fenntartani, az emberi agy azonnal elkezd magyarázatot keresni, és eredmény hiányában saját emlékeiből, érzéseiből és gondolataiból próbál meg összeállítani egy pacát, ami egyszerűen néha olyan groteszkül mutat – és ezt tudat alatt érezni is lehet –, mégis jobb, mint a semmiben való hánykolódás. Egy ilyen érzésbe taszítani valakit… kegyetlenség, és emiatt nagyon mérges lettem Ádámra, ugyanis amennyire önzetlennek néz ki a döntés, ugyanannyira tudható be saját félelmeinek is. Hanna viszont roppant szimpatikus csajszi, ővele bármennyi szenvedéssel teli kötetet végig tudnék olvasni, nagyon szeretem és becsülöm azt a lelki erőt, amivel szinte bárhonnan képes felkelni és azok számára hasznosítani, akiknek biztosan szüksége van rá.
Nem vagyok boldogtalan, mert elmúlt. Boldog vagyok, mert megtörtént. Ha az életem további részét úgy élem, hogy a pokol kénköves bugyrai egy vidámparkhoz hasonlítanak majd az én szenvedéseim mellett, akkor is megérte. Akkor is kellett. – És ez az idézet: azt hiszem mindent elmond, nem is kérdés ezután, hogy az egyik kedvenc szereplőmmé avassam-e a történettel együtt.:)

CsepAdri>!
Zakály Viktória: Hanna örök

Keserédes. Összetörte a kicsi szívem. most elvonulok kicsit sírni


Népszerű idézetek

K_Szilvia03 >!

Nem lehet mindenkivel jó, de törekedjen arra, hogy ne legyen rossz senkivel!

93. oldal, 6. fejezet

2 hozzászólás
Fay>!

Észrevetted már, hogy a legváratlanabb dolgok mindig akkor történnek, amikor úgy érzed, hogy az élet kiszámítható, és biztos vagy abban, mi vár rád holnap és azután?

59. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Solymosi Hanna
Fay>!

Ha már megízlelte a manna ízét az ember, nem éri be az eperfagyival.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Solymosi Hanna
Fay>!

Nincs olyan, hogy tökéletes időpont és tökéletes hely. Nem is lehetne. Csak helyszínek vannak és pillanatok. Így jön el az igaz szerelem, amikor nem számítunk rá, és úgy érezzük, jogos a panasz: miért pont most? Pedig sosincs jobb idő a mostnál, s nincs jobb helyszín az ittnél. A szerelem olyan véletlenül és hirtelen történik megy egyik rezdülésünk után a másikig, hogy bele sem gondolunk, és már szerelmesek is vagyunk. Bár ez az állapot csak egyetlen pillanat óta tart, mégsem tudjuk elhinni, előtte is éltünk. Hiszen e nélkül az érzés nélkül hogyan lehettünk volna boldogok?

124-125. oldal

Vivi_>!

… az igazság fáj az olyan embernek, aki álomvilágban akar élni örökre.

Aquarius P>!

A testnek mindig idő kell a gyógyuláshoz, de a léleknek néha elég egyetlen perc is.

89. oldal

Fay>!

[…] vannak dolgok, amelyekre nem szabad várni. Meg kell tenni, amíg meg lehet, mert ha elmúlt már az idő, visszahozni nem lehet.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Solymosi Hanna
Err>!

Ha egy biztonságos és nyugodt helyet keresel ebben a zajos és durva világban, menj el egy könyvtárba, és érezni fogod a könyvek adta különleges magányt és biztonságot.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · könyvtár
Aquarius P>!

Talán te is ismered ezt az érzést, amikor egy mosoly, egy ölelő kar vagy egy apró szó meggyógyít, és utána már nem tűnik borúsnak sem, ami addig megoldhatatlan volt.

89. oldal

Aaron_Rgd>!

…Mert benne élsz a teljes életemben,
Minden bizonytalanságomban,
És írni akarásomban,
És minden csókban, ami forró,
És minden szúrós, neked szóló,
Hangok nélkül is beszédes pillantásomban…"

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deák Ádám

Hasonló könyvek címkék alapján

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon
Kim Holden: Bright Side
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Veda Sylver: Törékeny boldogság
L. J. Wesley: Brooke
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
L. J. Shen: Vagány
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal