Egyszeregy (Gábriel-duológia 1.) 164 csillagozás

Zakály Viki: Egyszeregy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Van ​egy srác, akit bármikor felhívhatsz. Egy srác, akinek sok lány tudja a számát, aki egyetlen éjszakára a Tiéd lehet, és egyszeriben megváltozik az életed. Tudja, ki vagy, mit szeretsz, hová tartasz. Szigorú szabályokat kell betartanod, ha vele akarsz lenni. Soha többé nem találkozhattok, nem hív, nem válaszol, egyszerűen eltűnik az életedből. Egyetlenegyszer lesz csak a Tiéd. De teljesen soha nem kaphatod meg.

Liza, egy női magazin újságíró gyakornokaként próbál boldogulni, de a vérmes főszerkesztőasszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a napjait. Egyedül segítőkész kollégájára, Barnira számíthat, akinek mindig kisírhatja magát. A sármos ex, Adrián újra feltűnik a lány életében, de csak szerelmi pótléknak tartja Lizát, aki így sem tud ellenállni neki…

Amikor a lány egy riport kapcsán felhívja azt a bizonyos számot, és találkozik a titokzatos Gábriellel, tudja, hogy nagyobb a tét, mint holmi újságírói babér. Mindketten súlyos titkot őriznek, mindketten kaptak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2016
336 oldal · ISBN: 9789634331339
>!
Libri, Budapest, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108611

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Hollád Elizabet · Gábriel (Vörs Erik) · Gábriel · Zsófi


Kedvencelte 24

Most olvassa 3

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Most megköveztek….. első száz oldalt tegyük zárójelbe…..
Olvastam a fülszöveget…. nem adtam fel…. kitartottam…… és hűha
Számomra nagyon furcsa és szokatlan volt az indítása. Jelleme van a könyvnek és egyedisége az írónőnek.
Az elején olyan érzésem volt, mintha leakarná dugni a torkomon, hogy ő tehetséges és írni fog akármit is csinálok – na ilyet még sosem éreztem – nem is igazán tudtam vele mit kezdeni …. folytattam tovább. Egyre türelmetlenebb lettem!

És akkor megtörtént a várva várt epizód, elérkeztünk az ígértekhez.
Ettől kezdve faltam a lapokat, sikerült megnevettetnie és reményt csöpögtetnie, hogy igenis megéri csak ki kell tartanom.
Tálalásában egyedi, az a fűszer amivel Lizát ízesítette a cselekményesség érdekében nagyon tetszett és nem számítottam rá.
Barni…. hmm…. kijárt út…. ő az aki kell hogy legyen, de mégsem kellene…. Aranyos meg minden….. (Basszus de gonosz vagyok – van fiú lány barátság csak tudni kell kezelni és tudnunk kell mit várunk tőle)
A SRÁC….. hihi….. belezúgtatok elsőre? ugye? :D :D
Defektünk is van és függő végünk is van…… brrrrrr……. de utálom! :D
Várom a folytatást kedves Viki! Nyűgözz le!

Ui.: Az elejét tényleg nem értem miért érzem olyannak és bocsi rajongók de az nekem nem jött be. Túl hosszú volt a körítés. Sok az elszórt morzsa és kevés a szálfelvétel.
Na de erre van ott a második rész ;-) Hajrá -hajrá én kiv vagyok nagyon és nem akarok sokat őszülni :P

7 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Azt a mindenit, ez a könyv nagyon tetszett!!!
Rekord gyorsasággal faltam az oldalakat és egyszerűen nem hiszem el, hogy vége… És ráadásul hogy lett vége… Ide a folytatást, méghozzá azonnal!!!
Az Egyszeregy nem egy hétköznapi könyv. Tele van humoros megjegyzésekkel és hasonlatokkal, remekül karakterizált szereplőkkel és a stílusa, nyelvezete miatt annyira olvasmányos, hogy ma csak addig tettem le, amíg teát főztem magamnak. A borító pedig visszafogottan érzéki, szép, mint a regény maga.
Lizát, a főhősnőnket nagyon szerettem, rendkívül szimpatikus, szarkasztikus, érzékeny lány, aki egyben nagyon tehetséges író is.
A rejtélyes Gábriel pedig… Tipikusan az a „minden nő álma” szereplő. Sejtelmes, dögös, titokzatos, okos, jóképű, a tökéletes szerető… Akit csak egy (?) éjszakára kaphatsz meg és utána eltűnik. Kiszámítható, ugyanakkor abszolút kiszámíthatatlan vonásokkal rendelkezik. Maradt bennem egy hatalmas kérdőjel (azaz pontosvessző) vele kapcsolatban. Nem szeretnék spoilerezni, de úgy érzem, komoly érzelmi hullámvasútjuk Lizával még megannyi keserédes pillanatot hoz még a lány életébe.
Szinte minden szeplőt kedveltem. :) Liza hóbortos, ugyanakkor gondoskodó szüleit, a mindig szerelmes, szertelen legjobb barátnőt, Zsófit, a különös, ugyanakkor karizmatikus főszerkesztőt, Ildikót és természetesen Barnit is, a kedves, csupaszív kollégát, a fiút, aki mellett az ember lánya mindig biztonságban érezheti magát.
Az Alízzal való kapcsolat megdöbbentett, ugyanakkor rendkívül különleges csavart vitt a történetbe. Tetszett, ahogy ezt a témát az írónő boncolgatta.
Mindent összevetve szórakoztató, hiteles, romantikus, elgondolkodtató történetet olvashattam egy nagyon tehetséges, fiatal magyar írónő tollából. :)
Nagyon érdekel a következő rész, remélem tényleg minél hamarabb a kezemben tarthatom, mert érzem, hogy itt még nagy dolgok vannak készülőben.

17 hozzászólás
kellyolvas P>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Biztos vagyok benne, hogy sokaknak nagyon fog tetszeni, de nekem most ez nem jött be. Fájlaltam, hogy Gábriel karakterét lehetett a legkevésbé megismerni, alig valamicske derült ki róla, ugyanakkor olvasóként el kellett fogadnom az instant szerelembe esést.
Örömmel olvastam a budapesti helyszíneket, tetszett hogy valós randihelyszínek kerültek a történetbe.
A szerző stílusával nem volt különösebb problémám, könnyedén olvasható, laza, humoros, és meg voltam elégedve az erotikus részek ábrázolásával is. Egyetlen problémám a popkult elemek hatalmas áradata, ami végül már elég zavaró.
Kíváncsi vagyok, vajon a következő rész mit tartogat, engem akkor tudna bevonzani, ha Gábriel/Erik szemszögéből lenne megírva, azzal kétségkívül megvenne magának, mert az ő története nagyon érdekel.
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2016/12/zakaly-viki-egysz…

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Még nem olvastam idáig Vikitől, de ez tetszett. Jó a stílus és a téma is. Bírtam a filmes utalásokat az Alkonyattól a Gyűrűk Uráig. Az Alízos szál pedig teljesen meglepett. A vége szerintem egy kicsit el lett kapkodva, csak úgy pikk-pakk eltűnt 5 hónap. Kíváncsian várom a folytatást.

K_A_Hikari>!
Zakály Viki: Egyszeregy

„Néha egy kívülálló jobban látja az életünket, mint mi magunk.”

El kellett engednem Hannáék kezét, de miután ez sikerült, annyira szerettem ezt a könyvet mint az összes könyvét az írónőnek.
(…)
Sajnálom, hogy ennyit várakozott türelmesen a polcomon, hiszen nem okozott csalódást.
Teljesen más stílus, de attól még megvan benne a vikis könnyedség, ami jellemző rá.
Kikapcsolt, néha meglepett, de határozottan szerettem.
Most már csak két kérdésem van:
1) Hol a folytatás?
2) Honnan tudnám megszerezni Gábriel számát?

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/06/zakaly-viki-e…

2 hozzászólás
Milli88 P>!
Zakály Viki: Egyszeregy

„Egy kicsit minden lány kap belőlem, de csak annyit, hogy fájjon nekik, hogy egészen nem lehetek az övék. spoiler

Hol is kezdjem?
Kicsit féltem ettől a könyvtől. Valamiért, ha magyar szerző könyvében csalódok, az nagyonbb törés, mintha egy ismeretlen külföldi íróéban. Szerencsére ebben az esetben nem beszélhetünk csalódásról, sőt…
A fülszöveg azonnal megfogott. Olvasmányos, gördülékeny stílus, könnyen olvasható és jól kikapcsolja az olvasót. A karakterek szerethetőek és kedvesek. Életszerű problémáikkal, és a pesti helyszínnel olyan, mintha a szomszéd lányról szólna a történet.
Imádtam Piput, Mikszet, Barnit, Lizát és még egy kicsit Eriket is.
A könyv 80 %-nál pedig csak pillogtam. :O Ekkora fordulatot… Vagy csak én nem számítottam ár? Hirtelen azt hittem, hogy valami bibi van az olvasómmal.
A végén kicsit furcsa volt az „Öt hónappal később”, de érthető is, hogy miért fordult az írónő ehhez a megoldáshoz.
Kíváncsian várom, hogy mit tartogat még nekünk Liza, Barni és Gábriel. ;)

4 hozzászólás
Sippancs P>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Csakis azért nem adok maximális csillagot a könyvre, mert nekem az írónőtől a Szívritmuszavar a szívem csücske, és bár ez a duológia össze sem hasonlítható vele, valahogy mégsem érezném igazságosnak az 5 csillagot. Egyébiránt nagyon jó volt, nagyon olvastatta magát és ide a folytatással azonnal!

Az alapsztori különösen tetszett. Kövezzetek meg, de egy éjszaka erejéig én is szívesen igénybe venném Gábriel szolgáltatásait! Ha ennyi nőnek megváltoztatta az életét, nekem is muszáj egy próbát tennem vele! Hát nem? De. :) Aztán ott volt Liza. Kicsit butuska, kicsit átlagos, de szerethető karakter. Éppen ezért volt hatalmas arcul csapás, amit az írónő művelt vele. Egyik percben még minden oké, éli az életét, aztán bumm… spoiler. Totál ledöbbentem, nem gondoltam volna ekkora fordulatra a történetben.
A mellékszereplők közül Pipu volt az abszolút befutó (istenem, ilyen jó fej apuka!), de Barnust is nagyon kedveltem.
Ami pedig a befejezést illeti… jaj, Gábriel, mit művelsz?!

3 hozzászólás
gabiica P>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Sokkal jobban tetszett, mint az első két könyv, amit olvastam az írónőtől.
Tetszett az alapötlet, ahogy Liza egy városi legenda nyomába indul, közben pedig maga is része lesz a legendának.
Liza karaktere, mint utólag kiderült, nagyon összetett. Az elején nem igazán kedveltem, de a történet előrehaladtával, ahogy egyre jobban megismerhettük, én is megkedveltem. Gábriel spoiler személyiségéről nem sokat tudhattunk meg, amit én egy kicsit hiányolok. Értem, hogy a karakterének fő jellemzője a titokzatosság, de reméltem, hogy egy fokkal megismerhetőbb és kiismerhetőbb lesz a végére.
Tetszettek a lerások. Ahoyg ismerős helyszíneket fedeztem fel a történetben, sokkal egyszerűbbé vált elképzelni az eseményeket, a szereplőket, magát a leírt jelenetet.
A végén felbukkanó csavarra egyáltalán nem számítottam. Meglepett, ezáltal izgalmat vitt az egészbe. Sajnáltam, hogy ez csak a vége felé történt meg, hiszen az elején elég nehézkesen haladtam a történettel, talán oda is kellett volna valami, ami jobban feldobja.

Összességében viszont jobban tetszett, mint a Szívritmuszavar, vagy a Hanna örök. Sokkal nagyobb előrelépést és fejlődést véltem felfedezni, már-már kiforrottságnak nevezném.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Lassan indult be számomra, de aztán annyira magával ragadott, hogy letenni sem tudtam. Még jó, hogy a 2.rész is már ott van a könyvespolcon. ;)

Illatos_Hópehely>!
Zakály Viki: Egyszeregy

Nem volt rossz, bár egy kicsit nehezen indult be.
Nagyon kíváncsi voltam Alízra, mert nem értettem, hogy gyerekkoruk óta ismerték egymást, megbeszéltek mindent és megsértődik egy őszinte véleményen, de erre a fordulatra nem számítottam.
Van az írónőnek egy érdekes stílusa, mert hol hangosan felnevettem, például Zsófi szövegein, de néha kiakadtam Liza szerencsétlenkedésein.
Miért van az, hogy oda van azért a srácért, aki „pótkávénak” használja és nem veszi észre azt, aki egyértelműen lesi minden gondolatát ?
Gábrielre voltam a leginkább kíváncsi, de csalódtam, nem dobogtatta meg a szívem, nekem olyan fura volt. Jó, jól néz ki, meg kedves, meg jó az ágyban, de basszus legalább várta volna meg a találkozó végét, mielőtt leszervezi a következő randit.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy folytatódik, de most egy kicsit félre teszem a következő részt. :)


Népszerű idézetek

KönyvMoly_1989>!

Sóhaj. Egy eszméletlenül jóképű srác a szobám közepén a kezében egy könyvvel. Van ennél szexibb dolog a világon?

163. oldal

2 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!

Hogy nem te irányítasz. Talán ez a legfélelmetesebb érzés a világon. Hogy nem vagy ura önmagadnak, a sorsodnak.

8. oldal

Fay>!

– A pálinka mindenre gyógyír, nem tudtad? Kivéve terhességre, azt általában előidézi – köhint egyet, és ezen együtt mosolygunk.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábriel · pálinka
KönyvMoly_1989>!

Én ilyen vagyok. Nyers. De csak azért mondtam, hogy tisztán láss. Néha egy kívülálló jobban látja az életünket, mint mi magunk.

156. oldal

Fay>!

– Miért van az, hogy az ember egész életében a nagy lehetőségre vár, amikor meg ott van előtte, akkor csak hebeg-habog, és hagyja elillanni? Miért ilyen tünékeny minden az életben?

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hollád Elizabet
KönyvMoly_1989>!

Számítógépes analfabéta vagyok, annyira, hogy a kontrollaltdelete – ről sokáig azt hittem, hogy egy feltörekvő alternatív zenekar – megnyugtatásul ma már tudom, hogy egy olasz számítógépmárka…

31. oldal

KönyvMoly_1989>!

– Van egy elméletem. A nő akkor szexel, amikor akar. A férfi meg, amikor tud. Ha felcseréljük a kettőt, és a nőnek kell hajtania a férfiért, akkor lesz belőle ez.
– Tehát elérhetetlenné teszed magad, tehát ezáltal váltod ki a keresletet a piacon. Színtiszta marketing.

131. oldal

Ács_Milán>!

Azt mondják, aki jól táncol, az jó az ágyban is.

307. oldal

10 hozzászólás
K_A_Hikari>!

Szeretem a futásban a monotonitást, hogy állandó és változatlan, hogy van valami az életemben, ami tervszerűen alakul, és amit tényleg én irányítok.

6. oldal


A sorozat következő kötete

Gábriel-duológia sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Ruby Saw: Liv Jackson életei
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Julia Lewis Thomson: Többek által
Cora Carmack: Színjáték
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj
Leylah Attar: A Serengeti köde