Kolozsvár 2 csillagozás

Zágoni Balázs: Kolozsvár

Ha ​ezt a könyvet elkezded lapozni, rendkívüli időutazásban lesz részed. Elröpítünk a kétezer évvel ezelőtti római Napocába, azután a gepidák királyi városába, a honfoglalás kori magyar településre, majd a tatárok által ostromolt Kolozs várába, miközben ki sem mozdulunk arról a helyről, amit ma Kolozsvárnak nevezünk. Összesen tizennégy fejezeten át megismerheted a megszülető középkori várost, és évszázadról évszázadra figyelheted fejlődését egészen napjainkig. A tizenötödik fejezet már arról szól, hogy milyennek képzeltük el a jövő Kolozsvárát.

A könyv írói, fiatal történészek és művészettörténészek aprólékos gonddal és szakértelemmel rekonstruálták a város fejlődésének különböző szakaszait. Jánosi Andrea tüneményes rajzai pedig elragadó módon varázsolják elénk a kincses város különböző arcait és történeteit. A könyv elsősorban 8-12 éves gyerekeknek szól, de kisebb-nagyobb testvéreik, szüleik, illetve bárki örömmel forgathatja, aki térségünk egyik legjelentősebb városa… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kincses Képeskönyv

>!
Koinónia, Kolozsvár, 2007
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789737605658 · Illusztrálta: Jánosi Andrea

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ÁrnyékVirág>!
Zágoni Balázs: Kolozsvár

Ezt a képeskönyvet minden kolozsvári gyerek el kéne olvassa! A mozgalmas, részletes képeket nézni valóságos időutazás: a római Napocába, a vándornépek korába, Mátyással, az igazságossal sétálgatva a reneszánsz Kolozsvár utcáin, majd később az első színház megalapításának örülni, a világháború okozta károkon kicsit elszomorodni, a Funar féle piros-sárga-kék várost abszurd mesének tartani… nagyon tetszett a befejező rész is: milyen lesz Kolozsvár száz év múlva? Remélem, hogy modern, sürgő-forgó nagyváros, korzóvá alakított központtal, ahogy a Kincses Képeskönyvben meg van írva :)
Nem kolozsváriaknak, nem gyerekeknek is ajánlom!

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kántor Lajos (szerk.): Kulcsok Kolozsvárhoz
Kós Károly: Sztambul
Dancs Árpád: Mozimániáim
Varga László Edgár: Cseréptavasz
Bálint Tibor: Zokogó majom
Méhes György: Gina
Tompa Andrea: Fejtől s lábtól
Veress Károly: Paradox (tudat)állapotok
Kós Károly: Kalotaszeg