A ​tündérek hagyatéka 12 csillagozás

Yliaster Daleth – Rhiannon Gwyddbwyll: A tündérek hagyatéka

A ​szerzők, a megszokott sémáktól eltérően, nem elsősorban a boszorkányokról terjesztett középkori rágalmakkal és a boszorkányüldözések szörnyűségeivel foglalkoznak, hanem a zöld boszorkányságnak is nevezett Wiccával, valamint azokkal mítoszokkal, mágikus népszokásokkal, okkult tanításokkal és titkos kultuszokkal, amelyek kapcsolatban állnak vele.
A könyv első részében megismerkedhetünk a boszorkányok sajátos hitvilágával, mitológiájával, különös ünnepeivel és a boszorkányság huszadik századi újjászületésével. A második rész bemutatja a mágia ősi szabályait, a boszorkányok „éjszakai repülését”, a vikinget kétféle varázsművészetét, a rúnajóslást, a nyárközepi tűzünnepet, a druidák csodanövényét, a szemmel verést, a szellemi varázslást és számos egyéb mágikus praktikát és népi hiedelmet.
A harmadik rész a boszorkányság peremvidékére kalauzol el bennünket. Szóba kerül itt egyebek közt a titokzatos voodoo és a hozzá kapcsolódó zombi-hit, az egyiptomi halottkultusz, az… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Titkos tanok

>!
Édesvíz, Budapest, 1994
352 oldal · ISBN: 9638290560 · Fordította: Kolonics István

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Amrita I
Yliaster Daleth – Rhiannon Gwyddbwyll: A tündérek hagyatéka

szórakoztató, érdekes, „bizarr néprajzkönyv”, sok mai és régi hiedelemmel és egy kis wicca történelemmel. a valóságtartalma persze megkérdőjelezhető helyenként, de aki az ilyesfajta könyvek valóságtartalmát firtatja, az ne olvasson ilyesmit vagy nézzen utána máshol. helyenként hasonlít az Igézet ne fogja! című könyvhöz, de sok egyéb dolgot is tartalmaz amit az előbbi viszont nem. nekem tetszett. :)


Népszerű idézetek

>!
Amrita I

A balkáni szlávoknál a szerelmes lány az áhított férfi lábnyomaiból kiásott földdel megtöltött egy virágcserepet, majd gólyahírt ültetett bele. Azt tartották, hogy amikor a növény virágozni kezd, a szerelem is beteljesedik.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gólyahír
>!
Amrita I

A leendő mágusok élelmezése ugyancsak természetfeletti erők segítségével történt: miután a tanulók elmondták hogy mit szeretnének enni és inni, egy hatalmas, szőrös kéz bukkant elő a falból, és egy tálcán átnyújtotta nekik mindazt, amit kértek, még akkor is, ha a világ másik feléről kellett beszerezni a hozzávalókat.

64. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Christoph Daxelmüller: Varázslók, boszorkányok, mágia
Émilie Beaumont – Colette David: Boszorkányok és tündérek
Bolyki Tamás (szerk.): A világ legnagyobb boszorkányai
Philip Carr-Gomm: Druida hagyományok
Fedina Lídia: Akikről a mesék szólnak
Aled Jones: Miben hiszel?
Végh Antal: Terülj, asztalkám!
Diószegi Vilmos: Sámánok nyomában Szibéria földjén
Ferenc pápa: Az irgalom egyháza