Ez ​egy ilyen nap 72 csillagozás

Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?

A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.

Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte több millió követővel.

Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!

Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635974221 · Fordította: Kereki Noémi Valentina

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 250

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Boglinc P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Egy hosszabb olvasási válság után egyre inkább a rövid könyvek és képregények felé fordultam (gyors sikerélmény és meghozza a kedvet újra az olvasáshoz is). Ennek eredménye a Devir házaspár könyvének „olvasása” is.

Nem mondanám klasszikus képregénynek, inkább egy albumnak, mivel nagyon kevés benne a szöveg, néha csak egy találó címe van egy-egy rajznak, viszont maguk a képek annyira sokat mondóak, hogy igény sem lesz többre.

Deviréket hosszú évek óta követem az instagramon, s nem csak a rajzok stílusa ragadott magával első pillanattól fogva, hanem az a fanyar humor is, ahogyan mindenféle hétköznapi szituációt kezelnek. Bírom, hogy ennyire nyíltak minden témában, ez a kötet pedig remekül van összeválogatva.

Helyenként könnyesre röhögtem magam, máshol hevesen bólogattam, hogy ez velem/velünk is így szokott lenni. Remekül feltöltött, azt kaptam tőle, amire vágytam, egyszóval imádtam!

Bővebben itt írtam róla, és sok-sok képet is mellékeltem a kötetből:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2022/12/yehuda-d…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635974221 · Fordította: Kereki Noémi Valentina
Dóra_Viki P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy nálunk is megjelenik ez a képregény.
Régóta követem a Devir házaspár életét, és nagyon kedvelem a munkásságukat. Őszinte, humoros, szerethető illusztrációk, a valós hétköznapi életet mutatva. De azért olykor megható is. Mellőzve minden csillivilli, instakomptatibilis maszlagot. Szinte mindegyik képet már ismertem, de jó volt így egyben látni, egy nagy gyűjteményben.
Ma vettem meg, és ahogy hazaértem, egy ültő helyemben ki is olvastam. Nagyon szórakoztató.

kellyolvas P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Én vagyok a kivétel, aki eddig nem ismerte a szerzőket, most viszont a követőjük lettem. Nagyon vicces, kedves, valós volt minden rajz, nekem egész újszerű a stílus is. Igen, sok pillanat megvolt nekem is a házasságom éveiben, jókat mosolyogtam a „problémákon”. Igazi kikapcsolódás volt!

Molymacska>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Minden képregénymegjelenést üdvözítek, szóval amikor megláttam a KMK webshopjában, hogy kijött ez a kötet, rögtön lecsaptam rá.
A kötet úgy épül fel, hogy a legtöbb esetben az álló képek esetében a bal oldalon van a vázlat, és jobb oldalon a kiszínezett, feliratozott, valós értelemmel bíró kép. Emellett érdemes tudni, hogy ezek főleg instagramra kerülnek ki, így akármennyire nem is függenek össze egymással, egyrészt azért kapunk egy koherens képet a két emberről, másrészt a nagy ünnepek (és itt akár a követők számát is bele lehet érteni) nyomonkövethetőek a képeken.
A kötet témája, hogy megismerjük milyen is a párkapcsolat sokszor furcsa, nem mindennapos volta. Rengeteg ilyen képregény van (ha mást nem is, de például a Catana már második kötetát megélt képregényeit is ez tartja össze), és talán abban mondanám különlegesebbnek, hogy ez olyan fura. Sokszor romantikusan, kedvesen, meghitten mutatják be a párok életét, ez viszont olyan kendőzetlen, és olyan fura volt. Voltak vicces részek, amiken párkapcsolat nélkül is viccesnek találnak az emberek, és volt, amit pont a párkapcsolat miatt, de alapvetően pont a furasága miatt volt érdekes, amiatt, hogy mindent kicsit kiforgat, miközben nagyon őszinte is tud maradni.
A rajzolása nagyon szép, nem is tudom, olvastam-e már ilyen szép, kidolgozott képregényt, amit igazából hetente raknak ki közösségi média felületekre off és alapvetően nagyon jól beállított, dinamikus, és könnyen érthető képekről van szó, amire ránézel, és érted a lényeget (sokszor mivel csak képcím van, szöveg nincs más rajta, így ez elengedhetetlen is).
Ezek után furcsa lehet, hogy mégis ezt mondom, de ez nekem kevés. Nem csak az egy oldalas képek voltak kevesek (amik instán göretve cukik), hanem valami hiányzott az egészből. Valami többlet, valami, amivel lehengerel. És ez nem volt benne. És persze, hogy nem volt benne, hiszen nem lehengerelni akarnak, nem nagy üzeneteket átadni, hanem cuki instaképeket csinálnak, amiket szivecskázel instapörgetés közben. De könyvben ez nekem kevés volt.
Mondhatnék sok mindent, de igazából szerintem egyszerűen ezek a képek nem kötetbe valóak. Örülök, ha ezen keresztül valaki megismeri a házaspár munkáit, és annak is, ha emiatt az emberek elkezdenek érdeklődni a képregények iránt, mert erre tényleg jó. Jó szórakozás, amíg lapozgatod, és az is, hogy néha nevetsz a képeken. Alapvetően ajánlom is, de egyértelműen nem mindenkinek.

kratas P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Mindig jól szórakozom a rajzaikon, mert olyan igazak. Mondjuk azért itt egy kicsit nem tartom igazságosnak, hogy a kiadványban az egyik oldalon a kép alapjai vannak a címmel, a másik oldalon meg kiszínezve ugyanaz… Biztos van erre valami művészi indoklás :)
spoiler

AniTiger P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Nyers, őszinte, vidám, szerethető, vagyis amilyen a Devir házaspár olyan a kötet is. Számomra ez az idei év egyik legjobb híre volt, hogy Karácsony előtt megjelenik itthon ez a képregénygyűjtemény, teljesen odáig vagyok, hogy ezt a kötetet magyarul is élvezhettem, rendkívül szórakoztatóak lettek a fordított szövegek és szívszorító lett az apasággal kapcsolatos slam poetry.

Bár egy ideje nem követtem figyelemmel az eseményeket, nagyon jól esett visszatérni hozzájuk. Megkapóak ezek az illusztrációk és igazán különleges módon, jó humorral beszélik el az életük kisebb-nagyobb eseményeit.

Ajánló: https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2022/12/devirs-ez…

1 hozzászólás
csfannie P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

„Ez egy hihetetlenül aranyos és szívmelengető képregény, amiben a Devir házaspár mindennapjait kísérhetjük figyelemmel. A kötet kedvessége számomra nem abban rejlik, hogy mennyire cuki a házaspár – bár ez tagadhatatlan –, hanem inkább abban, hogy több ponton is magamra és a páromra ismertem, így könnyen azonosultam Maya és Yehuda párosával. Szerintem ezzel mások is így lesznek, ha tartós kapcsolatban vannak, de ha nem, akkor is jó kikapcsolódást és pár boldog percet okozhat a kötet.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/12/yehuda-devir…

L_Sandra P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Nagyon örültem, hogy az interneten már többször is nézett képeket könyv formájában lapozhattam át. Egy szívmelengető, szuper ötletes képregény egy fiatal pár életéről és a nehézségeikről. A kötet megmutatja, hogy ez élet nem fenékig tejfel néha. Szeretem Maya és Yehuda képeit, mert nem insta kompatibilis fotók a céljuk, hanem hogy őszintén megmutassák a valóságot. A könyv számos vicces és vidám helyzetet mutat meg, de emellett a megható, a szomorú pillanataikat is megmutatja, és én ezért szeretem az ő alkotásaikat, mert nem kendőzik el a nehézségeiket.
Remélem, a további köteteket is a polcomra rakhatom majd ☺️♥

ancsee P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Már akkor is imádtam Yehuda és Maya párosát, amikor csak egy-egy képük jött szembe velem és nem csokorba szedve az életük képregénye. :) Tetszik a rajzok stílusa és a tartalma is, sokszor hangosan nevettem. Szerintem mindenki magára fog ismerni a rajzokon. :) Kellemes egy órás kikapcsolódást nyújtott, csak ajánlani tudom mindenkinek! :) Vicces, megható, emberi. Tetszik a borító anyaga meg az is, hogy nagyalakú. Jó vastag, igazi, színes könyv, kicsit foglalkoztató füzet hatást kelt. :D Furcsa volt, hogy minden képnek címe van, ahol a kép fekete fehéren a háttér és a jobb oldalon ott van színesben kidolgozva.

Angieolvas P>!
Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Instagrammon követem őket és szeretem a humoros rajzaikat. Elég nagy a könyv és egyaránt színesben és fekete fehérben is ismétlődik, amit nem értek, hogy miért? (színezhető?). Amúgy nagyon viccesek és valósak a mindennapjaik. :D


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 3.
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 2.
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok
Gill-Goo: LovEyes
Craig Thompson: Blankets – Takarók
Skatuya: Cupido 1. – Első fejezet
Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
P. Vörös Panni: .Initium. – A kezdet peremén 2.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Jókai Mór – Sebők Imre: Szegény gazdagok